Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 736 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איך אתם מציעים לאסור בחוק הנחה לחברות הליסינג? בכל שוק אחר מי שקונה כמות מקבל הנחה. אם כבר, טפלו מול חברות הביטוח ולוי יצחק.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תגובות 2.2 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני שעתיים, RK כתב:

איך אתם מציעים לאסור בחוק הנחה לחברות הליסינג? בכל שוק אחר מי שקונה כמות מקבל הנחה. אם כבר, טפלו מול חברות הביטוח ולוי יצחק.

לא חושב שצריך אסור את זה -- בתחילת הדרך לפני שבכלל היה ליסינג וחברות קנו באופן ישיר רכבים לעובדים לא היו רמות גימור מיוחדות עבורן, וההנחה היתה יותר נמוכה.
אבל מה שכן אפשר לעשות, זה לאסור (או מאד להגביל)  על בעלות כלשהי של חברת ליסינג ע״י יבואן (או להיפך), וגם על היבואן לתת שירותים פיננסים כלשהם (הלוואות למימון רכישה), במישרין או העקיפין.
בדומה להגבלה שקיימת על בעלות על אמצעי תקשורת ושידור, אם כי שם המוטיבציה להגבלה היא לא למנוע מונופול עסקי אלא חופש עיתונות.

פורסם
לפני שעתיים, RK כתב:

המחירון הממוחשב של יצחק לוי בקושי מוריד 10% לרכב אפס קילומטר. הדבר הזה מסבך את השוק עוד יותר. 

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם

@PinkDolphinלאסור תהיה בעיה. כל עוד העסקים רווחיים היבואנים ימצאו דרכים לעקוף את החוק עם מבנים מסובכים של בעלויות והקמת חברות שיעמדו בתנאים לקבלת רשיונות מבנק ישראל/המפקח על הבנקים/המפקח על הביטוח.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 57 דקות, sperial כתב:

@PinkDolphinלאסור תהיה בעיה. כל עוד העסקים רווחיים היבואנים ימצאו דרכים לעקוף את החוק עם מבנים מסובכים של בעלויות והקמת חברות שיעמדו בתנאים לקבלת רשיונות מבנק ישראל/המפקח על הבנקים/המפקח על הביטוח.

זה פתיר, כמו שזה פתיר בתחום של בעלויות על חברות תקשורת. אפשר לאסור על חברת אחזקות בתחום.
ברגע שיבואן בכלל לא יוכל להציע לך עיסקת מימון באולם התצוגה כשאתה בא לקנות, זה כבר ייראה אחרת.

פורסם
לפני כשעה, sperial כתב:

בעיה עם פתרון

https://he.wikipedia.org/wiki/חוק_לקידום_התחרות_ולצמצום_הריכוזיות

לפני 4 שעות, llaavvii כתב:

חברות הליסינג לא משלמות לקיה מחיר מחירון אלא יותר קרוב ל80% ממחיר המחירון, 

הן גם מוגבלות במגוון, אבל קונות בכמות.

הנחת כמות זה חלק משוק.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 37 דקות, falou כתב:

בעיה עם פתרון

כן, מאז שהחוק עבר באמת יוקר המחיה בישראל נרגע.

החוק מדבר על "גוף פיננסי משמעותי" שבפועל זה בנקים ובתי השקעות, הוא לא רלוונטי לגוף מימון של יבואן רכב. 

החוק נועד לטפל ספציפית בכמה קבוצות ריכוזיות שנהיו מפלצות (ולכן יש שם את הפירמידה בין היתר).

אפשר לראות כאן את הטריגר להקמת הועדה ולחוק: https://he.wikipedia.org/wiki/ריכוזיות_כלכלית

פורסם (נערך)

אם יחייבו את היבואנים למכור כמות משמעותית, לפחות 20 עד 25% מרמת הגימור שמיועדת לליסינג - ישירות לצרכנים פרטיים, ומהמחיר הממוצע ייגזר שווי השימוש, זה ייתן מענה ל-3 חוליים בשוק, כי

א. הצרכן הפרטי לא מטומטם כמו שעושים ממנו והוא ידרוש ויקבל הנחה בהתאם לאבזור המעליב - מה שיגרור תחרות במחיר, שאפילו תזלוג גם למחיר של הדגם היותר מאובזר.

