Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1274 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

אני פונה אל חוכמת ההמונים בשני נושאים שונים עבור אימי היקרה,

הראשון הוא השקעה של ירושה שהיא קיבלה לפני מספר חודשים, סכום לא מבוטל של כ200 אלף יורו.
הכסף כרגע נמצא בחשבון יורו בבנק, הכסף עתיד לשמש אותה חלקית לפנסיה וחלקית לסיוע אולי לאחי בעתיד ולכן הסיכון צריך להיות מינימלי.
מצד אחד, פיקדון במט"ח דרך הבנק מניב תשואה של כאחוז, מאידך אין סיכונים.
במידה וכן הולכים ופונים לבית השקעות, מה האופציות שיניבו אולי תשואה נמוכה אבל גם חשיפה נמוכה לסיכונים?

אשמח לעצות וטיפים, הכיוון הוא לא להמיר כרגע לשקלים בכל אופן.

הנושא השני והמסורבל יותר, הוא עבודה.
אימי כיום עובדת כמטפלת בקשישים מזה למעלה מעשור ובלשון המעטה לא כלכך מרוצה מעבודתה.

בעיקר לא מרוצה: שעות לא קבועות (חודש אחד עובדת X שעות, חודש אחר עובדת Y שעות), עובדת בוקר, חוזרת הבייתה ואז חוזרת לצהריים (לא אידיאלי) וכמו כן טיב העבודה וחוסר החברתיות שיש בעבודה לדעתי פוגע בה.
המשכורת פחות האישיו, אין הרבה הוצאות.
מאידך כשאני מנסה לחשוב על כיווני קריירה אפשריים (גם למשל לעבור הסמכה מקצועית מסויימת ולאחר מכן מציאת עבודה מחדש) אני קצת תקוע ואסביר גם למה.
אימי, בת כ57, מתגוררת בחיפה, עלתה מצרפת לפני כמה עשורים, מדברת עברית טוב אבל לא ברמת שפת אם (ולכן עבודות משרדיות/ניירת ברמה גבוהה קצת קשה לי לראות אותה מבצעת), מאידך אימי אדם מאוד ייחודי (בלשון המעטה) וגם הנראות/ייצוגיות שלה היא לא קונפורמית יותר מידי ולכן אני גם לא רואה אותה עובדת עם לקוחות באופן ישיר, אני כן חושב שאימי אדם משכיל (לומדת שפות זרות בתור תחביב מזה כמה עשורים, מבינה באקטואליה וכו'), אישה חרוצה ועובדת קשה שאשמח לראות אותה עובדת בעבודה עם שעות טובות יותר ואולי סביבת עבודה בריאה יותר שתוכל להטיב עימה.
אני חושב שהיא תוכל לפרוח בעבודת כפיים קלה (היא מאוד טובה בדברים אומנותיים, בונה רהיטים מקרטון בזמנה הפנוי לדוגמא), עבודה עם בע"ח, ילדים או אנשים אך קצת קשה לי לכוון אותה איך היא תוכל להגיע לשם, הגיל מן הסתם לא משחק לטובתה.

בברכה!

• אהבתי 1
פורסם

לגבי הירושה, קופת גמל להשקעה - ככה אפשר יהיה למשוך קצבה כשהיא תצא לפנסיה. לגבי צורת השקעה, שווה לעבור על האתר של הסולידית ולראות את הפוסט האחרון שלה לגבי מניות דיבדנד.

לא הייתי לוקח כל כך סיכון במניות או ממד SP500 ועושה חלוקה מסוימת של התיק בסגנון 25/25/25/25. ממליץ לעבור גם על הפוסט של חלוקת השקעה.

ואני ממליץ לבחון אולי בדיקה של עמותת פעמונים ולראות מה הם מציעים מבחינת השקעות וכדומה.

אל תשכח אני לא יועץ פיננסי

לגבי עבודה, אולי שווה לבחון פתיחת עוסק פטור

1. להתחיל ללמד שפות,

2. למכור את הרהיטים מקרטון ושאר דברי היצירה שלה.

3. דוג ווקר,

4. פנסיון לכלבים ביתי.

כמובן כאשר מדובר על עוסק פטור שווה יהיה לבחון הכנסה של פנסיה לעוסק פטור ושאר כלים פיננסיים אחרים. ולכן אני ממליץ לבחון עם עמותת פעמונים את נושא העסק הקטן שהיא תבנה לעצמה, אם וכאשר שהיא תחליט זאת.

