Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1142 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 46 דקות, Boltik כתב:

סליחה, אבל זה פשוט לא נכון.
- קו"ח עוברים דרך משאבי אנוש ומגיעים לאחיות אחראיות
- אפשר להתמקח עד מחר עם הסכם הקיבוצי

גם בהמשך כתבת הרבה דברים שלא קשורים למציאות, אבל שיהיה 

רק אומר שהוא לא כתב בתי חולים בישראל.. היום יותר משתלם לעבוד בארה"ב.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם (נערך)

הלינק לא עובד :(

לינק

עכשיו עובד...

רק מה הבעיה @Katom מדובר בלימודים שונים בין רופאים ואחיות, כן?

עריכה אחרונה על ידי DareDevil
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם (נערך)
לפני שעה, Katom כתב:

אתה בא מהכיוון ההפוך, אני טענתי:

כלומר, לא אמרתי שאם מרואיין לא מודה שהוא כאן רק בגלל הכסף אז הוא שקרן, אמרתי שמראיין שפוסל מרואיין על אמירת "אמת" הוא מעסיק שמעדיף שקרן על לא.

אנסח את עצמי מחדש,

אתה מכניס אלמנט של אמת ושקר ומציג תפיסה בה אדם אשר אומר שהוא כאן בשביל הכסף הוא אדם כנה ואילו אדם שמספר סיפור אחר הוא אולי אדם שמשקר, וטוען כי פסילה על משפט של "בשביל הכסף" היא בבחינת פסילה על אמירת אמת.

אני לא מסכים לגמרי עם התפיסה הזו ולא חושב בכלל במונחים של אמת או שקר.

המון תגובות כאן הפכו את הראיון למין מצג שווא ולהצגה שיש לשחק שבה אני אולי נאלץ לצייר תמונה שהיא לא בהכרח האמת כדי להתקבל לעבודה

ראיון עבודה הוא מפגש שבו אני מעריך (כמראיין) את המועמד, מתרשם מהנסיון שלו, מיכולותיו, מהישגיו ומנסה להכיר אותו אישיותית כדי להבין האם הוא יתאים ל ecosystem הצוותי/מחלקתי/חברתי 

ובו בזמן (כמרואיין) אני מעריך את התפקיד, את המנהל, את ה ecosystem של מקום העבודה ומנסה להבין האם זהו מקום שאני רוצה להיות בו.

כמו בזוגיות, אם יש match משני הצדדים כנראה שיהיה כאן גיוס מוצלח, אם אין ויש כאן צד אחד (או שניים) אשר "משחק בהצגה", כנראה שיהיו גירושים בהמשך הדרך ובביטחון גבוהה שיהיו מהמורות בדרך וריבים.

פסילה על משפט "אני כאן בשביל הכסף" היא לא העדפת שקר על אמת או פסילה על אמת, היא פסילה שבאה מחוסר התאמה או חוסר של impression, היא תשובה פשוטה מדי שלא מבטאת את מידת ההתאמה שלך לקובייה שהם מחפשים.

כמובן שלנתק מייד אחר כך זה לא תקין בשום קנה מידה וזה כבר חוסר רגישות ופשוט התנהגות בזויה.

לפני שעה, Katom כתב:

וזה בסדר גמור! כולנו היינו מסכימים להסתכל על השמיים 12 שעות ביום תמורת מיליון דולר בחודש, לא ?

כן, למשך כמה חודשים

אבל אם השמיים לא מעניינים אותי, לעשות את זה שנים על גבי שנים ? חלק גדול מהאנשים כנראה שלא.

לפני שעה, Katom כתב:

זה לא בהכרח שקר, זה אולי אמת ואולי שקר (עבור ג'ונריום זה בעיקר שקר, הם לא יודעים עדיין מה מעניין ומרגש אותם בדרך כלל), ולך כמראיין קשה לדעת אם זה אמת או שקר, אבל התשובה "בגלל הכסף, וגם בגלל זה וזה וזה" מכילה כנראה יותר אמת וכנות מאשר תשובה של "זה וזה וזה וכסף זה נחמד".

לא מדובר על ג'וניורים או על עבודה כקופאי בסופר או בתחנת דלק, שם גם כנראה שלא ישאלו אותך את השאלה הזו והתשובה ברורה.

