Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 857 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, מרק10 כתב:

אם לא מצאו את הסיבה להתרוקנות המצבר נסה לפרק כול תוספת האיבזור הרכב שהותקנו בארץ ולבדוק האם המצבר מתרוקן לאחר שבוע.

אני דווקא חושב שמה שנאמר לך במוסך בחלקו הוא די נכון.  לכול רכב יש פרופיל נסיעה שונה וקשה לבצע השוואה בין הרכב שלך לבין הדיווחים של אנשים בפורום.

מצבר "פסיבי" כלומר מצבר שלא עובר מחזורי פריקה/טעינה יסבול מתהליך גיפור מואץ אשר יקצר את חיי המצבר וגם היכולת לספק את הזרם והמתח הדרוש להתנעת הרכב.

אתה יכול לרכוש מטען אחזקה ולחבר למצבר בתקופה שהרכב לא נוסע. תפקיד מטען אחזקה לשמור על מצבר טעון ב-100 אחוז כאשר הרכב ללא שימוש.

מה הכוונה תוספות אבזור?

אני חושב שאת מערכת המולטימדיה מתקינים בארץ, אבל זה לא משהו שאני יכול לנתק. 

פרט לכך לא חושב שיש משהו נוסף, למעט מצלמת דרך שהיא לא עובדת ולא צוכרת חשמל כאשר הרכב כבוי, אני יכול לנתק אותה אבל לא נראה לי שזה משפיע. 

אתה יכול לשלוח לינק למטען אחזקה?

זה משהו שאני יכול לחבר ולהשאיר ברכב ש חנייה?

המטען הזה לא צריך להתחבר לנקודת חשמל?

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא יודע כמה עולה מצבר לרכב הזה אך נראה מהסיפור שיתכן והוא יקר והיבואן מעדיף שלא לשאת בהוצאה. 

לי בכל אופן נראה שהוא לא לגמרי תקין. 

30 דקות בשבוע מספיקות להטעין מצבר ברכב רגיל אבל אני לא מכיר מספיק את הרכב ההיברידי בשביל לדעת בוודאות. 

פורסם (נערך)

שאלת תם, מתאימה לשירשור נפרד.
בנסועה אפסית כמו שמתאר פות״ש, מה הטעם להחזיק רכב , ועוד חדש , 2021.  אם הנסיעות בסוף השבוע הן קצרות ממילא (חצי שעה, לא מרחק גדול) . מונית בכל סוף שבוע תעלה פחות במצטבר. 

עריכה אחרונה על ידי zaf

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם (נערך)
לפני 38 דקות, צמיגי כתב:

אם יש איתורן הבעיה שלך היא בו. 

אין איתוראן אבל יותקן איתוראן בשבוע הבא,

הסבירו שאיתורו דגם •שגרות״ לא צורך מהמצבר, אבל בכל מקרה אין לי אופציה אחרת. 

לפני 16 דקות, zaf כתב:

שאלת תם, מתאימה לשירשור נפרד.
בנסועה אפסית כמו שמתאר פות״ש, מה הטעם להחזיק רכב , ועוד חדש , 2021.  אם הנסיעות בסוף השבוע הן קצרות ממילא (חצי שעה, לא מרחק גדול) . מונית בכל סוף שבוע תעלה פחות במצטבר. 

זה אכן היה שיקול ששקלנו לפני שרכשנו,

גם אם זה לא כלכלי, שילמנו על נוחות בעיקר. 

אם כי לא דייקתי אולי בפרופיל הנסיעה, כי בשנתיים ברכב עשה 20,000 ק״מ, אבל אלו נסיעות בעיקר בסופ״ש. 

עדכון

היום חזרתי למוסך המורשה שוב, הם ביצעו בדיקה זליגה שארכה כשעתיים, המסקנה שלהם היא שמצלמת הדרך גורמת לזליגת מתח, 
לא דרשו תשלום (בדקו ובסוף אמרו שלא מחייבים).

