Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1017 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעתיים, EliC25 כתב:

7d48a5d926ef324619bae9c83ea8560e.jpg

זה לוח השעונים עד 86. ב87 כבר היה לוח אחר. 

לאבי הייתה 89 RS ידנית ממקום עבודתו. בתור ילד בן 9 נגנבתי על האוטו הזה ויש לי רק זכרונות טובים ממנו. 

בימיה הראשונים של מלחמת המפרץ איילון היה ריק, ואבי נסע מבתינו בהרצליה לסבתי ברמת גן. 

הכביש היה רק ואבי הגיע לזמן קצר ל160-170 קמ"ש, נדהם מכמה הרכב יציב על הכביש.

BX ידנית ותקינה היא אחת המכוניות שהייתי מאוד רוצה לנהוג בהן.

images.jpeg

• אהבתי 1

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אגב, המערכת ההידראולית משמשת גם לתגבור ההגה והבלמים (למעשה אין משאבת בלם, במקום המשאבה והבוסטר הקלאסיים יש שסתום). מה שמוסיף למורכבותה.לגבי ה GTI היא השתמשה במערכת הזרקה של בוש L jetronic 

(כמו רכבים רבים מעידן שנות ה 80 כולל האונו טורבו). המערכת הזו היתה קפיצה משמעותית מהמערכות המכאניות שקדמו לה אבל חסכון בדלק הן לא הציגו וגם איתור תקלות בפרט עם הידע שהיה אז...היה קשה מאוד. המערכות שהחליפו אותה בשנות ה 90 motronic, שכללו ניהול מנוע מלא היו קפיצה אדירה קדימה בכל ההיבטים.

פורסם
לפני 7 שעות, שביט כתב:

לאבי הייתה 89 RS ידנית ממקום עבודתו. בתור ילד בן 9 נגנבתי על האוטו הזה ויש לי רק זכרונות טובים ממנו. 

בימיה הראשונים של מלחמת המפרץ איילון היה ריק, ואבי נסע מבתינו בהרצליה לסבתי ברמת גן. 

images.jpeg

נכון, העלתי את התמונה בתגובה לבוקי.

לגבי לנהוג, אני מכיר מישהו שיש לו אחת כזו, אפשר לסדר משהו

לפני 7 שעות, teyal כתב:

אגב, המערכת ההידראולית משמשת גם לתגבור ההגה והבלמים (למעשה אין משאבת בלם, במקום המשאבה והבוסטר הקלאסיים יש שסתום). מה שמוסיף למורכבותה.לגבי ה GTI היא השתמשה במערכת הזרקה של בוש L jetronic 

(כמו רכבים רבים מעידן שנות ה 80 כולל האונו טורבו). המערכת הזו היתה קפיצה משמעותית מהמערכות המכאניות שקדמו לה אבל חסכון בדלק הן לא הציגו וגם איתור תקלות בפרט עם הידע שהיה אז...היה קשה מאוד. המערכות שהחליפו אותה בשנות ה 90 motronic, שכללו ניהול מנוע מלא היו קפיצה אדירה קדימה בכל ההיבטים.

נכון, כפי שציינתי בסרטון המצורף

• מצחיק 1
פורסם
לפני 15 שעות, EliC25 כתב:

האמת שלמרבה ההפתעה לא זכורות לי בעיות חשמל בBX, כן פלסטיקה שמתפרקת בקלות...

בוא נראה מה ילד יום.

וואו אצלי היו תקלות והרבה,
אני קניתי את שלי 1992 משמומשת בת 4, מיד ראשונה מטופלת אבל
נזילות מהמערכת הידראולית (כל פעם משהו אחר),
בומבות,
היה איזה חלק פלסטיק של הגיר שכל פעם נשבר והרכב מושבת בגלל השטות הזו.

מדחס

בעיית חשמל בידיות האיתות

צמיגים (אמנם זה בלאי רגיל אבל היתה לBX מידה מיוחדת ולא נפוצה וחניות הצמיגים חגגו על זה).

ועוד כל מיני זוטות של פלסטיקים שנשברו וכו'

בקיצור אחד משני הרכבים שהיו לי שידעתי מתי אני יוצא לעבודה אבל לא ידעתי מתי ואיך אני אגיע לעבודה.

פורסם

אין ספק - ברור לי מה ה"איי" מייצג בGTI אחרי שראיתי את הסרטון. 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
לפני 18 שעות, שביט כתב:

images.jpeg

חוויה של נהיגה , הייתה לי אחת מודל 87 ידנית עם העיצוב המעודכן רישוי 70-312-87 גימור TRS.

