Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1424 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני מכיר לא מעט אנשים שיש להם רכבי יוקרה במימון, בשביל השופוני או כל סיבה אחרת, יש לי מישהו בעבודה שיש לו 330e 2021 שהוא הוציא מהחברה... רכב של 340 אלף שקל.

הוא מכניס 10 נטו, אני משער שכמו שאני מכיר את עם ישראל שרוצה הכל כאן ועכשיו יש אחוז נכבד של רוכשי רכבי יוקרה שלא מתקרבים בכלל לליגת ההכנסה החודשית שנדרשת לתפעול ומימון נוח של רכבים כאלה, מה אתם חושבים?

לדעתי, משתנה מאוד מאדם לאדם, גם לרווק שגר אצל ההורים, רצוי הכנסה של לפחות 15-16 נטו כדי להוציא רכב בסדר גודל של 330e מהחברה ועוד להצליח לחסוך בסבבה, לאדם נשוי, לצורך העניין עם ילד ומשכנתא, הכנסה משותפת של 45-40 נטו.

עריכה אחרונה על ידי שליקו99
פורסם

הנתון היחיד המעניין ברכישת רכב יוקרה היא היכולה לשלם את ירידת הערך והריבית מדי חודש.

בוא נניח שרכב מאבד 12% מערכו כל שנה בשלושת השנים הראשונות בהנחה שהריבית היא 4.1% לשנה.

ניקח לדוגמא את ה-330e שהזכרת:

ירידת הערך לחודש 3400 ש"ח, הריבית 1140 ש"ח לחודש, סה"כ 4540 ש"ח לחודש. כמה הכנסה צריך בשביל זה? תכל'ס אפשר גם עם שכר מינימום...

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לפני 26 דקות, שליקו99 כתב:

אני מכיר לא מעט אנשים שיש להם רכבי יוקרה במימון, בשביל השופוני או כל סיבה אחרת, יש לי מישהו בעבודה שיש לו 330e 2021 שהוא הוציא מהחברה... רכב של 340 אלף שקל.

הוא מכניס 10 נטו, אני משער שכמו שאני מכיר את עם ישראל שרוצה הכל כאן ועכשיו יש אחוז נכבד של רוכשי רכבי יוקרה שלא מתקרבים בכלל לליגת ההכנסה החודשית שנדרשת לתפעול ומימון נוח של רכבים כאלה, מה אתם חושבים?

לדעתי, משתנה מאוד מאדם לאדם, גם לרווק שגר אצל ההורים, רצוי הכנסה של לפחות 15-16 נטו כדי להוציא רכב בסדר גודל של 330e מהחברה ועוד להצליח לחסוך בסבבה, לאדם נשוי, לצורך העניין עם ילד ומשכנתא, הכנסה משותפת של 45-40 נטו.

זה משנה?

כמו שכתב צבי, מה שחשוב הוא לא האם לקחו מימון, אלא האם מחזירים אותו. לכן הנתון הרלוונטי הוא אחוז המימושים, והוא נמוך משיחות עם פעילים בענף. 

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

כל אחד וסדרי העדיפויות שלו.

מידיעה מימון ישיר נותנים אשראי בריבית שנתית של 15%(!) במגזר הערבי ללקוחות שהבנקים לא יתנו להם למלא טפסי בקשה להלוואה. עדיין שיעור ההלוואות בפיגור סביב 1.2%.

אני זוכר שכשעבדתי באחת מחברות ההייטק הגדולות היו איזה 5 דקות שאיפשרו לקחת בליסינג כל רכב אפשרי. סתם בשביל הקטע לקחנו הצעה לפורשה 911, והיה מישהו שכמעט לקח, מנהלת משאבי האנוש עצרה את זה כי יצא שהוא ישלם יותר מ-50% ממשכורתו על הליסינג, והיא אמרה לו שהוא יצטער על זה, ולכן היא בתור המבוגר האחראי לא מוכנה לזה.

זה גם היה סוף היכולת להזמין "חופשי" והגבילו את הליסינג לרשימת דגמים סגורה ושפויה.

אבל כן, בהחלט יש אנשים שישלמו יותר ממחצית הכנסתם כדי לנסוע ברכב חלומותיהם.

• אהבתי 2

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם (נערך)

@zvit מעבר לירידת ערך וריבית, יש רישוי דלק ביטוח תיקונים.

@שליקו99

אין מצב שמישהו עם הכנסה של 10 מחזיק כזה רכב חדש..

חסרים לך פרטים בסיפור.

עריכה אחרונה על ידי - XM -
  • אהבתי 3

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

פורסם

ביטוח של מכוניות עם מערכות בטיחות מתקדמות די זול. 330e יכולה לנסוע על מעט מאד דלק (אם בכלל), הטיפולים ברכב חדש לא יקרים במיוחד.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מאחר ואני לא עובד ברשות המיסים, אף פעם לא יצא לי להתעמק בזה :)
יש מי שיכול, יש מי שלא. אתה אף פעם לא תדע כי אין לך תמונה מלאה על המצב הכלכלי שלו. אין לך מושג כמה עולה לו הרכב בחודש וכמה הוצאות יש לו חוץ מהרכב, ואם יש לו הכנסה נוספת חוץ מהעבודה.
יכול להיות שהוא מסובך בחובות, יכול להיות שאבא משלם לו על האוטו, ויכול להיות שהוא יכול לעמוד בתשלומים בכוחות עצמו.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

ביטוח זול זה עינין יחסי, 

באופן עקרוני רכב יוקרה הביטוח שלו יקר בהרבה מרכב סטנדרטי.

