Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1260 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 93
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 8 שעות, מיני - וואן כתב:

את הרכב הנוכחי שלי קניתי מסוחר 

הבאנדם נתן לי את מפתחות הרכב ואמר לי נסיעה טובה. 

חזרתי אחרי כמה שעות( אחרי בדיקה מקיפה ויסודית ) ולחצנו יד 

לא חושב שכך הייתי עושה בעצמי. אבל יש גם כאלו אנשים 

שבוע קודם אגב ראיתי רככ אחר שבעליו לא התלהב מהבקשה שלי לנהוג,  הוא נהג ואני ישבתי לידו, לא אהבתי את זה וסיימנו את הנסיעה בזריזות

במבט לאחור, עם הרכב הנוכחי, אלוקים אהב אותי שלא לקחתי את הרכב ההוא. 

את ה2 האחרונים שלי קניתי מסוחרים (טויוטה טרייד ברעננה, והאחרון מחבר סוחר),
ברכב האחרון עשינו סיבוב לא גדול והתלבטנו ואז הבחור אומר "אתה לא הרגשת את הרכב" צא לסיבוב ארוך סע בכביש מהר תלחץ ותחזור אלי...
זה איש שלא "פוחד" מהסחורה שהוא מוכר.

• אהבתי 2
פורסם

סביר להניח שהרכב לא היה על שמו.

ובמקרה של תאונה הוא לא יצטרך לשלם.

הפוך, דווקא אדם שפוחד על הרכב שלו יותר מרשים אותי.

ברכב האחרון שקניתי, יצאתי עם המוכרת לסיבוב.

בכוונה נתתי לחיצה מאסיבית, ראיתי אותה מתכווצת בכיסא וזה אישר לי שהיא כנראה לא לוחצת ככב 

• רעיון טוב! 2

.

פורסם

לקנות רכב בלי לעשות עליו סיבוב זה לדעתי מאוד קשה,

כשחסר לך את התחושה כנהג להרגיש כל מיני מכות קלו שיכולות להיות בגיר וכד’,

או לא יודע מה, 

אני כשאני קונ אוטו המינימום זה לעשות עליו סיבוב,

כמו”כ כל הרכבים שמכרתי פתחתי לפני את הביטוח בכדי שאנשים יוכלו לסוע על האוטו להרגיש אותו ולקבל החלטות מושכלות.

• אהבתי 1
אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם

אישית הייתי מתפעל מאדם מקצועי שבא לבדוק וגם שמח על כך כי אם מצא חן בעיניו כנראה שהוא קונה בוודאות

לגבי נהיגה ברכב זה מאוד תלוי בסוג הרכב ובאדם שמגיע לראות אותו יצא לי כבר לקנות ולמכור רכבים מבלי שנהגתי או נהגו בהם משתמש בביטוח כתירוץ לסרב בנימוס למי שלא נראה לי ובכל זאת אם מגיע מישהו שאני מבין שהוא רציני אתן לו לנהוג

אמרו לפניי לא פחות חשוב האדם שאתה קונה ממנו או מוכר לו מהרכב עצמו 

בלי שום קשר אין דבר כזה שנקרא נהג ארעי במקרה שקורה משהו באמת חיב להפעיל ביטוח במיוחד לאותו אדם שכנראה ה15 דקות האלה יהיו היחידות בחייו שינהג ברכב כל עוד הוא על שמי

פורסם (נערך)

קניתי רכב או שתיים בחיים שלי ואם אין ביטוח אני לא עושה סיבוב,
אפשר לבקש מהבעלים לנהוג ולהצטרף לנסיעה. אם יש משהו, תרגיש אותו גם בתור נוסע
חוץ מזה ש 99% מהאנשים בכלל לא מבינים דבר וחצי דבר ולכן לוקחים לבדיקה.
בבדיקה הבוחן אמור לנהוג ולהתרשם מהרכב.

אם ה"קונה" היה מציג את עצמו כיועץ רכב, מה שנקרא "גילוי נאות" אפשר להניח שמדובר בבעל מקצוע ולשקול לעשות ביטוח בהתאם
אבל אם ה"קונה" לא מזדהה, אני מבין את חששותיו של פותח השרשור ולא הייתי נותן לנהוג.
עם זאת, הייתי מציע חלופות, כמו נסיעה משותפת או בבדיקה במכון ובטח לא נמנע מהמכירה

אבל כמו כל דבר בחיים, אמון זה דבר חשוב ואם אין אמון... אולי בכל זאת עדיף היה להיפרד כידידים (או לא)

עריכה אחרונה על ידי סולל הדרך
  • אהבתי 2
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

אני אהיה קצת בוטה, אבל התנהגת כפוץ.

מה אכפת לך למי אתה מוכר? הכסף שלו שונה משל אחרים?

למכור בלי לתת לקונה סיבוב אתה אמיתי? כמובן שצריך ביטוח אבל זו בעיה שלך.

תתכבד ותעשה ביטוח כל נהג לתקופת המכירה (30 ש"ח ליום).

