Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1133 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אפילו בפורום הזה יש אנשים שנוסעים לילת בשביל הקניות, ומצלמה אין בעיה להוביל באוטובוס כך שהנסיעה גם לא תעלה הרבה כסף אלא רק יום אחד. 

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני שעה, renault5 כתב:

יצא לי סביב ה6000 אלף כולל המיסים אני חושב שיהיה יותר משתלם לרכוש באילת אם כבר הבעיה שלא מגיע לשם.

לפני 21 שעות, shake כתב:

כדאי להתחיל לקרוא לפני שמזמינים, רק המעמ זה 900

• אהבתי 1
פורסם
לפני 4 שעות, renault5 כתב:

באילת יש בעיה שאני כמעט ולא מגיע לאילת רק שם המחיר 6100

המחיר. תאורטי. אין מצלמות... 

חוצמיזה גם במחיר הזה היא קנייה לא טובה... 

משפריצים ניטים על כל דור חדש של המצלמה שיוצא (לא רק זאת) ואז מגלים שבעצם בדוק הקודם החיישן לא משו. גם העדשה רכה בצמצם פתוח. ואיטי הפוקוס... 

אבל החדשה, וואה וואה, פתרו הכל. מושלמת. 

ואז יוצא הדור הבא וחוזר חלילה. 

ולבסוף מגיעים טיקטוקי הנוסטלגיה. בעצם... בעצם בדור הראשון, זה עם החיישן המפגר, הוא אולי איטי אבל... זה נראה כמו פילם. בדיוק כמו פילם. אבל לא בדיוק. אבל look כזה מיוחד שרק יש בדור הראשון. 

וחוזר חלילה. 

מבחנים עיוורים מוכיחים, אנשים לא יודעים להבדיל בין מצלמות לפי הפלט. רק יודעים לשגל את הדעת על colour science ושאר שטויות. 

המצלמה הזו לא שווה יותר מהמחיר הרגיל שלה 

• רעיון טוב! 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 5 שעות, falou כתב:

המחיר. תאורטי. אין מצלמות... 

חוצמיזה גם במחיר הזה היא קנייה לא טובה... 

משפריצים ניטים על כל דור חדש של המצלמה שיוצא (לא רק זאת) ואז מגלים שבעצם בדוק הקודם החיישן לא משו. גם העדשה רכה בצמצם פתוח. ואיטי הפוקוס... 

אבל החדשה, וואה וואה, פתרו הכל. מושלמת. 

ואז יוצא הדור הבא וחוזר חלילה. 

ולבסוף מגיעים טיקטוקי הנוסטלגיה. בעצם... בעצם בדור הראשון, זה עם החיישן המפגר, הוא אולי איטי אבל... זה נראה כמו פילם. בדיוק כמו פילם. אבל לא בדיוק. אבל look כזה מיוחד שרק יש בדור הראשון. 

וחוזר חלילה. 

מבחנים עיוורים מוכיחים, אנשים לא יודעים להבדיל בין מצלמות לפי הפלט. רק יודעים לשגל את הדעת על colour science ושאר שטויות. 

המצלמה הזו לא שווה יותר מהמחיר הרגיל שלה 

ברור שהיא לא מצדיקה את העלות שדורשים זה בטוח הבעיה בתקציב הזה לצילומי רחוב וטיולים לא מוצא משהו יותר מוצלח.

חשבתי על leica d-lux 7 בהתחלה כי מחפש משהו קומפקטי

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם

לפני כשעה, renault5 כתב:

בתקציב הזה לצילומי רחוב וטיולים לא מוצא משהו יותר מוצלח.

אנשים מצלמים צילומי רחוב (הגדרה מאוד רחבה, דרך אגב) בכל דבר, מ-P&S מלפני 20 שנה (עוד אופנה לקנות DigiCam עם חיישן CCD מלפני 20 ולטעון כמה שהטכנולוגיה הישנה הזו היא... נו, נותנת תוצאות כמו פילם) ועד מצלמות FF עם עדשות זום.

