Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם ומתי ה-I-STOP חוסך דלק?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1250 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לחבר מזדה 3 Comfort סדאן אוט' 1.5 (120 כ''ס) 2016. יש ברכב I-STOP שמכבה את המנוע כל לחיצה חזקה על הבלם ולכן כל מעבר חצייה או רמזור וכו' עמידה אפילו של שנייה המנוע נכבה ונדלק שוב. יש אפשרות לכבות או להדליק את ה I-STOP בכל רגע.

אני מבין שעשו את הרעיון לחיסכון בדלק אבל האם ההתנעה כל רגע של המנוע שוב ושוב לא שורפת דלק?

האם זה נועד לשימוש בכל נסיעה גם עירונית איטית וגם בנעירונית מהירה? או שיש נסיעות שכדאי לכבות את הI-STOP?

פורסם
לפני 34 דקות, הייתי נהג חדש כתב:

אני מבין שעשו את הרעיון לחיסכון בדלק

עד כמה שאני יודע, עשו אותו בשביל להפחית בפליטת גזים (זיהום אויר).

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

המערכת תורמת בעיקר (אם לא רק) בהפחתת כמות הפליטות המזהמים שהיצרניות מדווחות עליהן, אין כאן תרומה לצריכת הדלק.

בחלק ממדינות מתקדמות יותר מישראל יש רמזורים בהם הנהג חייב לדומם את הרכב בזמן עמידה ברמזור, כאן יש תרומה לנוחות של הנהג.

פורסם

כן, זה חוסך דלק. גם אם המטרה היא צמצום פליטת מזהמים. פחות שריפת דלק = פחות פליטת מזהמים.

פירוט טוב יותר ניתן לראות בסרטון של Engineering Explained, שם המסקנה שלו שהתנעת מנוע שקולה ל-7 שניות של עמידה בסרק. להערכתי הלא מלומדת, במנועים מודרניים היחס אפילו טוב יותר כי המנועים והסטרטרים מתוכננים מראש להתנעה מחדש קלה יותר בתרחיש של Stop & Start.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

מה שהכי מעצבן עם המערכת הזו היא ההתנעה החוזרת שבחלק ניכר מהמקרים מלווה בזעזוע של כל החלק הקדמי של הרכב בגלל שהרכב מותנע וההילוך משתלב ת"כ (או יותר הגיוני, שהוא מותנע מחדש כשהדרייב כבר משולב עוד משלב הדימום). יש רכבים בהם המערכת מעודנת בהרבה (הונדה ג'אז לדוגמא), במאזדה כאמור (לפחות עם האקזמפלר שהיה לי) זה ממש לא המצב.

בכל מקרה, אם חשקה נפשך בנטרול המערכת בצורה שלא תפגע בשום דבר ואם יש לך ידיים טובות (אפשר גם סבירות), אני לא אשם זה היוטיוב -

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, ALÞћÃ כתב:

יש רכבים בהם המערכת מעודנת בהרבה (הונדה ג'אז לדוגמא), במאזדה כאמור (לפחות עם האקזמפלר שהיה לי) זה ממש לא המצב.

דווקא במאזדה היא לא מעצבנת לעומת רכבים אחרים שנתקלתי בהם בזה.

היא רגישה לעוצמת לחיצה על הבלם ומסונכרנת עם המזגן, כך שהיא מדליקה אותו כשהטמפרטורה מתחילה לעלות.

רעידות - כן. אבל נורת i-stop כתומה מעצבנת הרבה יותר.

מה שכן, אני מכבה אותה בפקקים, כי מנוע שנכתבה ומתניע כל 10 שניות זה באמת מטריף.

או נסיעה בקיץ. אם זה נכבה, ואחרי שניה מניע שוב בגלל המזגן, אז למה לכבות מלכתחילה?

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

כן, חוסך דלק והרבה. תתפלא לדעת כמה דלק רכב מבזבז בעמידה ברמזורים/פקקים. ישראלים מתעצבנים על המערכת כי הם חושבים שצריך להתקדם עם הרכב כל פעם שהרכב מקדימה מתקדם ב-5 ס"מ. בסגנון נהיגה שכזה בוודאי שמעצבן שהרכב מכבה ומתניע את המנוע כל שנייה. 

עריכה אחרונה על ידי PeugeotVictimBoy
  • אהבתי 2
פורסם

בעיקר חוסכת זיהום, אבל זה תלוי ביצרן ובאופי הנסיעה. בסובארו שלנו המערכת מכבה מנוע כל  רמזור ומדליקה אותו אחרי חמש שניות, בלי קשר לכלום, אז הצעד השני אחרי הנעת האוטו הוא לכבות את המערכת.

בפקקים כבדים אני מדליק את המערכת חזרה, זה שקול מבחינתי למחזור בקבוקים - לא יודע אם עוזר אבל לפחות אני מנסה.

פורסם

מערכות כיבוי מנוע בעמידה הגיעו לא בגלל רצון של היצרניות להכניס טכנולוגיה חדשה ומרגשת לחיסכון בדלק אלא בגלל שהרגולציה חייבה אותן להכניס את המערכות האלו כדי להפחית פליטת מזהמים מרכבים שעומדים בפקקים במרכזי הערים.

• אהבתי 1

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

האמת שלהשאיר רכב מונע בעמידה זה באמת בזבזני ומטומטם.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...