הרכב היה מתנייע בקלילות, גיר 5 הילוכים , משקל קליל ומעט משיכה של ההילוכים הנפיק קצב תנועה גבוהה לתקופה.

ההגה בלי שום משוב , הרכב היה רוכן בסיבובים אבל יציב לחלוטין גם במהירות גבוהה מאוד , דוושת בלם עצבנית מאוד.

רכב של כיף , שלוש שנים אצלנו עם 0 תקלות .

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
בתאריך 10.9.2023 בשעה 13:21, EliC25 כתב:

אצלך בתמונת פרופיל

למשל פה:

https://www.bxparts.eu/en/spheres/68-bx-55-fb-sphere-55-bar-front-1x.html

והוא עוד יקרן...

חכמה גדולה. בומבה ב 150 שקל ועוד 200 משלוח 😂  קיוויתי שתספר לי שניתן לקנות בארץ במחיר כזה... 

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

מישהו יודע האם יש sm במצב נסיעה בארץ?

ואם כן, איפה אפשר לראות אותה?

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

פורסם

רק הערה צדדית קטנה -

המערכת הזאת הצילה את שלומם, ואולי גם את חייהם, של בני משפחה ממרכז הארץ שכמעט עברו לינץ' אכזרי ע"י מחבלים באחד מכבישי השומרון.

המחבלים חסמו את הדרך עם כל מיני אבנים וצמיגים בוערים וכיו"ב, הסיטרואן התרוממה והם עברו מעל הכל בזריזות והמשיכו הלאה.

אני מכיר אישית את המשפחה הזאת, אחת מהילדות שהיו שם במכונית היא רעייתי.

• אהבתי 3

יונדאי i-20 ,  שמח שלא הקשבתי לשונאי הגיר הרובוטי.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

וקצת לפני זה (1962) היא הצילה את חייו של דה גול.

The second assassination of Petit-Clamard near Paris followed in 1962. As his black Citroen DS sped along in Paris at 110kph, 12 OAS gunmen opened fire on the convoy. A hail of 140 bullets, most of them coming from behind, killed two of the president’s motorcycle bodyguards, shattered the car’s rear window and punctured all four of its tires. The Citroen went into a front-wheel slide, and de Gaulle’s chauffeur managed to take control of the vehicle and drove to safety, all thanks to the car’s superior suspension system. The suspension automatically adjusted the height of the car to keep it level and enable the chauffeur to maintain control. De Gaulle and his wife kept their heads down and came out unharmed.

• אהבתי 2
פורסם
לפני 7 שעות, harhanegev כתב:

רק הערה צדדית קטנה -

המערכת הזאת הצילה את שלומם, ואולי גם את חייהם, של בני משפחה ממרכז הארץ שכמעט עברו לינץ' אכזרי ע"י מחבלים באחד מכבישי השומרון.

המחבלים חסמו את הדרך עם כל מיני אבנים וצמיגים בוערים וכיו"ב, הסיטרואן התרוממה והם עברו מעל הכל בזריזות והמשיכו הלאה.

אני מכיר אישית את המשפחה הזאת, אחת מהילדות שהיו שם במכונית היא רעייתי.

זה אחד הדברים הכי נהדרים (וגם מצערים ומזעזעים) שקראתי לאחרונה.

• אהבתי 2
פורסם

אבי החזיק בעבר GSA ואני אחריו GS וגם קסנטיה טורבו אקטיבית ידנית במשך מספר שנים. מכונות נפלאות ואמינות. כרגיל, ברגע שמתחזקים נכון ולא תחזוקת שבר וגם מוסיפים מכונאי שמבין בהן, הכל יותר פשוט. 

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
  • על ארבע: ALFA 156 TS + GOLF GTI MK2 8V 19E+GTV 916
    על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

ככה נראה הרכב בזמן בלימה. המרכב לא זז והפרונט לא קורס. אחרי החלפת צינור הידראולי קשיח סדוק (180 באר!!!) הבלימה הרבה יותר חזקה והמנוע יותר זריז כי המשאבה לא שואבת ממנו אנרגיה מיותרת.

מדהים מדהים מדהים.

כל הקללות שקיללתי בזמן העבודה, נשכחו ברגע שישבתי מאחורי ההגה.

• אהבתי 5
  • רעיון טוב! 1

• תוכן חדש...