Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1098 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

בגדול כמו ששאלתי בכותרת - לעולם לא קניתי רכב אוטומט בכזה תקציב, יצא לי לקנות איביזה ידנית ב20k אבל בעולם האוטומטיות זה סיפור אחר.

ולכן אני מתלבט האם יש בכלל פואנטה בלסקור את היתרונות והחסרונות של כל רכב או לקנות את המטופל ביותר עם הטסט הארוך ביותר?

תכלס מחפש לאשתי מיני/סופר מיני, בעיקר בגלל חניות. צריכת דלק בשנים האלה לא משהו להתגאות בו אז אני פחות שם על זה דגש.

עדיין לא יודעים כמה היא תיסע, היא מחפשת עבודה אחרי חופשת לידה ואולי תצטרך לנסוע 5 קילומטר ואולי גם 50 לכיוון.

דגמים ששמתי עין (הכל אוטומט, רובוטי חד מצמד פחות בא בחשבון)-

פורד פיאסטה (באיזה שנה הגיר טוב?)

יונדאי i10

יונדאי i20

סוזוקי סוויפט (שווה לרדת לשנתון כל כך נמוך בשבילה?)

סוזוקי ספלאש

סוזוקי אלטו

תכלס אני מאוד אוהב וואגיות, אבל לדעתי להתעסק עם dsg מ2010 זה התאבדות, אני טועה?

מכל הרשימה שנתתי, הייתי מעדיף ללכת על אחת מהסופר מיני כדי שאולי נוכל להכניס אליה יותר משקית סופר בעתיד, היום כל הנסיעות זה רכב חברה שלי אבל הכל דינמי בחיים.

אשמח לדעתכם 🙏🏻

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

ממליץ לחפש i10 מהדור הראשון

אוטו אמין מאוד, לפני כ4 שנים עזרתי למכרה לרכוש אחת, האוטו עשה אצלה כבר 100 אק"מ ומפגין אמינות מצוינת.

במידה וקטן, גם הi20 רכב אמין מאוד.

אם הפיאסטה יש לי ניסיון מעולה עם הידנית, האוטומטיות מנוע 1.4 עצלות ושתייניות, אני פחות ממליץ

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

הייתי בוחר בפיאסטה, איכותית מרכבי במיני ונמכרת במחירים נמוכים, 7 כריות אוויר, כן היא לא זריזה אך אמורה לספק מבחינה זאת.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 11 דקות, yulianx כתב:

הייתי בוחר בפיאסטה, איכותית מרכבי במיני ונמכרת במחירים נמוכים, 7 כריות אוויר, כן היא לא זריזה אך אמורה לספק מבחינה זאת.

אני זוכר בפיאסטה יש גיר / מנוע מסויים בעייתי ואחר שהוא מצויין.

באיזה מדובר?

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

הגיר הרובוטי הבעייתי שודך למנוע 1.6.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

הבנתי אז אסתכל על 1.4 .

עריכה: שכחתי לציין גם מזדה 2 שהמחירים סבירים, שווה משהו?

עריכה אחרונה על ידי GABIUBOGI

פורסם

מאזדה 2 נחשבת זריזה ביחס לרשימה שציינת והיא גם אמינה. בתקציב הזה חשוב לוודא רכישה של רכב שמור יחסית כדי שלא ייצא מצב שרכשת במחיר נמוך אבל תידרש להוצאות עתידיות גבוהות. 

פורסם
לפני שעתיים, GABIUBOGI כתב:

לקנות את המטופל ביותר עם הטסט הארוך ביותר?

חד משמעית כן, זה יותר חשוב מדגם ספציפי אם אין לך דרישות והעדפות מיוחדות שמגבילות אותך לדגם כזה או אחר.
אם בטיחות או נוחות חשובים לך אני הייתי מוותר על האלטו - זה בקושי אוטו, למרות שהוא הכי זול ברשימה. מבחינת בטיחות גם הסוויפט פחות מועדפת לדעתי

כי רק החל מ 2010 (שאינה בתקציב שלך) יש בקרת יציבות.

לפני כשעה, GABIUBOGI כתב:

אני זוכר בפיאסטה יש גיר / מנוע מסויים בעייתי ואחר שהוא מצויין.

