Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1256 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן, 

חבר חנה את רכבו בצפת עם 2 גלגלים על מדרכה, תחילה הגיע פקח של העירייה וקנס ב250₪.

לאחר שעה הגיע שוטר וקנס גם כן ב250₪.

האם חוקי? במידה ולא, למי לפנות?

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם (נערך)

לאור העובדה שגם פקח יכול לתת שני דוחות בהפרש של שעה, וסביר להניח שהשוטר ראה את הדו״ח הקיים על השמשה, לא בטוח שיבטלו.

אבל אין מה להפסיד בלבקש.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
  • רעיון טוב! 1
פורסם

שלם את הדוח הראשון ופנה למשטרה לביטול הדוח השני, צרף אישור תשלום הנ"ל.

קיה פיקנטו 2015,סיאט לאון 2002 ,פיג'ו 206 2002 (אופל אסטרה 1995 ,פיאט אונו 1985 ,פורד אסקורט 1974 )

אדם כילה יומו, איגרת נכתבה

פורסם
לפני שעה, ליבמן כתב:

שלם את הדוח הראשון ופנה למשטרה לביטול הדוח השני, צרף אישור תשלום הנ"ל.

מחזק. ידעתי ששכחתי משהו...

פורסם

שיפנה למשטרה ויכתוב שהעירייה נתנה דו"ח.

שיפנה לעירייה ויכתוב שהמשטרה נתנה דו"ח.

במדינה בה יד ימין לא יודעת מה יד שמאל עושה, יכול להיות שישחק לטובתו.

• אהבתי 2
  • מצחיק 5
  • מעניין 2
  • רעיון טוב! 4
פורסם

פרס נובל על יצירתיות. 

נשבע שהייתי מנסה ולו בשביל הקטע. 

מניח שאחת מהן לפחות תכתוב לא מעניין אותנו. או נתנו דוח קודם תפנה לאחר לביטול. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

להפתעתי או שלא , החבר הגיש ערעור למשטרה ונדחה! על אף שהדוח שלהם נרשם שעה לאחר דוח העירייה.

הם הפנו אותו לעירייה על מנת שהם יבטלו.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם
בתאריך 27.1.2023 בשעה 11:28, Be roo כתב:

לאור העובדה שגם פקח יכול לתת שני דוחות בהפרש של שעה

זו נקודה מעניינת שלא הכרתי. זה נכון בכל עירייה? תלוי בחוקי העזר? יש חוק מדינה כזה?

לפי זה תאורטית אם חניתי שעתיים וקצת במקום אסור, נניח שלא שמתי לב, אני יכול למצוא את עצמי עם 3 דוחות בלי שבכלל ניתנה לי הזדמנות לתקן את הנושא.

פורסם

אין חוק, יש פסיקות של בית משפט שהתירו את שני הדו״חות.

הם לא קבעו זמן מינימום, אלא החליטו כל מקרה לגופו. אם זכור לי נכון הזמן הקצר ביותר בפסקי הדין שמצאתי היה שעה ועשרים. אבל כאמור, זה לא אומר שזמן קצר יותר לא יתאפשר גם.

ההסבר הוא שחניה במקום אסור גורמת להפרעה, וההמשכיות היא חלק ממהות העבירה. אם הפרעת לתנועה שעה או חצי יום למה שתענש באותה מידה? ואז נשאר להחליט רק איפה עובר הגבול. אני עוד לא מצאתי פסק דין שקבע זמן מדוייק. 

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, Be roo כתב:

אם הפרעת לתנועה שעה או חצי יום למה שתענש באותה מידה?

השאלה שתמיד מטרידה אותי זה האם האכיפה מטרתה לעשות קופה או למנוע את ההפרעה לתנועה. אם המטרה היא לדפוק קופה אז אני מסכים לגמרי שזו הגישה הנכונה, פשוט לבוא כל חצי שעה ולתת עוד דו"ח, אפשר להגיע לאלפי שקלים הכנסות מדינה. מצד שני, אם המטרה היא למנוע הפרעה לתנועה, אז דו"ח אחד + טלפון לבעלי הרכב עם בקשה להזיז אותו תעשה עבודה יותר טובה.

אצלינו בהוד השרון יש ליד אחד מבתי הספר רחוב שהופך לחד סטרי בשעות הבוקר. המשטרה, במקום לחסום את הכניסה לרחוב מהכיוון ה"לא נכון", פשוט עומדת שם, עוצרת את כל מי שנכנס, ומחלקת דוחות. כמובן שבזמן שהשוטרים מחלקים דוחות, הם עושים פקק אינסופי ברחוב משני הכיוונים.

לפני 3 שעות, Be roo כתב:

אני עוד לא מצאתי פסק דין שקבע זמן מדוייק. 

כנראה שעד שלא יקחו את זה לעליון, לא יקבע זמן סביר/מדויק. מצד שני, עכשיו כשמבטלים את עילת הסבירות... :-)

עריכה אחרונה על ידי Fazer
פורסם

מצד אחד, אתה כביכול צודק, למה לא להפסיק את ההפרעה ורק לתת דוח?

מצד שני, אנחנו יודעים איפה אנחנו חיים, ובלי סנקציה כספית כולם יחנו איפה שהם רוצים. גם היום חניה בניגוד לחוק זה משהו שבנורמה, כי הסיכוי האמיתי להתפס הוא נמוך ברוב האיזורים. וזה לא שהרשויות יכולות עכשיו להפעיל מערך של איתור בעלי הרכב כדי שיזיזו אותו, וזה גם ממילא לא יעזור, יזיזו אחד, יבוא אחר ויחנה שם במקומו, בחלק מהמקרים תוך דקות.

ושים לב שתארת בעצמך שני מקרים שונים, באחד טעית בתום לב ופספסת שלט. ובשני, נהגים באופן מודע בכל בוקר חוסמים נתיב נסיעה. למה הראשון צריך להענש בקנס והשני ״ירווח״ כי מראש ימנעו ממנו לבצע את העבירה שרצה לעשות במודע?

פורסם

זה דווקא יגדיל את הכנסות העירייה:

נניח שחנתה שם מאזדה לבנה, קיבלה דו"ח על 250 ש"ח + הודעה לבעל הרכב להזיז אותו תוך רבע שעה. לא הזיז תוך רבע שעה, הקנס עולה ב 250 ש"ח כל רבע שעה עד שיזיז. עכשיו נניח שהוא הזיז את הרכב, וחנתה של טויוטה כחולה, קיבלה דו"ח של 250 ש"ח + הודעה לבעל הרכב להזיז אותו, לא הזיז אותו, הקנס עולה ב 250 ש"ח כל רבע שעה... חד גדיא, חד גדיא :-)

אצלינו באין כניסה הסלקטיבי, לדעתי זו גם טעות בתום לב לפחות ברוב המקרים, כיון שזו יציאה רגילה מכיכר, במקום שנהג רגיל לא יצפה שיוצב בו תמרור אין כניסה, ונהגים צריכים לשים לב שיש שם אין כניסה השלט אומר "בין 7:30-8:00 הכניסה אסור". לשים אין כניסה כזה ביציאה סטאנדרטית מכיכר בעיני זה ממש לזרוק בננה על המדרכה לפני עיוור.

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...