Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1276 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם , 

החימום לא עובד ברכב ,  לא במצב מזגן , ולא במצב איוורור (על חום) ,

גם כשהרכב עומד כמה דקות ומתחמם.

רעיונות מה לעשות ? 

בתודה מראש . 

עריכה אחרונה על ידי חוש טכני סביר
פורסם

1. האם נוזל הקירור מגיע לטמפ' עבודה של 90 מעלות צלזיוס לאחר נסיעה ?

2. האם בעבר החימום עבד ?

* המזגן ברכב רק מקרר ולא מחמם (זה לא דומה למזגן ביתי).

איזה כייף לי :)

פורסם
לפני 7 דקות, מרק10 כתב:

1. האם נוזל הקירור מגיע לטמפ' עבודה של 90 מעלות צלזיוס לאחר נסיעה ?

2. האם בעבר החימום עבד ?

* המזגן ברכב רק מקרר ולא מחמם (זה לא דומה למזגן ביתי).

1.  לא תמיד הוא מגיע לטמפרטורה כזו (או אולי לא מראה את זה) 

בגלל זה ניסיתי לבדוק גם עם הרכב מונע בעמידה עד שבטוח המנוע היה חם. 

2. אני לא יודע, הרכב נקנה טרום החורף .

אם המזגן לא כמו בבית , מאיפה נלקח האוויר החם ,? 

ומה יכולות להיות הסיבות שלא מגיע אוויר חם  ? 

תודה . 

פורסם

האוויר החם מגיע מנוזל קירור שעובר דרך מחליף חום פנימי (רדיאטור חימום).

בעמידה בסל"ד סרק המנוע ברוב המקרים לא יגיע לטמפ' עבודה אלא אחרי חצי שעה (אולי) לכן עלייך לבצע נסיעה.

הדברים שכדאי לבדוק:

1. לבדוק שהתרמוסטט תקין. (לפעמים מכונאים חסרי ידע מפרקים את התרמוסטט בכדי שהמנוע לא התחמם).

2. לבדוק שצינור המים החמים אשר מגיע מהרדיאטור המותקן בקדמת הרכב מחובר למחליף החום דרך קיר האש.

3. לבדוק שהרדיאטור (מחליף החום) לא סתום.

4. לבדוק את תקינות המדף שתפקידו לווסת את הטמפ' האוויר.

** הפעולות שכתבתי צריכים להתבצע על-ידי מכונאי רכב מקצועי.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם

ברכב המדחס של המזגן הוא חד כיווני - רק מקרר.

החימום מגיע מהחום של המנוע,

יש הרבה מה לבדוק כמו שכתב מרק10, אבל דבר ראשון זה לבדוק שהמנוע באמת חם - לפי השעון חום מנוע, אם השעון מראה מנוע קר + מזגן לא מחמם - זה אומר שמערכת הקירור של המנוע פועלת ללא הפסקה והמנוע אף פעם לא מגיע לטמפרטורת העבודה, ולכן לא יכול לחמם את האויר של המזגן.

לפני 4 דקות, מרק10 כתב:

בעמידה בסל"ד סרק המנוע ברוב המקרים לא יגיע לטמפ' עבודה אלא אחרי חצי שעה (אולי) לכן עלייך לבצע נסיעה.

ברוב הרכבים עד כמה שאני מכיר - הנוזל במערכת הקירור מתחמם תוך דקות ספורות, הרבה לפני שהמנוע מגיע לטמפרטורת עבודה, ואז המזגן כבר מחמם. (נראה לי בבנזין מתחמם מהר יותר)

פורסם

בעבר היה לי סיאט איביזה,

היה איזה סתימה במערכת בעלות של 200 ש"ח פתחו לי את הסתימה והמזגן התחיל לחמם.

אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם
לפני כשעה, חוש טכני סביר כתב:

2. אני לא יודע, הרכב נקנה טרום החורף .

