Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1130 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 34 דקות, wa11a כתב:

זה לא משנה כנראה שהערך של כולם שואף לאפס. לא ידעתי שזה עדיין קיים בכלל.

כאן (שוודיה) זה קיים גם למשרות יותר בכירות, אבל המקומות הטובים לא לוקחים את התוצאות כמו  שהן אלא משתמשים בהן כפתיחה לשיחה- ״המבחן אומר שאתה פחות טוב בעבודת צוות, מה זה אומר?״. ראיתי לא מעט תוצאות כאלו ובאמת אין קשר ביניהן לתוצאות בשטח

לפני 17 דקות, falou כתב:

להבין בדיחות והומור מקומי וכו׳.

זה כבר גובל בתרבות ולא שפה, גם אמריקאי דור שישי יתקשה להבין בדיחה מקומית אם יעבור ממנהטן לעיירה קטנה באמצע שומקום.

פורסם (נערך)
לפני 27 דקות, falou כתב:

אחרי תואר באנגליה, אני מחלק את השפה לכמה סוגים:

1. מקצועית/לימודית - להיות מסוגל לנהל דיאלוג לגבי תחום מקצועי מוגדר.

2. עסקית - להיות מסוגל לנהל דיון ענייני ולכתוב מסמכים לצרכי תקשורת בעבודה/

3. אנגלית יומיומית - תלויה מקום ותרבות, אבל, בגדול, להיות מסוגל לפתוח עיתון יומי מקומי ולהבין על מה מדברים, להבין בדיחות והומור מקומי וכו׳.

שאלה מעניינת היא איך הם רואים את זה.

כשאני כותב ב"רמה גבוהה מקצועית",הם מבינים שהם מקבלים בן אדם שיכול לתקשר באנגלית בחופשיות או שעלולים לזרוק את הקו"ח שלי כי הם יחשבו שיש לי אנגלית ברמת גרנדמייזר?

לפני 25 דקות, davemustaine87 כתב:

אני אשים על זה דגש, אבל לא מחרטטים לאף אחד כלום. אולי יש דברים שלא קיבלו דגשים אבל חירטוטים אין פה. 

זה סוג של עבודה שאתה מתחיל בקטן, וככול שאתה צובר יותר ידע ומיומנות, אתה ממשיך לדברים מורכבים יותר וגם מעניינים יותר. 

עשו את זה למישהי שהגיעה קצת אחרי למקום עבודה.

הבטיחו לה עבודה הנדסית אבל עכשו יש "קצת לחץ" אז היא עושה דוקומנטציה.

העניין הוא שהקצת לחץ כבר נמשך 8 חודשים וכל נסיון להעלות את העניין מול הממונים נתקל ב"כרגע אלה צרכי החברה".

אמרתי לה לרענן קוח ולעזוב.

עריכה אחרונה על ידי Potato

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני 2 דקות, Potato כתב:

שאלה מעניינת היא איך הם רואים את זה.

האמת... תכתוב מה שאתה חושב שייתקבל טוב. 

אני מתקשר באנגלית בחופשיות, אבל זה לא שפת אם. בקורות חיים אני כותב ״שפת אם״ כי אני יכול לעבוד על ישראלי בקלות לחשוב שאני אנגלי (על אנגלי - לא).

לפני 13 דקות, Rשף כתב:

זה כבר גובל בתרבות ולא שפה, גם אמריקאי דור שישי יתקשה להבין בדיחה מקומית אם יעבור ממנהטן לעיירה קטנה באמצע שומקום.

שפה היא בלתי נפרדת מתרבות.

במקום עבודה, זה ממש לא נדרש, אלא אם אתה עושה רילוקיישן. אפשר ללמוד לכתוב מיילים נכון, לעשות מצגות, להציג נושא מקצועי וכו׳.

