Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1194 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכב שעולה כמעט 300,000 ש"ח, נחשב רכב רגיל?

לא יודע?

רכבים ממוצעים שאני רואה על הכביש, הם בסביבות ועד 150,000 ש"ח.

הסיפור קשור בגלל השאלה של פות"ש.

אתה רואה איש עסקים (מתווך) שמגיע ברכב שעולה פי שתיים לפחות מרכב ממוצע על הכביש... מה הרכב מעיד עליו?

לדעתי, שזה איש עסקים שמנצל אל לקחותיו.

לגבי הדירה, היה לי בעיה למכור את הדירה בגלל גזענות, סוג השכן שיש לי דירה ליד, שהוא כדרך אגב שכן שהייתי שמח שיהיה לי בדירה שאני גר בה כעת. בגלל זה גם לא דחיתי פניות.

פורסם

לא ציינת מאיזו שנה הCX-5.

שלחת אותי לבדוק במחירון.. הCX-5 הכי יקרה שם עולה 236K.

משומשת אפשר לקנות בסכום של 5 ספרות.

לא רציתי להביע שום ביקורת על ההתנהלות שלך במכירת הדירה, פעלת בסדר גמור ויש מצבים שכדאי להיעזר במתווך.

פשוט ראיתי בסיפור שלך חיזוק לכך שבמקרה שלי פעלתי נכון.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם (נערך)

עד עכשיו יש כאן כמעט תמימות דעים שהרכב לא משפיע על הרושם.

אבל נראה לי שתסכימו שהרכב אולי לא משנה את דעתנו הקיימת על בן אדם, אבל זה כן מצטרף בתור פרט - שולי אמנם - לגיבוש דעתנו על מישהו שאין לנו עליו מידע אחר.

כמובן באופן הרלוונטי לעיסוקו.

נניח, עו"ד - אשמח לדעת שהוא מרוויח יפה, כי זה אומר שיש לו הרבה לקוחות = חוכמת ההמונים (כל זמן שאין לי מידע אחר עליו), אז אם יש לו רכב יקר יחסית זה נותן לי איזשהוא כיוון.

לעומת קבלן שיפוצים שארצה לראות אותו עם רכב שמעיד שהוא עצמו מתעסק בעבודה, ולא משנה אם מדובר ברכב יקר או זול אבל שיהיה מלוכלך (מבפנים) ואולי גם עם קצת דפיקות פח, כי עם הוא נוסע על סילברדו עם ניילונים - אני מבין שהוא גוזר עלי תיווך ומעביר את העבודה לקבלן משנה כלשהוא.

עריכה אחרונה על ידי chezik
  • אהבתי 2
פורסם (נערך)
לפני 13 שעות, שליקו99 כתב:

אם אתם נגיד נפגשים עם רואה חשבון או איזה עורך דין מוצלח ואתם רואים שהוא מגיע לפגישה עם רכב מאוד יוקרתי נגיד מרצדס S קלאס

האם זה מרים לכם עליו ואתם אומרים שהוא בטח תותח וחרוץ בעסק שלו, או שההפך הוא הנכון ואתם נרתעים מהמעמד וחושבים שהוא נוכל?

מעניין אותי לשמוע דעת קהל על כך

כבר שנים אני מדבר עם רואי חשבון ועורכי דין בווטסאפ ובזום.

לא רואה צורך לפגוש אותם אישית.

בדרך כלל כאלה שמבקשים פגישות אישית הם מהסוג שדורשים מזומנים (סממן לאיש מקצוע מפוקפק). אני מעדיף לשלם להם בביט.

לפני 14 דקות, chezik כתב:

נניח, עו"ד - אשמח לדעת שהוא מרוויח יפה, כי זה אומר שיש לו הרבה לקוחות = חוכמת ההמונים (כל זמן שאין לי מידע אחר עליו),

עדיף לברר עליו דרך מכרים, לבקש המלצות וכו', ולא להסתמך על סוג האוטו.

את האוטו הוא יכול לשכור ליום כדי לעקוץ אנשים.

עריכה אחרונה על ידי Gorpi
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 11 שעות, cpu כתב:

מזכיר לי שלפני כמה שנים, ראיתי ברשת ראיון של ג'ף בזוס (אמאזון). שנערך בהונדה אקורד (אני חושב) הישנה של בזוס, ותוך כדי נהיגה הכתב שואל אותו משהו כמו: אתה מליארדר למה אתה נוסע בהונדה ישנה? ובזוס ענה לו בפשטות "זאת מכונית תקינה לחלוטין לא רואה שום סיבה להחליף אותה". כשאני רואה אנשים (בלי קשר למצב הפיננסי שלהם) נוהגים ברכב ישן ואמין שמתוחזק היטב, אני מעריך אותם.