בדיוק בגלל זה אני נוהג לשאול, במענה לשאלה כמו שלך, כמה זמן הרכב אצלך ואיך היה החימום בחורף הקודם. אם התשובה היא "לא יודע, קניתי אותו לפני החורף הנוכחי" ישר נדלקת נורה אדומה.

בהרבה רכבים ישנים קורה שרדיאטור החימום מתחיל לנזול, והיות שהתיקון יקר מאוד (בעיקר עקב הצורך לפרק את כל הדשבורד, מה שלוקח המון זמן עבודה) נפוץ מאוד במקרים כאלה שהבעלים מעדיפים שיעשו מעקף לרדיאטור החימום. ואז אין נזילה אבל אין חימום. לא בטוח שזו הסיבה, אבל זו אחת האפשרויות.

פתח את מכסה המנוע ובדוק אם יש שם מעקף של צנרת החימום. אתה יכול גם לצלם תמונות ולהעלות אותן כאן. אם תא המנוע אינו צפוף מדי, יש סיכוי שנוכל לראות מה קורה שם.

חזיר דיזל

פורסם
לפני 50 דקות, chezik כתב:

ברכב המדחס של המזגן הוא חד כיווני - רק מקרר.

החימום מגיע מהחום של המנוע,

יש הרבה מה לבדוק כמו שכתב מרק10, אבל דבר ראשון זה לבדוק שהמנוע באמת חם - לפי השעון חום מנוע, אם השעון מראה מנוע קר + מזגן לא מחמם - זה אומר שמערכת הקירור של המנוע פועלת ללא הפסקה והמנוע אף פעם לא מגיע לטמפרטורת העבודה, ולכן לא יכול לחמם את האויר של המזגן.

ברוב הרכבים עד כמה שאני מכיר - הנוזל במערכת הקירור מתחמם תוך דקות ספורות, הרבה לפני שהמנוע מגיע לטמפרטורת עבודה, ואז המזגן כבר מחמם. (נראה לי בבנזין מתחמם מהר יותר)

אין קשר בין מדחס חד כיווני ליכולת של המזגן לקרר.

אתה מכיר רכב שיש לו מדחס דו כיווני שגם מחמם ? 

כאשר אני כותב המנוע הגיע לטמפ' עבודה אני מתכוון שטמפ' נוזל הקירור בערך 90 מעלות צלזיוסץ

פורסם (נערך)
לפני 12 שעות, מרק10 כתב:

כאשר אני כותב המנוע הגיע לטמפ' עבודה אני מתכוון שטמפ' נוזל הקירור בערך 90 מעלות צלזיוסץ

ברכב בנזין סטנדרטי הטמפרטורה של נוזל הקירור מגיעה ל-90 תוך 2/3 דקות נסיעה או 5-10 דקות עמידה

עריכה אחרונה על ידי chezik
פורסם
לפני 12 שעות, מרק10 כתב:

אתה מכיר רכב שיש לו מדחס דו כיווני שגם מחמם ?

איך זה עובד ברכב חשמלי ? לא ככה ?

אני אשמח אם למישהו יש תיאור או תמונה או  תרשים כלשהו שיסביר איך רדיאטור החימום עובד ואיפה הוא נמצא איך מזהים את התרמוסטט ואיך יודעים אם עקפו 

לא שיש לי בעיה בחימום אני חובב מכניקה ואוהב ללמוד על האוטו 

אם מישהו יכול לצרף כאן ברכות יחולו על ראשו אפשר גם לצרף סרטונים מיוטיוב שמדברים על הנושא

יישר כח

פורסם (נערך)
לפני כשעה, chezik כתב:

ברכב בנזין סטנדרטי הטמפרטורה של נוזל הקירור מגיעה ל-90 תוך 2/3 דקות נסיעה או 5-10 דקות עמידה

ממש לא. תלוי בתכנון מערכת הקירור. 

נתקלתי ברכבים שגם אחרי 15 דקות הרכב לא מגיע לטמפ' עבודה כאשר המנוע עובד בסל"ד סרק.

לפני כשעה, נקודה טובה כתב:

איך זה עובד ברכב חשמלי ? לא ככה ?

