Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכבים שמיוצרים ביפן

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1302 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעתיים, dorsht כתב:

אכן אגדה,

מאזדה 2 דמיו למשל הגיעה לארץ מתאילנד.

S קרוס וויטארה מיוצרות בהונגריה. גם הסוויפט הייתה מיוצרת בהונגריה תקופה לא קטנה. הייתה אפילו תקופה (כשהייתי ילד) שהיה דגם שנקרא יורו סוויפט.

גם מאזדה 2 האצ' מיוצרת בתאילנד ומגיעה משם לישראל.

• רעיון טוב! 1
  • תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

פורסם
לפני 4 שעות, Sparrow420 כתב:

כי רוב הסיכויים שהם לא משתמשים באותם חלקים בדיוק 1:1

ויש הרבה השפעה גם מהגורם האנושי, לכל מדינה ועם יש את השריטות שלו וזה בא לידי ביטוי בשלל צורות

אם נגיד הייתי מציע לך פרארי מהמפעל בנתניה ב10% הנחה מול המחיר מאחד שייוצר באיטליה - היית לוקח? (בהנחה שאתה בשוק לפרארי)

אני לא הייתי סומך מספיק על אבי שמעון וצחי.

במה הם שונים מאמיר, מחמט ומוסטפא שמרכיבים את הרכב בטורקיה? חוץ מהמשכורת?

גם איכות ייצור של רכבים מודרניים פחות תלויה בגורם האנושי ויותר תלויה בהנדסה ואיכות חומרים.

אני לא מאמין שיש הבדל בין אבי שיפעיל רובוט בנתניה, מוסטפא שיפעיל רובוט באיסנטבול, או לואיג'י שיפעיל רובוט בנאפולי.

• אהבתי 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 3 שעות, zaf כתב:

) Toyota 1ZZ-FE Oil Consumption Issues
Excess oil consumption is one of the more concerning problems with the 1ZZ-FE 1.8L engine. There are a few design flaws that combine to make oil consumption a serious issue. The main problem is the design of the pistons and piston rings. Toyota used a piston that’s too small and compensated by using larger rings. Over time, the piston rings wear down and begin allowing excess oil to pass by the rings.

Toyota did address these flaws and gave a 6 year, 100,000 mile warranty. They also fixed the issues on the 1ZZ engine in July 2005. As such, high oil consumption isn’t a common problem on 2006+ models. It can still happen, but it’s a lot less frequent and normally not due to the original design flaw.

אני לא מדבר על צריכת השמן.

אני מדבר על הבוצה שמצטברת במנוע 

מיתר רוז רוצה לחיות!

אבא שלו תרם 100% בשנתיים האחרונות, זה הזמן להוקיר לו תודה

לתרומה: https://www.charidy.com/meitarroz/311

פורסם
לפני כשעה, om2 כתב:

אני לא מדבר על צריכת השמן.

אני מדבר על הבוצה שמצטברת במנוע 

הבוצה בגלל בעיה בתכנון המנוע, לא קשור לארץ ההרכבה.

לפחות ב3zz-fe שאני מכיר, הפתרון של טויוטה היה להגדיל מספר מעברי שמן מ4 ל8 ולעבור מ15w30 לשמן 5w30.

אחרי שעלו על הפאשלה המנוע המשיך להקרא באותו השם.

אני לא יודע אם ב2003 בטורקיה וב2005 ביפן יש את אותם מנועים. למשל מודל ה2003 בארץ מול ארה"ב אלו בכלל מנועים שונים, אחד 1600 והשני 1800 ועדיין לשניהם קוראים קורולה 2003.

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

פורסם

גם אייפון מיוצר בסין, אז מה? 

עולם הרכב כבר מזמן נהיה גלובאלי, סיטרואן מייצרים רכבים שלובשים לוגו של טויוטה ועדיין אנשים יקנו את גרסת הטויוטה "כי אמינות"

• אהבתי 1

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

מעבר להרכבה אנושית שלא רלוונטית היום, יש עניין של חומרי גלם וספקי משנה. כנראה שלא עושים שינוע של חומרי גלם לפס ייצור שנמצא בצד השני של העולם, לכן משתמשים בחומרי גלם מקומיים וספקים מקומיים ובהתאם לכך איכות החומרים היא בוודאי שונה, גם אם היא באותה רמת סטנדרט שהיצרן קבע.

מניסיון אישי שלי, נסעתי בסוויפט תוצרת הונגריה וסוויפט תוצרת יפן, שתיהן עם אותם נתונים והיה ניתן להרגיש שאיכות החומרים, הבד והפלסטיק בסוויפט היפנית הייתה טובה יותר.

למה? לא יודע.

פורסם

השאלה אם היית במבחן עיוור, בלי שאתה יודע איזו סוויפט הורכבה איפה, היית יודע להגיד שהאיכותית יותר היא דווקא היפנית?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

כן..

נסעתי עם חבר קבוע ללימודים בסוויפט שלו, ואז כשהוא מכר הוא היה תקופה עם הסוויפט של אחותו. אמרתי לו שהרכב שלה מרגיש הרבה יותר איכותי ואז הוא אמר לי ששלה מיוצר ביפן ושלו היה מהונגריה.

פורסם

ו? יש עוד הבדלים? מבחינת השנתון או אולי מתיחת פנים?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני 42 דקות, EliC25 כתב:

מעבר להרכבה אנושית שלא רלוונטית היום, יש עניין של חומרי גלם וספקי משנה

כמו שאמרתי קודם, המכלולים היותר מורכבים (כמו מנוע/גיר/מחשב) סיכוי טוב שיהיו זהים, אבל חלקי פלסטיקה/ריפוד, אולי אפילו פח יגיעו מספקים אחרים, ועלול להיות הבדל באיכות.

את הדברים המורכבים היצרן סביר להניח שיבנה in house, בדברים היותר פשוטים וזולים יהיה מיקור חוץ לספקי משנה מקומיים.

אם כמויות ייצור וחסכון בעלויות שינוי יצדיקו את זה, אולי היצרן גם יפתח מפעל מנועים קרוב למפעל הרכבה.

אולי אפילו את כל הרכב יתכננו וירכיבו קרוב לשוק היעד, למשל דגמים אמריקאיים של טויוטה (כמו tacoma, tundra, sequoia, sienna), טויוטה יאריס (צרפת), או מאזדה מיאטה שבמקור תוכננה ועוצבה בסניף של מאזדה בקליפורניה (לא יודע איפה היא מיוצרת היום).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני שעה, dorsht כתב:

ו? יש עוד הבדלים? מבחינת השנתון או אולי מתיחת פנים?

הכל אותו דבר. הבדל של אולי 20 אלף קמ. 

הרכב של חבר שלי היה אצלו 10 שנים, של אחותו היה אצלה 11 שנים..

אותה שנה.

• תוכן חדש...