Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1097 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראיתי רכב לקנייה מאזדה 3 - 2010 .

על פניו נראה רכב מאוד יפה ונקי כולל כל הפרמטרים החשובים (מחיר קילומטראז יד וכו') - נראה לפחות על פניו שהבעלים שלו מאוד שומרים עליו כולל לדאוג לכבות מזגן לפני כיבוי,  שמירה פנימית על הפלאסטיקה וכו' (גם בנסיעת מבחן היה בלחץ שלא "אשתולל" על במפרים, אסגור את הדלת בנחת  וכו').

כשאמרתי לו שארצה לקחת את הרכב לבדיקה אמר שאם זה מוסכניק שלי שיראה את הרכב- אז אין בעייה. אבל לא מוכן לקחת למכון בדיקה בטענה שמעלים את הרכב ל 5000 סלד (ובכלל גומרים על הרכב) וזה רכב 2010 שיכול להיפגע מכל הבדיקות האלו והוא מאוד אוהב את הרכב  וכו' וכו'. בקיצר לא רוצה.

לי נראה ממש חשוד - ודי ירד מהפרק, רציתי בכל זאת לשאול אם יש ממש בטענה הזאת וזה דבר הגיוני או קישקוש מוחלט.

פורסם

בעל הרכב חי קצת בדעות קדומות. 

אם הוא חושב שהמנוע של רכבו אינו מסוגל להגיע, או לנסוע בסל"ד של 5000, הייתי אומר, או שהוא פראנואיד, או שהוא יודע שיש בעיה מסוימת ברכב.

תעשה ניסיון. 

קח אותו למוסכניק שלו, שיסביר לו שאין שום בעיה בזה. 

אם הוא מסרב בכל זאת, רד מהרכב.

פורסם

כשמכרתי את ה VR6 הבוחן וחבריו נעלמו לשעה (כי עצרו לאכול)
בלמו בחריקת בלמים מול המכון
אני רק יכול לדמיין את הנהיגה שלהם.
בלי קשר שרכב בן 13 אין מה לבדוק במכון
אתה יכול להתפשר איתו על בדיקת שלדה במכון (אז לא קורעים כלום) ואח"כ חו"ד של מוסכניק שמכיר את הרכב
בכל מקרה, בגיל הזה, רכב שמור מעיד מאוד על איכות התחזוקה שלו
לא הייתי יורד מהעסקה כל-כך מהר

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם (נערך)
לפני 39 דקות, GOMO2 כתב:

ראיתי רכב לקנייה מאזדה 3 - 2010 .

על פניו נראה רכב מאוד יפה ונקי כולל כל הפרמטרים החשובים (מחיר קילומטראז יד וכו') - נראה לפחות על פניו שהבעלים שלו מאוד שומרים עליו כולל לדאוג לכבות מזגן לפני כיבוי,  שמירה פנימית על הפלאסטיקה וכו' (גם בנסיעת מבחן היה בלחץ שלא "אשתולל" על במפרים, אסגור את הדלת בנחת  וכו').

כשאמרתי לו שארצה לקחת את הרכב לבדיקה אמר שאם זה מוסכניק שלי שיראה את הרכב- אז אין בעייה. אבל לא מוכן לקחת למכון בדיקה בטענה שמעלים את הרכב ל 5000 סלד (ובכלל גומרים על הרכב) וזה רכב 2010 שיכול להיפגע מכל הבדיקות האלו והוא מאוד אוהב את הרכב  וכו' וכו'. בקיצר לא רוצה.

לי נראה ממש חשוד - ודי ירד מהפרק, רציתי בכל זאת לשאול אם יש ממש בטענה הזאת וזה דבר הגיוני או קישקוש מוחלט.

אם זה מוכר "רוסי" או מבוגר (או רוסי מבוגר), אז בהחלט יכול להיות שזה שילוב של פדנטיות יתר, מנטליות וכמו שאמרו דעות קדומות לגבי מכוני בדיקה, ככה שלא הייתי ממהר לוותר על הרכב.

אם אתה סגור על הרכב, כתלות בתקינות הבדיקה, אז תנסה להגיע איתו לעמק השווה, בין אם זה להתפשר על מוסכניק שאתה סומך עליו, כולל נסיעת מבחן, או לשכנע אותו בנעימות ללכת למכון בדיקה שיהיה לרוחו, ולהסביר לו שאתה מוכן לסגור אם הבדיקה תצא תקינה, בהנחה וזה אכן המצב.

עריכה אחרונה על ידי gadik6

פורסם

רכב בן 12 זה עדיין לא רכב אספנות .

זה רכב שנועד לשמש את הקונה ביום יום.

וכזה, הוא צריך לנסוע לפעמים גם בעליות, וגם לעקוף רכבים איטיים בעלייה. הדבר דורש קצת מאמץ ועלייה בטורים של הרכב. גם לאיזור ה-5000 + - .

ואם הוא לא מסוגל או בעל הרכב חושב שלא, אז יש כאן בעיה.

ככלל זכותו של כל לקוח, לקחת או לא לקחת לבדיקה כל רכב. גם במקרה שהרכב שווה גרושים. כמן במקרה הזה.

רק שכאן בעל הרכב אוהב את הרכב שלו "יותר מדי". ואם כן לא הבנתי למה הוא רוצה למכור אותו בכלל ..

פורסם

לא הייתי פוסל את הרכב אבל גם חשוב לא להתלהב שרואים ק"מ נמוך מדי. 
כמו שאמרו פה, הייתי אולי לוקח אותו לבדיקת שלדה במכון ואת המנוע בודק במוסך.

האם לרכב יש תיעוד על הטיפולים/קבלות על חלפים?

לי למשל יש תיעוד על כל הטיפולים/קבלות על חלפים (פיג'ו 208 שנת 2014 עם 75K) כך שאם יש תיעוד כזה, זה יכול להיות מעודד ששמרו על הרכב ולא זייפו ק"מ אם רואים עקביות בק"מ בקבלות. 

פורסם

זה שאין היגיון בטענה שלו והוא לא צודק, לא אומר שמדובר בחתול בשק.

אי לכך, ואם כל השאר נראה לך, יתכן שכדאי לחשוב על פתרון חלופי שיאפשר לך לקנות את הרכב בראש שקט.

פורסם

תכלס מה החשש האמיתי? תקנו אותי אם אני טועה- בסוף זה חשש שיש פגיעה בשילדה , הייתר יכול להבדק ברמה זו או אחרת על ידי מוסכניק ( האם אני צודק בהנחה הזאת).

אז איך ניתן להבטיח שאין איזו פגיעת שילדה משמעותית ? מה יודעים לעשות במכון שהמוסכניק לא יודע?

(או שיש עוד בדיקה אקוטית שגם רק המכון יודע לעשות)

פורסם

או שיש מה להסתיר, או שהוא פדנט קיצוני שזה לא רע, מניח שלפי מצב הרכב, היסטוריה ניתן לראות זאת.

במקרה כזה, אפשר לקחת למוסכניק ולפחח או אם למוסכניק יש מיכשור.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• ספונסר פורום
פורסם

אם הרכב באזור המרכז - ממליץ לקחת אותו למוסך הירוק בפ"ת (רח' בר כוכבא).

דבר עם אמיר - הבעלים - הוא מבצע גם בדיקות, יש לו מח' פחחות, יש מחשב דיאגנוסטיקה - והם מכירים מאזדה3 לעומק.

לא מתעללים ברכב - פשוט בודקים כמו שצריך, ובמחיר נמוך ממכון כסת"ח מצוי.

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

• תוכן חדש...