Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1048 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם :)

לאחרונה מייצרת חברת "הארגז" אוטובוסים ממוגני ירי על שלדת סקניה. (במקום מרצדס שנמצאו פחות מתאימים)

כלי זה מצוייד בתיבת הילוכים מסוג Opticruise, עליו קראתי שהוא טוב יותר מהגירים של שאר היצרנים, והשמועה אומרת שהאוטובוס הזה הוא Game Changer בתחום הממוגני ירי.

מעיון באתר של סקניה נראה שהגיר הזה הוא רובוטי-פלנטרי, או, רובוטי עם רכיבים פלנטריים.  (?)

ובכן, מי יודע להסביר בעברית מה זה הגיר הזה ומה מיוחד בו? 

תודה! :) 

@Buki

image.thumb.jpeg.1caacfb42edc18686085fe81c3954680.jpeg

צילום: ליאור רז

עריכה אחרונה על ידי TDI
פורסם

גיר Opticruise הוא גיר ידני, יש דוושת קלאץ'.

בזינוק מהמקום, בתמרוני חניה ולקראת עצירה הנהג משתמש בקלאץ'. 

בנסיעה המערכת מחליפה הילוכים ללא שימוש בקלאץ', תוך התאמה מדוייקת של סל"ד המנוע לסל"ד שיהיה בהילוך אותו היא משלבת.

במצב ידני אם ההחלפה אפשרית מבחינת התאמת סל"ד המנוע להילוך אותה בחר הנהג, ההחלפה תתבצע ללא הפרדת קלאץ' כמו במצב אוטומטי. אם ההתאמה  לא אפשרית הנהג צריך ללחוץ על הקלאץ' בשביל שההילוך יעבור.

כל התפעול מתבצע מידית קטנה מתחת להגה בצד ימין.

זה בכללי, לא מדובר במערת חדשה אלא כבר קייצת כמה עשורים עם שיפורים ושידרוגים כמובן. באחד האתרים רשום שהיום קיימת גרסה ללא דוושת קלאץ', זאת אומרת הוסיפו מפעיל רובוטי לקלאץ'.

בגרסה הקלאסית אין מפעיל רובוטי לקלאץ', זה או שהנהג מפעיל את הקלאץ או שהמערכת מחליפה הילוכים ללא שימוש בקלאץ'.

• אהבתי 1
  • מעניין 4
  • רעיון טוב! 1

פורסם (נערך)

מעניין, כי לפי מה שקראתי זהו פיתוח חדש לחלוטין של סקאניה. באתר של סקאניה גם מצאתי אזכור ל"planetary gears", וזה מה שהביא אותי לפתוח את השרשור ולנסות להבין במילים פשוטות בעברית על מה מדובר, שכן זהו גיר רובוטי בעל 14 הילוכים.

באוטובוס המדובר, בורר ההילוכים הוא חוגת  R N D פשוטה.

https://www.scania.com/group/en/home/products-and-services/features/heavy-duty-gearbox.html#

עריכה אחרונה על ידי TDI
פורסם (נערך)

מה שיש לי לתרום לנושא  זה שאני נסעתי רבות בממוגני ירי למקומות שונים ומגוונים ובמרביתם (אינני יודע לנקוב ביצרן) העברת ההילוכים מתבצעת בצורה איטית להחריד כשהנהג  צובר תאוצה  בעלייה חדה עד שההילוך נכנס הוא איבד את התנופה וההילוך הקודם חוזר  משהו פסיכי אולי משום כך החליפו יצרן

דרך אגב ליאור רז  שצילם את התמונה.... אחלה שם

עריכה אחרונה על ידי ידני
פורסם

מעניין למה הממוגן לא קיבל את הצורה החדשה של הארגז.

20230130_161051.jpg

20230130_161003.jpg

• רעיון טוב! 1
קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם (נערך)
לפני 22 שעות, ידני כתב:

מה שיש לי לתרום לנושא  זה שאני נסעתי רבות בממוגני ירי למקומות שונים ומגוונים ובמרביתם (אינני יודע לנקוב ביצרן) העברת ההילוכים מתבצעת בצורה איטית להחריד כשהנהג  צובר תאוצה  בעלייה חדה עד שההילוך נכנס הוא איבד את התנופה וההילוך הקודם חוזר  משהו פסיכי אולי משום כך החליפו יצרן

דרך אגב ליאור רז  שצילם את התמונה.... אחלה שם

העברת הילוכים באופן שתארת מתרחשת מכיוון שלדגמים של וולוו היה גיר מתוצרת ZF עם מספר מועט של הילוכים (נראה לי 6 או 8 אבל אל תתפוס אותי במילה).