לפעמים לעיריות ומועצות אזוריות, יש משהו שנקרא מעוף לעסקים/מחלקה חברתית שעוזרת בנושא עסקים קטנים ויוכלו גם לכוון את אמא לכיוון ולתת לה כלים לבנות את העסק.

בנוסף לבחון אולי בעירייה יש מחלקה לאזרחים ותיקים שבה הם יכולים להכווין אותה להחלפת מקצוע וכדומה.

אני אזרוק פה כמה לינקים תתחיל לקרוא - https://www.kolzchut.org.il/he/עבודה_בגיל_השלישי

https://www.kolzchut.org.il/he/הכנה_לפרישה_לגמלאות_(פנסיה)

הנה לינק שמצאתי בגוגל - https://vatikim-maof.co.il/

העירייה מסתבר אכן מפעילה מחלקה ייעודית לאזרחים ותיקים - https://www.haifa.muni.il/welfare-and-community/senior-citizens/

בהצלחה

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

קודם כל תודה רבה רבה על התשובה המאוד מושקעת, מעריך.
בנוגע לקופת גמל להשקעה, האם ניתן לבצע בהם הפקדה במט"ח?

את הנושא של השקעות אני מכיר ככלל ומשקיע באופן אישי, אבל את המוכנות שלי לקחת סיכונים קשה לי להפיל הלאה על אימי. אבל אבדוק את ההמלצות כמובן.

בנוגע לעבודה, הנושא של עסוק פטור היה נשמע טוב, אבל אני חושב שצריך מן "פלפל אישיות" מסוים של לדעת לארגן, לפרסם את עצמך, לקדם את עצמך ולרוץ עם הדברים ואני אהיה כנה שקשה לי לראות את אמא שלי מקדמת את הנושא. אנוכי לא חי בארץ ולכן כל העזרה המקסימלית שאוכל להציע היא בשלט רחוק וזה מקשה על העניין.

הכיוון הוא יותר אל עבודה רגועה (יחסית כמובן, לא משהו פיזי יתר על מידה או שוחק), משרה מלאה עם שעות נורמטיביות במידה וניתן. כפי שציינתי, אין ציפיות שכר, רק להעביר אותה למקום רגוע יותר לעשור האחרון שהיא תעבוד בו.

תודה על כל הלינקים, אעבור על הכל מחר, לילה טוב!

פורסם

אין לי הרבה עצות לגבי תעסוקה. אמא שלי כשהייתה בגיל הזה, גם עבדה עם קשישים. היא הייתה עושה ביקורי בית אצל קשישה קבועה ומארחת לה לחברה. היא דווקא נהנתה מזה. אופציה אחרת היא מוכרת בחנות. אבל מדובר בשעות ארוכות, עבודה קשה והתגמול גם לא משהו. מצד שני, פוגשים אנשים ולא משעמם.

אני לא מומחה בהשקעות, בטוח לא ביורו. בכל אופן, עיצות כמו הסולידית, הייתי משאיר לאנשים צעירים יותר. אמא שלך אמורה לצאת לפנסיה בעוד כ5 שנים וגם נמצאת בסיכון לשינוי במצב הבריאותי. לא פירטת אם הסכום הזה הוא כל מה שיש לה, אם יש לה דירה, קרן פנסיה קיימת וכו'. אני לא הייתי הולך לבית השקעות, אלא מחפש פיקדון או משהו סולידי אחר. אולי לשקול להתייעץ עם יועץ פנסיוני שיראה את כל המצב הפיננסי שלה.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, DareDevil כתב:

מחלקה לאזרחים ותיקים

על סף גיל 50 קצת מדאיג אותי שמישהו מתייג אישה  בת 57 כשייכת ל"גיל השלישי" או לקבוצת ה"אזרחים הותיקים" - היא לא :-)

@Car addict אני חושב שכל העצות שנתנו לך כאן בלי להכיר את אמא שלך הן רעיונות כלליים בלבד, אבל יותר פירוט מהצד שלך יעזור לחדד אותם: מצד אחד כתבת עליה המון דברים מסתוריים (אדם יחודי, נון-קונפורמיסטית, מה זה בכלל אומר?), ומצד שני כתבת עליה המון דברים חיוביים - לומדת שפות, אומנותית, משכילה, חרוצה - ואז בתגובה שלחו אותה לעבוד בסופר.