לגיטימי לחלוטין לבדוק עובי צבע ולגיטימי לחלוטין לחבר סורק OBD

ואלו שחוששים משכפול מפתח, אין מספיק חחח במקלדת, צאו מהסרט.

כשרכשתי את אחת הגולפים, באתי עם ארגז כלים ומד קומפרסיה.

המוכר הואיל בטובו ללחוץ על המצערת ולתת סטרטר בזמן שאני בודק, טוב הוא לא היה פוץ.

• אהבתי 4
  • רעיון גרוע 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם

ברכב האחרון שנמכר למשפחה הגיע גם יועץ רכב לאיזה לקוחה.

הוא הגיע עם הלקוחה ובדק את הרכב, הוא רצה שנעשה נסיעת מבחן, אמרתי לו אין ביטוח ואני גם לא רוצה שיתגרזנו עם הרכב.
אמר אל תדאג אתה תנהג, נהגתי כמו שרצה (תגיע לטור של 3 אלף, תעלה על הבאפר הזה, בלה בלה בלה).

רצה עסקה והעביר לנו את הכסף (דרך הלקוחה שהייתה איתו), אבל הדואר היה כבר סגור והייתה בעיה באפליקציית של משרד התחבורה להעביר בעלות

מפה לשם אישרתי להם לקחת את הכסף והוא דאג להעביר בעלות (אמר שבדואר מכירים אותו ויעבירו), אני לא יודע איך העביר אבל עשה זאת.

גם לא ממש אכפת לי היה, כי הכסף אצלי בחשבון ותכלס גם הרכב על שמנו כולל ביטוח.

כל עוד לא הייתי מקבל דוחות חניה/תנועה באמת שלא הייתי מודאג.

בקיצור יש בעלי מקצוע כאלה.

• אהבתי 1

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, סולל הדרך כתב:

אם ה"קונה" היה מציג את עצמו כיועץ רכב, מה שנקרא "גילוי נאות" אפשר להניח שמדובר בבעל מקצוע ולשקול לעשות ביטוח בהתאם
אבל אם ה"קונה" לא מזדהה, אני מבין את חששותיו של פותח השרשור ולא הייתי נותן לנהוג.

בדיוק הנקודה

גם אני השתמשתי בשירות של חבר פורום פה כשקניתי רכב

ואני יודע שכל מי שהוא פונה אליו הוא ישר מציג את עצמו, שזה המקצוע שלו ומפרט שלא קונה עבור עצמו

וזה מה שצריך לעשות פשוט להודיע מראש שאתה קונה עבור מישהו ומתכוון לבצע בדיקות ואז הכל נראה שונה

תכלס זה חוסר מקצועיות של היועץ

עריכה אחרונה על ידי TomerLL
  • אהבתי 4
פורסם

כשאני מכרתי רנו, הגיע אחד שנראה רציני ובעניין של לקנות את הרכב, לפחות ככה הרגשתי ממנו.

"בילינו" חצי יום, עשה בדיקה שלו, נסיעת מבחן, בדיקה במוסך שהוא מכיר של כמה אנשי מקצוע (פחח, מכונאי) 

עבר חצי יום, אני כבר מותש, ונפרד ממני בסטטוס של תן לי לחשוב. 

כמובן שלא קנה. 

היו עוד מלא טלפונים, סיננתי אותם כלא רלוונטים עם דרישות הזויות כאילו הם קונים רכב חדש מהיבואן.

ואז הגיע קונה רציני.

נפגשנו, ראה היסטוריית רכב, לקח למכון בדיקה שלו, הרכב בלי תאונות או בעיות, צבע מקורי ושמור. 

משא ומתן קצר, ולחצנו ידיים. 

אל תתרגש, בסוף יבוא הבן אדם הרציני.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 8 שעות, סולל הדרך כתב:

אבל אם ה"קונה" לא מזדהה, אני מבין את חששותיו של פותח השרשור ולא הייתי נותן לנהוג

פות"ש כתב:

"אח"כ הבחורה אמרה שהם מתווכים רכבים עבור עולים חדשים , באותם רגעים כבר החלטתי שאני לא מוכר להם את הרכב , לא מעוניין להתעסק עם מתווכים/סוחרים."

(זה היה לפני שביקש לנהוג)

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם

תשחררו,

שחטתם אותו,

הלקוחות לא היו נראים לו בעין מסיבותיו שלו,

כולנו בני אדם ושופטים אנשים לפי התרשמות, מראה, מגדר, דת, וכו'

לה היה בא לו סבבה יאלה תשחררו אותו.

• אהבתי 6
אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם (נערך)

מעדכן שאתמול בבוקר הרכב נמכר בשעה טובה ובמחיר טוב.

לאדם שהיה לי כיף למכור לו והעסקה הייתה באווירה מאוד נעימה.

הרכב נבדק במכון בדיקה ואם אני יעלה את התוצאה אתם לא תאמינו שזה רכב כמעט בן 11 עם מעל 150 אלף ק"מ.

