Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1258 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קיבלתי דו"ח מעיריית ראשון לציון על חניה "באופן שיש בו כדי להפריע ולסכן או לעכב את התנועה או את העוברים בדרך" על סך 250 ש"ח, למרות שאפשר לראות בתמונה שחניתי במדרכה אפורה (בתחילת הרחוב היא בצבע אדום לבן ואיפה שחניתי אפורה). אין סימני נתיבים על הכביש, ואין שלט שאוסר בכניסה לרחוב. יש את המחסום שאסור לחנות מולו אבל אני במרחק סביר ממנו מה גם שהוא נפתח לצד השני.

ערערתי לעירייה על הדו"ח והם דחו את הערעור, האם כדאי לי ללכת למשפט?IMG_20221014_173845.thumb.jpg.31a0d76f4e44e018ea48b1053c793ce6.jpg

פורסם

האם מדובר בכביש דו סטרי?  נראה לי שיש סימון של קו הפרדה מקווקוו (אבל מאוד מטושטש). אם כן - אתה חוסם נתיב שלם...

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם (נערך)

אני כמאד מקפיד לשמור על חוקי התנועה, הייתי בודאות חוטף באותו מקום דוח. אם אין שום שילוט, תמרור לפני הקטע האפור, לא מבין. אם אתה נמצא באזור, קפוץ ובדוק אם באמת יש הצדקה לדוח , במקום שנראה די מוזנח ועם מיעוט תנועה.

עריכה אחרונה על ידי ד ו ד
פורסם
לפני 30 דקות, motior כתב:

האם מדובר בכביש דו סטרי?  נראה לי שיש סימון של קו הפרדה מקווקוו (אבל מאוד מטושטש). אם כן - אתה חוסם נתיב שלם...

הכביש דו סטרי אבל גם אם יש סימונים קשה מאוד לראות אותם ואפשר לראות שבהמשך יש אבנים וזבל מה שאומר שאי אפשר לנסוע שם

פורסם (נערך)

הפרעת לילד לאסוף את הכדור 😃

וברצינות - יש שם אדום לבן שמסתיים כנראה על חצי אורך המכונית שלך. מה שחשוב הוא האם יש בהמשך הרחוב (בכיוון שממנו הגעת) תמרור איסור חניה והאם יש איזה 439 שממפרט את האיסור. אם לא - עליך להשיג את הצילום מהעירייה (בהנחה שהעבירה צולמה) ולהבין האם יש לפקח איזה בסיס לדו"ח. עליך להזדרז, כי יש זמן מוגבל להגשת ערעור על הדו"ח, וגם להגשת בקשה להישפט, אאל"ט 30 יום. אפשרות אחרת היא להמתין לדאור הרשום מהעיריה ואז להתחיל את התהליך. הייתי עושה זאת רק אם הדו"ח אינו טרי והתבזבז זמן להגשת הערעור, כי אתה עלול לא לקבל את הדו"ח בגלל סיפורי דואר ישראל, ואז תתחיל לצבור כפל קנס.

ועוד הערה - יש בתקנות התעבורה סעיף שאינו מוכר בקהל הרחב, האוסר לחנות בסמוך למעקה בטיחות להולכי רגל. יש שם מעקה משמאל לצמיג, השאלה היא האם, בגלל מיקומו במרחק כ- 2 מ' מהכביש, הוא "נחשב" לצורך התקנה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אכן יש סימון דהוי על הכביש ואכן חנית בנתיב נסיעה. 

אפשר לטעון, כי הסימון דהוי עד כדי שלא ניתן לראותו (אם כי בתמונה רואים), ואז זה לקוות שהשופט יתחשב בך. 

השאלה היא האם זה שווה את הזמן שלך בשביל 250 שקלים? 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)

טענה נוספת היא סימון אבני שפה מבלבל.

עד לאותה נקודה המדרכה צבועה באדום-לבן, מה הפריעה להם להמשיך לצבוע אותה עוד כמה מטרים כדי להבהיר שגם שם אסור לחנות?

בהחלט אפשר להניח שאדם סביר יבין כי מאותה נקודה שהפסיקו לצבוע החניה מותרת, הרי נתיב הנסיעה קיים גם באיזור הצבוע.

כמובן שאי אפשר לדעת האם שופט יקבל את הטיעונים, ההחלטה אם שווה לבזבז זמן ולבקש להשפט היא רק שלך.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)

האם אפשר לבקש להישפט? ברור.

האם תזכה? אני לא עו"ד אבל נראה לי שיש כאן קייס סביר בהחלט כמו שנטען בהודעה של @Be roo

האם בזבוז הזמן ובלבול המוח שווים את הטרחה בשביל קנס חניה של 250 ש"ח? כנראה שלא.

