Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Sim data לרכב ?

SunshineGC38
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 997 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

לפני שאזמין את הסים ,הייתי רוצה להתייעץ .

ברכב הותקנה מערכת מולטימדיה עם מערכת הפעלה של אנדרואיד .

יש לי 3 שאלות 

שאלה 1-

ישנם 2 סלוטים :

א.סלוט usb אפשר לרכוש מודם סלולרי .

ב.סלוט לסים .

האם ישנה עדיפות מבחינת איכות החיבור בין 2 אפשרויות החיבור ?

אין לי כוונה לאפשר שימוש בחבילת הגלישה ליושבים ברכב .

שאלה 2-

ראיתי ש019 מוכרים 2 ג'יגה ב12₪, האם זה מספיק לניווט /רדיו/סרטונים youtube ?

אופציה נוספת היא לקנות חבילה של 12ג'יגה ב20₪

שאלה 3-

כשאני קונה סים בחברת סלולר ,שואלים לאיזה מספר לנייד את הסים .

אם אני לא טועה ,אני חייב לבחור "מספר חדש"

כי אחרת הקו הראשי המשמש אותי בטלפון הנייד ,ייחסם ,נכון ?

תודה רבה 

פורסם

יתכן שסלוט ה-USB מיועד לאפשר עדכון תוכנה למולטימדיה..

לגבי סים - אפשר לחפש בגוגל.

אני אישית קניתי סים באתר על גלגלים (יש להם סים במגוון נפחים ומגוון חברות סלולר).

פורסם

1. להערכתי, המודם הסלולרי הפנימי של המכשיר יתפקד יותר טוב ממודם חיצוני שמחובר ב-USB - אז חבר את הסים שלך ישירות ל-slot.
2. הכרתי מישהו שחברת הסלולר נתנה לו סים משוכפל (של הקו שלו) תמורת 10 ש"ח בחודש. ממליץ לבדוק את הנושא.
3. אם החלטת שאתה רוצה סים חדש, ולא ביקשת לנייד מספר כלשהו, אתה תקבל מספר חדש.
בהצלחה.

פורסם

1.תודה על ההבהרה 

2.שאלתי לגבי שיכפול ,בחברה בה אני מנוי ,אין אופציה כזו .

3.לא הבנתי , ב019 אני חייב לבחור אחת מהאופציות לנייד את המספר שלי או לנייד מספר חדש, אלא אם פספסתי משהו 

פורסם (נערך)

לאחר שחפרתי בעצמי אופציות, יש לך כמה ברירות כמו שהציעו לך.

אפציה נוספת ,היא  להפוך את פלאפון שלך לנתב אלחוטי נייד, ובכל פעם שתיכנס לאוטו, יהיה לך אינטרנט. עם 0 ש"ח השקעה .

כמובן שאתה חייב להפעיל את ה-WIFI במערכת , והיא תתחבר אוטומטית לטלפון הנייד שלך בכל פעם שתהיה ברכב.

אפצייה אחרת, היא SIM DATA , של חברת פלאפון ב-170 שקל לשנה.

2 גיגה בחודש. אני רכשתי את זה ברכב הנוכחי דרך חברת כלמוביל. מיצובישי .

לגבי 019 יש לי חברים שדיווחו על איטיות וקליטה בעייתית, בחלק מהמקומות .

היה ואתה מבלה ברכב שעות,   האינטרנט עובד שם הרבה, ונראה לך ש-2 גיגה לא יספיקו, אל תקנה SIM  DATA .

תקנה סים רגיל, כזה עם שיחות, ותשתמש איתו עבור הגלישה ברכב. יותר זול מ-SIM DATA.

הכל לפי הצרכים שלך, וצריכת הנתונים שאתה חושב שתגיע אליהם, בכל חודש וחודשו. תתחיל מהחבילה הכי זולה שקיימת . ותעבוד עם החברות הגדולות בלבד .

*אל תשתמש במודם סלולארי.

עריכה אחרונה על ידי yossiaviel
פורסם

1. לא יודע, אני מניח שעדיף סים עצמאי ולא דונגל.

2. סים משני לקו שלך מיועד לשיחות בלבד, לא לגלישה ואפילו לא ל-SMS, ולא יהיה שמיש ברכב (היה שמיש בימים בהם היה מכשיר משני ברכב, משהו שכבר שכחנו מקיומו). ממילא הסים ברכב לא קשור לקו הרגיל שלך, לכן לא חשוב מה המספר. בחר במספר חדש. אספר לך - בארונה שלי יש סים דאטא בלבד שהגיע עם הרכב (ליתר דיוק עם האיתוראן), לא רק שאיני יודע מה המספר, אלא אפילו לא לאיזה ספק סלולר הוא קשור.

3. מתוך ניסיון בחו"ל - 2 ג"ב זה המון, נפח כזה מספיק לי לכמה שבועות  בחו"ל (ניווט, וואטסאפ ועוד כהנה וכהנה). אבל אם אתה מוטרד קח את חבילת 12 ג"ב - מדובר בסה"כ בעוד 8 שח בחודש. או להפך - קח את חבילת 2 ג"ב, ואם לא מספיקה לך (נניח מוריד הרבה מוזיקה מיוטיוב\ספוטיפיי\רדיו אינטרנט) תגדיל.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

היי אני קניתי ב"על גלגלים" ברחובות סים של 100 גיגה ל-4 שנים ב- 220 שקל.

מה זה אומר? שאו שעוברות 4 שנים או שמגיעים ל-100 גיגה והסים נגמר וצריך להחליף.

אין עלויות חודשיות ואין וואג'ערס כשמעבירים את הרכב ואין כלום. נראה לי האופציה הכי סבבה.