עם או בלי קשר, זה הרכיב היחיד ברכב שאפשר להאשים בלי לקחת אחריות (תרתי משמע, כי הרכב, המצבר וכו' עדיין תחת אחריות)...
לא אכפת לי מהמצלמה, ניתקתי ממנה את כבלי החשמל, אבל אני בספק אם זו אכן הבעיה.
עם או בלי קשר נוסף, אני מזכיר שהאחריות על המצבר תסתיים בעוד שבועיים.

שאלתי מה לעשות אם הרכב שוב לא יניע, אמרו לי להגיע אליהם ולהשאיר אצלם את הרכב למשך הלילה,
כדי שהם יוכלו לבדוק את המצבר בבוקר, לפני הנעה.
בפועל, אם הרכב לא יניעו, לא אביא להם אותו, זה כבר יותר מידי טרחה, אלא פשוט ארכוש מצבר חדש בעצמי וזהו.

1. אם למישהו יש תובנות חדשות לאחר העדכון, אשמח לקרוא.

2. על המצבר הנוכחי וכתוב : 12V 20HR: 45Ah CCA: 360A
איזה מצבר מומלץ לרכוש מבחינת אמפר? אם אני מבין נכון אז הנוכחי קטן יחסית.
איזה מצבר מומלץ לרכוש מבחינת חברה? (מצבר שלא יצריך טיפול, התעסקות עם מים וכו').

אם זה רלוונטי לבחירת המצבר, אני מזכיר את פרופיל הנסיעה שלנו:
במשך השבוע (ראשון עד חמישי) הרכב לא נוסע כלל, חונה בחניון תת קרקעי של הבניין,
ובסופי שבוע יש נסיעה קצרה וגם זה לא תמיד.
כמובן שיש חריגים ומידי פעם כן יש נסיעה באמצע השבוע, או שאין נסיעות בסופ"ש או שיש יותר מאחת, אבל זה הממוצע.

-----------------------

המצלמה היא VIOFO A129 Plus Duo, אני רכשתי אותה והמוסך המורשה התקין לי אותה כך שקיבלתי את הרכב החדש עם המצלמה מותקנת,
כמו כן, ביקשתי מהם להתקין אותה ללא חיבור קבוע למצבר (לטובת Parking Mode) והיא אכן לא עובדת כאשר הרכב כבוי.
המצלמה לא עבדה לאחר שהרכב לא הניע והנעתי עם בוסטר, גיגלתי וראיתי שלאחר בעיה עם מקור המתח צריך לעשות לה Hard Reset,
עשיתי והיא חזרה לעבוד ולהסריט כרגיל (בכל מקרה, כעת ניתקתי ממנה את הכבלים שמחוברים אליה).

עריכה אחרונה על ידי Ben Gordon
פורסם

רשמת שהרכב נמצא בחיניון תת קרקעי. משמע יש מעליו תקרה מבטון. אם יש לרכב מערכת איתור אז זה ידוע בוודאות שהמערכת "שותה" מתח בכמויות יותר מן הרגיל כי היא מנסה לשלוח אות דרך התקרת בטון. באופנועים זה טוחן להם את המצבר תוך כמה ימים במידה ולא רוכבים עליו. 
אופציה נוספת היא לחבר פנל סולארי שיטעין את המצבר מאור השמש זה רק במידה ואפשר להחנות אותו באזור עם אור שמש. 
אופציה נוספת היא לחבר מטען מצברים חכם שיודע מתי להפסיק להטעין את המבצר. אני משתמש באחד כזה של חברה ידועה והוא עושה את התפקיד יופי. 
לגבי להתניע ולנסוע טיול של כמה דקות. זה לא ממש אפקטיבי כי הכוח הדרוש להניע את המנוע הוא יותר גדול ממה שטיול של כמה דקות יעשה. אם אפשר נסיעה של פעם בשבוע לחצי שעה מחוץ לעיר זה נפלא. 

אגב, למי שמזלזל במטענים חכמים אז בזמן הקורונה כאשר אנשים החליפו מצברים עקב אי שימוש ברכב לאחותי לא קרה שום דבר כי דאגתי שהמצבר שלה יהיה בטעינה חכמה.

