Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1033 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 8 דקות, vxlan כתב:

אנחנו עבדנו באינטרוולים של שתי דק'.

שמים במיטה אומרים לילה טוב ויוצאים.

בכי קורע לב במשך 2 דק', נכנסים להרגיע למשך 30 שניות ואז שוב יוצאים לשתי דק'.

אם נרגע לבד לפני תום ה2 דק' לא נכנסים.

היום הראשון היה קשוח, לקח המון זמן עד שלא היה בכי בפחות מ2 דק'.

ביום השני זה לקח חצי שעה.

ביום השלישי 10 דק'.

ביום הרביעי לא היה בכי והירדמות עצמאית לחלוטין.

בול בפוני

הגדולה שלי ביום הראשון בכתה שלוש שעות והקיאה בסוף מתשישות
בשני שעה... ברביעי הלכה לישון לבד מהיאוש
תנו לילד לבכות, אל תיבהלו מזה

• אהבתי 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
  • תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 52 דקות, סולל הדרך כתב:

בול בפוני

הגדולה שלי ביום הראשון בכתה שלוש שעות והקיאה בסוף מתשישות
בשני שעה... ברביעי הלכה לישון לבד מהיאוש
תנו לילד לבכות, אל תיבהלו מזה

שיטה מזעזעת, כל מי שעושה את זה גם משכנע את עצמו שזה לטובת הילד? או שלפחות אתם מספיק כנים עם עצמכם כדי להגיד שאני עושה את זה לטובתי בלבד?

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

גאלה טענה את זה כבר בשנות התשעים -

אוך, שכחתי איזה באס נחמד יש לטראק הזה. LPF על 60hz.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
  • אהבתי 1
פורסם

https://www.hebpsy.net/me_article.asp?article=2993

אני לא ממליץ לתת לתינוק לבכות עד אפיסת כוחות. לא כל מה שעובד הוא נכון וקיבוע של דפוסים נפשיים בריאים מתחיל בגיל הינקות. 

עכשיו, אני יודע, יבואו עם סיפורי ״שמתי את הילד שלי לגדול עם זאבים בג׳ונגל והיום הוא מנתח על בניו יורק עם חמישה ילדים שכולם מחוננים״, אבל השאלה היא: מי מוכן לקחת את הסיכון ׳שיהיה בסדר׳ על מבנה האישיות הבסיסי של הילד שלו?

אם תינוק משדר מצוקה, הוא במצוקה. 

אם מתעלמים מהמצוקה, הוא יפסיק לשדר, אבל הוא המצוקה לא תעלם. רק שכבת תקשורת נחוצה.

• אהבתי 3

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

מסכים עם האמרה שלא צריך לתת לתינוק להגיע לאפיסת כוחות אבל על אותו המשקל לא צריך להימנע לחלוטין מלתת לו לבכות.

בכי זה דבר תקין ואתה לא אמור לקפוץ על כל שטות שהוא בוכה.

צריך לבדוק מידי פעם שהכל תקין ואם זה המצב אין בעיה שהוא יביע הסתייגות מהמצב על ידי בכי.

• אהבתי 1

טסלה 3 2022

פורסם
לפני 13 שעות, netanel1014 כתב:

מה שלי כובד בד"כ לעשות בקבוק עם מטרנה ולעשות אותה סמיכה (עם יותר אבקה ) זה מכביד על הילד וגורם לו לישון. 

לא, לא, לא ולא.

עם מטרנה צריך להתנהל כמו תרופה - היצרן קבע מינון, עם זה הולכים. כמו שלא תיתן פי 3 אקמול רק להעביר לילד את הכאב הראש מהר, אל תתעסק עם המינון.

אפשר לשנות מינון רק אם רופא קבע את זה בהתאם לצורך רפואי.

מטרנה סמיכה יכולה להתעסק עם המאזן הורמונים ומלחים בגוף. מטרנה דלילה (כשהורים רוצים לחסוך כסף בגלל קושי כלכלי) יכולה להוביל תת גדילה.

• רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 23 דקות, motizkn כתב:

מסכים עם האמרה שלא צריך לתת לתינוק להגיע לאפיסת כוחות אבל על אותו המשקל לא צריך להימנע לחלוטין מלתת לו לבכות.

בכי זה דבר תקין ואתה לא אמור לקפוץ על כל שטות שהוא בוכה.