אני באמת לא אומר את זה להעליב, אבל נראה לי שאתה תקוע על מקורות מידע מאוד לא אמינים. leica d-lux 7 זו לא מצלמה של לייקה. זו מצלמה של פנאסוניק עם מדבקה של לייקה, שמשלמים עליה כפול, בגלל המדבקה. זו אולי העסקה הכי פחות טובה בעולם הצילום...

היא מצלמת עם עדשת זום קבועה, ואני לא מוצא סיבה לקנות דווקא אותה, על פני עשרות אופציות אחרות. אפשר להוציא פחות מחצי מהתקציב שלך לקבל איכות טכנית עדיפה, בגוף + עדשה קומפקטים

ל-X100V יש לפחות מאפיין ייחודי, של העינית ההיברידית וארגונומיה שמוצאים רק במצלמות פוג׳י.

בו נתחיל מהתחלה, מה אתה מחפש במצלמה? 

יש לך דוגמאות שלך או של צילומים שאתה אוהב שיראו אילו צילומים אתה מחפש לעשות?

פורסם

שאלת חמר,

למה מצלמה כזאת עולה כל כך הרבה כסף?

זכור לי שקניתי SLR או DSLR מתנה לאבא לפני 15+ שנה וזה עלה איזה 2500 (רק הגוף).

מודה שלא יודע כלום על מצלמות, אבל קצת זועזעתי כשראיתי המוצר והמחיר שעליו אתם מדברים

כבר חתמתי...

פורסם (נערך)

תשמע, אני זוכר שקניתי סקודה פייבוריט ב-30,000 ש"ח. מה הקשר למחיר של מרצדס סדרה S?

טווח התכונות והמחירים של מצלמות הוא עצום. הוזכרה פאנאסוניק, אני מציע לך להציץ רק על ההיסטוריה שלה (וכמובן בשוק יש עוד עשרות יצרנים). טווחי מחיר גופי ה-DSLM שלהם נע בין 2,000 ל-12,000 ש"ח, וזה רק הגוף, בלי עדשה, ורק חסרות המראה, בלי קומפקטיות ושאר סדרות.

למצלמות יש טווח עצום של תכונות, ותכפיל את זה בטווח התכונות של העדשות. המחירים בהתאם, וכמובן שגם למיתוג יש תפקיד.

ואגב, השת"פ בין פאנסוניק ללייץ הוא רב שנים ומוצלח מאוד. יש סדרת עדשות שמכונה בפי העם "פאנאלייקה".

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 47 דקות, yairw כתב:

זכור לי שקניתי SLR או DSLR מתנה לאבא לפני 15+ שנה וזה עלה איזה 2500 (רק הגוף).

קצרה היריעה מלהסביר, אבל זה כמו לשאול למה פיקנטו עולה פחות ממשאית.

זה עולם טכנולוגי שלם, שקטן מאוד בשנים האחרונות, כשרק חובבים ומקצוענים קונים מצלמות. כל שאר השוק, נעלם.

ֿ

כמו כל עולם של חובבים נלהבים, מוכרים גם הרבה חרטא שיווקית ויש גם המון מומחים מטעם עצמם שמפרסמים ביקורות (כמו בסלולר).

אבל כן, עם הקיטון בשוק נשארים בעיקר מוצרים יקריםף שחובבים קונים (מקצוענים קונים מה שהם צריכים או שוכרים ציוד יקר לפי הצורך).

• מעניין 1

פורסם
לפני 7 שעות, renault5 כתב:

ברור שהיא לא מצדיקה את העלות שדורשים זה בטוח הבעיה בתקציב הזה לצילומי רחוב וטיולים לא מוצא משהו יותר מוצלח.

חשבתי על leica d-lux 7 בהתחלה כי מחפש משהו קומפקטי

פוג'י X-T30II או X-E4 או אחת מהסוני אלפא מסדרה 6000.

פלוס עדשת פריים קומפקטית/פנקייק 20-27mm. 

