Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1028 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

יש לי מאזדה 3 שנת 2008  שנקנתה לפני כ3 שנים עם 155,000 קילומטר הרכב נסע בסדר עד כשנה אחרי הקניה שפתאום הטורים התחילו להשתגע ולקפוץ ל2000 ו3000 סלד בלי לחיצה על הגז, האוטו נכנס למוסך והחליפו לו מצערת, והתקלה חלפה.

אחרי כשנה התחילו בעיות קשות בסחיבה והאוטו היה נחנק בעליות ובקושי סוחב על 50 קמש הסתובבתי באין ספור מוסכים עד שמוסך אחד טען שהבעיה היא בסעפת היניקה והחליף אותה, כשהוא פירק את הישנה הוא אמר שהיא מפוצצת בשמן ולכלוך וזה משהו שלא אמור להיות.

בתקופה האחרונה התחילו לי עוד פעם בעיות בטורים, בהנעה הטורים יציבים אולם לאחר נסיעה שבה מגיעים ל40 קמש ומעלה ומאיטים לעצירה הטורים יורדים ועולים סביב ה400 סלד ל700, בהתחלה האוטו גם היה נכבה, נכנסתי למוסך והוא עשה פירוק וניקוי למצערת וזה עזר קצת והאוטו כבר לא נכבה אבל הטורים עדיין נופלים, וגם הסחיבה ירדה משמעותית.

עוד בעיה שיכול להיות שקשורה- האוטו אוכל קצת פחות מחצי ליטר שמן ל1000 קילומטר, במוסך הוא הראה לי בספר רכב של מאזדה שכתוב שעד ליטר ל1000 קילומטר זה תקין ולכן הוא לא רוצה לטפל בזה

חבר טען לי שיכול להיות שהשמן עובר למערכת יניקת האוויר במנוע וסותם שם חיישנים.

השאלה היא כזאת, האם אפשרי ששמן ייכנס לסעפת יניקה/ מצערת/ צינורות וואקום? ואם כן איך מטפלים בזה?

והאם ייתכן שיש בעיה אחרת שגורמת לחיישנים של המצערת והסעפת להתקלקל?

נ.ב.בבדיקת מחשב עולות רק תקלות של חיישני חמצן.

רק מוסיף שאחרי ההחלפה של הסעפת האוטו חזר לעבוד מצויין 

פורסם (נערך)

כנראה שאחד מצינורות הpvc נסתמו (נשם שמן ועוד) ועף לך שמן לסעפת יניקה. מה שגרם להרס המצערת ולרכב להיחנק.

צריך לבדוק מאיפה השמן בורח לסעפת.

עריכה אחרונה על ידי netanel1014
פורסם

קודם כל תודה רבה.

ועכשיו שאלה,

כמה אמור לעלות אבחון ותיקון של התקלה

והאם זה בכלל בר תיקון

וכמו כן איפה ממוקמים הצינורות האלה ומה גורם להם להיסתם

פורסם

מנוע של מאזדה, למרות מה שהראו לך בספר רכב, לא אמור לאכול שמן. אני מכיר אישית מספר רכבי מאזדה עם נסועה גבוהה משמעותית משלך ללא צריכה כלל, גם לא לאחר 15000.

לא ניתן לדעת מה עלות התיקון ללא ידיעה מה הבעיה. 

אולי אוכל להמליץ על מוסך. מאיזה אזור אתה?

פורסם
לפני 47 דקות, מאזדה 3 כתב:

קודם כל תודה רבה.

ועכשיו שאלה,

כמה אמור לעלות אבחון ותיקון של התקלה

והאם זה בכלל בר תיקון

וכמו כן איפה ממוקמים הצינורות האלה ומה גורם להם להיסתם

בד"כ אי טיפול בזמן גורם לזה. צריך איבחון.

פורסם

אני גר באזור בית שמש ונמצא הרבה בירושלים.

הרכב מטופל כל 10,000 ומטה בהתחלה בשמן מקורי אבל כיוון שהוא נגמר מהר עברתי לשמן רגיל 5W30 .

אשמח להמלצה על מוסך מתאים אמין וזול שיוכל לאבחן את התקלה.

יצויין שהאוטו לא מעשן ואין הזעות שמן מבחוץ.

תודה רבה

פורסם

מחיפוש באינטרנט הבנתי שיש שסתום PCV שאם הוא מתקלקל יש סימפטומים כמו שיש לי

משכתי את הצינור שמסומן בתמונה וראיתי על הברזל שעליו הוא יושב סימני שמן, זה לכאורה בגלל השסתום נכון?

ויש למישהו מושג איפה השסתום הזה נמצא ואם יש שסתום אחד או יותר?

image.thumb.jpeg.5c051bd7a4f7e49101750845cf5dbd8d.jpeg

• תוכן חדש...