Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ביטוח rentalcover לרכב שכור באנגליה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1093 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נוסע לאנגליה בשבוע הבא ולוקח רכב ל9 ימים.

כשהזמנתי דרך renatlcars.com מחברת sixt, עשיתי גם ביטוח משלים של רנטלקאבר.

לאחרונה נתקלתי בפוסטים בפייסבוק, על אנשים שעשו ביטוח  מחברות צד שלישי, וחברות ההשכרה ניצלו את זה וחייבו אותם בכל מיני נזקים מונפצים, מה שגורר כאב ראש והתעסקות בקבלת החזר מהביטוח (ביחוד כשזו לא חברה ישראלית).

אני שוקל לבטל את הביטוח הזה ופשוט לעשות את הביטוח המקיף והכולל ביותר, בזמן קבלת הרכב.

מן הסתם ייצא לי יותר יקר (שילמתי פחות מ500 שקל על הביטוח הזה) אבל אמור לתת לי ראש שקט.

מה אומרים?

מישהו נתקל בתופעה?

מישהו קיבל החזר מרנטלקאבר?

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)

חזרתי עכשיו מהשכרת רכב של חודש בארה״ב עם sixt דרך rentalCover (לא מ rentalCars ישירות). לא נזקקתי לשירות אבל sixt הפחידו אותי (כצפוי) בדלפק הקבלה, אך לא חייבו ולא הנפיצו שום דבר.

שכרתי דרך rentalCars וביטחתי ב rentalCover באנגליה ב Heartz (אני חושב שנחשבת חברת low-cost, בטח לעומת סיקסט), הם ראו שיש לי ביטוח ברנטל קאבר, ציינו את זה ולא הציעו כלום.

אז אין לי ניסיון רע, אבל שים לב מה rental cover מבטחים בדיוק, תקרא טוב מה בפנים ומה לא, בארה״ב לדוגמא הביטוח הבסיסי שלהם הוא רק לנזקים לרכב שלך, אם פגעת ברכב אחר אין כיסוי, אלא אם כן קונים עוד פוליסה של כיסוי נזק לרכב נפגע.

אני לא זוכר מה הכיסוי כלל באנגליה, אבל נדמה לי שכלל את כל מה שצריך לעומת ארה״ב.

במידה ואתה מבוטח, אני לא חושב שחברה גדולה כזו תנסה להתחמק מהתשלום, אבל שים לב שאתה משלם על הנזק ורק אז מבקש פיצוי, בניגוד לביטוח ישירות מחברת ההשכרה שם אתה לא משלם כלום.

עריכה אחרונה על ידי Or05230

Miata ND2

פורסם
לפני 9 דקות, Or05230 כתב:

שים לב שאתה משלם על הנזק ורק אז מבקש פיצוי, בניגוד לביטוח ישירות מחברת ההשכרה שם אתה לא משלם כלום.

כן. זו בדיוק הנקודה שמדאיגה אותי.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

בסוף השיקול הוא כמה הכאב ראש שווה לך. במקרה שלי של חודש בארה״ב המחיר לביטוח דרך סיקסט היה אסטרונומי ולא היווה שיקול. במקרה של כמה ימים באנגליה (לא יודע כמובן לכמה זמן אתה נוסע), אני מניח שההבדלים הם לא מהותיים ולא בטוח ששווה את כאב הראש שלך, אל תשכח שזה תהליך שמחייב הגשת דוחות לחברת הביטוח וכו׳, בקיצור זמן שיכול להיות ששווה לך כסף..

• אהבתי 1

Miata ND2

פורסם

אתה לא חייב לספר לחברת ההשכרה שלקחת ביטוח נוסף ובטח לא לציין היכן. אני שוכר לעיתים קרובות במסגרת העבודה ולמעסיק שלי יש מדיניות אי-ביטוח גורפת, שאני מסביר בדלפק ההשכרה כל פעם שמציעים לי הרחבה. זה בד"כ מסיים את הדיון מהר מאד, ומשם זה כבר עניין שלך איך תכסה את הנזקים אם וכאשר.

מה שכן, ספציפית באנגליה מי שאינו תושב האיחוד האירופי ומספר מדינות נוספות חשוף להשתתפות עצמית הרבה יותר גבוהה, עד למחיר הרכב השלם. אם אני דופק עכשיו רכב שכור בחניה של הסופר, תקרת ההוצאות שלי גם ללא ביטוח היא משהו כמו 1500 פאונד, אבל אם שוכר אמריקאי יעשה את זה הוא יצטרך לשלם את מלוא הנזק, ובמכוניות מודרניות זה יכול להגיע בקלות לסכומים גבוהים. לכן הייתי ממליץ לבדוק מראש את האותיות הקטנות ולהחליט בהתאם, האם שווה להגביל את ההשתתפות העצמית ע"י לקיחת ביטוח נוסף ישירות בחברת ההשכרה או שאפשר לקחת סיכון מחושב ולהצטייד בביטוח חיצוני בלבד.