לפני שעה, Katom כתב:

זה עליך כמראיין להבחין מתי המרואיין מדבר אמת ומתי שקר, וזה קשה לדעת כשאתה כן מוכן לקבל חצאי אמת או קמצוץ שקר על שאלות מסוימות, אבל על שאלות אחרות אתה מצפה לכנות מוחלטת.
סיטואציה כמו שאתה מתאר שהמרואיין שיקר והמראיין לא קלט את זה היא אכן LOSE-LOSE בדילמת אסיר מאוד קלה (כי הצדדים יכולים לתאם אסטרטגיה), אבל לגמרי פאשלה של המראיין, שוב, כי הוא קובע מה בסדר ומה לא, רק שגם הבסדר הזה לפעמים בסדר ולפעמים לא.

אני מצפה לאמת ורק לאמת כמו שאני אומר את האמת ואפילו מדגיש אותה, אם האמת היא שלאדם שאני מראיין אין זיקה לתפקיד וכל מה שמעניין אותו זה להתפרנס, אז הוא לא האדם בשבילי.

כי אדם כזה שאני אתקשר אליו ב 2 בלילה כשיש תקלה יעשה לי טובה ופרצופים (מנסיון), אבל אדם שמעריך את התפקיד ומבין את החשיבות, יהיה מוכן לתת מעצמו כמה שצריך (גם מנסיון).

לפני שעה, Katom כתב:

צא מנקודת הנחה שכל עוד לא מדובר בג'וניור (שם העבודה היא קשה מאוד בסינון), אדם לא מגיש קו"ח למשרה שהוא לא חושב שהוא יכול למלא, אף אחד לא רוצה לעשות מעצמו צחוק.
אם אין לי רצון וזיקה לתפקיד - לא הייתי שולח קו"ח.

תרשה לי לגחך - חחח.

אתה יודע כמה קורות חיים קיבלתי של אנשים שלא מתקרבים ללהיות מתאימים לתפקיד ?

בשלב בו אתה שולח קורות חיים, אתה בכלל לא יודע מה התפקיד. אתה יודע רק מה הדרישות שפירסמו.

עוד אוסיף (לנושא ה "אף אחד לא רוצה לעשות מעצמו צחוק")- מישהו שעבר ראיון טלפוני, עדכנתי שאני רוצה לזמן לראיון פרונטלי ורק כששלחתי הודעה עם תאריכים ושעות הוא עדכן אותי כבדרך אגב שיש לו נסיעה של חודשיים לחו"ל והאם זה דייל ברייקר.

לפני שעה, Katom כתב:

אז אתה אומר שלהגיד שאתה הולך לעבוד בשביל כסף זה מובן מאליו, קונספטואלית אני מסכים, גם להגיד שהמשרה מעניינת אותך ומרגשת אותך ואתה באמת רוצה את זה זה מובן מאליו, אחרת בכלל לא הייתי שולח קו"ח ומדלג למשרה הבאה, קיבלנו ראיון מובן מאליו, שאפשר לנחש את התשובות לפי השאלות בלי קשר למי ששואל ומי שעונה - איך זה לא בזבוז של זמן וגיוסים גרועים ?

שוב, בשלב שליחת קורות החיים אתה לא יודע מה התפקיד, כשאתה מגיע לראיון פרונטלי זה אחרי שהסבירו לך מה התפקיד, אתה יכול לחקור על החברה, לבדוק את המראיין בלינקדאין ולקבל מושג ואפילו לשאול שאלות.

אני מנסה לשאול שאלות פתוחות, להכיר את הבנאדם שעומד מולי ולהבין האם הוא מתאים לי מקצועית, חברתית ופשוט אני מצליח להתחבר אליו אישית.

לדג' שאלה של האם עבדת בצוות או אתה אוהב לעבוד בצוות, חשבתי כמוך שזאת שאלה בנאלית שכולם יענו שכן, ואשתי (מנהלת גיוס) הסבירה לי שיש אנשים שלא אוהבים לעבוד בצוות ואומרים זאת חד וחלק, ולחלק מהתפקידים זה מתאים ולחלק לא (כלומר התשובה של לא מסתדר בצוות לא בהכרח פוסלת אותו בצורה גורפת, אלא מדייקת את ההתאמה לתפקיד).

עריכה אחרונה על ידי phpclub
פורסם

ראיונות עבודה זה שקר, ואלה שאומרים שהעובד שהם מראיינים צריך להראות התלהבות לתפקיד כדי לקבל אותו פשוט מתדלקים את המעגל שקרים הזה.