• אהבתי 1

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
לפני 1 דקה, Cerebral Cortex כתב:

רשמת שהרכב נמצא בחיניון תת קרקעי. משמע יש מעליו תקרה מבטון. אם יש לרכב מערכת איתור אז זה ידוע בוודאות שהמערכת "שותה" מתח בכמויות יותר מן הרגיל כי היא מנסה לשלוח אות דרך התקרת בטון. באופנועים זה טוחן להם את המצבר תוך כמה ימים במידה ולא רוכבים עליו. 
אופציה נוספת היא לחבר פנל סולארי שיטעין את המצבר מאור השמש זה רק במידה ואפשר להחנות אותו באזור עם אור שמש. 
אופציה נוספת היא לחבר מטען מצברים חכם שיודע מתי להפסיק להטעין את המבצר. אני משתמש באחד כזה של חברה ידועה והוא עושה את התפקיד יופי. 
לגבי להתניע ולנסוע טיול של כמה דקות. זה לא ממש אפקטיבי כי הכוח הדרוש להניע את המנוע הוא יותר גדול ממה שטיול של כמה דקות יעשה. אם אפשר נסיעה של פעם בשבוע לחצי שעה מחוץ לעיר זה נפלא. 

אגב, למי שמזלזל במטענים חכמים אז בזמן הקורונה כאשר אנשים החליפו מצברים עקב אי שימוש ברכב לאחותי לא קרה שום דבר כי דאגתי שהמצבר שלה יהיה בטעינה חכמה.

לא מותקנת מערכת איתור, אבל לצערי בשבוע הבא אני חייב להתקין איתוראן (אבל נאמר לי שזה דגם שלא צורך כמעט חשמל, לא יודע אם זה נכון כמובן).

פאנל סולארי זו לא אופציה כי החניון הוא תת קרקעי.

מטען מצברים/מטען חכם חכמה (אני מניח שזה אותו הדבר) נשמע מעניין - תקן אותי אם אני טועה, אבל הוא מחייב שקע חשמל ואין לי בחנייה.

בנוגע לנסיעה, הרכב נוסע חצי שעה/שעה בסופ"ש, אני לא בטוח שזה יספיק בין סופ"ש לסופ"ש.

אגב, סתם להבנה כללית, להבנתי, ברכב היברידי אין אלטרנטור ולא צריך להעלות סל"ד כדי להאיץ את הטעינה,

אז לא מספיק פשוט להניע את הרכב בחנייה ופשוט לחכות נניח 15-20 דקות (בלי מזגן בלי אורות)?
זה לא יטעין את המצבר באותה רמה כמו נסיעה של 15-20 דקות?

פורסם
לפני שעתיים, Ben Gordon כתב:

אגב, סתם להבנה כללית, להבנתי, ברכב היברידי אין אלטרנטור ולא צריך להעלות סל"ד כדי להאיץ את הטעינה,

אז לא מספיק פשוט להניע את הרכב בחנייה ופשוט לחכות נניח 15-20 דקות (בלי מזגן בלי אורות)?
זה לא יטעין את המצבר באותה רמה כמו נסיעה של 15-20 דקות?

בכללי, מנוע חשמלי ואלטרנטור זה אותו דבר רק בכיוון הפוך.

לא רק שאין אלנטרנטור נפרד ברכב, גם אין סטרטר.

המערכת של טויטה מורכבת מ:
1. מנוע בעירה פנימית
2. מנוע חשמלי שמשמש כסטרטר למנוע בעירה ולאחר שהמנוע בנזין מונע הופך אלנטרנטור לטעינת סוללת מתח גבוה
3. מנוע חשמלי להנעת הרכב

2 המנועים החשמליים מקבלים את המתח שלהם מסוללת מתח גבוה.
המצבר של ה-12V מפעיל רק את האלקטרוניקה של הרכב.

מספיק להניע את הרכב כדי להטעין את הסוללות.
תזכור רק שגם בבלימה מתקבל כוח, אבל זה לא משנה, הסוללה אמורה להטען גם בעמידה.

פורסם
לפני 7 דקות, דג כתב:

בכללי, מנוע חשמלי ואלטרנטור זה אותו דבר רק בכיוון הפוך.

לא רק שאין אלנטרנטור נפרד ברכב, גם אין סטרטר.

