Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1395 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב לכולם

א. לפני כשבועיים נדלקה לי ברכב נורת מנוע. למחרת על הבוקר דרדור למוסך > חיבור למחשב > "הלך הממיר ובטויוטה זה לא זול..." קיבלתי ממנו הצעת מחיר של 2400 לפני מע"מ (2800 ס"ה) "זה ממיר כפול בדגם הזה ולכן זה יקר". אוקיי אני אומר לו, תאפס לי בבקשה את הנורת מנוע כדי שלא יציק לי בעין ואבצע את ההחלפה לכאורה רק לפני הטסט - שהוא בעוד חצי שנה.

(מפה לשם גם השתעשעתי ברעיון לממיר מקורי, אך טלפון לשירות של טויוטה הוריד אותי מזה מהר. ולא בגלל המחיר, אלא כי פשוט "אין את החלק הזה בארץ כרגע ולא בטוח שנוכל להשיג").

האיפוס עזר ליומיים בלבד ולאחריה חזרה הנורה, נורמלי לגמרי 

אך ביום ראשון אני נכנס לאוטו בבוקר, מניע ואין נורה. חשבתי שזה חד פעמי אבל ככה זה נמשך כבר כל השבוע. וכאן השאלה שלי, יש מצב שהתקלה חלפה? שהסתימה בממיר נפתחה וזהו? חייב לציין שאין בעיית סחיבה ואין ריח של דלק באוטו או מסביבו. 

ב. 'שתיית' דלק בעמידה 

מכיוון והרכב שלי הוא לא מהחסכוניים אני ממש נאבק בשביל להביא אותו לנתון טוב (יחסית, כן?). במשך השבוע הצלחתי להגיע עם ממוצע צריכת דלק ל9.5L/100KM (נסיעות משולבות עירוני / בינעירוני + מזגן על פול). כשחזרתי היום מהעבודה הביתה לבית שמש עמדתי לפנות שמאלה מכביש 38 לכביש 3855, רמזור ארוך, עמדתי שם כמה דקות. ולפתע אני שם לב שהמחשב צריכת דלק מטפס בקצב של מונה במונית, הוא הגיע לי עד 41.3L/100KM והוא אמור לחשב ממוצע של נסיעה (אני לאחר נסיעה של 40 ק"מ) לא צריכה רגעית.

בעמידה או זחילה הרכב באמת שותה דלק בכמות מטורפת? זה תקין? או שאולי רק המחשב משתבש פתאום? מציין שעכשיו בערב לאחר כמה סיבובים בעיר הוא מראה 13L/100KM 

אשמח לעזרה והכוונה 

תודה

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם (נערך)

היי, בדגם שלך זה תקין כן, בתחילת נסיעה או בזחילה אם אתה לא מלטף אותה היא אוכלת, ו אוכלת הרבה.

ממוצע עירוני ובין עירוני סביב 1 ל 9/10 בדגם הזה זה מצב תקין לגמרי.

בשיוט היא לא לוקחת הרבה הבעיה בעמידה או זחילה או תחילת נסיעה.

עריכה אחרונה על ידי m&t
פורסם (נערך)

@m&t תודה

לפני שעתיים, om2 כתב:

התקלה של הממיר תבוא ותלך.

ז"א שהיא חזרה לעבוד ולסנן? כאילו יש מצב שזה יעבור לי טסט ככה? או שרק הנורה משחקת פה?

עריכה אחרונה על ידי לב טוב

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם (נערך)

הנורה לא משחקת.. מחשב הרכב מדליק אותה ברגע שהוא מחליט שיעילות הממיר פוחתת מאחוז מסויים.

בגלל שיעילות הממיר משתפרת ככל שהוא מתחמם יותר, אתה תראה את הנורה נדלקת כשהמנוע קר.

לא הייתי רץ להחליף בגלל זה.

גם יכול שהבעיה השנייה שלך קשורה לזה.

גש למוסך טוב שמבין ברכבים האלה.

עריכה אחרונה על ידי Coro
  • רעיון טוב! 2

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

פורסם

לא ישר הייתי רץ להחליף אותו. יש מקומות שמבצעים ניקוי של הממיר (ע"י טבילת הממיר באמבטיית כימיקלים או הזרקה של חומר דרך הסעפת) שמעתי על כמה מקרים שזה עזר.

מציע להריץ חיפוש בנושא.

• אהבתי 1

פורסם

אין שום בעיה ברכב, באוונסיס 2008 ממוצע 9/100 בנהיגה רגועה תחילת נסיעה לוקח 40/100 והרכב שמור ומטופל אקסטרה.

באוונסיס 2018 תחילת נסיעה עולה גם ל 60/100 בבוקר. בשיוט כביש מהיר יורד ל 3/100, נותן ממוצע 5/100 בנסיעה רגועה והרכב שמור אקסטרה.

ככה זה באוונסיסים., בתחילת נסיעה כשהרכב קר, או ביציאה מרמזור או אם סתאם בא לך ללחוץ, הוא סופר שקלים.

בכביש פתוח הוא חסכוני אשש.

פורסם
לפני 37 דקות, m&t כתב:

תחילת נסיעה לוקח 40/100

אוקיי, נרגעתי. תודה 

לפני 37 דקות, m&t כתב:

בכביש פתוח הוא חסכוני אשש.

בדגם 2018. בשלי (2008) אחרי נסיעה ארוכה בכביש 6 מדדתי 7.6/100 שזה 1 ל-13, זה הנתון הכי טוב שקיבלתי בו 

אבל דלק זה לא הכל בחיים, כשקניתי אותו ידעתי שהוא לא יחסוך לי, אבל הנוחות שלו ממש שווה את זה, כיף לי איתו על הכביש 

מצד אחד הוא יודע לצאת לעקיפות כשצריך גם בעליות לירושלים ומצד שני גם מפנק בנסיעה נוחה (קצת חסר בידוד לרעשים במהירויות גבוהות, זה בטח כדי שארצה לשדרג מתישהו...)

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם (נערך)

אוכל לומר לך שההבדל בין אוונסיס 08 ל 18 הוא לא פחות מ תהומי, אני חשבתי שיהיה שיפור אבל לא ככה יום\לילה, זה רכב אחר לגמרי.

צריכת הדלק אצלך טובה ואפילו מאוד, 1 ל 13 בממוצע,  זה מה שהוא שותה במצב רגוע, רכב בן 15, אין מה לעשות.

אוונסיס רכב פגזי חבל שהופסק הייצור שלו. לא רואה את הקורולה.

עריכה אחרונה על ידי m&t
פורסם

לפני שעתיים, m&t כתב:

אוונסיס רכב פגזי חבל שהופסק הייצור שלו. לא רואה את הקורולה.

כל מילה! לא מבין למה הקורולה ביד 2 יקרה יותר

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם

דגם 2008 של האוונסיס הוא דור קודם, מצוייד במנוע פחות חסכוני. 

באוונסיס מהדור האחרון (שהוצגה ב-2009), המנוע מתקדם יותר, כולל תזמון שסתומים משתנה כולל שינוי גובה של השסתומים והוא עובד במצב חסכוני והוא מאד חסכוני יחסית למנוע 2.0 ליטר. 

• מעניין 1

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

• תוכן חדש...