Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1315 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום וברכה,

לא ידעתי באיזה פורום להעלות את השאלה אז פתחתי בפורום כללי.

אני מוכר את רכבי, והלכתי עם קונה פוטנציאלי למכון בדיקה.

בסיום הבדיקה ישבנו עם הבוחן, והוא טען שה"מנוע עייף".

לשאלה מה זה אומר, הוא ענה שיכול להיות שזה גומיות, שסתומים, ראש מנוע או להחליף מנוע לגמרי. שנלך למוסך כדי שיבדקו ויתנו הצעת מחיר.

הסתכלנו על הבדיקת קומפרסיה והיא יצאה תקינה - 100/99/100/94, אלה המספרים בכל צילינדר.

אחר כך הוא גם הוסיף שהרכב מעשן ולכן "לא יעבור טסט בטוח", למרות שהרכב לא מעשן (כשהוא קר לפעמים יוצא עשן), ועבר טסט לפני חודשים ספורים ללא בעיה!

הרכב שנת 2012 עם כ-170 אלף ק"מ, נוסע יפה לדעתי, סוחב יפה בעליות.

השאלה היא - מה זאת ההגדרה האמורפית הזאת "מנוע עייף"? מה אמורים להבין מזה?

הרי הנתונים סבירים, בדיקת קומפרסיה בסדר, אז אם יש בעיה קונקרטית למה הוא לא מצביע עליה?

או שמדובר בכיסתוח של המכון וחייבים להגיד משהו כי מדובר ברכב ישן?

מיותר לציין שזה עירער מאוד את הקונה, והוא מעוניין לקחת את הרכב לבדיקה במוסך מורשה ולבדוק "מה צריך לתקן".

כמובן שאני מבין את הקונה לגמרי, אבל לא בטוח שאהיה מוכן לטרטור של בדיקה נוספת, בפרט שאני מניח שהמוסך גם לא ירצה לקחת אחריות ולהגיד שהכל בסדר, ומה אכפת לו לתת הצעת מחיר לכל מיני תיקונים.

השאלה היא - מה זה ה"מנוע עייף" הזה? בזבזנו חצי יום על זה, גם אני הייתי יכול להגיד שהמנוע עייף בלי לתת סיבות קונקרטיות, בשביל זה משלמים 600 ש"ח למכון?

פורסם

הבדיקה של מכון לא שווה את הנייר עליו נכתבה

מלבד בדיקת השילדה הכל כיסוי ת$ת

הבנאדם שילם 600 ש"ח, זרקו איזה שטות (או שלא) אבל לא יכלו לעמוד מאחוריה. אז מה באמת הם בודקים בשביל 600 ש"ח? גומיות במגבים?

גם מה הציפייה ממנוע שעבר 170 אלף קילומטרים? שיהיה רענן כמו מסטיק אורביט?

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

היית צריך לשאול אותם מה זה מנוע עייף.

מה נתוני ההספק לעומת נתוני היצרן (ואל תיבהל מהפרשים לא קטנים. נתוני היצרן הם של המנוע והבדיקה היא בגלגלים).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

תראה, אני מבין שהמכון צריך לכסתח את עצמו.

ואני מבין שגם אם אני אומר שהרכב שלי במצב טוב אז אני לא אובייקטיבי.

ואתה יודע מה, אני מבין שגם אם הבדיקה הממוחשבת יצאה תקינה זה לא בהכרח חזות הכל.

אבל למה סתם לזרוק פצצה לאוויר?

אם המנוע "עייף" כדבריו, אז בבקשה שיסביר למה. בפועל הוא סתם פוצץ עסקה.

ומבאס אותי ששרפנו חצי יום, ויצאתי קצת לא אמין כלפי הקונה, ששרף 600 ש"ח אחרי שהראתי לו את כל ההיסטוריה של הרכב, היסטוריה ביטוחית, דוח סליקה, תיעוד טיפולים עם חשבוניות והכל.

(תשובה ל-Night Driver)

שאלתי אותו לגבי ההספק, הוא אמר שה"הספק בסדר".

וגם איך יכול להיות שהקומפרסיה בסדר, והוא ענה שיכול להיות "גומיות, שסתומים, ראש מנוע או החלפה".

אין לי את המסמכים עם הנתונים כי הבחור שהיה אמור לקנות לקח אותם.

עריכה אחרונה על ידי בדיקת רכב
פורסם

ככה זה מכוני בדיקה גם לאבא שלי ברכב חדש שהיה אצלו 3 שנים שהלך עם הקונה לבדיקה אמרו שהרכב עבר תאונה מאחורה ועבר צביעה שזה לא קרה שהוחלפה שמשה ואין ספור ליקויים במנוע אבל בע"פ הוא דיבר דברים יותר טובים בד"כ זה לכסות את עצמם

פורסם
לפני שעתיים, בדיקת רכב כתב:

כשהוא קר לפעמים יוצא עשן

זה לא מצב תקין ואולי יש משהו בדברי הבוחן.

מה צריכת שמן של האוטו?

פורסם
לפני 17 דקות, Buki כתב:

זה לא מצב תקין ואולי יש משהו בדברי הבוחן.

מה צריכת שמן של האוטו?

יש צריכת שמן של כליטר וחצי ל-10 אלף ק״מ.

זה ככה מאז שקנינו את האוטו (כ-4 וחצי שנים).

אני מידי פעם בודק ומוסיף כשצריך.

תקן אותי אם אני טועה, אבל למיטב הבנתי זה לא אומר שהמנוע גמור, וגם ברכבים חדשים יחסית תתכן תופעה של צריכת שמן. אכן כך?

דרך אגב גם את המידע הזה סיפרתי לקונה.

