Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1135 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

@renault5 תראה, אני חושב שהגיע הזמן שתעשה מה שנכתב בכל שרשור שני בפורום רכישת רכב: עצור וחשוב מה הדרישות שלך: גודל הגוף ? (התרשמתי שזה הפקטור העיקרי מבחינתך). גמישות עדשות (הבנתי שאתה מסתפק בעדשה ספציפית - 35 מ"מ במונחי FF. האם אתה יודע מה המשמעות?) גודל חיישן? רגישות החיישן? הרזולוציה? סוג ומהירות הפוקוס (לצילומים סטטיים או צילומים עוקבים)? התאמה לצילומי סטילס או צילומי וידיאו?

מה בכלל הידע שלך בצילום? האם בחרת באותה פוג'י כי "שמעתי שהיא טובה" או כי חקרת ומצאת שהיא מתאימה לצרכים שלך? האם יש לך ניסיון קודם, או שלמדת באיזה קורס או מתעתד ללמוד בכזה? יתכן שכל מה שאתה צריך זו P&S קטנה ובסיסית, יתכן שדמויית SLR קטנה עם עדשה לא מתחלפת, יתכן שלהתחיל מערכת עם עדשות מתחלפות. לכל אחת מתכונות אלה יתרונות וחסרונות ואתה צריך להכיר אותם.

אם אתה לא סגור על עצמך אז  כדאי שתעצור ותחשוב קצת מה אתה צריך, ואז חזור לכאן (יש כאן כמה אנשים שמבינים בצילום, ואני לא אחד מהם), או לקבוצות פייסבוק של צלמי (יש אינסוף כאלה) ולאתרים שעוסקים בצילום וציוד צילום וקרא קצת ביקורות, ואז יהיה אפשר לייעץ לך.

ועוד הערה: מצלמה היא רכישה לטווח ארוך, ואתה די מתחייב למערכת שבה תרכוש בעתיד עוד אבזרים שצריכים להתאים למערכת הקיימת. אז חשוב היטב גם לטווח יותר ארוך. זו גם ההתאמה הטכנית בין האבזרים וגם ההיכרות עם מערכת התפריטים של המצלמה - מצלמות מודרניות, אפילו פשוטות, מציעות המון, אבל באמת המון, אופציות, ומעבר ממערכת תפריטים אחת לאחרת, אפילו במשפחה קרובה, תצריך עקומת למידה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

הבחור רוצה מצלמה קטנה, ורוצה עינית "דינמית", כלומר, בסופו שך דבר, מצלמה חסרת מראה.

אני משתמש בקיט הזה שהוא הרבה יותר קומפקטי. למעשה "ירשתי" מהבן שלי עדשת 12-60 שנותנת יותר טווח אבל אתה המצלמה כבר לא pocketable. וכמובן מדובר בעדשה שאינה מהירה. בוחר ביניהן בהתאם לנסיבות.

שה-gx85 המדוברת (באירופה ובארץ קרויה gx80, אבל הן זהות) היא דגם קצת ישן, יש בינתיים סדרה יותר מתקדמת שאותה איני מכיר מקרוב.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 3 שעות, sperial כתב:

תראה, אני חושב שהגיע הזמן שתעשה מה שנכתב בכל שרשור שני בפורום רכישת רכב: עצור וחשוב מה הדרישות שלך:

הוא כבר כתב.

הוא רוצה את העינית של פוג׳י והוא רוצה את העריכה של פוג׳י ישר מהמצלמה.

לפני 10 שעות, renault5 כתב:

הבעיה שXT4 קצת גדולה לי מדי את הX PRO 3 לא יצא לי להשתמש או לראות מקרוב.

שתיהן גדולות יותר. אני לא חושב שהן גדולות יותר עד כדי כך שזה משמעותי, אבל זה לא זניח לגמרי (יש לי שתי מצלמות שהפרשי הגודל/משקל ביניהן דומים להפרשים בין אלו ל-X100, אולימפוס EM-5 ופאנסוניק GX-8 ).

באותו גודל של ה-X100 יש את ה-XE-4 (בטח תמצא השוואות ביניהן ברשת) ואת ה-X-T30. כמובן שאין את עינית ההיברידית לאף אחת מהן. שתיהן זולות משמעותית ומשאירות תקציב לעדשות. 

אתר נחמד להשוואת גדלים

https://camerasize.com/compare/#836,846

לפני שעתיים, Michazzz כתב:

מאותה סיבה שסלולרי לא מספיק טוב.

זה פשוט משהו אחר, שמתפעלים אותו אחרת, עם יתרונות/חסרונות אחרים.

הוא לא מחפש DSLR הוא רוצה מירורלס, הוא רוצה עינית היברידית, מצלמה קטנה יותר, לא צריך את שתי עדשות הזום האלו, אלו עדשות בסיסיות ואיטיות (הצמצם לא מאוד פתוח), הארגונומיה (האופן בו מתפעלים את המצלמה) שונה בתכלית, אין להן את עיבוד התמונה במצלמה של הפוג׳י... זה ככה מהר מהראש.