לנהל סמול-טוק, זה כבר יותר מסובך...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

בנושא, חשבתי שיצחיק חלק מהמשתתפים בשרשור.
כשמשאבי אנוש משחקים משחקים טיפשיים הם יקבלו פרסים טיפשיים. מיותר לציין שיש 1001 דרכים לשחק עם המבחנים האלו, החל מקוד עד לעזרה מחברים ושימוש בAI
*image.thumb.jpeg.1a592aa48f286aee6164532a6209ef29.jpeg

• אהבתי 1
פורסם
לפני 3 שעות, hans כתב:

תנסה לדוג אימהות חד הוריות

בינתיים זו העצה הכי טובה שניתנה פה, בלי קשר לחיפוש עובדים.

לפני 32 דקות, falou כתב:

אחרי תואר באנגליה, אני מחלק את השפה לכמה סוגים. אפילו האחרון, שלוקח שנים לרכוש, זה לא אנגלית רמת שפת אם.

זו אכן נקודה חשובה שהרבה אנשים מפספסים. הנסיון שלי עם דוברי אנגלית כשפת אם מראה שאני בד"כ צריך לעשות להם עריכה לשונית (אם זה בכתב) או להכניס הסברים בע"פ לכל מיני cultural references אם אנחנו בקבוצה מעורבת (כמו שיחת ועידה). שלא לדבר על המבטא שהם באים איתו לפעמים, וגורם לשאר הנוכחים לרצות להתאבד.

בדומה ל'פאטק פיליפס' שהוזכר בשרשור השכן - רק לפני כמה שבועות הייתי צריך לתקן טכנאי בריטי בן 50+ שרשם באימייל משהו על החלפת pillar bearings. ככה הוא אמר את זה כל החיים וכולם מסביב הבינו אותו, אבל אז התחיל רב-שיח עם כל מיני ספרדים ואוקראינים ואמריקנים ושם כבר נאלצתי להתעקש על הגייה נכונה ולהסביר שזה pillow block bearings. בסוף הסכמנו על השם החליפי שלהם, pedestal bearings, שמקובל על כולם.

על כמות ה-could of במקום could have שהייתי צריך לתקן בעבודות קבוצתיות באוניברסיטה אני כבר בכלל לא מדבר. העיקר שהסטודנטים היו ממשפחות טובות והכניסו כל מיני מילים ספרותיות כמו henceforth, אבל להשתלט על הבייסיקס עדיין היה גדול עליהם.

• אהבתי 1
  • מצחיק 1
פורסם
לפני 3 שעות, davemustaine87 כתב:

שוב, כמו שרשמתי קודם- אנשים עזבו לפני שמצאו משהו חדש. אם הם היו עוזבים אחרי שמצאו משהו, אז הכול היה מובן ולא היה צורך בפוסט הזה. 

זה red flag רציני שאומר לך שמשהו בחוויה ממש שונה ממה שאנשים ציפו לו. תחשוב, זה ברמה שהם מעדיפים לעזוב בלי משהו אחר ביד, לוותר על יציבות ולהכניס אי וודאות לחיים שלהם, העיקר לא להישאר שם. אתם לא עושים ראיונות עזיבה?

פורסם
לפני שעתיים, Derish כתב:

בדומה ל'פאטק פיליפס' שהוזכר בשרשור השכן - רק לפני כמה שבועות הייתי צריך לתקן טכנאי בריטי בן 50+ שרשם באימייל משהו על החלפת pillar bearings. ככה הוא אמר את זה כל החיים וכולם מסביב הבינו אותו, אבל אז התחיל רב-שיח עם כל מיני ספרדים ואוקראינים ואמריקנים ושם כבר נאלצתי להתעקש על הגייה נכונה ולהסביר שזה pillow block bearings. בסוף הסכמנו על השם החליפי שלהם, pedestal bearings, שמקובל על כולם.

זה פערי שפה בעניינים מקצועיים. קל להתגבר.

