Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

המלצות לאולמות אירועים עבור חתונה (משתעשעשע ברעיון לעשות טעות ולהתחתן)


ניקו פ.
שימו לב! השרשור הזה בן 623 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

לא דיברתי לטרנספורטר ספציפית, הוא עובד בזה ולכן הוא שם לב לכל פרט קטן ולפי ההבנה הצרה שלי הוא מפיק את האירועים של 10% העליונים מה שגם מסביר למה זה מפריע לו.

רק ניסיתי לקרקע את הדיון שמתחיל להצדיק מנות ב 450 שח, אישית אני בא לשמח את הזוג ומקווה שהאוכל היה סביר ואני מאמין שרוב האנשים הם כמוני.

לכן אין שום בעיה לסגור על אולם "עממי" עם מנה "עממית" ב 220-300 ש"ח (ששום דבר לא עממי בזה, וזה עדין מחיר מאד גובה) ולרוב המוחלט של האורחים זה מעל ומעבר.

 

לפני 7 דקות, Night Driver כתב:

אם השוות למרצדס אז מהצד השני לא צריך גם דאצ'יה דלתא מודל 88 בלי מזגן.

חתונה יפה, חמודה עם אוכל "עממי" ולנסות לצמצם גירעונות זה לא דלתא וזה לא לבקש מהאורחים להביא אוכל מהבית (כן הייתי גם בחתונה כזו)

אני אישית מאמין שאתה צריך לייצר תקציב שמבוסס על הערכה של המתנות שאתה הולך לקבל + ולהגדיר גירעון מקסמלי שאתה מוכן לספוג ולא לחרוג מזה.

לרוב זה אמור להספיק לחתונה יפה ומאוזנת.

עריכה אחרונה על ידי motizkn
  • רעיון טוב! 1

טסלה 3 2022

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה גם נכון מאוד מאוד. אני יכול להגיד שאצלי בחבורה הרבה אנשים אוהבים אוכל טוב, ממש "פודיז" וריקודים. אז הרוב יעדיפו מקום עם אוכל מודרני טעים, משהו קצת שונה וייחודי, לצד דיג׳יי שמרים ועושה אווירה. 

מאידך, 200 מתוך 300/350 המגיעים

לפני 6 דקות, Night Driver כתב:

מסכים עם רוח הדברים אבל הנקודה היא לעשות אירוע מאוזן.

לא צריך אוכל גורמה אבל צריך אוכל שכולם ימצאו מה לאכול ושיהיה סביר, 

שלי יהיו לא חברים אלא משפחה ומבוגרים שיותר יעדיפו אוכל טוב, מקום יפה ושקט, שלמשל העיקריות יצאו ישר אחרי החופה ובלי עיכובים, וכנ"ל קינוחים מוקדם וללכת בשעה סבירה. מבין גם אותם. אי אפשר לקלוע לכולם תמיד, אז מנסים לקלוע למכנה המשותף הגדול ביותר. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ניקו במקרה כזה שים לב טוב לקינוחים ותתריע על כך לבעל האולם,

במרבית האולמות אם הזמנת נניח 300 מנות האולם במקרה הטוב יוציא 170 מנות קינוח, הם לוקחים בחשבון הרבה שהולכים מוקדם, ובאלגאן (אנשים קמים ומסתובבים בזמן הקינוח), ולכן לא שמים לב שאין מספיק (כמה פעמים שמעת את המילה נגמר בקינוח...),
לאחי היה קיטרינג והוא מכיר את זה היטב, שאחותי התחתנה הוא הלך לבעל האולם ודיבר איתו לפני, שהגיעו הקינוחים הוא ניגש למטבח ואמר אני רוצה לראות 420 מנות ובפועל היה טיפה יותר מ250...

  • אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שבועיים הייתי כאורח בחתונה באולם האירועים "מערבה" בקיבוץ געש.