אלו כלים מאוד שונים

• אהבתי 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 10 שעות, sperial כתב:

@renault5 תראה, אני חושב שהגיע הזמן שתעשה מה שנכתב בכל שרשור שני בפורום רכישת רכב: עצור וחשוב מה הדרישות שלך: גודל הגוף ? (התרשמתי שזה הפקטור העיקרי מבחינתך). גמישות עדשות (הבנתי שאתה מסתפק בעדשה ספציפית - 35 מ"מ במונחי FF. האם אתה יודע מה המשמעות?) גודל חיישן? רגישות החיישן? הרזולוציה? סוג ומהירות הפוקוס (לצילומים סטטיים או צילומים עוקבים)? התאמה לצילומי סטילס או צילומי וידיאו?

מה בכלל הידע שלך בצילום? האם בחרת באותה פוג'י כי "שמעתי שהיא טובה" או כי חקרת ומצאת שהיא מתאימה לצרכים שלך? האם יש לך ניסיון קודם, או שלמדת באיזה קורס או מתעתד ללמוד בכזה? יתכן שכל מה שאתה צריך זו P&S קטנה ובסיסית, יתכן שדמויית SLR קטנה עם עדשה לא מתחלפת, יתכן שלהתחיל מערכת עם עדשות מתחלפות. לכל אחת מתכונות אלה יתרונות וחסרונות ואתה צריך להכיר אותם.

אם אתה לא סגור על עצמך אז  כדאי שתעצור ותחשוב קצת מה אתה צריך, ואז חזור לכאן (יש כאן כמה אנשים שמבינים בצילום, ואני לא אחד מהם), או לקבוצות פייסבוק של צלמי (יש אינסוף כאלה) ולאתרים שעוסקים בצילום וציוד צילום וקרא קצת ביקורות, ואז יהיה אפשר לייעץ לך.

ועוד הערה: מצלמה היא רכישה לטווח ארוך, ואתה די מתחייב למערכת שבה תרכוש בעתיד עוד אבזרים שצריכים להתאים למערכת הקיימת. אז חשוב היטב גם לטווח יותר ארוך. זו גם ההתאמה הטכנית בין האבזרים וגם ההיכרות עם מערכת התפריטים של המצלמה - מצלמות מודרניות, אפילו פשוטות, מציעות המון, אבל באמת המון, אופציות, ומעבר ממערכת תפריטים אחת לאחרת, אפילו במשפחה קרובה, תצריך עקומת למידה.

אני די סגור על עצמי מבחינת מצלמה רוצה משהו לא כבד לנסיעות אני גם ככה רוב הצילום שלי בטווח קצר של צילום לא משתמש הרבה צילום  עם עדשה קבועה התנסתי עם X100V של חבר קודם לכן די נעול עליה.

לפני 7 שעות, falou כתב:

הוא כבר כתב.

הוא רוצה את העינית של פוג׳י והוא רוצה את העריכה של פוג׳י ישר מהמצלמה.

שתיהן גדולות יותר. אני לא חושב שהן גדולות יותר עד כדי כך שזה משמעותי, אבל זה לא זניח לגמרי (יש לי שתי מצלמות שהפרשי הגודל/משקל ביניהן דומים להפרשים בין אלו ל-X100, אולימפוס EM-5 ופאנסוניק GX-8 ).

באותו גודל של ה-X100 יש את ה-XE-4 (בטח תמצא השוואות ביניהן ברשת) ואת ה-X-T30. כמובן שאין את עינית ההיברידית לאף אחת מהן. שתיהן זולות משמעותית ומשאירות תקציב לעדשות. 

אתר נחמד להשוואת גדלים

https://camerasize.com/compare/#836,846

מאותה סיבה שסלולרי לא מספיק טוב.

זה פשוט משהו אחר, שמתפעלים אותו אחרת, עם יתרונות/חסרונות אחרים.

הוא לא מחפש DSLR הוא רוצה מירורלס, הוא רוצה עינית היברידית, מצלמה קטנה יותר, לא צריך את שתי עדשות הזום האלו, אלו עדשות בסיסיות ואיטיות (הצמצם לא מאוד פתוח), הארגונומיה (האופן בו מתפעלים את המצלמה) שונה בתכלית, אין להן את עיבוד התמונה במצלמה של הפוג׳י... זה ככה מהר מהראש.

אלו כלים מאוד שונים

מדויק לגמרי.  חשבתי על XE4 זה הדבר שהכי מצא חן בעייני אחרי הX100V כנראה שאבדוק גם אותה ואקח בחשבון.

• אהבתי 1

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

• תוכן חדש...