אף אחד לא קם בבוקר והולך לעבודה שלו כי זה הדבר שהכי מלהיב אותו.

אם כסף לא היה שיקול, והייתה לכם אפשרות לקום ב-7, לשים את הילדים במסגרות, לקפוץ לאימון כוח+שחייה, משם לחזור לבית לעבוד על הרכב שלך/לראות סרט/לעשות איזה פרויקט אישי נחמד עד שעות הצהריים, להוציא את הילדים מהמסגרות ולשחק איתם עד הערב, אף אחד פה לא היה חושב אפילו על התלוש משכורת הבא.

וכן, אנשי HR שמבלבלים את השכל (גם גברים גם נשים) על כמה הם נמצאים בחברה הכי מכילה/מגוונת/אנושית הם הכי בדיחה בארץ.

• אהבתי 4
פורסם
לפני 4 דקות, יובל .מ. כתב:

ראיונות עבודה זה שקר, ואלה שאומרים שהעובד שהם מראיינים צריך להראות התלהבות לתפקיד כדי לקבל אותו פשוט מתדלקים את המעגל שקרים הזה.

.

טיעון קונקרטי אין כאן, רק אמירות באוויר. 

אני קמתי בבוקר והלכתי לעבודה כי זה מלהיב אותי. 

אני הייתי חוזר הביתה ופותח מחשב עד שהייתי נרדם מולו

כן, לי זה קרה ואני מתכנן שזה ימשיך לקרות. 

פורסם
לפני 1 דקה, phpclub כתב:

טיעון קונקרטי אין כאן, רק אמירות באוויר. 

אני קמתי בבוקר והלכתי לעבודה כי זה מלהיב אותי. 

אני הייתי חוזר הביתה ופותח מחשב עד שהייתי נרדם מולו

כן, לי זה קרה ואני מתכנן שזה ימשיך לקרות. 

אם אין שיקול של כסף (הורים מורישים לך 30 מיליון, יש לך 15 דירות שמכניסות 50 אלף בחודש, לא משנה מה), יש לך אפשרות לעשות את מה שאתה אוהב מהבית, כשאתה רואה את הילדים שלך בלי הפסקה, עדיין היית קם בבוקר, מקבל משימות מהמעסיק ועושה אותן? תוך כדי ויתורים על דברים אישיים לפעמים?

פורסם
לפני 6 שעות, phpclub כתב:

ראיון עבודה הוא מפגש שבו אני מעריך (כמראיין) את המועמד, מתרשם מהנסיון שלו, מיכולותיו, מהישגיו ומנסה להכיר אותו אישיותית כדי להבין האם הוא יתאים ל ecosystem הצוותי/מחלקתי/חברתי 

ובו בזמן (כמרואיין) אני מעריך את התפקיד, את המנהל, את ה ecosystem של מקום העבודה ומנסה להבין האם זהו מקום שאני רוצה להיות בו

שים לב שרוב האנשים התייחסו לראיון מול HR שהוא בעיקר ה"משחק".

ברוב המקרים המצב כמעט הפוך לגמרי בראיון מול המנהל המגייס, כי שם כמו שכתבת בודקים את ההתאמה/דרישות/ציפיות וכו'.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני כשעה, יובל .מ. כתב:

אם אין שיקול של כסף (הורים מורישים לך 30 מיליון, יש לך 15 דירות שמכניסות 50 אלף בחודש, לא משנה מה), יש לך אפשרות לעשות את מה שאתה אוהב מהבית, כשאתה רואה את הילדים שלך בלי הפסקה, עדיין היית קם בבוקר, מקבל משימות מהמעסיק ועושה אותן? תוך כדי ויתורים על דברים אישיים לפעמים?

אחרי זמן מה של מנוחה והתפנקות, או אולי תקופה מסוימת בשנה שבא אני לוקח חופש או הרבה נסיעות לחו"ל / הנאות החיים, בהחלט הייתי מחפש עבודה שמאפשרת לי את הגמישות הנ"ל ומצד שני נותנת לי סיפוק.

יש אנשים (לא כולם כמובן) שמוצאים סיפוק בעבודה, נהנים מהלחץ, נהנים מהעשייה ונהנים מלחתום את השם שלהם על X או Y שהצליח בזכותם

נהנים להתקדם וללמוד ולהתפתח.