יש היום טווח רחב של עבודות שיכולות להתאים לה - מורה לצרפתית במכון הצרפתי או באופן פרטי? מתרגמת עברית-צרפתית (בפייבר/במכון תרגומים/באופן פרטי)? סייעת בגן ילדים? מכירה של מלאכות  יד ב esty (אתה יכול לסייע מרחוק)? פתיחת פנסיון לבע"ח? מכון לק ג'ל?

אני חושב שאתה צריך להתחיל משיחה רצינית איתה לגבי מה היא רוצה לעשות, איך היא רואה את החיים שלה. אני בטוח, אגב, שאחרי עשרות שנים  בארץ, העברית שלה סבבה מספיק לטווח אינסופי של משרות.

עריכה אחרונה על ידי Fazer
פורסם

לגבי תעסוקה, אפשר אולי לחפש תעסוקה ישירה מול אישה מבוגרת בעלת אמצעים, שזקוקה לחברה ועזרה, אבל איננה סיעודית. מישהי שזקוקה גם לאשת שיחה, ולא רוצה או יכולה להיות לבד רב היום. סוגשל הכלאה בין מטפלת לעוזרת אישית.

אפשרות אחרת היא עבודה עם ילדים. יש מחסור גדול בסייעות בגנים, בייחוד בצהרונים. אני יודע שברמת גן מקבלים משכורת שעתית נאה + כל ההטבות לעובדי עירייה... ולא מוצאים.

אפשר גם לחפש בגנים פרטיים לפעוטות (אבל העבודה קשה יותר).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אם אמא שלך גרה בארץ, מה שאומר שההוצאות שלה בשקלים, אין סיבה הגיונית להחזיק כסף שישמש אותה לצריכה שוטפת בפנסיה ביורו, אז הייתי מתחיל מלהמיר לשקלים. 

לא ציינת מתי אמך צפויה לצאת לפנסיה, או יותר נכון, מתי היא צפויה להתחיל להשתמש בסכום הזה. אם מדברים על טווח של כחמש שנים לא הייתי נוגע לא במניות (מסוכן בטווחי זמן כאלה, ומדובר בסכום שהיא צריכה) ולא בקרנות/תעודות סל/קופות גמל שמשקיעות באג"ח (אין התאמה בין תקופות הפירעון של האיגרות למועד שבו היא צריכה את הכסף, חושף אותה לסיכון ריבית). האופציות שנשארת איתן הן השקעה באיגרות חוב ישראליות מדורגות גבוה שנפרעות סמוך למועד בו היא צריכה את הכסף, ו/או פיקדון בבנק (פיקדון שקלי נותן תשואה סבירה היום).

• אהבתי 1
פורסם
לפני 3 שעות, Fazer כתב:

על סף גיל 50 קצת מדאיג אותי שמישהו מתייג אישה  בת 57 כשייכת ל"גיל השלישי" או לקבוצת ה"אזרחים הותיקים" - היא לא :-)

רק אומר שבאזור גיל 50, צריך כבר להתחיל לתכנן יציאה לגמלאות. זה בריא וחשוב לעשות את העבודה הזו כשעוד אפשר לשפר את הפנסיה ושאר המרכיבים שיש לנו בחיים.

אז כן, אולי זה נשמע שאני מתייג אותה בתור אזרחית ותיקה אבל המטרה היא נגישות למידע שנדרש פה. תכנון פיננסי וסביבתי עבור אמא שלו. אני לא רואה בעיה לעשות שימוש במחלקה הזו.

אולי שווה לבדוק את נושא של מדריכת תיירים בחיפה. אמורה להיות עבודה קלילה

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 19 דקות, DareDevil כתב:

רק אומר שבאזור גיל 50, צריך כבר להתחיל לתכנן יציאה לגמלאות.

זה בהנחה שאתה רוצה לפרוש לגמלאות בגיל 67.

לפות"ש, אימא שלך יכולה לתת שיעורים פרטיים 3 שעות ביום ולהרויח משכורת של משרה מלאה, לקחת ילד אליה הביתה לטיפול, עבודה בחנות לאביזרי נוי כמוכרת (אמרת שיש לה חוש אומנותי).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 3 שעות, Fazer כתב:

על סף גיל 50

אני אחגוג 50 השנה.

אני אולי לא קשיש, אבל שיקולי ההשקעה שלי שונים משל בן 30 או 40.

