Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 857 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
בתאריך 14.9.2023 בשעה 19:08, דג כתב:

לא רק שאין אלנטרנטור נפרד ברכב, גם אין סטרטר.

המערכת של טויטה מורכבת מ:
1. מנוע בעירה פנימית

אם ברכב אין אלטרנטור, אז איך מנוע הבנזין/ מנוע בעירה פנימית מטעין את הסוללה ההיברידית ?? 

עריכה אחרונה על ידי guya72
  • תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני 51 דקות, guya72 כתב:

אם ברכב אין אלטרנטור, אז איך מנוע הבנזין/ מנוע בעירה פנימית מטעין את הסוללה ההיברידית ?? 

בדגמי פריוס הקודמים מותקנים שני מנועים חשמלים הנקראים מנוע גנרטור Motor Generator שגם מטעין את שני המצברים בעזרת ממירי מתח ל-12 וולט וגם למתח גבוה של 273.6 וולט DC.

איזה כייף לי :)

פורסם
לפני 23 שעות, Ben Gordon כתב:

תודה, מבחינת מצבר אני צריך מצבר רגיל, לא מצבר Start/Stop, נכון?

בהמשך להודעה הקודמת.

אם תמצא מצבר תוצרת Yuasa כמו בקובץ המצורף אני ממליץ לרכוש אותו. מצברים תוצרת Yuasa

הם בליגה אחרת.

YBX5012_DATASHEET.pdf

איזה כייף לי :)

פורסם

תופעה דיי מוכרת בטויוטה הייברידית. קרה המון בזמן הקורונה שאנשים לא נסעו הרבה ברכב. שכנה עם chr חדדה סבלה מהתופעה ונאמר לה לא לאפשר לרכב יותר מארבעה ימים ללא נסיעה. הומלץ על נסיעה של כ 30 דק. המצבר קטן כי לא נדרש להניע צרכנים כבדים כמו סטארטר. מה שמעניין זה למה זה לא קרה בשנתיים הראשונות. אני מניח שהמצבר מעט נחלש. בכל מקרה, תנסה מספר ימים ללא המצלמה בכדי לוודא שהיא לא הגורם, למרות שאמרת שהיא לא מחוברת לצילום בחניה. 

• 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

עדכון, חצי שנה לאחר הבעיה

לא החלפתי מצבר, הבעיה לא חזרה, הכל תקין.

כלומר, לאחר שני ביקורים במוסך, לאחר שהסבירו לי במוסך וגם כאן בפורום, שפרופיל הנסיעה בעייתי ולא מתאים לרכב היברידי וכו',

בסופו של דבר אין בעיה, הרכב ממשיך למסוע בממוצע פעם אחת בשבוע (נסיעה לא ארוכה), מניע כרגיל ואין בעיות עם המצבר.

להערכתי,  באופן נקודתי, משהו פרק את המצבר (אולי נורה פנימית שנותרה דלוקה) ומשם החל מחול השדים.

חשוב לציין ששינוי אחד שכן נעשה, הוא ניתוק מצלמת הרכב (זה היה ה"תירוץ" של המוסך לזליגה),
אבל המצלמה הזו היתה מחוברת שנתיים לפני כן ללא בעיות, קשה לי להאמין שהיא היתה הבעיה, אבל הכל יתכן.

חזרתי רק כדי לעדכן, תודה לכולם על העזרה.

• אהבתי 4
פורסם

אם המצלמה פועלת גם כאשר הרכב מכובה ונעול, אז זו בהחלט סיבה טובה לפריקת המצבר.

מצלמות כדאי לחבר למתח "אחרי סוויץ" כלומר שתקבל מתח רק כשהרכב מונע, או לחלופין להתקין בקר שיכבה את המצלמה כשהמצבר נחלש. ניתן לראות דוגמאות בשרשור המצלמות בפורום הכללי.

יום טוב גם לך

פורסם
לפני 1 דקה, Igalz כתב:

אם המצלמה פועלת גם כאשר הרכב מכובה ונעול, אז זו בהחלט סיבה טובה לפריקת המצבר.

מצלמות כדאי לחבר למתח "אחרי סוויץ" כלומר שתקבל מתח רק כשהרכב מונע, או לחלופין להתקין בקר שיכבה את המצלמה כשהמצבר נחלש. ניתן לראות דוגמאות בשרשור המצלמות בפורום הכללי.

ראשית, המצלמה היתה מחוברת באותו אופן שהיתה מחוברת במשך שנתיים לפני יום התקלה.
שנית, המצלמה מחוברת כך שהיא לא מקבלת מתח בזמן חנייה, אלא רק שהרכב מונע (בדיוק כדי להמנע מהסיבה שציינת).

את המצלמה (פופולארית ומומלצת) רכשתי באמאזון, את ההתקנה ביצעו במוסך המורשה שבו רכשנו את הרכב (חדש) ומסרו לי את הרכב החדש לאחר ההתקנה.

פורסם

שלום. מעריך שפרופיל הנסיעה שלך הוא לאורך תקופה, בה המצבר לא התרוקן.

לדעתי אין זה צירוף מקרים שמצלמת הדרך תקולה.

יתכן שהמצלמה גרמה להתרוקנות המצבר.

אחרי שתחליף את המצלמה התקולה, תעקוב רק שהתופעה לא חוזרת.

פורסם
לפני 3 שעות, פאר האורה כתב:

בעצם היא מותקנת אצלך כמו שצויין שמומלץ להתקין - אחרי הסוויץ. אז האשמה בכל הייתה המצלמה. לפחות ממה שהבנת?

לדעתי המצלמה לא היתה אשמה, אלא זה היה התירוץ של המוסך כי הוא לא מצא שום דבר אחר. 

זה נכון שמאז המצלמה מנותקת, אבל היא היתה מחוברת באופן קבוע שנתיים לפני כן. 

לדעתי היתה נורה שנותרה דלוקה בלילה וזה הכל. 

לפני 3 שעות, Basko כתב:

שלום. מעריך שפרופיל הנסיעה שלך הוא לאורך תקופה, בה המצבר לא התרוקן.

לדעתי אין זה צירוף מקרים שמצלמת הדרך תקולה.

יתכן שהמצלמה גרמה להתרוקנות המצבר.

אחרי שתחליף את המצלמה התקולה, תעקוב רק שהתופעה לא חוזרת.

לדעתי לא מדובר במצלמה והיא לא תקולה, ראה הודעה קודמת. 

פורסם
לפני 2 דקות, פאר האורה כתב:

אז לדעתך האשמה היא הנורה? קראתי את התגובות, לא זכרתי שהזכרת נורה, יהיה נחמד שתפרט שיהיה ניתן ללמוד מהמקרה

לדעתי המצלמה לא היתה אשמה, אלא זה היה התירוץ של המוסך כי הוא לא מצא שום דבר אחר. 

זה נכון שמאז המצלמה מנותקת, אבל היא היתה מחוברת באופן קבוע שנתיים לפני כן. 

לדעתי היתה נורה שנותרה דלוקה בלילה וזה הכל. 

• תוכן חדש...