צריך לבדוק מידי פעם שהכל תקין ואם זה המצב אין בעיה שהוא יביע הסתייגות מהמצב על ידי בכי.

בגילאים מוקדמים, כן. אתה אמור לקפוץ. ילד בגילאי ינקות לא בוכה ״משטות״. הוא בוכה מכל אי נוחות. ילד עד גיל שנה, בערך, תמיד צודק. זה לא אומר שכל בכי הוא משהו שאפשר לפתור, אבל מאוד לא רצוי להתעלם מהבכי עצמו. צריך להכיל.

גיל שנתיים, סיפור אחר (כל גיל זה סיפור אחר).

כאמור, אפשר לאלף תינוק לא לבכות, אבל עלולות להיות לזה השלכות.

פורסם

לא נכון, ילד עד גיל חצי שנה בוכה מתוך אי נחות, מעל גיל חצי שנה יש קפיצות קוגניטיביות והבכי לא תמיד נובע מצורך אמיתי.

לדוגמא ילד שבוכה כי הוא רוצה לישון עם ההורים זה לא צורך אמיתי, זה החלטה של ההורים האם הם תומכים בלינה משותפת או לא. ולשני האופציות יש יתרונות וחסרונות.

טסלה 3 2022

פורסם
לפני שעתיים, יובל .מ. כתב:

כמו שלא תיתן פי 3 אקמול רק להעביר לילד את הכאב הראש מהר

רגע...מממ...שיט. 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

מכיוון שביקשת דעה פה, אז אוסיף. קח בחשבון שאני לא מכיר את הבן שלך ולכן תחשבו לפני שתפעלו.

9 חודשים זה כבר גדול - עוד מעט פעוט. בשלב הזה בטח יש לו כבר אישיות. מה השתנה שההתנהגות פתאום השתנתה?

עצם העובדה שהוא ישן טוב במעון כנראה שולל סיבות בריאותיום כמו תולעים, שיניים כינים וכו, אבל תבדקו את הסימנים.

לגבי שינה עם ההורים: אצל העקשניים אצלי הם ישנו במה שנקרא "חיבוק דב של אבא" - אתה עם אבא ואבא שומר עליך וקובע איך ישנים - לא טוב לך? תחזור למיטה שלך.

טקס השכבה זה מאד חשוב גם ובמיוחד בגיל יותר מאוחר.

תמ"ל: אם תרצו תנסו תמ"ל על בסיס צמחי או כמו שרופא הילדים שלנו קרא לזה: טשולנט.

דעתי לגבי "יועצות שינה": ההורים שלך ושל אישתך גידלו אותכם עם יועצות שינה?

ואין מה לעשות: על הבכורים תמיד עושים טעויות ולמרות זאת הבכורים לא יוצאים יותר ניזוקים מהאחרים.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
לפני שעה, motizkn כתב:

לדוגמא ילד שבוכה כי הוא רוצה לישון עם ההורים זה לא צורך אמיתי

לא הבנתי מה אתה מגדיר צורך ״אמיתי״.

פורסם (נערך)

צורך שנובע מרעב, כאב, וחוסר נוחות.

בחודשים הראשונים התינוק אוכל ישן ומחרבן, אם הוא בוכה אז זה קשור לצורך ה"אמיתי" שהגדרתי למעלה ולכן צריך תמיד לתת מענה לבכי.

בגיל 9 חודשים הוא כבר מטייל בבית ומנסה להשמיד כל מה שהוא רואה, אז אם הוא בוכה כי הוא לא קיבל משהוא שהוא רצה להשמיד אז זה צורך?

הבכי שמתואר כנראה נובע מרצון של התינוק לישון עם ההורים.

שינה משותפת זה נורמה שההורים צריכים להחליט אם היא לגיטימית או לא ולא התינוק.

עריכה אחרונה על ידי motizkn

טסלה 3 2022

פורסם (נערך)

נגעת לי בנקודות מאד רגישות .

חשוב לי מאד להבין, האם במיטה שלכם שנת הלילה שלו ערבה?

היה לנו מקרה זהה, הבן ישן נהדר ביום ובלילה צורח, מסתבר בדיעבד שצרח מכאבים,

כאשר כל החוכמולוגים כולל הרופאים אמרו לנו שהוא מפונק.

דבר ראשון הייתי שולל ומייד כל אופציה כזו.

אחרי ששללנו יש לנו בעיה פתירה.

עריכה אחרונה על ידי yossy

• תוכן חדש...