Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1275 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בגדול אלה צינורות גמישים בקוטר די גדול, סביב 2 ס"מ פלוס. הצינורות האלה מתחברים לצנרת של מערכת הקירור של המנוע בצד אחד, בצד השני הם חוצים את קיר האש (שזה בסך הכל הדופן שמפרידה בין תא המנוע לתא הנוסעים) בדרך כלל באזור האמצע שלו, לא חייב להיות בצד הנוסע. יש רכבים שדי קשה לראות מכיוון שתא המנוע צפוף מאוד ואין לשם גישה בכלל. נוזל הקירור החם זורם דרך אחד מהם לתוך רדיאטור החימום שנמצא מתחת לדשבורד, וחוזר חזרה בצינור השני.

ככה זה נראה בגדול, זו תמונה גנרית שגנבתי מגוגל, כמובן זה יראה קצת אחרת בכל רכב.

img_20200917_162413-jpg.68309

התמונה הבאה היא של סויפט ישנה וחבוטה, ייתכן מהדגם שלך אבל אני לא בטוח. סימנתי את מיקום האזור בו הצינורות נכנסים לקיר האש.

image.thumb.png.15ef5fed30c18a0fc5be3ebd5b96d69d.png

• אהבתי 2

חזיר דיזל

פורסם
לפני 13 שעות, קורן בן אשר כתב:

התמונה הבאה היא של סויפט ישנה וחבוטה, ייתכן מהדגם שלך אבל אני לא בטוח. סימנתי את מיקום האזור בו הצינורות נכנסים לקיר האש.

מי אמר לך שהיא חבוטה? זה דגם 2001 אפשר לראות לפי פילטר האוויר שלי 2003 אם כי המיקום של הצינורות דומה (אבל היא לא חבוטה, יא ?😜)

כמו שאני מבין הצינור העליון (1) הוא המכניס והתחתון (2) המוציא - זה נכון?

מה קורה כשאני מפעיל את החימום - אני פותח שסתום , מפעיל משאבה או מה?

אין לי בעיה  במערכת אבל אני שמח ללמוד כל עוד יש מישהו שמוכן ללמד

לפני 5 שעות, nit_zan כתב:

התמונה האחרונה רכב משנות ה80-90

כשהמנועים היו פשוטים יותר והיה יותר מקום וגישה לטיפול בתא המנוע 

נוסטלגיה

שלי 2003 ועדיין ... בזכות שסוזוקי לא התעדכנו משנות התשעים... מי שרוצה נוסטלגיה מוזמן לעזור לי איתו... חחח (נזילת שמן בקטנה)

88001342_IMG_27011.JPG

InkedIMG_2702.jpg

1566700671_.jpg

InkedIMG_2705.jpg

IMG_2707.JPG

פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, נקודה טובה כתב:

כמו שאני מבין הצינור העליון (1) הוא המכניס והתחתון (2) המוציא - זה נכון?

קצת קשה לי לומר בוודאות לאור מה שאני מצליח לראות בתמונות (אני לא מכיר את הרכב), אבל נראה שכן.

לפני 6 שעות, נקודה טובה כתב:

מה קורה כשאני מפעיל את החימום - אני פותח שסתום , מפעיל משאבה או מה?

ברכבים ישנים, לא יודע אם גם שלך, היה אכן שסתום שמופעל בעת הפעלת חימום. ברכבים מודרניים בד"כ אין שסתום, יש זרימה רציפה דרך "המעגל הקטן" של רדיאטור החימום כל הזמן; שליטה בטמפרטורה מתקבלת ע"י ויסות חלק מהאויר דרך רדיאטור החימום, בצורה ידנית או אוטומטית ע"י בקרת האקלים.

באתר היינס יש הסבר די טוב על פעולת המערכת כולה כחלק ממערכת הקירור של המנוע.

Cooling system diagram for a car

https://haynes.com/en-gb/tips-tutorials/why-car-heater-not-working

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

חזיר דיזל

פורסם (נערך)

לדעתי שתי הצנורות שסימנתי בחץ אדום מתחברים למחליף החום הנמצא בתא הנוסעים.

לאחר שהמנוע הגייע לטמפ' עבודה בדוק שהצינורות חמים. צינור הכניסה למחליף החום צריך להיות חם מאוד לעומת הצינור השני שזה יציאה של נוזל הקירור ממחליף החום.

b95045b0-380c-4481-a8e4-cd3f2fe31351.jpg.5bd74abbb1e246d0f528b325db00ffd4.jpg

עריכה אחרונה על ידי מרק10
  • רעיון טוב! 2

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...