 

המקום לא זול מבחינת תמחור (לןדעתי בקצה העליון של המחירים) אבל נהניתי מכל רגע ומכל פרט ופרט בחתונה. העיצוב של המקום, האוכל גם בהתכנסות וגם במהלך האירוע כולו, השירות המדהים, הדאגה למצננים ומיזוג הולם.

 

ה DJ והלהקה שהוזמנה היו פחות לטעמי.

 

שווה לבדוק מהם מחירי החורף של המקום ייתכן וייכנס בתקציב של פותח השרשור. ממליץ בחום.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעתיים, motizkn כתב:

לא דיברתי לטרנספורטר ספציפית, הוא עובד בזה ולכן הוא שם לב לכל פרט קטן ולפי ההבנה הצרה שלי הוא מפיק את האירועים של 10% העליונים מה שגם מסביר למה זה מפריע לו.

רק ניסיתי לקרקע את הדיון שמתחיל להצדיק מנות ב 450 שח, אישית אני בא לשמח את הזוג ומקווה שהאוכל היה סביר ואני מאמין שרוב האנשים הם כמוני.

לכן אין שום בעיה לסגור על אולם "עממי" עם מנה "עממית" ב 220-300 ש"ח (ששום דבר לא עממי בזה, וזה עדין מחיר מאד גובה) ולרוב המוחלט של האורחים זה מעל ומעבר.

 

בדיוק בשביל אנשים כמוך כתבתי שההבדל בין אולם שלוקח 450 לאולם של 200 זה לא רק הנתח המוקפד של הסטייק השקדי עגל בצלחת

שבוע שעבר עובד שלי סיפר לי שב 4 לפנות בוקר בעל הבית פשוט הדליק את האור באולם כי נמאס לו מהקהל.

אתה מבין את ההבדל?

זה דוגמא אחת מבין המון אחרות שנתתי כבר בפוסט הקודם

לפני 4 שעות, Night Driver כתב:

פה לא מסכים איתך.

לא מעניין אותי כמה זה עולה אלא אם זה עונה לטעם שלי או לא.

אפשר למשל לקחת חזה עוף ולמלא אותו בחזה אווז מעושן וחרדל ואז הוא עדיף על אנטרקוט בינוני למרות שהאנטרקוט עולה פי 2.

 

אין ספק שיש שאנטריקוט יכול להיות מזעזע אם לוקחים נתח זול,

אבל זה לא קשור. בדיוק כמו שאם תגיש אסאדו בתור נתח בשר, זה חד משמעית מראה שהלכת על הכי זול (ובד"כ יוגש אסאדו מלא ברוטב ושומן לא אכיל בעליל)

גם בפירות יש את הניואנסים שלהם.

באולמות זולים יגישו אבטיח כלשהו עם מלון ויקראו לזה בר פירות

מי שרוצה להשקיע יגיש אננס, קיווי, אבטיח וכו', בכמויות ראויות כמובן, ולא כאלה שצריך לחפש את האננס עם זכוכית מגדלת.

נעזוב בצד את זה שאני מאוד אוהב אננס. זה פשוט פרי שנחשב יותר יוקרתי. בדיוק כמו בבשר וכמו באלכוהול ופרחים וכל תחום אחר שיש בו מדרגות

לפני 20 דקות, KOOKE כתב:

לפני שבועיים הייתי כאורח בחתונה באולם האירועים "מערבה" בקיבוץ געש.

 

המקום לא זול מבחינת תמחור (לןדעתי בקצה העליון של המחירים) אבל נהניתי מכל רגע ומכל פרט ופרט בחתונה. העיצוב של המקום, האוכל גם בהתכנסות וגם במהלך האירוע כולו, השירות המדהים, הדאגה למצננים ומיזוג הולם.

 

ה DJ והלהקה שהוזמנה היו פחות לטעמי.

 

שווה לבדוק מהם מחירי החורף של המקום ייתכן וייכנס בתקציב של פותח השרשור. ממליץ בחום.