המערכת של טויטה מורכבת מ:
1. מנוע בעירה פנימית
2. מנוע חשמלי שמשמש כסטרטר למנוע בעירה ולאחר שהמנוע בנזין מונע הופך אלנטרנטור לטעינת סוללת מתח גבוה
3. מנוע חשמלי להנעת הרכב

2 המנועים החשמליים מקבלים את המתח שלהם מסוללת מתח גבוה.
המצבר של ה-12V מפעיל רק את האלקטרוניקה של הרכב.

מספיק להניע את הרכב כדי להטעין את הסוללות.
תזכור רק שגם בבלימה מתקבל כוח, אבל זה לא משנה, הסוללה אמורה להטען גם בעמידה.

תודה רבה על ההסבר! אם כך יש לי 2 שאלות קצרות אם אפשר:

1. ברכב ההיברידי שלי, אם הרכב עומד מונע (ללא מזגן ועם אורות כבויים) המצבר יטען באותה הרבה והקצב לעומת מצב שבו הרכב נוסע (עם מזגן ואורות)?

2. נניח שהרכב נוסע רק פעם בשבוע ואני רוצה לפחות עוד פעם אחת להניע אותו בחנייה (בלי לנסוע) כדי שיטעין את המצבר, כמה זמן בערך כדאי שהרכב יהיה מונע?

פורסם (נערך)
לפני 27 דקות, Ben Gordon כתב:

. ברכב ההיברידי שלי, אם הרכב עומד מונע (ללא מזגן ועם אורות כבויים) המצבר יטען באותה הרבה והקצב לעומת מצב שבו הרכב נוסע (עם מזגן ואורות)?

הסתכלתי על מה שכתבתי בתגובה קודמת ושכחתי משהו חשוב...

במערכת של טויוטה, למיטב הבנתי, כן אמורה להיות השפעה אם הרכב עומד או נוסע.

מה שקורה זה שיש מערכת בקרה על ה-HVB (סוללת מתח גבוה).

המחשב בודק כמה ה.HVB טעונה, ומתחת לרמה מסוימת נשלחת פקודה להפעיל את המנוע בנזין על מנת להטעין אותה.
אם הרכב עומד ובמקביל ה-HVB טעונה X אחוז מסוים (די נמוך אגב), אזי המחשב יבקש לכבות את המנוע בנזין בזמן עמידה כדי לחסוך בדלק.

זוהי המערכת של ה-start/stop. לכן צריך קודם כל לבדוק אם אפשר לכבות את האופציה הזאת לפני.

מכיוון שהמערכת מתחשבת ב-HVB ולא ב-LVB (סוללת מתח נמוך, להלן המצבר 12V שאתה מדבר עליו), עמידה לשם טעינה של המצבר עלולה לא להניב תוצאה רצויה. כי אם הסוללת מתח גבוה תיהיה טעונה מעל גבול מסוים, המנוע בנזין יכבה.

בנסיעה כל עוד המנוע בנזין עובד יש הטענה.
לכן הגיוני שהטעינה תיהיה אחרת בין נסיעה לעמידה.

כל זה ולא הגענו לבעיה למה המצבר שלך נפרק.
מנסיון עם ראב4, שיש לו מערכת דומה, ופרופיל נסיעה דומה, לא אמור לקרות.

עריכה אחרונה על ידי דג
פורסם
לפני שעה, דג כתב:

הסתכלתי על מה שכתבתי בתגובה קודמת ושכחתי משהו חשוב...

במערכת של טויוטה, למיטב הבנתי, כן אמורה להיות השפעה אם הרכב עומד או נוסע.

מה שקורה זה שיש מערכת בקרה על ה-HVB (סוללת מתח גבוה).

המחשב בודק כמה ה.HVB טעונה, ומתחת לרמה מסוימת נשלחת פקודה להפעיל את המנוע בנזין על מנת להטעין אותה.
אם הרכב עומד ובמקביל ה-HVB טעונה X אחוז מסוים (די נמוך אגב), אזי המחשב יבקש לכבות את המנוע בנזין בזמן עמידה כדי לחסוך בדלק.