ב. המס על רכב החברה שהוא שווי שימוש שנגזר היום ממחירון יצרן פיקטיבי יהיה מס אמת ולא סכום הזוי שאין קשר בינו למחיר שבו נמכר הרכב.

ג. רמת האבזור תעלה כי גם על זה תהיה תחרות.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
פורסם
לפני 20 דקות, GTאי כתב:

כן, מאז שהחוק עבר באמת יוקר המחיה בישראל נרגע.

החוק מדבר על "גוף פיננסי משמעותי" שבפועל זה בנקים ובתי השקעות, הוא לא רלוונטי לגוף מימון של יבואן רכב. 

החוק נועד לטפל ספציפית בכמה קבוצות ריכוזיות שנהיו מפלצות (ולכן יש שם את הפירמידה בין היתר).

אפשר לראות כאן את הטריגר להקמת הועדה ולחוק: https://he.wikipedia.org/wiki/ריכוזיות_כלכלית

הבאתי את החוק כדוגמא לזה שאין בעיה רגולטורית לנהל כזה דבר.

לפני 15 דקות, פריג'י כתב:

אם יחייבו את היבואנים למכור כמות משמעותית, לפחות 20 עד 25% מרמת הגימור שמיועדת לליסינג - ישירות לצרכנים פרטיים

ואם השוק לא ייקנה?

איך אתה יכול לחייב מכסת מכירות?

דרך אגב, אתה בטוח שרמת הגימור שמציעים לליסינג לא מציעים גם ללקוחות שהם לא ליסינג?

פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, falou כתב:

ואם השוק לא ייקנה?

אז זהו, אם השוק לא יקנה זה בגלל שהמחיר המפורסם לא אמיתי / לא ריאלי / לא משקף את ערך המוצר. 

אחרת היו קונים, ככה זה בכלכלה...

לפני 6 שעות, falou כתב:

איך אתה יכול לחייב מכסת מכירות?

אני לא מחחיב מכסה, אני מחייב שהתמחור שבו רוכש הציבור יהיה תמחור סביר ביחס לשוק. אם היבואן לא יצליח למכור 20% (הרי 80% זה presale לליסינג או לחברות השכרה במחיר אחר), זה כנראה בגלל שהתמחור הרשמי לא סביר ביחס לתמורה.

לפני 6 שעות, falou כתב:

דרך אגב, אתה בטוח שרמת הגימור שמציעים לליסינג לא מציעים גם ללקוחות שהם לא ליסינג?

אני יודע שהמחחור שבו זה מוצע לציבור הוא לא ריאלי. בזמנו כשהייתה לי איוניק ליסינג ההפרש במחירון הרשמי היה 90 שקל בין גרסת הליסינג שלפיו שילמתי מס, לעומת גרסה פרטית, שהתוספות בה היו שוות סכום הרבה יותר גדול (פנסי full led, התראת שטח מת... - יותר לכיוון 9000 שקל).

כלומר היבואן מביא דגם ומתמחר אותו במחיר מסוים גבוה, אבל אף אחד לא קונה במחיר הזה. 

הפגיעה בציבור היא בשני אופנים - המדינה מרוויחה מס עודף, וגם הצרכן שקונה יד2 מהליסינג מתבסס על מחירון שנגזר מהמחיר הרשמי הזה.

פורסם
לפני 15 דקות, פריג'י כתב:

אז זהו, אם השוק לא יקנה זה בגלל שהמחיר המפורסם לא אמיתי / לא ריאלי / לא משקף את ערך המוצר. 

אחרת היו קונים, ככה זה בכלכלה...