ויש לו יאכטה שכמעט פירקו עיירה בשביל להעביר אותה. מי מאמין לשטויות האלו?

• אהבתי 1

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם

דעתי היא שמדובר באדם חסר בטחון, כנראה חלש מקצועית ולא ידוע בהישגים, שמנסה להשיג באופן פתטי תדמית של מצליחן.

• אהבתי 1

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

כל פעם שאני רואה אדם צעיר עם רכב יוקרה מתחשק לי לדפוק לו על החלון ולשאול אותו, אתה נהג של...?

{אל תעשו את זה - מנסיון 😂)

• אהבתי 1
  • מצחיק 3
פורסם
לפני 3 שעות, שליקו99 כתב:

מעטים, אלה שיודעים להבחין ברכב ישן לפי סממנים חיצוניים ולפי סממן לוחית הרישוי...

אז מה אני אמור להבין מזה?

נניח יש "מתווך" (סתם לוקח את המקצוע הזה בתור דוגמא" שנוסע בקרוסאובר חדש אבל עדיין יחסית פשוט וזה לא רכב יוקרה, שקנה ב 200 אלף שקל ומחליף כל שנתיים ו"מתווך" אחר נוסע במרצדס יותר ישנה אבל עדיין נראית מרשים ויוקרתי שקנה ב 150 אלף שקל ו 50 השאיר בצד לתחזוקה.

עם קיה נירו חשמלית חדשה שעולה 200 אלף שקל הוא לא מרשים אף אחד, אבל עם מרצדס שנת 2011, כן?

פורסם
לפני שעתיים, chezik כתב:

אבל נראה לי שתסכימו שהרכב אולי לא משנה את דעתנו הקיימת על בן אדם, אבל זה כן מצטרף בתור פרט - שולי אמנם - לגיבוש דעתנו על מישהו שאין לנו עליו מידע אחר.

כמובן באופן הרלוונטי לעיסוקו.

נניח, עו"ד - אשמח לדעת שהוא מרוויח יפה, כי זה אומר שיש לו הרבה לקוחות = חוכמת ההמונים (כל זמן שאין לי מידע אחר עליו), אז אם יש לו רכב יקר יחסית זה נותן לי איזשהוא כיוון.

לעומת קבלן שיפוצים שארצה לראות אותו עם רכב שמעיד שהוא עצמו מתעסק בעבודה, ולא משנה אם מדובר ברכב יקר או זול אבל שיהיה מלוכלך (מבפנים) ואולי גם עם קצת דפיקות פח, כי עם הוא נוסע על סילברדו עם ניילונים - אני מבין שהוא גוזר עלי תיווך ומעביר את העבודה לקבלן משנה כלשהוא.

זה נקרא תת מודע.

אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם
לפני שעתיים, chezik כתב:

לעומת קבלן שיפוצים שארצה לראות אותו עם רכב שמעיד שהוא עצמו מתעסק בעבודה, ולא משנה אם מדובר ברכב יקר או זול אבל שיהיה מלוכלך (מבפנים) ואולי גם עם קצת דפיקות פח, כי עם הוא נוסע על סילברדו עם ניילונים - אני מבין שהוא גוזר עלי תיווך ומעביר את העבודה לקבלן משנה כלשהוא

יש כאלה שמחזיקים רכב מלוכלך חבוט ועמוס בציוד בשביל העבודה אבל לפגישה ולהצעת מחר יבאו עם הרכב השני, משפחתי סטנדרטי או יוקרה, שלא מעיד על שום דבר. 

פורסם

לא משנה לי, כל עוד זה לא חורג מהנורמה לכאן או לכאן 

עו"ד שנוסע על פרארי- יתן את הרושם של יקרן ונהנתן ולאו דווקא מקצועי.

עו"ד שנוסע על סוזוקי בלנו חבוטה שנת 98 (סול גודמן) יתן את הרושם של לוזר.

אם הוא נוסע על מאזדה 3 שנת 2004 מתוחזקת ושפויה, או על סקודה סופרב חדשה - לא ממש משנה לי.

• אהבתי 1
פורסם

כמנהל בדרג ביניים בהייטק - אני מכיר אנשים בדרגות בכירות ועם משכורות עתק שנוסעים על יונדאי i10.

בהייטק הישראלי, יש לא מעט עובדים שבכלל לא מתעסקים בתדמית החומרית שלהם ואפילו יותר מזה - נתקלתי בכמה אנשים שעשו אקזיט ומתאמצים להסתיר את זה.

אנשי הייטק כן מתעסקים בתדמית מקצועית, וזה בא לידי ביטוי יותר בנוכחות ברשתות חברתיות, פרסום מאמרים, דיבור בכנסים וכד׳.