אני אשמח אם למישהו יש תיאור או תמונה או  תרשים כלשהו שיסביר איך רדיאטור החימום עובד ואיפה הוא נמצא איך מזהים את התרמוסטט ואיך יודעים אם עקפו 

לא שיש לי בעיה בחימום אני חובב מכניקה ואוהב ללמוד על האוטו 

אם מישהו יכול לצרף כאן ברכות יחולו על ראשו אפשר גם לצרף סרטונים מיוטיוב שמדברים על הנושא

יישר כח

ראה הסבר כיצד מערכת הקירור והחימום עובדת ברכב עם מנוע בנזין/סולר.

שים לב בקובץ קיים גם מידע לגבי חימום בעזרת רכיב חשמלי הנקרא PTC תוספת שקיימת בדרך כלל ברכבים הנמכרים במדינות שאצלם בחורף מאוד קר וקיים הצורך לחימום מיידי עם הכניסה לרכב.

PTC=תרמיסטור עם מקדם טמפ' חיובי.

1308882083_VEHICLEAIRCONDITIONING-BehrHella.pdf

עריכה אחרונה על ידי מרק10
  • אהבתי 1

פורסם
לפני 15 שעות, קורן בן אשר כתב:

בדיוק בגלל זה אני נוהג לשאול, במענה לשאלה כמו שלך, כמה זמן הרכב אצלך ואיך היה החימום בחורף הקודם. אם התשובה היא "לא יודע, קניתי אותו לפני החורף הנוכחי" ישר נדלקת נורה אדומה.

בהרבה רכבים ישנים קורה שרדיאטור החימום מתחיל לנזול, והיות שהתיקון יקר מאוד (בעיקר עקב הצורך לפרק את כל הדשבורד, מה שלוקח המון זמן עבודה) נפוץ מאוד במקרים כאלה שהבעלים מעדיפים שיעשו מעקף לרדיאטור החימום. ואז אין נזילה אבל אין חימום. לא בטוח שזו הסיבה, אבל זו אחת האפשרויות.

פתח את מכסה המנוע ובדוק אם יש שם מעקף של צנרת החימום. אתה יכול גם לצלם תמונות ולהעלות אותן כאן. אם תא המנוע אינו צפוף מדי, יש סיכוי שנוכל לראות מה קורה שם.

אלו התמונות , מקווה שמובנות . 

WhatsApp Image 2022-12-28 at 13.24.11.jpeg

WhatsApp Image 2022-12-28 at 13.24.12 (1).jpeg

WhatsApp Image 2022-12-28 at 13.24.12.jpeg

פורסם

בדיוק. צריך לצלם את האזור בו הצנורות נכנסים דרך קיר האש לעבר תא הנוסעים. יש רכבים שתא המנוע שלהם צפוף מדי ולא תמיד אפשר לראות בקלות או בכלל; ייתכן שיהיה צריך להתכופף קדימה מעל המנוע כדי לקבל זוית טובה.

• רעיון טוב! 1

חזיר דיזל

פורסם

יש פה כבר שרשור מקביל על דודג'

הישראלים רק עכשיו מדליקים את החימום

הקטע שבגדול רוב השואלים (לפחות אני) לא באמת מבינים משהו ברכב ואפילו "קיר האש" זה נשמע להם אנטי וירוס...

צריך איזה תרשים, תמונה, משהו, 

בגדול הבנתי שמערכת החימום בנויה על מים חמים שיוצאים ונכנסים - כמו שאמרתם - משתי צינורות ומחממים את האוויר בדרך כלשהי מתחת לדשבורד

אלא שלא ברור לי איך לחפש את הצינורות האלה הם אמורים להיות עבים דקים  מגומי מספוג(כמו הצינורות הגדולים)? איך אני מוצא באוטו שלי (סוויפט 2003) שבטוח אפשר למצוא בו כי המנוע פתוח מכל הכיוונים

מישהו אמר לי שזה אמור להיות בצד הנוסע - זה נכון?

בקיצור - כל תוספת מידע - תעזור

תודה

• תוכן חדש...