סט אפ כזה יהיה זול יותר מx100V ועדיין יהיה קומפקטי והרבה יותר ורסטילי כשתרצה להוסיף עדשות בעתיד.

לדעתי זאת טעות לשלם 7000 ש"ח על מצלמה עם עדשה קבועה לא מתחלפת.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 5 שעות, falou כתב:

אנשים מצלמים צילומי רחוב (הגדרה מאוד רחבה, דרך אגב) בכל דבר, מ-P&S מלפני 20 שנה (עוד אופנה לקנות DigiCam עם חיישן CCD מלפני 20 ולטעון כמה שהטכנולוגיה הישנה הזו היא... נו, נותנת תוצאות כמו פילם) ועד מצלמות FF עם עדשות זום.

אני באמת לא אומר את זה להעליב, אבל נראה לי שאתה תקוע על מקורות מידע מאוד לא אמינים. leica d-lux 7 זו לא מצלמה של לייקה. זו מצלמה של פנאסוניק עם מדבקה של לייקה, שמשלמים עליה כפול, בגלל המדבקה. זו אולי העסקה הכי פחות טובה בעולם הצילום...

היא מצלמת עם עדשת זום קבועה, ואני לא מוצא סיבה לקנות דווקא אותה, על פני עשרות אופציות אחרות. אפשר להוציא פחות מחצי מהתקציב שלך לקבל איכות טכנית עדיפה, בגוף + עדשה קומפקטים

ל-X100V יש לפחות מאפיין ייחודי, של העינית ההיברידית וארגונומיה שמוצאים רק במצלמות פוג׳י.

בו נתחיל מהתחלה, מה אתה מחפש במצלמה? 

יש לך דוגמאות שלך או של צילומים שאתה אוהב שיראו אילו צילומים אתה מחפש לעשות?

אני יודע  שהיא של פנסוניק חשבתי בהתחלה לרכוש אחרי שבדקתי תגובות פה ושם שזה לא לייקה אמיתית  אז ירדתי מזה :)

סתם דוגמא לצילום לא משהו מיוחד צילום טיולים שאני מטייל ברחובות בעיקר במקום הסלולרי שלי.

IL0_1105.JPG

פורסם

הייתי מוסיף לרשימה את משפחת ה-MFT הענפה של פאנאסוניק ואולימפוס. מה-GX80/85 (אותו דגם, סימון אירופי ואריקאי) הקטנה עם הפנקייק הבסיסי 12-32 מ"מ ועד מערכים מתקדמים ויקרים.

פורסם

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם
לפני 6 שעות, renault5 כתב:

אני יודע  שהיא של פנסוניק חשבתי בהתחלה לרכוש אחרי שבדקתי תגובות פה ושם שזה לא לייקה אמיתית  אז ירדתי מזה :)

סתם דוגמא לצילום לא משהו מיוחד צילום טיולים שאני מטייל ברחובות בעיקר במקום הסלולרי שלי.

IL0_1105.JPG

תראה, זה לא צילום רחוב, זה יותר צילום ״נוף אורבני״. טכנית, יש כאן טעות בחשיפה, החלק הכהה כהה מדי. 

הקומפוזיציה נאה מאוד.

אני לא רוצה להציק לך, אבל לא כ״כ ברור לי למה אתה רוצה מצלמה ואילו צילומים אתה מחפש? 

יש לך ניסיון בצילום?

ניסיון בעריכת תמונה?

מה אתה מחפש לשפר לעומת סלולרי?

אם לא בא לך להכנס לכל זה, נעזוב ונשים בצד. 

אני רק אומר, בכל הקשור לאיכות הפלט, כל דבר שיוצר בשש שנים האחרונות הוא מצויין וטוב, אבל אולי אתה יכול להוציא הרבה פחות ועדיין להיות מרוצה

הפוג׳י שאתה מחפש, זה לצלמים שרוצים אורך מוקד של 35 מ״מ בלבד ומחפשים עינית היברידית ושליטה בסגנון מצלמות אנלוגיות של פעם.