 

אני לא רוצה להביע דעה על שום מקום

רק אומר שתעזבו את איזור השרון בצד, לאיזור המרכז ודרומה יש הרבה יותר מה להציע

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 15 שעות, Transporter כתב:

נכנסתי לבר קפה שאלתי את המלצרית אם יש מצב לאספרסו

היא תיקנה אותי "יש מצב לאספרסו בבקשה?"

 

בלאגו בראשון ובגבריאל בנס ציונה אין מלצריות כאלה.

גם לא בחוות רונית ובאמארה.

כי בחוות רונית ובגבריאל אומרים למלצרים "שומעים מי שמגיעים לאירועים הם קקות עם הרבה כסף אז תשתקו תתנו שירות טוב לאנשים שבבקשה זה מאמץ בשבילם וקחו את הטיפים".

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 שעות, motizkn כתב:

לא יודע למה חשוב שהיה אוכל גורמה, סקסופון, בלונים, זיקוקים או עומר אדם, הייתי במאות חתונות עד היום ואני לא זוכר אף אחת מהם חוץ משלי.

למה זוג צעיר שמתחיל את החיים צריך להוציא רבע מיליון שקל בשביל "הפקה", מה הוא מפיק? הלוואות לבנקים? רכב חדש לבעל האולם? וגיו לטרנספורטר? גירעונות לחצי עשור הקרוב?

למי שיש את הממון אז אני בהחלט יכול להבין, אבל לרוב הזוגות הצעירים כולל אח שלי שמתחתן עוד חודשים מספיק חתונה יפה, חמודה עם אוכל "עממי" (לפי טרנספורטר) ולסגור את הכל במינימום גירעונות.

אז אולי יש הצדקה לאולם עם מנה ב 450 ש"ח כמו שיש הצדקה לקנות מרצדס חדשה בחצי מיליון שקל, אבל בשני המקרים אני ורוב האנשים שאני מכיר הם לא קהל היעד.

 

מי שמביא 5 זמרים לבת מצווה ויוצא עם חשבון של קרוב למליון שקל

זה לא מי שלוקח כסף מההורים. הרי זה לא רק זמרים. איפה עיצוב? תליית וילון מסביב לאולם יכולה להגיע ל 20 אלף בקלות. 

אתה יודע שיש אולמות שמגיעים ברירת מחדל עם וילון שחור ויש לי לקוחות שמחליפים את הוילון ללבן רק כי זה מתאים לצבע המפות? שמים 20-30 אלף רק כדי שכל הצבעים יתאימו.

היום גם עושים ציפויPVC לרצפה, עם השם של בעל האירוע או סתם צבע שיתאים לעיצוב הכללי של  המקום- עוד 10,000 שח.

מה עם  כל השולחנות והכסאות? אתה יודע שבאירועים כאלה מחליפים גם אותם? בונים פינות ישיבה מיוחדות, חלק על ספות, חלק על שולחנות מיוחדות בצורות וגדלים מיוחדים שניבנים במיוחד ליום האירוע.

לפעמים זה יכול להיות שולחן ארוך וענק שיכיל 50 איש במקום 12, או שולחן עגול שבאמצע יעמוד ברמן, או ממש לייצר פינות ישיבה עם הפרשי גובה, כאילו אתה יושב במופע. הדברים האלה עולים המון כסף

תוסיף לזה הרכב קבלת פנים, הרכב שינגן בין המנות,

אלה אנשים שביום יום חיים ברמת חיים מאוד גבוהה, מי שמכיר אותם מצפה מהם לעשות אירועים מאוד מושקעים כי ביום יום שלהם הם  מארחים באותה צורה אם זה במסעדה או בבית שלהם.

 

בכוונה אמרתי בת מצווה, כי זה אירוע שבד"כ משקיעים בו פחות, ויש פחות מוזמנים ופחות מתנות ומתחונה.