פורסם
לפני 18 דקות, Derish כתב:

ספציפית באנגליה מי שאינו תושב האיחוד האירופי ומספר מדינות נוספות חשוף להשתתפות עצמית הרבה יותר גבוהה, עד למחיר הרכב השלם

באמת?

זה הופך את העסק ליותר מסוכן.

זה מה שרשום בכיסוי של רנטל:

image.thumb.png.aaafbe265eae32bfd24ff3217a12ff44.png

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

לדעתי הם סתם הנפיצו פה מספר. תתמקד במסמכים של החברה בה אתה שוכר, יש להם תנאים ברורים ואפשר להרים טלפון ולוודא אם אתה לא מוצא את המידע הזה.

אם ישראל נכללת בקטגוריית ההשתתפות העצמית המוגבלת וזה סכום שתוכל לעמוד בו, לא הייתי מרחיב את הביטוח בדלפק. בתקופה הקצרה שאתה שוכר, ההסתברות שתעשה נזק חמור יותר ממראה שרוטה או פנס שבור נמוכה, וזה בד"כ עניין של כמה מאות פאונד לכל היותר.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

.הכיסוי הביטוחי תלוי במדינה ובחברת ההשכרה.

מכל מקום, יש מדינות שכלל לא מחייבות ביטוח רכוש.

היום החזרתי רכב שכור לראשונה מאז הקורונה. התרשמות שלי בחיפוש הרכב היתה שההשתתפות העצמית כיום הרבה יותר גבוהה מכפי שהיתה לפני מספר שנים. למרות העלות בחרתי לשלם תמורת ביטול השתתפות עצמית מלא (super CDW), כנראה חסכתי לי תשלום תמורת איזו שריטה שקיבלתי, ותהליך ההזדכות היה זריז להפליא - מסרתי מפתחות לנציגה, וכעבור 20 דקות פתחתי את המייל ומצאתי את החשבון הסופי.

עריכה: בדוק את היקף הכיסוי של הביטוח המשלים מול ההשתתפות העצמית, ווסט שאכן מכסה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 19 שעות, Derish כתב:

אבל אם שוכר אמריקאי יעשה את זה הוא יצטרך לשלם את מלוא הנזק

חברות השכרה מתייחסות לשוכרים אמריקאים אחרת כי להרבה אמריקאים יש ביטוח רכב כלל עולמי מחברות האשראי, כך שכברירת מחדל חברות ההשכרה לא מציאות להם אפילו את הביטוח הבסיסי, זה עם ההשתתפות העצמית, וכמובן בזכות זה עלות ההשכרה בכללותה נמוכה יותר. 

נתקלתי בזה כאשר הזמנתי רכב באוסטריה דרך סוכן אמריקאי. קיבלתי מחיר נהדר, כשהגעתי לדלפק הפקיד היה מופתע שאני לא אמריקאי בעצם, והסביר לי את כל הניואנס עם מחירים לאמריקאים ולמה זה לא כולל שום ביטוח

• מעניין 1

יום טוב גם לך

פורסם
בתאריך 29.6.2023 בשעה 14:30, Derish כתב:

נכון להיום, כדאי מאד שיהיה. ההסתברות שיבקשו לראות אותו עלתה בשנתיים האחרונות ממספר חד-ספרתי לכ-75%.

בסוף לא ביקשו.

בכל אופן, החלטתי מראש שאני מעדיף לשלם יותר יקר ולהיות בראש שקט, אז ביטלתי את הביטוח של רנטל קאבר.

כשהגעתי התברר כמובן שאין את הרכב שהזמנתי (אוקטביה סטיישן). הרכב שהציעו במקום, אאודי איי 3, לא התאים לכמות המזוודות שלנו.

אחרי כמה דיונים הנציג הציע פורד טורנאו ענק, של 8 מקומות, אם... אעשה את חבילת הביטוח המלאה (שהתכוונתי לעשות בכל מקרה). איך שהילדים ראו אוטו כזה גדול, נדלקו והתחילו לחפור בהתלהבות, מה שמנע כל אפשרות להמשך מיקוח מצדי...

סה"כ, שילמתי פי 2 על הביטוח (אולי קצת יותר) אבל לפחות כולם מרוצים עד עתה.

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תוכן חדש...