זה מה שמושך אותך?

לפני 5 שעות, Michazzz כתב:

גם ביפן היא לא במלאי.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 3 דקות, falou כתב:

תראה, זה לא צילום רחוב, זה יותר צילום ״נוף אורבני״. טכנית, יש כאן טעות בחשיפה, החלק הכהה כהה מדי. 

הקומפוזיציה נאה מאוד.

אני לא רוצה להציק לך, אבל לא כ״כ ברור לי למה אתה רוצה מצלמה ואילו צילומים אתה מחפש? 

יש לך ניסיון בצילום?

ניסיון בעריכת תמונה?

מה אתה מחפש לשפר לעומת סלולרי?

אם לא בא לך להכנס לכל זה, נעזוב ונשים בצד. 

אני רק אומר, בכל הקשור לאיכות הפלט, כל דבר שיוצר בשש שנים האחרונות הוא מצויין וטוב, אבל אולי אתה יכול להוציא הרבה פחות ועדיין להיות מרוצה

הפוג׳י שאתה מחפש, זה לצלמים שרוצים אורך מוקד של 35 מ״מ בלבד ומחפשים עינית היברידית ושליטה בסגנון מצלמות אנלוגיות של פעם.

זה מה שמושך אותך?

גם ביפן היא לא במלאי.

התמונה שצירפתי סתם לדוגמא לא הכי טובה כי זו תמונה שצילמתי בטעות אחרי ניסיון 2  אז אתה צודק לגבי החשיפה :)

אני בעיקר אוהב לצלם אנשים בניינים וכול מה שיש ברחוב לא יודע מה ההגדרה הנכונה לזה בדיוק. אני מצלם בערך 25 שנה לא לקחתי קורס מקצועי פשוט אוהב לצלם ומשתדל לצלם מתי שיכול. החוויה שהסלולר נותנת לי לא מתקרבת לחוויה של לצלם במצלמה בגלל זה מחפש מצלמה ולא סלולרי. לרוב אני לא עורך תמונות אבל יודע לערוך בלייטרום.

אז זהו צילמתי במצלמה כזאת של חבר 3 ימים ואהבתי נורא את העינית והשילוב עם המראה של סימולציות צילום של פוג'י זה בעיקר 2 הדברים שעשו לי את זה ואת האמת לא הפריע לי ה35 מ"מ כי לרוב לא מצלם באורך מיקוד ארוך יותר לשם זה יש לי מצלמת DSLR שכמעט לא משתמש בה בגלל המשקל.

לפני 5 שעות, Michazzz כתב:

את האמת אני חושב לטוס ליפן מתי שהוא לטיול אבל לפי מה שהבנתי אין גם שם במלאי.

פורסם
לפני 51 דקות, renault5 כתב:

החוויה שהסלולר נותנת לי לא מתקרבת לחוויה של לצלם במצלמה בגלל זה מחפש מצלמה ולא סלולרי.

זה באמת ההבדל הכי מהותי בין לצלם עם מצלמה ללצלם בסלולרי.

לרוב אני לא עורך תמונות אבל יודע לערוך בלייטרום.

גם אם לא עורכים, עדיף לצלם RAW ולערוך אותו, כי יש יותר רמות חשיפה וצבע לשחק איתם. גם אני מעדיף להוציא אופטימלי מהמצלמה, אבל לא תמיד מסתייע...

אז זהו צילמתי במצלמה כזאת של חבר 3 ימים ואהבתי נורא את העינית והשילוב עם המראה של סימולציות צילום של פוג'י זה בעיקר 2 הדברים שעשו לי את זה

מצויין. אז תבדוק את ה-X Pro 2 או 3.

נ.ב. אם אתה אוהב את העינית בצד, אבל מוכן לוותר על ההיברידיות (זה שיש גם אופטית) אז יש את סדרת ה-XE 

אם אתה לא אוהב בהכרח עינית בצד יש את סדרת ה-XT.

• אהבתי 1

• תוכן חדש...