לאחר מכן הגיעו מרצדס עם תיבה של 8 הילוכים.

מספר מועט של הילוכים יוצר "בורות" בין ההילוכים, בשילוב עם מרכב כבד וטופוגרפיה הררית, זה משאיר לקו ההינע מעט מאוד מרחב מחייה שבו הוא יכול לעבוד.

רק לסבר את האוזן, למשאית "כבדה" בכל מהירות יש בין 4 ל-6 הילוכים לבחור מבניהם. במטרה להתאים את הכח לסיטואציה (שיפוע, עומס, מהירות).

התיבה של סקניה מגיעה עם 12 הילוכים, זהה למה שקיים במשאיות כבדות, ולכן התופעה שתארת לא אמורה להתרחש שם.

לפני 16 שעות, itsik170 כתב:

מעניין למה הממוגן לא קיבל את הצורה החדשה של הארגז.

20230130_161051.jpg

20230130_161003.jpg

העיצוב החדש לא מתאים למבנה המרכב הממוגן. קרי פלטות מיגון, שמשה מפוצלת וכו'.

לפני 23 שעות, Buki כתב:

גיר Opticruise הוא גיר ידני, יש דוושת קלאץ'.

בזינוק מהמקום, בתמרוני חניה ולקראת עצירה הנהג משתמש בקלאץ'. 

בנסיעה המערכת מחליפה הילוכים ללא שימוש בקלאץ', תוך התאמה מדוייקת של סל"ד המנוע לסל"ד שיהיה בהילוך אותו היא משלבת.

במצב ידני אם ההחלפה אפשרית מבחינת התאמת סל"ד המנוע להילוך אותה בחר הנהג, ההחלפה תתבצע ללא הפרדת קלאץ' כמו במצב אוטומטי. אם ההתאמה  לא אפשרית הנהג צריך ללחוץ על הקלאץ' בשביל שההילוך יעבור.

כל התפעול מתבצע מידית קטנה מתחת להגה בצד ימין.

זה בכללי, לא מדובר במערת חדשה אלא כבר קייצת כמה עשורים עם שיפורים ושידרוגים כמובן. באחד האתרים רשום שהיום קיימת גרסה ללא דוושת קלאץ', זאת אומרת הוסיפו מפעיל רובוטי לקלאץ'.

בגרסה הקלאסית אין מפעיל רובוטי לקלאץ', זה או שהנהג מפעיל את הקלאץ או שהמערכת מחליפה הילוכים ללא שימוש בקלאץ'.

הרוב נכון אבל לא הכל מדויק.

אופטיקרוז הוא בעצם "רובוט" שמבצע את החלפת ההילוכים. לקחו תיבה ידנית, הוסיפו לה את ה"רובוט" ולתוצאה קראו תיבת "אופטיקרוז".

ניתן להזמין כל משאית בעלת תיבת "אופטיקרוז" עם 2 או 3 דוושות, לבקשת הלקוח.

רשמת במדויק מה תפקיד הדוושה השלישית. במידה ובמשאית יש 3 דוושות, במצב רגיל הנהג יכול להשתמש ב-2 דוושות בלבד. אם הוא נדרש לתמרון מיוחד, ברגע שהוא בעמידה וילחץ על דוושת הקלאץ, הפיקוד על שחרור המצמד יתבצע לפי דרישת הנהג ולא על פי ה"רובוט". כל זה רלוונטי רק ליציאה מהמקום, בהעברה הבאה (בהנחה שהרכב לא בעמידה) הרובוט יקח פיקוד ויבצע את העברות ההילוכים.

כיום לא ניתן להזמין יותר תיבות ידניות ולכן כל משאיות סקניה החדשות נמכרות עם תיבות "אופטיקרוז".

עריכה אחרונה על ידי redroze

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
לפני 16 דקות, redroze כתב:

אופטיקרוז הוא בעצם "רובוט" שמבצע את החלפת ההילוכים.

למייטב ידעתי ההבדל בין אופטיקוז לגיר רובוטי ZF Traxon שנמצא בשימוש של כמה יצרנים אירופאים  הוא בכך שאופטיקרוז יודע להעביר הילוכים בלי להפריד קלאץ', כשהמשאית בתנועה.