למה כל אנשי העסקים שיש להם יותר כסף משהם יכולים לבזבז ב 5 דורות עדיין ממשיכים לעבוד ?

למה אנשים ממשיכים לעבוד מעבר לגיל הפנסיה ? למה יש אנשים בני 80 שעדיין מגיעים לעבודה ?

אם תשאר בבית אתה תתנוון, אתה לא תתפתח וכשימאס לך (כמה כבר אתה יכול לשבת בבית רגל על רגל ?) אתה כבר לא תהיה רלוונטי לשוק העבודה.

מעבר לכך שבתור אחד שהיה עצמאי ועבד מהבית 10 שנים, עצם זה שאתה מהבית ופחות רואה אנשים ופחות נחשף לאנשים, זה פחות כיף ויותר "בודד".

לפני 39 דקות, Gosser1860 כתב:

שים לב שרוב האנשים התייחסו לראיון מול HR שהוא בעיקר ה"משחק".

ברוב המקרים המצב כמעט הפוך לגמרי בראיון מול המנהל המגייס, כי שם כמו שכתבת בודקים את ההתאמה/דרישות/ציפיות וכו'.

יכול להעיד מניסיוני האישי כמראיין, שביצענו ראיונות משולבים שלי ביחד עם HR ול HR היה המון המון ניסיון ולאחר הראיונות נתנה זוויות שלא בהכרח חשבתי עליהן, היא עזרה לי מאוד בלכוון אותי וגם לתת פרספקטיבה אחרת ובסופו של דבר אלא אם היה משהו חריג, ההחלטה הסופית הייתה שלי. כמובן שזה תלוי ניסיון וותק.

• מעניין 1
פורסם
לפני 7 דקות, phpclub כתב:

אחרי זמן מה של מנוחה והתפנקות, או אולי תקופה מסוימת בשנה שבא אני לוקח חופש או הרבה נסיעות לחו"ל / הנאות החיים, בהחלט הייתי מחפש עבודה שמאפשרת לי את הגמישות הנ"ל ומצד שני נותנת לי סיפוק.

יש אנשים (לא כולם כמובן) שמוצאים סיפוק בעבודה, נהנים מהלחץ, נהנים מהעשייה ונהנים מלחתום את השם שלהם על X או Y שהצליח בזכותם

נהנים להתקדם וללמוד ולהתפתח.

למה כל אנשי העסקים שיש להם יותר כסף משהם יכולים לבזבז ב 5 דורות עדיין ממשיכים לעבוד ?

למה אנשים ממשיכים לעבוד מעבר לגיל הפנסיה ? למה יש אנשים בני 80 שעדיין מגיעים לעבודה ?

אם תשאר בבית אתה תתנוון, אתה לא תתפתח וכשימאס לך (כמה כבר אתה יכול לשבת בבית רגל על רגל ?) אתה כבר לא תהיה רלוונטי לשוק העבודה.

מעבר לכך שבתור אחד שהיה עצמאי ועבד מהבית 10 שנים, עצם זה שאתה מהבית ופחות רואה אנשים ופחות נחשף לאנשים, זה פחות כיף ויותר "בודד".

מסכים איתך לגמרי שצריך לעשות דברים כדי לא להתנוון, בגלל זה לא אמרתי רק לשבת רגל על רגל.

אפשר למצוא סיפוק בעשייה אישית, עבודות DIY, פרוייקטים אישיים, חוגים, לא מחייב עבודה.

גם כמו שרשמת, היית מחפש עבודה שתיתן לך גמישות וסיפוק ביחד, אם היית מגיע לריאיון עבודה והמעסיק היה אומר לך "אתה פה כל יום 8 עד 5 אין לזוז מהעמדה בלי אישור" היית אומר לו שיחפש מישהו אחר, אם היית במצב שאתה חייב את הכסף היית אומר כן.

אנשים שעובדים אחרי פנסיה מתחלקים ל-2 - אלה שחייבים, ואפשר לראות אותם (לצערי) בכל מיני עבודות אבטחה, ואלה שבא להם לכיף ולא באמת צריכים את הכסף, ואותם אפשר לראות בתור יועצים במשרות חלקיות בכיף שלהם. הם יבחרו את מה שמתאים להם כי לא הכסף מניע אותם.