זוהי המערכת של ה-start/stop. לכן צריך קודם כל לבדוק אם אפשר לכבות את האופציה הזאת לפני.

מכיוון שהמערכת מתחשבת ב-HVB ולא ב-LVB (סוללת מתח נמוך, להלן המצבר 12V שאתה מדבר עליו), עמידה לשם טעינה של המצבר עלולה לא להניב תוצאה רצויה. כי אם הסוללת מתח גבוה תיהיה טעונה מעל גבול מסוים, המנוע בנזין יכבה.

בנסיעה כל עוד המנוע בנזין עובד יש הטענה.
לכן הגיוני שהטעינה תיהיה אחרת בין נסיעה לעמידה.

כל זה ולא הגענו לבעיה למה המצבר שלך נפרק.
מנסיון עם ראב4, שיש לו מערכת דומה, ופרופיל נסיעה דומה, לא אמור לקרות.

אבל הרכב שלי הוא לא Start/Stop, כלומר, המנע לא כבה ברמזור. 

אלא אם התכוונת שכאשר יש סוללה אז מנוע הבנזין כבה. 

אם במקום התנעה ועמידה, כן אסע קצת פעם אחת באמצע בשבוע, כמה דקות צריך לנסוע?

פורסם
לפני שעה, Ben Gordon כתב:

אבל הרכב שלי הוא לא Start/Stop, כלומר, המנע לא כבה ברמזור. 

אלא אם התכוונת שכאשר יש סוללה אז מנוע הבנזין כבה

כן.

Start/stop הכוונה למנוע בנזין. בהחלט יש את המערכת הזאת בהיברידיות של טיוטה.

תשים את התצוגה ברכב על "מפת האנרגיה" בו יש מנוע, סוללה וגלגל. כל עוד יש חץ מהמנוע לסוללה משמע המנוע עובד. אם אין חץ מהמנוע לסוללה אזי המנוע כבוי. ותשים לב שבעמידה המנוע נכבה לעיתים קרובות (כתלות במצב הסוללה וכו').

אין לי איך לענות לך על כמה צריך לסוע כדי לשמור על מצבר טעון, שכן אני טוען שזה לא פתרון סביר. המצבר לא אמור להתרוקן ככה. מצריך בדיקה נוספת. אולי יש בעיה בממיר שמפריעה להטענה, אולי פריקה בעקבות רכיב סורר כמו שהעלו פה קודם. איני יודע.

פורסם
לפני 33 דקות, דג כתב:

כן.

Start/stop הכוונה למנוע בנזין. בהחלט יש את המערכת הזאת בהיברידיות של טיוטה.

תשים את התצוגה ברכב על "מפת האנרגיה" בו יש מנוע, סוללה וגלגל. כל עוד יש חץ מהמנוע לסוללה משמע המנוע עובד. אם אין חץ מהמנוע לסוללה אזי המנוע כבוי. ותשים לב שבעמידה המנוע נכבה לעיתים קרובות (כתלות במצב הסוללה וכו').

אין לי איך לענות לך על כמה צריך לסוע כדי לשמור על מצבר טעון, שכן אני טוען שזה לא פתרון סביר. המצבר לא אמור להתרוקן ככה. מצריך בדיקה נוספת. אולי יש בעיה בממיר שמפריעה להטענה, אולי פריקה בעקבות רכיב סורר כמו שהעלו פה קודם. איני יודע.

תודה, מבחינת מצבר אני צריך מצבר רגיל, לא מצבר Start/Stop, נכון?

פורסם
לפני 8 שעות, Ben Gordon כתב:

כן.

הרי מה שמניע את המנוע בנזין זו הסוללה הגדולה. תבדוק עם טויטה מה בדיוק המצבר הרצוי

פורסם
לפני 14 שעות, Ben Gordon כתב:

אתת צריך מצבר המתאים למצבר המותקן ברכבך מבחינת פרמטרים חשמלים ובטכנולוגיה סילבר קלציום או קלציום.

מצברים תוצרת בוש/וורטא מתאימים לרכבך.

לפי האתר של וורטא שני המצברים בקבצים המצורפים מתאימים לרכבך.

5544000533162.pdf 5524000473132.pdf

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...