לגבי סים ישירות במערכת או בדונגל - לכל אחד יש יתרונות וחסרונות - אצלי יש דונגל (בתא כפפות) כי המצלמת דרך שלי גם מחוברת לוייפיי וזה היה לי הרבה יותר נוח וגם עוד 4 שנים כשאני ארצה להחליף SIM זה שניה התעסקות ולא צריך לפרק את המערכת (שזה אולי גם קל אבל בואו סחבק לא רוצה להתעסק).

• אהבתי 1
פורסם

בסופו של דבר בחרתי לקנות סים רגיל של wecom .

סליחה על הבורות אך לא כ"כ ברור לי איך אני מפעיל אותו לצורך השימוש במולטימדיה ?

מפעילים סים לשימוש בטלפון הנייד ,מכניסים את הסים לנייד .

אבל כאן הסים ישמש ל wifi בלבד במולטימדיה של הרכב .

פורסם
לפני 8 שעות, ben.pere כתב:

כשאני ארצה להחליף SIM זה שניה התעסקות ולא צריך לפרק את המערכת (שזה אולי גם קל אבל בואו סחבק לא רוצה להתעסק).

במולטימדיות היום יש מגירה חיצונית שמחליפים את הסים בדקה וזה נמצא בתא כפפות

לפני 3 שעות, SunshineGC38 כתב:

בסופו של דבר בחרתי לקנות סים רגיל של wecom .

סליחה על הבורות אך לא כ"כ ברור לי איך אני מפעיל אותו לצורך השימוש במולטימדיה ?

מפעילים סים לשימוש בטלפון הנייד ,מכניסים את הסים לנייד .

אבל כאן הסים ישמש ל wifi בלבד במולטימדיה של הרכב .

תכניס במולטימדיה ותפעיל מחדש ואז תגדיר APN תחפש בגוגל לפי החברה

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

הסים של wecom הותקן במולטימדיה אך

אין אפשרות לגלוש באינטרנט

להלן שלבי החיבור שבוצעו 

1.הכנסתי את הסים לslot במולטימדיה וההמולטימדיה זיהתה את הסים.
2.התקשרתי לתמיכה הטכנית של wecom ע"מ להגדיר APN .
3.הפעלתי מחדש את המולטימדיה 

אחרי שלא הצלחתי להגדיר גלישה ברכב חזרתי למתקין ,הוא שם סים דאטה של סלקום שהיה לו
הסים מיד זוהה והכיתוב 4g הופיע על המסך,
לא היה צורך בהגדרה כלשהי למעט החיבור הפיזי של הסים ל slot במולטימדיה .

המתקין לא יודע למה הסים של wecom לא עובד בצורה דומה.
2 שאלות ברשותכם :

1.האם כאשר מדובר בסים המיועד לגלישה באינטרנט ברכב ,עדיף לרכוש סים דאטה ולא להסתבך עם סים של חברות הסלולר ?
2.האם בכל זאת ישנה דרך לרום לסים של wecom לעבוד ?

פורסם
לפני 4 שעות, SunshineGC38 כתב:

1.האם כאשר מדובר בסים המיועד לגלישה באינטרנט ברכב ,עדיף לרכוש סים דאטה ולא להסתבך עם סים של חברות הסלולר ?

לדעתי כן, סים לגלישה של פלאפון בעל גלגלים ברחובות, המוכר בחנות מפעיל לך אותו, מהיר ועם כיסוי קליטה מצויין, לא צריך להתעסק בהגדרות בטלפון, שיתופים וכו'

עדיין לא קניתי אורה פאנקי קאט

פורסם

קניתי לפני יותר משנה את הכרטיס הזה, יש עוד אופציות, תראה באתר, מן הסתם לא בטוח שהכל יהיה כשתגיע,

ככל שזכור לי המחיר בחנות היה קצת יותר גבוה אבל זה לא ממש שינה לי.

אם אתה רעב יש ליד את חנות המפעל של סלטי משני 😉 

• רעיון טוב! 1

עדיין לא קניתי אורה פאנקי קאט

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
בתאריך 5.8.2023 בשעה 18:17, sperial כתב:

1. לא יודע, אני מניח שעדיף סים עצמאי ולא דונגל.

2. סים משני לקו שלך מיועד לשיחות בלבד, לא לגלישה ואפילו לא ל-SMS, ולא יהיה שמיש ברכב (היה שמיש בימים בהם היה מכשיר משני ברכב, משהו שכבר שכחנו מקיומו). ממילא הסים ברכב לא קשור לקו הרגיל שלך, לכן לא חשוב מה המספר. בחר במספר חדש. אספר לך - בארונה שלי יש סים דאטא בלבד שהגיע עם הרכב (ליתר דיוק עם האיתוראן), לא רק שאיני יודע מה המספר, אלא אפילו לא לאיזה ספק סלולר הוא קשור.

3. מתוך ניסיון בחו"ל - 2 ג"ב זה המון, נפח כזה מספיק לי לכמה שבועות  בחו"ל (ניווט, וואטסאפ ועוד כהנה וכהנה). אבל אם אתה מוטרד קח את חבילת 12 ג"ב - מדובר בסה"כ בעוד 8 שח בחודש. או להפך - קח את חבילת 2 ג"ב, ואם לא מספיקה לך (נניח מוריד הרבה מוזיקה מיוטיוב\ספוטיפיי\רדיו אינטרנט) תגדיל.

לא בדיוק, בעיקרון סים משני אמור לשמש לשיחות  בלבד אבל גם יכול לגלוש ,אני משתמש בסים כפול בשני טלפונים ואני יכול לגלוש בלי בעיה 

• תוכן חדש...