בטח כל אחד שנהג פעם ברכב ידני יודע שבמצבים מאוד ספציפיים כשמתאימים ף בדיוק את הסל"ד והמנוע מוציא 0 מומנט, אפשר להוציא מהילוך לניוטרל ללא קלאץ' וגם לשלב להילוך אחר ללא קלאץ' וזה העיקרון בו משתמש האופטיקורז.

• אהבתי 1
  • מעניין 2
  • רעיון טוב! 1

פורסם
לפני כשעה, redroze כתב:

העברת הילוכים באופן שתארת מתרחשת מכיוון שלדגמים של וולוו היה גיר מתוצרת ZF עם מספר מועט של הילוכים (נראה לי 6 או 8 אבל אל תתפוס אותי במילה).

לאחר מכן הגיעו מרצדס עם תיבה של 8 הילוכים.

מספר מועט של הילוכים יוצר "בורות" בין ההילוכים, בשילוב עם מרכב כבד וטופוגרפיה הררית, זה משאיר לקו ההינע מעט מאוד מרחב מחייה שבו הוא יכול לעבוד.

רק לסבר את האוזן, למשאית "כבדה" בכל מהירות יש בין 4 ל-6 הילוכים לבחור מבניהם. במטרה להתאים את הכח לסיטואציה (שיפוע, עומס, מהירות).

התיבה של סקניה מגיעה עם 12 הילוכים, זהה למה שקיים במשאיות כבדות, ולכן התופעה שתארת לא אמורה להתרחש שם.

לממוגני הירי של וולוו יש גיר i shift רובוטי של וולוו בעל 12 הילוכים, אבל הרכב כבד וההחלפה איטית, ולכן זה מה שקורה. האוטובוסים הללו עדיין מיוצרים במפעל "מרכבים". 

התיבה של סקניה הינה בעלת 14 הילוכים עם אופי פעולה טוב יותר.

לפני 43 דקות, Buki כתב:

למייטב ידעתי ההבדל בין אופטיקוז לגיר רובוטי ZF Traxon שנמצא בשימוש של כמה יצרנים אירופאים  הוא בכך שאופטיקרוז יודע להעביר הילוכים בלי להפריד קלאץ', כשהמשאית בתנועה.

בלי להפריד קלאצ' זה גם בלי "להוריד את הרגל מהגז"? 

זה מרגיש כמו תיבה פלנטרית?

פורסם

גם למרצדס יש מערכת דומה במשאיות בשם power shift עם 8, 12 ו-16 הילוכים.

ההחלפה היא רובוטית עם קלאטצ' מתקפל שנופל למקומו בלחיצת כפתור.

יוצא לי לנהוג די הרבה על המערכת הזו עם 8 הילוכים (קדמיים + 6 אחוריים)

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם (נערך)

זה מזכיר לי את הגיר בג'ון דיר שנהגתי עליו לא מעט.

רק שם היה הרבה יותר הילוכים, או תתי הילוכים.

כדאי לשלב להילוך הייתי צריך ללחוץ על הקלאץ.

ברגע שהטרקטור היה בתנועה, אפשר היה להעביר את הילוכי הביניים בעזרת כפתור של פלוס ומינוס על ידית ההילוכים. בלי ללחוץ על הקלץ.

המעבר בין קדימה ורוורס היה דרך ידית קטנה נפרדת, גם ללא צורך בקלאץ.

אז סך הכול היה 16 הילוכים קדמיים, ועוד 16 במצב low.

ו 4 הילוכי רוורס.

עריכה אחרונה על ידי לירון .ה.

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם (נערך)
בתאריך 24.8.2023 בשעה 00:16, Buki כתב:

יש לך סימוכין? חיפשתי הרבה על העניין, לא מצאתי משהו.

גם אם תעבור ליד משאית סקניה תראה שיש השהיה אופיינית של גיר רובוטי רגיל.

קראתי קצת על האופטיקרוז, הוא היה שונה בכך שבניגוד לגירים האחרים, היו לו סנכרונים להילוכים הראשונים, בעוד שלאחרים בכל ההילוכים הסנכרון היה מבוקר מחשב ולא מכני. היום זה ככה גם בסקניה.

בתאריך 24.8.2023 בשעה 00:33, TDI כתב:

אזכור ל"planetary gears",

יש להם שתי מטרות:

אחת, הגדלת מומנט והקטנת מהירות, בדיוק כמו בגיר של מקדחה. יעני לשינוי יחס העברה סופי בלבד.

שניה, וזה כרגע רק בסקניה - לרוורס.