באיזה מדובר?

הגיר הרובוטי שמשודך למנוע 1.6 לא מומלץ ולא אמין.
הגרסאות המומלצות הן מנוע 1.4 עם גיר פלנטרי 4 הילוכים (זהה לזה שבמאזדה 2) או מנוע 1.25 עם גיר ידני.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 8 שעות, OranKimhi כתב:

ממליץ לחפש i10 מהדור הראשון

אוטו אמין מאוד, לפני כ4 שנים עזרתי למכרה לרכוש אחת, האוטו עשה אצלה כבר 100 אק"מ ומפגין אמינות מצוינת.

במידה וקטן, גם הi20 רכב אמין מאוד.

אם הפיאסטה יש לי ניסיון מעולה עם הידנית, האוטומטיות מנוע 1.4 עצלות ושתייניות, אני פחות ממליץ

האמת שלחבר טוב שלי יש i10 כזאת, רכב ממש חמוד אבל יותר לרווק. אומנם הרכב שאקנה ישרת בן אדם אחד 99% מהזמן אבל אני תמיד צריך שתהיה לי אופציה, להעמיס עגלה למשל. בi10 אין סיכוי שזה יקרה.

וi20 אני גם מכיר טוב פשוט המחירים מעט גבוהים יותר מהפיאסטה והיא גם עצלה ושתיינית.

אני אתמקד לדעתי יותר במזדה 2 ופורד פיאסטה.

פורסם

מזדה 2. חפש ברמת אבזור דינמיק ולא אקטיב.

• אהבתי 1

פורסם

רק ידניות בכסף הזה…

פורסם (נערך)

תוסיף גם קיה ריו וקיה פיקנטו לרשימה. אולי ספייס סטאר בחריגה מסוימת.

לדעתי אין סיבה מיוחדת לרדת בשנתון בשביל סוויפט.

לא חושב שהייתי ננעל על דגם, אבל כן הייתי מתעדף 2-3 דגמים.

עריכה אחרונה על ידי dorsht

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני 18 שעות, GABIUBOGI כתב:

האמת שלחבר טוב שלי יש i10 כזאת, רכב ממש חמוד אבל יותר לרווק. אומנם הרכב שאקנה ישרת בן אדם אחד 99% מהזמן אבל אני תמיד צריך שתהיה לי אופציה, להעמיס עגלה למשל. בi10 אין סיכוי שזה יקרה.

וi20 אני גם מכיר טוב פשוט המחירים מעט גבוהים יותר מהפיאסטה והיא גם עצלה ושתיינית.

אני אתמקד לדעתי יותר במזדה 2 ופורד פיאסטה.

אני מכיר זוג עם תינוק שחיים בשלום עם קיה פיקנטו (האחות התאומה של הI10), עגלה יכולה להכנס לבגאז והם אפילו מצליחים להכניס אותה יחד עם 2 ציידניות טיולים בתא המטען הפצפון של הרכב, אבל צריך קצת להתאמץ ולשחק עם סידור תא המטען.
מקסימום במקרה קיצון תמיד אפשר לקפל כיסא אחד מאחורה ואז מקבלים חלל ההעמסה מרשים.

לדעתי I10 זה רכב מצוין לדרישות שלך, פחות וויתורים משאר המיני (חלונות אחוריים חשמליים, 4 יציאות מיזוג מתכווננות, 5 מושבים במקום 4, גיר אוטומטי נורמאלי, מד סל"ד וכו...) הייתי מעדיף את גרסת ה1.2 החזקה יותר. לא רק בגלל הכוח אלא בגלל שב1.2 מדובר במנוע חזק ואמין יותר מדגם KAPA עם שרשרת טיימינג ומרימי שסטומים הידראולים, כאשר ב1.1 מדובר במנוע אפסילון זול עם רצועת טיימינג ומריגימי שסתומים רגילים.

פורסם

יצא לי להעמיס בפיקנטו תאומות במושבי בטיחות בספסל האחורי ועגלת תאומים בבגאז' + תיקים ועניינים.

היה קשוח, אבל בסוף מצאתי צורה להכניס את הכל ואת כולם.

Life is a journey,

Enjoy the ride...

• תוכן חדש...