כמובן שגם מי שמשקיע חצי מליון בחתונה, לא מגרד את הכסף מההורים. אלה פשוט אנשים שיש להם.

 

האירועים האלה בד"כ לא נגמרים ב 1 בלילה אלא נמשכים לשעות מאוד מאוחרות וכיף להיות באירוע כזה, זו חוויה, מהרגע שאתה נכנס לאולם אתה מרגיש משהו אחר.

 

אגב

יש אנשים שנותנים לאורחים שלהם א וכל עממי ולא מעניין אותם, העיקר לצאת ברווח

יש אנשים שהחוש טעם שלהם לא באמת מרגיש שהאוכל לא אכיל

יש אולמות שבאופן קבוע אני והעובדים אוכלים לפני האירוע ואחרי האירוע כי פשוט אין מה לאכול שם

איך המוזמנים אוכלים? לא יודע

יש כאלה שאין להם בעיה לשבוע מהלחם והחומוס והקרפציו שעל השולחן...יש כאלה שאין להם בעיה לאכול סביצ'ה שעמד בשמש, או את הטורטיה בקבלת פנים, שזה  רוב הזמן שאריות של עוף ובשר מכל השבוע ברוטב שמסתיר את הטעמי לוואי.

לא כולם יודעים את זה, יש אנשים שפשוט בולעים את האוכל. בשבילם אתה צודק גם מנה ב 180 שח בסדר. אבל מה עם אלה שלא מסתפקים בלדחוף אוכל לפה ולבלוע?

עריכה אחרונה על ידי Transporter
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 שעות, motizkn כתב:

למה זוג צעיר שמתחיל את החיים צריך להוציא רבע מיליון שקל בשביל "הפקה"

 

זוג צעיר ותפרן שלא מגיע מהון לא צריך.

האירועים שטרנספורטר מדבר עליהם שייכים ברובם לחלק באוכלוסייה שיכולים כלכלית לעשות אירוע כזה, מצופה מהם על ידי ההורים שלהם לעשות אירוע כזה, והם וההורים שלהם הוזמנו כאורחים לאירועים כאלו מצד של קולגות ואנשים באותו מעמד חברתי וכלכלי.

 

יכולים לאהוב או לסלוד מזה, העניין נובע מכך שאנחנו מדינה עשירה בממוצע מחד ואי שיוויונית מאידך, כלומר ויש בה אנשים מאוד עשירים ואנשים שהם עניים. "מעמד הביניים" פה הרבה יותר קרוב לצד העני של הסקאלה, גם אם כתוב לו בתלוש שכר מיסוי שמקרב אותו לקצה העליון.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
  • אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • חברי המעגל הראשון
לפני 11 דקות, Transporter כתב:

נעזוב בצד את זה שאני מאוד אוהב אננס. זה פשוט פרי שנחשב יותר יוקרתי. בדיוק כמו בבשר וכמו באלכוהול ופרחים וכל תחום אחר שיש בו מדרגות

בוא, מה זה "מדרגות"? האננס פה בארץ שווה לתחת ברוב המקרים ועולה מלא כסף, בתאילנד שזה מקום של ביטוח לאומי הארדקור אננס עולה שקל וחצי וטעים פי מליון, אז?

יותר יקר זה לא תמיד יותר טוב.

עדיף לאכול מה שאוהבים, לא מה שיש עליו מחיר גבוה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 10 דקות, יובל .מ. כתב:

כי בחוות רונית ובגבריאל אומרים למלצרים "שומעים מי שמגיעים לאירועים הם קקות עם הרבה כסף אז תשתקו תתנו שירות טוב לאנשים שבבקשה זה מאמץ בשבילם וקחו את הטיפים".

 

לא,

כי אם אורח אומר למלצרית אם יש מצב לאספרסו זה מספיק בסדר ומכבד. זה בדיוק כמו לשאול אם אפשר להכין לי אספרסו. לא אמרתי לה עופי להכין לי קפה. 