בכלכלה אתה לא יכול לחייב מכסות של מוצר שיימכרו. ככה זה בכלכלה.

לפני 16 דקות, פריג'י כתב:

אני לא מחחיב מכסה, אני מחייב שהתמחור שבו רוכש הציבור יהיה תמחור סביר ביחס לשוק.

לא הבנתי. אתה מציע מחיר מפוקח?

לפני 17 דקות, פריג'י כתב:

אני יודע שהמחחור שבו זה מוצע לציבור הוא לא ריאלי.

אני לא חושב שאתה מבין מה אומרת המילה ״ריאלי״. התמחור ריאלי. עובדה, הכל נמכר.

לפני 18 דקות, פריג'י כתב:

בזמנו כשהייתה לי איוניק ליסינג ההפרש במחירון הרשמי היה 90 שקל בין גרסת הליסינג שלפיו שילמתי מס, לעומת גרסה פרטית, שהתוספות בה היו שוות סכום הרבה יותר גדול (פנסי full led, התראת שטח מת... - יותר לכיוון 9000 שקל).

מה שאתה אומר זה שצריך לחייב את היבואן למכור את הגירסה שנמכרת לליסינג במחיר שהיא נמכרת לליסינג?

אבל בו, הליסינג קונה כמות...

זה כמו לחייב ספק למכור מוצר סיטונאי במחיר סיטונאי לשוק קימעונאי.

אני מבין את הבעייתיות, אבל היא לא מהותית כמו שהייתה לפני התיקון הגדול בשווי השימוש. אז באמת היה היצע מוגבל והמכירות לליסינג היו יותר גבוהות. גם המחיר הריאלי של מכונית היה יותר גבוה.

מישהו, דרך אגב, בדק מה קרה להיצע הרכבים והמחיר הריאלי שלהם בישראל מאז 2006?

פורסם (נערך)

מציע לך פשוט לקרוא את מה שכתבתי תוך ניסיון להבין את הכוונה ולא במטרה להתנצח, כל ההסקות שלך לגבי מה שכתבתי פשוט לא תואמות את הכוונה שלי.

אם היבואן ימכור בפחות את דגם הליסינג, זה לא אומר שהוא ימכור באותו המחיר שהוא מוכר לליסינג. יש הבדל, ומהדוחות (וההיצע באפס קילומטר) ברור שהוא הבדל גדול.

פורסם

אני לא מתנצח, אני באמת לא מבין.

לפני 40 דקות, פריג'י כתב:

אם היבואן ימכור בפחות את דגם הליסינג, זה לא אומר שהוא ימכור באותו המחיר שהוא מוכר לליסינג. יש הבדל, ומהדוחות (וההיצע באפס קילומטר) ברור שהוא הבדל גדול.

סבבה. איך אתה פורט את זה להצעה מעשית?

פורסם

קיה פיקנטו 2023 

LX 92900 מחיר בסיסי

LX 92990 מחיר בסיסי

בשביל עוד 90 שקלים אתה מקבל בקרת אקלים,פנסי ערפל ,חיישנים מקוריים,ידית אמצע,הנעה וכניסה ללא מפתח,חלונות כהים ועוד כמה תופינים.

במוסך על החלפת בטריה לשלט לוקחים יותר מ90 שקלים.

ואת התמחור הסופי קובע היצרן? מי מהיצרן יקח על עצמו תמחור כזה הזוי לכאילו הבדלי אבזור .איך אפשרי עיוות כזה? ניראה כמו תמחור של לוביסטים במקרה הטוב. זועק לכיוון פלילי.

אני מניח שתאמר שהיצרן קובע את המחיר הבסיסי לדגם ולא לתתי דגם.

ולמסכן שמגיע בלית ברירה למגרש ליסינג אחרי שלוש שנים מראים מול הפרצוף מחירון יצחק לוי שבו מורידים על ליסינג 15 אחוז בגלל רישום ליסינג אבל מחירון הבסיס כמעט שווה לגרסה המאובזרת. 

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 736 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...