לעומת זאת, עו״ד זה סיפור אחר לגמריי. אתה עובד עם אנשים שבוחנים אותך לפי איך שאתה מדבר, מתלבש ובמה אתה נוסע.
למשל - יש לי חבר עו״ד לענייני משפחה. הוא הסתובב כמה שנים עם סוזוקי ויטארה ויום בהיר אחד הופיע למפגש חברים עם אאודי q5.

אחריי שקצת צחקנו עליו (וגם קִנֵּאנוּ  🤣), הוא הסביר שמבחינתו מדובר בכלי עבודה לכל דבר ועניין. לפעמים הוא מסיע לקוחות לבית המשפט, או מגיע לפגישות במקום שהלקוח רואה את הרכב. לטענתו, מניסיונו - הופעה עם רכב יוקרה זה דבר שנוסח ביטחון בלקוחותיו. למה? כי בתחום הזה עובדים לרוב עם אנשים פרטיים, חלקם לא ממש טורחים לברר אודות העו״ד. השם שלך עובר מפה לאוזן, ואנשים מתרשמים מאופן הדיבור ומאיך שאתה נראה.

באופן אישי, לי יש הבנייה מחשבתית שברכב יוקרה צריך לשבת אדם עם שיער כסוף, שועל קרבות וותיק שהשיג את הונו בעבודה קשה ובחכמה, התקדם בהיררכיה והגיע לאן שהגיע. כשאני רואה אדם צעיר יוצא מרכב יוקרה, זה גורם לחשדנות ואפילו רתיעה מסויימת.
אבל היום העולם השתנה. ההתקדמות הטכנולוגית הביאה הזדמנויות לאנשים צעירים לעשות הרבה מאוד כסף. ויש אנשים שפשוט יודעים לעשות כסף בגיל צעיר ולא מתביישים לחיות את החיים הטובים. נו שויין.

• אהבתי 2

Toyota runX 2006

Toyota Corolla Cross Adventure 2022

פורסם

די פשוט- יש אנשים שזה עושה עליהם רושם ויש כאלה שלא.

אלה שמתרשמים מזה זה בדיוק אותה קבוצה של אנשים שיקנו רכב כזה בשביל הרושם, בין אם יכולים להרשות לעצמם או בין אם לקחו כל הלוואה אפשרית בעולם בשביל להכנס לקבוצת היוקרה הנקראת "שופוני".

זה בדר"כ גם אותם האנשים שיודעים להבדיל בין רולקס מזוייף של 100₪ לבין כזה של 50,000. 

סמלי סטטוס זה עולם שלם, מורכב ועשיר (תרתי משמע). אצל אחד שיש לו כסף זה רכב של מליון שקל, אצל אחד שאין לו זה חליפת נייקי מקורית עם נעלי נייקי מקוריות.

כפי שאפשר לראות בתגובות בשרשור- יש כאלה שזה מרשים אותם (פות"ש לדוגמא) ויש כאלה שזה לא מזיז להם.

וואלה יש לי חבר טוב שהונו מוערך בכמה עשרות מליונים טובים. הוא כל חצי שנה מחליף רכב. אמנם מחדש לחדש, אמנם תמד זה נראה לי בזבוז מטורף של כסף, אבל לעולם לא יהיה עם רכב מנקר עיניים. הוא עושה את זה בשביל הנשמה שלו.

הרכב שהוא החזיק איתו הכי הרבה זמן היה לקסוס שהיה בו שעון אנלוגי מובנה. הוא התאהב ברכב בגלל השעון. :)

• אהבתי 1
פורסם
לפני 4 שעות, chezik כתב:

דווקא אני התרשמתי קצת אחרת יש כאן תמימות דעים שלקבוע ע"פ רכב איזה סוג בנ"א זה זה טעות אבל בוודאי שיש השפעה מהרכב על הרושם המתקבל.

מה שיש כאן תמימות דעים שזה מאוד אינדיבידואלי,

אדם שלא אמור להרשות לעצמו ומרשה לעצמו רכב יוקרה תמיד ישדר פזויסטיאות מגעילה,

רכב מיושן מאוד או מוזנח לא יצור רושם טוב אם לא מדובר באינסטלטור,

אדם שאמור להשתמש ברכב למטרה מסוימת של עבודה הסעה וכדו' שמגיע ברכב לא מתאים ישדר חוסר מקצעיות,

הדעות כאן חלוקות בעיקר באמצע ביחס לאדם שאמור על פניו להרשות לעצמו ומגיע אם רכב פשוט (ומתוחזק), או אדם שספק אמור ומגיע אם רכב יוקרתי

לדעתי זה וודאי יצטרף לרושם הכללי אם אני מאוד יתרשם מהבנ"א כנראה שזה לא ישפיע מאומה אבל אם הוא ייראה מאוד סיבות מוזנח או לחלופין יחצ"ן מדי ודי שהרכב יעזור לי לקבוע את דעתי עליו.  

• תוכן חדש...