אבל בגלל שאין באולם שום משמעת והנחיות למלצרים, הם עושים מה שבא להם ומאותה סיבה ישבתי בלי סכום על השולחן כי המלצר כנראה עישן סיגריה בחוץ.

 

אז כן

בחוות רונית וגבריאל זה לא יקרה, גם לא בלאגו או באמארה. ואני מודיע לך שאם בעל הבית יראה מלצר מתנהג ככה הוא יזרוק אותו מהאירוע באותו רגע.

בכלל,

באולמות האלה בד"כ הבעלים נוכחים באירועים ורוצים לראות שהכל מתנהל ומתוקתק

זה כל כך חשוב.

 

לפני 4 דקות, פריג'י כתב:

 

זוג צעיר ותפרן שלא מגיע מהון לא צריך.

 

נכון

וגם הם ^^^ יכולים ללכת לאולמות סטנדרט מעולים כמו נסיה נניח, לתת לאורחים קבלת פנים לא פחות ממדהימה כי האוכל שם טוב, אולם שנראה טוב, שירות סבבה לגמרי ולצאת סביב 280 שח מנה בממוצע

לא חייבים ללכת על הכי נמוך.

יש אולמות שאתה נמצא באירוע ומרגיש שמה שמתנהל סביבך  פשוט מזעזע. ברמה שאפילו הסכום לא לגמרי נקי. ולא זה לא אולמות של 150 שח מנה, ממש לא

יצא לי להיות באולם שהסלמון הריח כל כך רע שרק התקרבתי אליו ורציתי להקיא.

 

לפני 13 דקות, SlowRide כתב:

בוא, מה זה "מדרגות"? האננס פה בארץ שווה לתחת ברוב המקרים ועולה מלא כסף, בתאילנד שזה מקום של ביטוח לאומי הארדקור אננס עולה שקל וחצי וטעים פי מליון, אז?

יותר יקר זה לא תמיד יותר טוב.

עדיף לאכול מה שאוהבים, לא מה שיש עליו מחיר גבוה.

 

גם בבשר אפשר ליפול

מי שבוחר את הסחורה שלו בקפידה לרוב לא נופל

ושוב

אני מכיר אנשים שנגעלים מכבד אווז. אז מה?

רוב האורחים יעדיפו אנטריקוט לצד כבד אווז ולא אנטריקוט לצד פיקניה שישבה 10 שעות במעשנה. למה? ככה.

אותו דבר כאן

אננס פרי יותר מיוחד ולדעתי יותר אהוב ממלון

ברור שאם תעשה סקר בקהל תמצא אנשים שלא אוכלים אננס אבל זה לא הנושא בכלל.

 

עריכה אחרונה על ידי Transporter
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 12 שעות, ניקו פ. כתב:

האמת שאזור השרון פשוט היה הכי קרוב אז התחלנו שם, וספציפית מהעלמה באמת מאוד התרשמנו גם מהאולם וגם מהמנהל שדיבר איתנו. היה מאוד מקצועי ולעניין. האוכל נראה יפה בתמונות אבל אין לי מידע מעבר. 

מחר יש לי פגישות באלגריה ושאטו. 

רביעי לאגו, אמארה וגבריאל. 

חמישי נסיה ועוד איזה אחד (אם אני זוכר נכון יארה). 

בראשון לוקא, המקום שהכי מסקרן אותי. טיפה מעל מה שתכננתי להוציא, אבל נראה מה יש להם להציע. 

אחרי זה נשב ונחליט. 

לגבי חוות רונית זה הרבה מעל התקציב שלי כבר אי אפשר להוציא מהם מנה בפחות מ-370-380 לאדם. כנ"ל אווניו באיירפורט סיטי וקולוניה. מעדיף להתחיל את החיים בנישואין עם דירה (בשאיפה) ומשכנתא נמוכה יותר מאשר זכרונות ומחמאות מחתונה, איכותית ככל שתהיה. לשמחתי כך גם זוגתי. לא שזה לא אפשרי במקומות זולים יותר, אבל כן מתאים ציפיות לתקציב. 