ולמי ששאל, אני בספק רב אם הקונה מכיר את הבחור במכון.

מדובר בקונה שנראה תמים למדי.

פורסם

צריכת שמן במנוע עם 170K זה לא מפתיע מצד אחד. מצד שני, איזה רכב ואיזה מנוע? יד מנועים אטמוספריים שאינם צורכים כזו כמות שמן גם בקילומטרז' שלך, לכן יכול להיות שלזה התכוון הבוחן כשאמר "עייף" כלאמר מתקרב לבלאי כזה שידרוש את אחד הדברים שציין.

גם קומפרסיה של 94 מול 100 זה סביר למנוע ותיק אבל חוסר אחידות מובהק בין 94  ל 99,100 יכול להעיד על בעיה שמתפתחת. 

אילו אני הייתי הקונה, בוודאות הייתי ניגש למוסך מתמחה ברכב כזה לקבל הערכה לעלויות הצפויות.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

זו בדיקת קומפרסיה יחסית, עד 10% תקין.

לדעתי יש דליפה מסויימת דרך גומיות שסתומים ובגלל זה עשן שנראה בבוקר וצריכת שמן קצת גבוהה, הבוחן ראה סימנים של זה בשביל לא לציין משהו ספציפי רשם את מה שרשם.

• רעיון טוב! 1

פורסם

הרכב הוא יאריס מנוע 1.3.

כפי שאמרתי אני מניח שאני לא אובייקטיבי לגבי הרכב שלי, חלק מזה נובע מכך שאני ״סומך״ עליו, מלבד צריכת השמן שתיארתי הוא מגלה אמינות טובה ואין איתו בעיות.

דרך אגב הוא עבר טסטים לאורך השנים ללא בעיות, בפרט ללא בעיות זיהום אוויר.

אבל אני כמובן מבין את הקונה, הבוחן תאר את זה לא טוב כלל.

אני מתקשה להאמין שבמוסך טויוטה לא יתנו הצעת מחיר לכל מיני תיקונים.

בסופו של דבר, רכב עם 170 אלף ק״מ, הבולמים לא כמו שהיו פעם, כל מיני גומיות כאלה ואחרות, וכולי.

זה לא רכב חדש אבל גם המחיר הוא רבע מחדש.

פורסם

המחיר שהוא רבע מחדש משקלל בתוכו דברים הרבה מאוד דברים אחרים.

אחד מהדברים האלו זה חוסר ודאות לגבי תקינות הרכב ולגבי פוטנציאל עלות תיקונים אפשרית בו.

דבר כזה מעלה - לפי מיטב הבנתי - חשש מפוטנציאל יחסית גדול לכאלו, באופן שלאו דווקא חייב להתקיים ברכבים אחרים שגם הם יהיו "רבע מחיר מחדש". כפי שציינו פה - יש רכבים בגיל או נסועה דומה שבעיה כזו לא קיימת אצלם.

דגמי רכבים עם גיל או נסועה דומה יכולים גם לעלות הרבה פחות מאשר רבע מחיר מחדש. יאריס עולה רבע מחיר מחדש כי זה רכב שאמור להיות אמין באופן שהוא מעל הממוצע. במקרה הזה עושה רושם שיש בעיה. כך שלא ברור לי מה אתה טוען פה.

פורסם
לפני כשעה, Buki כתב:

זו בדיקת קומפרסיה יחסית, עד 10% תקין.

לדעתי יש דליפה מסויימת דרך גומיות שסתומים ובגלל זה עשן שנראה בבוקר וצריכת שמן קצת גבוהה, הבוחן ראה סימנים של זה בשביל לא לציין משהו ספציפי רשם את מה שרשם.

יתכן.

לגבי העשן, אני לא בטוח אם בבוקר זה עשן לבן או אדים כתוצאה מלחות וטל. הבוחן קצת עירער אותי, אני אבדוק בבוקר.

הטענה שלי היא פשוטה.

כשהתיישבנו אצל הבוחן, הוא אמר ״השלדה בסדר אבל המנוע עייף״, ושזה יכול להיות החל מהחלפת שסתום ועד החלפת מנוע, עם עוד כמה תיאורי זוועה, והציע ללכת למוסך טויוטה כי הם יודעים מה הם עושים, יחד עם תיאורי זוועה על מוסכים אחרים.

אני הייתי מצפה שיבוא ויגיד - זיהיתי נזילה קלה/חמורה משסתום, בבדיקת קומפרסיה יצא שיש צילינדר שעומד על 94 אחוז, זה חמור/לא חמור, ההספק הוא כזה וכזה, זה בלאי סביר/לא סביר.

הוא בכלל לא ישב איתנו על הנתונים בדפים, ולא היה אומר כלום על ההספק אם לא הייתי שואל.

אתם יודעים מה - עזבו את זה שהפסדתי קונה, ושלדעתי הוא הגזים לחלוטין בתיאורי הזוועה ואני יודע שהאוטו במצב טוב. הקונה רוצה בדיקה ואני לא רוצה ולא יכול לשכנע אותו.

אבל לבוא ולהגיד ״המנוע עייף לכו למוסך ושיבדקו מה צריך לתקן״ גם אני יכול לעשות.

בשביל זה לחכות 4 שעות ולשלם 600 שקל?

• מעניין 1
פורסם
לפני 4 שעות, בדיקת רכב כתב:

ושלדעתי הוא הגזים לחלוטין בתיאורי הזוועה ואני יודע שהאוטו במצב טוב

איך אתה היית מתאר רכב עם צריכת שמן של קילו וחצי ל 10,000 קמ? 

איך אתה כקונה היית מעריך את מצב הרכב והשווי שלו? 

• אהבתי 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• תוכן חדש...