בתאריך 24.8.2023 בשעה 01:01, ידני כתב:

העברת ההילוכים מתבצעת בצורה איטית להחריד

זה כי בממוגנים יש תיבה של משאית, יעני רובוטית, אז יש השהייה.

באוטובוסים רגילים יש תיבה פלנטרית אז ההעברה חלקה בהתאם.

באופטיקרוז החדשות עבדו קשה על ההעברה מהירה וחלקה יחסית, אז יכול להיות בגלל זה אומרים שזה יהיה game changer ביחס לרובוטיים הישנים שהיו באוטובוסים הקודמים.

עריכה אחרונה על ידי Ooga
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 14 שעות, TDI כתב:

בלי להפריד קלאצ' זה גם בלי "להוריד את הרגל מהגז"? 

להבנתי זה מתאפשר מכיוון שדוושת הגז לא שולטת על המנוע באופן ישיר (דהיינו מכני) אלא דרך/באמצעות מחשב.

המחשב של מערכת האופטיקרוז לוקח בחשבון נתונים מהמחשב מנוע, בלמים, נתוני גיר, וכו' וכו'... עושה תחשיבים, שולח בחזרה למחשב המנוע את מהירות הסיבוב הרצויה (כזאת בה המומנט יהיה 0) ואז מתבצעת העברה.

לפני 4 שעות, Ooga כתב:

יש לך סימוכין? חיפשתי הרבה על העניין, לא מצאתי משהו.

קשה למצוא סימוכין, אבל זה נכון.

המערכת כאמור מקבלת החלטה על ידי מחשב, מתאימה את מהירות המנוע למהירות האופטימלית להעברת הילוך, והעברה עצמה מתבצעת על ידי שימוש ב 2 בוכנות פנאומטיות.

פורסם
לפני 6 שעות, לירון .ה. כתב:

זה מזכיר לי את הגיר בג'ון דיר שנהגתי עליו לא מעט.

רק שם היה הרבה יותר הילוכים, או תתי הילוכים.

כדאי לשלב להילוך הייתי צריך ללחוץ על הקלאץ.

ברגע שהטרקטור היה בתנועה, אפשר היה להעביר את הילוכי הביניים בעזרת כפתור של פלוס ומינוס על ידית ההילוכים. בלי ללחוץ על הקלץ.

המעבר בין קדימה ורוורס היה דרך ידית קטנה נפרדת, גם ללא צורך בקלאץ.

אז סך הכול היה 16 הילוכים קדמיים, ועוד 16 במצב low.

ו 4 הילוכי רוורס.

ברוב הטרקטורים החדשים היום עם  הספקים מעל 80 כ"ס ניתן לשלב ללא מצמד. הידית הקטנה שנקראת "רוורסר חשמלי" איתה משלבים את הנסיעה לפנים או לאחור. זאת אומרת, אתה בוחר לך הילוך לפי תנאי העבודה משלב אותו ללא המצמד מעביר את ידית הרוורסר לפנים או לאחור יש השהיה קטנה והטרקטור נוסע לפי בחירתך, ניתן להעלות ולהוריד הילוכים לפי צורך ללא שימוש במצמד ( בטרקטורים יותר ישנים עדיין יש צורך ללחוץ על המצמד בשביל לשלב את ההילוכים אבל לא צריך בשביל לקבוע את כיוון הנסיעה לפנים או לאחור כי את זה קובעים עם הרוורסר. היתרון שניתן לנסוע בכל מהירות שנקבעה לפנים ולאחור. בטרקטורים יותר קטנים וזולים צריך עדיין להשתמש במצמד בשביל לשלב הילוכים.)

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לי זה מזכיר preselector gearbox

A preselector gearbox is a type of manual transmission mostly used on passenger cars and racing cars in the 1930s, in buses from 1940-1960 and in armoured vehicles from the 1930s to the 1970s. The defining characteristic of a preselector gearbox is that the gear shift lever allowed the driver to "pre-select" the next gear, usually with the transmission remaining in the current gear until the driver pressed the "gear change pedal" at the desired time.

The design removed the need for the driver to master the timing of using a clutch pedal and shift lever in order to achieve a smooth shift in a non-synchromesh manual transmission.[1] Most pre-selector transmissions avoid a driver-controlled clutch entirely. Some use one solely for starting from a standstill.[2] Preselector gearboxes were most common prior to the widespread adoption of the automatic transmission, so they were considered in comparison to the "crash gearbox" type of manual transmission.

• תוכן חדש...