אבל זה שלא שמעת את הלקוח טוב ואתה אומר לו ״what״ ישראלי במקום ״pardon״...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 25 דקות, falou כתב:

4775591_460s.jpg

• אהבתי 2
  • מצחיק 4

פורסם
לפני 35 דקות, falou כתב:

אני עדיין מזועזע בכל פעם ששוודי שואל va sa du? (מבוטא במילה אחת vasadu) שבתרגום ישיר אומר ״מה אמרת?״ קר ובלי נימוס

פורסם
לפני 44 דקות, yoni162 כתב:

זה red flag רציני שאומר לך שמשהו בחוויה ממש שונה ממה שאנשים ציפו לו. תחשוב, זה ברמה שהם מעדיפים לעזוב בלי משהו אחר ביד, לוותר על יציבות ולהכניס אי וודאות לחיים שלהם, העיקר לא להישאר שם. אתם לא עושים ראיונות עזיבה?

זה אכן דגל אדום. וזו אחת הסיבות שפתחתי את הטופיק.

אבל בוא, אם הם היו עם משפחה וילדים ובוחרים לעשות מהלך כזה, הייתי מסכים איתך שזה ויתור עצום, אבל אלו חבר'ה רווקים שעד לפני שנה הדאגה שלהם הייתה לאיזה מסיבת דירה הם הולכים. ועכשיו עוד 3 חודשים הם גם ככה הולכים לקבל אבטלה. הויתור פה לא כזה גדול... 

• מעניין 1
פורסם

הניסיון שלי עם אקדמאים טריים הוא שהם באים לצבור קצת ניסיון, מהר מאוד מטוחים שהם יודעים הכל ועוברים לחפש את המקום הבא כמומחים.

העיצה שלי היא במקום לחפש בוגרי תארים טריים חפשו אנשים אם תארים יותר נחותים או בוגרי קורסים עם ניסיון שמחפשים להתברג במקום קבוע.הרבה פעמי הניסיון מפצה על הידע הפחות.

• רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 8 שעות, davemustaine87 כתב:

אגב, מי שהתפטר(ומן הסתם גם מי שפוטר) הם עשו את המהלך מבלי למצוא משהו אחר. זאת אומרת השכר פה זה לא האישיו.

כולם עזבו מבלי שהיתה להם משרה אחרת? זה נדיר ואתם צריכים לבדוק את עצמכם.

רוב האנשים אוהבים שיש לילדים שלהם מה לאכול, ולא עוזבים מקום עבודה אם אין להם אחד אחר, אלא אם הם ממש לא מסוגלים להתמודד איתו על בסיס יומי.

פה ושם יש מקרים של אנשים רגועים שיעזבו לפני שמצאו אלטרנטיבה, אבל זה המקרה הנדיר יותר.

כמו שהציעו, נסו למצוא מה כתבו עליכם ב- glassdoor, ואם יש לכם קשר מסויים אם אלה שעזבו, אולי תצליחו לדלות מהם באיזו שיחה חברית, את הסיבה האמיתית לעזיבתם.

• אהבתי 1
פורסם
לפני שעתיים, Night Driver כתב:

הניסיון שלי עם אקדמאים טריים הוא שהם באים לצבור קצת ניסיון, מהר מאוד מטוחים שהם יודעים הכל ועוברים לחפש את המקום הבא כמומחים.

אתה צריך לעשות עם עצמך חושבים למה רואים במקום עבודה שאתה מגייס אליו תחנת מעבר ולא מקום להשאר.

אם זה קורה עם כולם,סימן שהבעיה היא אצלך.

פורסם

זו תופעה ידועה בכל המפעלים והובעת מהפערים בין הידע למה שהוא חושב שהוא יודע.

מסלול של בוגר ממוצע זה מקום עבודה רטשון לחצי שנה, מקום שני בשכר גבוה יותר לחודשיים שלושה ומקום שלישי שבו הוא מתחיל באמת לעבוד 

יש והיו לי מהנדסים שעבדו שנים רבות אבל אצל אף אחד מהם זה לא המקום הראשון (חוץ מאחד שחזר אחרי המקום השני).

אנשים חסרי סבלנות ולא תמיד מבינים שהם עדיין לא פרודוקטיביים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...