עריכה אחרונה על ידי Fazer
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 22 שעות, Be roo כתב:

טענה נוספת היא סימון אבני שפה מבלבל.

עד לאותה נקודה המדרכה צבועה באדום-לבן, מה הפריעה להם להמשיך לצבוע אותה עוד כמה מטרים כדי להבהיר שגם שם אסור לחנות?

בהחלט אפשר להניח שאדם סביר יבין כי מאותה נקודה שהפסיקו לצבוע החניה מותרת, הרי נתיב הנסיעה קיים גם באיזור הצבוע.

כמובן שאי אפשר לדעת האם שופט יקבל את הטיעונים, ההחלטה אם שווה לבזבז זמן ולבקש להשפט היא רק שלך.

זה נכון!

אני פעם ביטלתי כך דו"ח. 

מפרץ חניה שהיה פעם והוסב לאדום לבן כי היו עבודות באזור. 

אדום לבן לאורך עשרות מטרים, הפסקה של כ-10 מטרים לאפור ואז שוב אדום לבן לאורך עשרות מטרים. 

אני ועוד רכב חנינו באפור. שנינו קיבלנו דו"ח. 

שלחתי מכתב, בוטל. במקרה שלי התובע אשכרה התייחס למכתב ברצינות כנראה. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
בתאריך 6.1.2023 בשעה 18:32, Batata99 כתב:

קיבלתי דו"ח מעיריית ראשון לציון על חניה "באופן שיש בו כדי להפריע ולסכן או לעכב את התנועה או את העוברים בדרך" על סך 250 ש"ח, למרות שאפשר לראות בתמונה שחניתי במדרכה אפורה (בתחילת הרחוב היא בצבע אדום לבן ואיפה שחניתי אפורה). אין סימני נתיבים על הכביש, ואין שלט שאוסר בכניסה לרחוב. יש את המחסום שאסור לחנות מולו אבל אני במרחק סביר ממנו מה גם שהוא נפתח לצד השני.

ערערתי לעירייה על הדו"ח והם דחו את הערעור, האם כדאי לי ללכת למשפט?IMG_20221014_173845.thumb.jpg.31a0d76f4e44e018ea48b1053c793ce6.jpg

אני רק מקוה שברור לך, אין שום חוק שמתיר חניה ליד אבני שפה אפורות.

החניה מותרת רק אם אין שום חוק שאוסר, והצבע האפור לא מוכיח שאין שום חוק שאוסר (כל זה בלי להתייחס למקרה הספציפי שלך, אלא רק לגבי ההערה בנושא "חניה באפור").

יונדאי i-20 ,  שמח שלא הקשבתי לשונאי הגיר הרובוטי.

פורסם
לפני שעתיים, harhanegev כתב:

אני רק מקוה שברור לך, אין שום חוק שמתיר חניה ליד אבני שפה אפורות.

החניה מותרת רק אם אין שום חוק שאוסר, והצבע האפור לא מוכיח שאין שום חוק שאוסר (כל זה בלי להתייחס למקרה הספציפי שלך, אלא רק לגבי ההערה בנושא "חניה באפור").

החוק מתחר חניה אלא אם מתקיימים אחד או יותר משורת תנאים שהתקנות 69,71,72 או אם הוצב תמרור (כולל סימונים מסדרה 800) האוסר זאת. במקום הזה קיים תמרור 818 אשר סימונו מסתיים1 ואדם סביר רואה בכך סוף הקטע האסור לחניה.

דרך אגב, לפני די הרבה שנים בוטל לי דו״ח חניה במקום בו הסימון על המדרכה היה דהוי (זה לא היה 818 כי היה מדובר בדור קודם של לוח התמרורים)

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעה, sperial כתב:

החוק מתחר חניה אלא אם מתקיימים אחד או יותר משורת תנאים שהתקנות 69,71,72 או אם הוצב תמרור (כולל סימונים מסדרה 800) האוסר זאת. במקום הזה קיים תמרור 818 אשר סימונו מסתיים1 ואדם סביר רואה בכך סוף הקטע האסור לחניה.

דרך אגב, לפני די הרבה שנים בוטל לי דו״ח חניה במקום בו הסימון על המדרכה היה דהוי (זה לא היה 818 כי היה מדובר בדור קודם של לוח התמרורים)

לא הבעתי שום דיעה לגבי היותו של הדו"ח מוצדק או בלתי מוצדק, רק ציינתי את העובדה החשובה ששפת מדרכה אפורה אינה היתר לחנות.

זה הכל.

לכן אין בינינו שום מחלוקת.

יונדאי i-20 ,  שמח שלא הקשבתי לשונאי הגיר הרובוטי.

• תוכן חדש...