אותו סיפור לגבי אנשי עסקים שנמצאים בנקודה אחרת לגמרי ממה שמדברים עליו בשרשור, בו מישהו בגיל 30-40 מחפש עבודה כדי לשלם משכנתא.

• אהבתי 1
פורסם
לפני שעה, יובל .מ. כתב:

תסתכל על זה אחרת:

בהנחה ואתה חייב לעבוד כדי להתפרנס. האם בחרת במקצוע/תפקיד שמלהיב אותך ביחס לתפקידים אחרים, מה שאומר שהשקעת ללמוד ולהכיר את העולם המקצועי, או שזרמת עם החיים ואתה ניגש למה שאפשר.

לא שזה רע, אבל כל אחד רוצה לגייס עובד עם זיקה והנאה ממה שהוא עושה.

• אהבתי 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

זיקה זה לא אומר שהעבודה זה האור הכי גדול בחיים שלך. יש לך יכולות וידע ואתה מנצל אותם כדי להתפרנס. הרבה אנשים עובדים כדי לממן את הדברים שבאמת מעניינים אותם כתחביבים וזה בסדר גמור.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 12 שעות, Katom כתב:

מעסיקים שפוסלים מרואיין שאומר להם שהסיבה העיקרית שבגללה הוא מגיע להתראיין היא כסף אלה מעסיקים שבעצם אומרים "אני מעדיף לגייס שקרן על אדם אמין וכן".

למעסיק יש 20 מועמדים למשרת מצחצח נעליים.

הוא יודע שכל ה20 רוצים כסף. זה משותף לכולם. לא מייחד אף אחד מהם.

אז הוא מראיין אותם ושואל אותם למה הם רוצים את המשרה.

19 עונים שזה בגלל הכסף ואחד מספר שכבר מילדות אהב לצחצח נעליים בשעות הפנאי.

מספר שהוא קורא מגזינים על משחות נעליים חדשות וגם זורק לך שמות של חידושים בתחום, עוקב אחרי ערוצי יוטיוב שמלמדים את הטכניקות הכי מתקדמות.

את מי תיקח לתפקיד?

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 13 דקות, יובל .מ. כתב:

מסכים איתך לגמרי שצריך לעשות דברים כדי לא להתנוון, בגלל זה לא אמרתי רק לשבת רגל על רגל.

אפשר למצוא סיפוק בעשייה אישית, עבודות DIY, פרוייקטים אישיים, חוגים, לא מחייב עבודה.

נכון אך לא מסכים איתך שזה מתאים לכולם, לכל החיים.

לפני 13 דקות, יובל .מ. כתב:

גם כמו שרשמת, היית מחפש עבודה שתיתן לך גמישות וסיפוק ביחד, אם היית מגיע לריאיון עבודה והמעסיק היה אומר לך "אתה פה כל יום 8 עד 5 אין לזוז מהעמדה בלי אישור" היית אומר לו שיחפש מישהו אחר, אם היית במצב שאתה חייב את הכסף היית אומר כן.

איך זה קשור לנושא השרשור ?

סיטואציות שונות בחיים משנים את התשובות שלך, כשאין לך ברירה אז אין לך ברירה, אבל כשיש לך ברירה אתה לא תלך לעבוד במשהו שלא טוב לך.

הגיוני שמראיין ירצה לדעת אם אתה מגיע כי אין לך ברירה (ואז לא בהכרח מתאים לו, וזה בסדר) או שאתה בא כי כיף לך לבוא

איך מכאן הגענו לתאוריה שלך שראיונות עבודה זה שקר ?

כי כשאין לך ברירה אתה משקר ? אוקיי, תחשוב קצת קדימה, זה אומר שיהיה כאן שידוך טוב ?

אדם שלא מגיע כי בא לו, אלא כי הוא חייב, לא מתאים לכל עבודה. לעבוד במשמרות או בעבודה שתחומה בשעות זה יתאים,

לעבודה שאני והצוות שלי עושים זה לא מתאים.

זה בהכרח ייצור חיכוכים כי הוא לא יענה על הדרישות והציפיות שלי/של הצוות.

פורסם
לפני שעה, יובל .מ. כתב:

מן הסתם יש הרבה עבודות לא מלהיבות.

אבל ממש לא חסרים אנשים שהולכים בכיף בבוקר לעבודה ומתלהבים מתחום העיסוק שלהם.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תוכן חדש...