כל הבדיקה סומנה בV למעט ( משמעות נמוכה - לחיצות ושריטות פח סביב ,לחיצה בסף מדרכה שמאל ,חריקות בבלימה וצמיגים קדמיים יבשים).

אתם קולטים? רכב בן כמעט 11 וזאת התוצאה? 

זה כי הרכב טופל כמו שעון במוסך מורשה ולא נחסך על הרכב שקל.

הרכב נמסר עם ספר רכב חתום , קבלות על הטיפולים , מצבר חדש בן 4 חודשים עם אחריות ונקי בצורה יוצאת דופן פנימית וחיצונית.

הרכב נקי מתאונות, מעולם לא הוחלף חלק ברכב ואפילו הגלגל הרזרבי מקורי ולא הורכב מעולם!

כל אחד ודעתו וזה בסדר , אני לא מתרגש מהדעות הפחות נעימות.

מי שאומר שכסף זה כסף? גם צודק וגם טועה לדעתי. רכב ראשון זה רגש ואם האנשים עושים לי תחושת בטן לא טובה ומתנהגים בצורה אגרסיבית אני לא אמכור להם גם באלף ש"ח יותר.

מי מבטיח לי שיום אחרי הקנייה לא יציקו לי? אגב התמונה של הלוחית רישוי שלו כמובן הייתה בסל מחזור ושחזרתי לכל מקרה.

תנו לי ראש שקט ולישון טוב בלילה.

***כמובן שלא כל הסוחרים/מתווכחים רמאים ויש כאלו שהם אמינים ומקצועיים , במקרה הזה הלכתי עם תחושת הבטן שלי ואני שמח.

@WE988244 @סולל הדרך @IsraCar @utsur @TomerLL @rsm130d

עריכה אחרונה על ידי almogro67
  • אהבתי 5
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
בתאריך 18.1.2023 בשעה 23:14, online כתב:

התנהל בסבירות וכנראה הפסדת מכירה מהירה אבל לא נורא מכל דבר לומדים בחיים, ובכללי לגבי נהיגה ברכב אז תמיד אפשר להציע שאתה תנהג תחת הנחיות שלו כי בנהיגה אפשר לבדוק כמה דברים ובהחלט לא חייב לשבת מאחורי ההגה אם הנהג באמת מעוניין לכמכור,לא מסתיר כלום ויש בנכם תקשורת בסיסית..

תציע לו שתקשיב להנחיות, תשאיר לו חלון פתוח ככה שיוכל לשמוע כל דבר וזהו..

ולגבי הרישיון רכב כנראה רצה להוציא את הדוח בלקר כדי לראות שאתה לא מסתיר תאונה(עושה בדיקה מקיפה עבור הקונים שלו) אבל אל תדאג כי אחרי שהברחת אותו(בצדק/לא בצדק עניין שלך) לא מאמין שהוא יבזבז על זה את העשרה שקלים שהבדיקה עולה

*לצורך  העניין כשאני חיפשתי רכב אז אמרתי לבעל הרכב מולו שאני מצלם את רישיון הרכב עבור בדיקת עבר ביטוחי וזהו

לא הפסדתי שום דבר, למחרת בבוקר הרכב נמכר.

אחרי איך שהוא התנהג בוודאי שלא אציע לו שאני אנהג. לאדם אחר שהיה מתנהג בצורה נורמלית בכיף אם היה רוצה הייתי אומר שישב לידי ואנהג.

גם אני ביקשתי רשיון רכב להוציא עבר ביטוחי זה בסדר.

אני שמח שמכרתי את הרכב לאדם טוב , הרכב הזה לא היה ראוי להימכר לסוחר/מתווך הזה.

הרכב יצא מדהים בבדיקה. 

בתאריך 18.1.2023 בשעה 23:20, makatuvkan כתב:

מכיר כמה חברות כאלו. בעקרון הכל טוב. הם עוזרים לעולים חדשים שהרגע נחתו לקנות רכב. הם בודקים יסודית כל רכב, לוקחים על זה סכום לא קטן. עבר על הצבע עם סורק בכדי לראות אם האיזור נצבע מחדש / שפכטל / תאונות. חיבר סורק OBD לבדוק תקלות. החבר'ה האלה דיי מקצועיים. זה שלא נתקלת בקונה רציני בארץ, לא צריך להלחיץ אותך עד רמה שאתה רב איתם ומצלם אותם

אני רבתי איתם? צילמתי את מספר הרכב כי הרגיש לי משהו מסריח זה הכל.

יום למחרת הגיע קונה רציני שעבר על האוטו 3 דקות וכבר ידע שהאוטו מעולה ולא הוחלף ברכב אף חלק , ככה גם יצא בבדיקה.

הרכב יצא מדהים בבדיקה ואני שמח שהמתווך הזה לא זכה לקנות את הרכב כי אין לי ספק שהוא היה עושה עליו קופה.

ועם איך שהוא התנהג וקילל ממש לא מגיע לו.

שמח שהרכב הלך לאדם נורמטיבי מהשורה

עריכה אחרונה על ידי almogro67
הוספה
  • אהבתי 1
  • מעניין 1

• תוכן חדש...