פה מדובר על אישה בת 57, שזה 5 שנים בלבד לפני גיל הפרישה, נכון להיום. כמו שכתב בארי, אין לה מה לחפש במניות או בכל מיני מדדים נוסח הסולידית.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

קודם כל, תודה שוב על כל התגובות, זה כן מכוון מאוד.

בנוגע להשקעות, אני כן נוטה להסכים עם רוב מה שנאמר.
אני חושב ששאלת השאלות, האם להמיר לשקלים, כן או לא? ומן הסתם אני יודע שאין תשובה אחת לנושא אבל כן אין סיבה מיוחדת להחזיק יורו במידה והשימוש המירבי לכסף שלה הוא בשקלים.
היתרון המרכזי שאני רואה בטווח המיידי בהמרה לשקלים: ריבית יפה בפיקדון שקלי שלמעשה ניתן להגיע ל3-4% בקלות ללא סיכון.
החיסרון: עמלות המרה או הפסד תיאורטי לטווח ארוך במידה והיורו יתחזק (לא שאני רואה את זה מתרחש משמעותית)

לאמא שלי יש דירה על שמה ללא משכנתא, אני לא יודע מתי גיל הפנסיה הצפוי (אבדוק) ואראה את האופציות.

בנוגע לתעסוקה, אנסה להתייחס לכל השאלות שענו פה.
ערכתי שיחה ארוכה עם אימי לפני כמה ימים, אני חושב שכרגע מה שהיא הכי רוצה זה עבודה שהיא "תהיה גאה בה יותר" ועם שעות עבודה נורמליות יותר (שעות עבודה במשרה מלאה במהלך היום, בלי ערב, בלי סופ"ש), שאני חושב שאפשר למצוא משהו בין השורות הללו.
למשל מדריכת תיירים בחיפה, סייעת בגן ילדים וכו', אלה דברים שדי נשמעים לי כמו כיוון טוב שאבדוק איתה.

אם מדברים על השאיפות שלה, היא מאוד תשמח להיות חשמלאית (לעבור הסמכה בתור חשמלאית, חשמלאית עזר ולאחר מכן חשמלאית מוסמכת), אבל זה נראה לי כמו כיוון קצת ארוך וכמו כן כשהעמקתי את השאלות בנושא פתאום הבנתי שהיא לא באמת מוכנה לעשות את כל העבודות שחשמלאי עושה (כמו להעביר חוטי חשמל בבית וכו'), אז ריאלית קצת קשה לי לראות את זה קורה. מאידך, אני לא פוסל על הסף, אבל הגיל נראה לי לא אידיאלי להתחיל עבודה סמי-פיזית.

@Fazer, סליחה על "המסתוריות", מן הסתם כל העצות שאקבל יהיו עצות כלליות כי קשה להעביר את אופי האדם בכתב.
אנסה לחדד, מצד אחד יש לה תחומי עניין מאוד משכילים (רואה סרטי דוקו, קוראת הרבה ספרים, לומדת שפות וכו' וכו'), מצד שני, אין אף השכלה פורמלית, אין יותר מידי ניסיון תעסוקתי (הייתה עקרת בית שנים רבות ולאחר מכן מטפלת בקשישים). בנוגע ל"אדם ייחודי", כפי שציינתי קשה להעביר את האופי בכתב אז אנסה לסכם את זה שאני חושב שהיא פשוט מנסה כל דבר לעשות שונה מ"הכלל", בין אם זה תזונה, דעות, סגנון לבוש, תחביבים, תחומי עניין וכו'. זו תחושת הבטן שלי אבל אני למען האמת לא חושב שזה כלכך קשור לנושא התעסוקה אז אולי לא הייתי צריך לרשום את זה מלכתחילה. 

אבל כן יש לי שיחה ארוכה איתה מתוכננת הערב כדי לראות כיוון מסויים, תודה לכל העונים, זה כן עוזר לי לכוון אותי מעט.

יום מבורך

פורסם
לפני 1 דקה, Night Driver כתב:

זה בהנחה שאתה רוצה לפרוש לגמלאות בגיל 67.

בגיל 50 אתה אמור לקחת בחשבון שינויים במצב הרפואי שיכריחו אותך לפרוש, אם תרצה או לא.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 42 דקות, DareDevil כתב:

אולי שווה לבדוק את נושא של מדריכת תיירים בחיפה. אמורה להיות עבודה קלילה

לא כל כך פשוט. מצריך לימודים וקבלת רישיון מורה דרך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...