בתור מישהו שהוא גם "נותן שירות" מאוד יקר בתחומו, אני בהחלט מבין את מה שאתה כותב ואני מאוד מזדהה עם מה שכתב דרדוויל על התסכול של לראות קולגות עושים דברים בצורה חאפרית. 

 

אנחנו התחתנו באולם שקוראים לו ״שמיים וארץ״ ב2017, היה מעולה, אוכל טוב...צוות טוב ובאמת שלא היו לנו שום תלונות.

זה נמצא על כביש 4..ממליץ לך לבדוק שם גם.

 

 

עריכה אחרונה על ידי Jeka88
  • רעיון טוב! 1

Peugeot 5008 1.6T Active 2020

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 שעות, llaavvii כתב:

ניקו במקרה כזה שים לב טוב לקינוחים ותתריע על כך לבעל האולם,

במרבית האולמות אם הזמנת נניח 300 מנות האולם במקרה הטוב יוציא 170 מנות קינוח, הם לוקחים בחשבון הרבה שהולכים מוקדם, ובאלגאן (אנשים קמים ומסתובבים בזמן הקינוח), ולכן לא שמים לב שאין מספיק (כמה פעמים שמעת את המילה נגמר בקינוח...),
לאחי היה קיטרינג והוא מכיר את זה היטב, שאחותי התחתנה הוא הלך לבעל האולם ודיבר איתו לפני, שהגיעו הקינוחים הוא ניגש למטבח ואמר אני רוצה לראות 420 מנות ובפועל היה טיפה יותר מ250...

 

אם השולחן ריק למה להוציא לשם קינוחים? עם כל הכבוד

סתם שיעמדו על השולחן ויתקלקלו ?

צריך להבדיל בין לעמוד על דברים קריטים כמו שירות לבין סתם לפזר אוכל כשאין למה.

בנסיה לדוגמא  יש מאפיה שפתוחה כל הערב מוציאה מאפים

לא בכל אולם זה קיים, לא כל זוג מוכן לשלם

עריכה אחרונה על ידי Transporter
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 50 דקות, פריג'י כתב:

זוג צעיר ותפרן שלא מגיע מהון לא צריך.

האירועים שטרנספורטר מדבר עליהם שייכים ברובם לחלק באוכלוסייה שיכולים כלכלית לעשות אירוע כזה, מצופה מהם על ידי ההורים שלהם לעשות אירוע כזה, והם וההורים שלהם הוזמנו כאורחים לאירועים כאלו מצד של קולגות ואנשים באותו מעמד חברתי וכלכלי.

 

לפני 4 שעות, motizkn כתב:

מי שיש את הממון אז אני בהחלט יכול להבין

טסלה 3 2022

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בשורה התחתונה אני מנסה להסביר כאן שגם מי שלא עושה אירוע במליון שח יכול למצוא אולם שמכבד את עצמו ומקפיד על דברים בסיסיים כמו שירות ואוכל אכיל.

  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 4 שעות, motizkn כתב:

לבקש מהאורחים להביא אוכל מהבית (כן הייתי גם בחתונה כזו)

הייתי גם באחת כזו ודווקא זה החתונה שהכי זכורה לי. לא לטובה או לרעה, פשוט כל שאר החתונות זה שכפולים אחת של השניה עם אותו אוכל, אותה מוזיקה, אותה תפאורה וסידורי פרחים שלא מעניינים לאף אחד ת׳ביצה.
בזאת (חתונה חברתית אני חושב ככה קראו לה) באמת הרגשתי שיש משהו טיפה יותר מיוחד מרק לסחוט ממני צ׳ק שיכסה את המנה...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

×
×
  • תוכן חדש...