לדוג' רכב שעולה כ350 אלף שח, החשבון יהיה כזה:

החזר הלוואה קרן + ריבית כ4000 ש"ח בחודש,

ביטוח 700 - 1000 שח בחודש,

אגרת רישוי סביב 3700 ש"ח כ300 ש"ח בחודש,

טיפול תקופתי כ1500 ש"ח, כ120 שח בחודש,

דלק - תלוי מאוד, נניח 500 שח בחודש.

סה"כ: כ5,500 - 6000 ש"ח בחודש זה מה שבתכלס יצא...

אין עוד מלבדו!!!

אבא תודה על הכל!!!

פורסם

בערך משכורת מינימום...

מטורף!!!

לכן הגיוני שגם מי שעושה 10 נטו וגם אצל ההורים בפועל יכול להרשות לעצמו, לדעתי בדיעבד מתחרטים על החלטות כאלה עם שכר עלוב כמו 10 נטו

פורסם

10 נטו זה לא עלוב,עם השקעה נכונה+חסכון מגיל צעיר(ואפילו עבודה תוך כדאי צבא) 

יכל בגיל 22 להגיע ל300k הון עצמי+אופנוע מגניב.

ואפשר לחיות ממש טוב זוג שמכניס כל אחד 10,אפילו בראשלצ ליד הים. 

עם זה,יש לי 3 חברים עם קופרות 2018-2019 בני 21-23 שעובדים במסעדות כברמנים. 

לאבא שלי יש גיפ רוביקון של 300 אלף והוא לא מכניס 15 בנטו.

סבתא שלי יכולה לקנות 3 פרארי מהכסף בעוש והיא מתקמצנת על לקנות מתנה לנכד,ובלי רישיון בכלל.

עבדתי בתחנת דלק תוך כדאי הצבא וראיתי קבוע רכבי יוקרה שהיה להם סרוב בכרטיס ומלאו ב50 שקל. 

אני בעצמי עבדתי כמתדלק והיה לי מיאטה באותה תקופה.(והרשתי לעצמי לקנות מיאטה כי הרכב בלי ירידת ערך וזה בעצם הרכב הכי כלכלי שאפשר לקנות)

אני מכניס 11-12 נטו בחדש(שליח)וחוסך 10 אלף בחדש,יכל לקנות במוו חדשה גם בלי מימון אבל זה דבר מטומטם. 

90% ממי שמחזיק ברכב יוקרה,לא אמור להחזיק אותו וזה רק בגלל שופוני. 

מי שרוצה שופוני והוא חכם קונה a3 סדאן

• אהבתי 5
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 3 דקות, אליהו שבת כתב:

הי הלו, רווק יקר, אם אתה מרוויח 11-12 וחוסך 90% אתה פשוט תותח!

בפועל למשפחה עם ילדים ולא משנה כמה ילדים המצב שונה, לחלוטין.

ברור לי,גר אצל ההורים. 

אבל עדיין,זוג שמרוויח ביחד 20 זה לא עלוב,בכלל. 

ואם בנו את עצמם במשך החיים,בגיל צעיר...

7 אלף משכנתא+ארנונה כל המסביב,3 אלף תחזוקת רכב מלאה עם המסביב. 

אוכל 2000,בגדים 1000 בחדש,טלפון יציאות ובלתמים 3000 בחדש.

והקפצתי הכל למעלה הרבה מעל המינימום,ואפילו לפינוק. 

תוסיף ילד בגיל רך למשוואה ואתה חיי טוב עם 20k כזוג עם ילד. 

לא אמרתע שזה שכר שיעשה אותך עשיר.ממש לא. 

אבל כן שכר שיאפשר אפילו מותרות פלוס.

פורסם
לפני 8 שעות, zvit כתב:

מידיעה מימון ישיר נותנים אשראי בריבית שנתית של 15%(!) במגזר הערבי ללקוחות שהבנקים לא יתנו להם למלא טפסי בקשה להלוואה. עדיין שיעור ההלוואות בפיגור סביב 1.2%.

יש לי תחושה - לא סטטיסטיקה - שבחלקים נכבדים מהמגזר מייחסים לרכב חשיבות עליונה, ואנשים עושים מאמצים גדולים כדי להציג רכב יוקרתי.

מן הסתם אותם לקוחות שאתה מתאר מרוויחים את לחמם ורכבם בלי להצהיר לשלטונות המס, ולכן בלי מסמכים שיוכלו להציג לבנק. 

@Ido12 הפוסט הזה שייך לשרשור הדיור והמשכנתאות. אבל מה שאתה מתאר אלה סדרי עדיפות שמוכרים לך. במגזרים אחרים סדרי העדיפות שונים.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1424 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...