Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

המלצות לאולמות אירועים עבור חתונה (משתעשעשע ברעיון לעשות טעות ולהתחתן)


ניקו פ.
שימו לב! השרשור הזה בן 623 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

לפני 16 שעות, Michazzz כתב:

היום  כמעט כל אחד יודע לצלם עם המצלמה הנכונה

 

בתור צלם חובב, זו אמירה שנכתבה מבורות, רק ע״י מי שאין לו מושג. בורות בכל הקשור למה צריך לדעת, טכנית, כדי לצלם אירוע ובורות בכל הקשור למה שצריך לדעת מבחינת התמודדות עם אירוע, באופן שייתקבלו צילומים מוצלחים.

 

בניגוד למה שחושבים, הציוד הוא החלק הפחות חשוב בצילום אירועים, מבחינה טכנית, כל זמן שהוא סביר (למעשה, בכל סוג של צילום). מה שכן חשוב, למשל, זה צלם שיש לו ציוד גיבוי, ששייך לחלק השני של להיות צלם אירועים, לדעת לתפעל אירוע חד פעמי שיש בו דברים שאסור לפספס.

 

גם בניגוד למה שחושבים, צילום אירוע הוא קשה מאוד, גם מבחינת היכולת להגיע לפריים (איפה לעמוד ואיך לתפוס את הרגע בחדר עמוס אנשים) וגם מבחינה טכנית (קשיים בתאורה משתנה, חוסר באור ותאורה מלאכותית). סתם לדוגמא, לייזרים מחסלים חיישנים של מצלמות. צלם שלא יודע את זה, יכול לגמור עם מצלמה גמורה בתחילת האירוע.

 

צלם אירוע טוב יודע מי המוזמנים שחייבים לצלם בע״פ, יודע איך לצלם עם פלאש ככה שלא כל התמונות ייצאו תחת, יודע לעבד כמויות של תמונות באופן סביר, לספק אותם בזמן,  להכין אלבום, יודע איך לעמוד ביחס לחופה, יודע להתרוצץ בין האורחים, יודע לעשות את התמונות המבויימות לפני האירוע (היה פה פעם איזה משתמש שהעלה תמונות שצילמו אותו במרינה עם הכלה, רובן ככולן שרופות. יענו, גמורות טכנית ברמה של מישהו שחשב ״שהיום כמעט כל אחד יודע לצלם עם המצלמה הנכונה״)

 

בניגוד למנות ולמתנות וכל מה שחולף, התמונות זה מה שיישאר.

  • אהבתי 8

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 26.8.2022 בשעה 18:58, Transporter כתב:

 

זה לא נכון

מגנטים היום בשנת 2022 עולה 700-1200

כש 700 לרוב לא באמת מכסה חומר ל 300 איש ואין בזה רווח, אז לא באמת יפנקו אותך

1000 זה ממוצע

מעל 1200 זה נטו שיטת מצליח

 

חבילת צילום 2 סטילס אחד וידאו נעה בין 6500-7000 ל 18,000

צלמים טובים יעלו 9000-10000

 

יש גם צלמים ב 6500, כן

לרוב לא תקבל רמה גבוהה

אנשים ממורמרים שעושים עבודה קשה בשביל 400-500 שקל נטו ולא תרצה אנשים כאלה אצלך באירוע

 

 

יש כלכך הרבה משתנים שאתה לא מודע אליהם.

יש תאריכים בשנה שיהיו זולים משמעותית כי הם ימים שקשה למכור

מעבר לזה

באותו אולם אתה יכול לקבל תפריט מאוד מפנק וטוב, ותפריט מאוד דל ומאכזב. 

ואני לא מדבר בכלל על תפריט תוספות יקרות כמו כבד אווז וכו׳.

 

זה שמישהו מכיר מישהו שמכיר את הבעלים לא יגרום לו לקבל מנה ב 100 שח פחות ממך, ממש לא

גם לא השכן של בעל האולם ולא שום דבר.

רק אנשים מאוד מאוד חשובים יכולים לקבל הנחה, וזה שהם חשובים לאו דווקא יקנה להם הנחה

אלא יותר יחס.

כלומר במקום מלצר על 3 שולחנות

ישימו מלצר לכל שולחן

יותר הקפדה על חומרי גלם, שירות, לא יגבו ממנו כסף על שעות נוספות, הנחה בעיצוב שבד״כ מגיע לעשרות אלפי שקלים וכו׳

זימנו אותי השבוע לפגישה באיזה אולם עם לקוח שלי כי קיבלו בשר שהשף חשב שפחות מתאים להגיש לו

שינינו את התפריט בדקה 90

 

תשכח מהסיפורים האלה שבתאריך שלך עם אותה כמות מוזמנים ותפריט זהה מישהו אחר שמכיר את הבעלים קיבל 100 שקבל פחות. לא קיים

 

 

מצטער

תפרו אותך

בתנאי שמדברים על מגנטים, לא על בלוקים

אין דבר כזה מגנטים ב 2200 שח

גם אם הצלם עושה לך מסאג בסוף האירוע

בוא,

צלמי מגנטים אלה בד״כ אנשים שעושים את עבודה שניה, אין הבדל משמעותי מדי בין צלם לצלם, הם צריכים אותך יותר משאתה אותם.

לעומת ספקים אחרים שמה לעשות אתה צריך אותם יותר

לטובת כל הקוראים פה

מגנטים לא צריך לעלות יותר מ 1200 שח 

כשהממוצע זה 1000

 

הדיג׳יי שתקבל בחינם זה לא דיג׳יי שגובה 7-8 אלא דיג׳יי שגובה 2000 כולל מעמ

ויבוא לאירוע שלך עם אנרגיות של 2000 כולל מעמ

מדובר על מגנטים, לא בלוקים...

האמת שזה מפתיע, בדקתי בזמנו מול 6 אנשים ולא מצאתי אף אחד שמתקרב למחיר שציינת אז בלית ברירה סגרתי על אחד מהם.

 לדעתי זה עוד בר שינוי, אז אני אשמח אם תוכל להמליץ לי (כאן או בפרטי).

 

 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 27.8.2022 בשעה 01:15, ניקו פ. כתב:

כרגע יכול לומר שבפגישה עם כמה אנשים ממש רואים את ההבדלים בין נציג מכירות\מנהל אולם שמבין מה הוא מדבר וכאלו שלא. יש כאלו שמשקיעים ומדברים על מקומות עם אקוסטיקה שונה, על הנעימות של המפיות ועל כמה שהוא מקפיד שהמלצרים יהיו יעילים וטובים לעומת כאלו שאני מגיע לפגישה ואני מרגיש שמנסים לסיים את יום העבודה כמה שיותר מהר שאלך. 

 

כמה דברים על אנשי מכירות

לא תמיד זה שמספר ומספר ומספר הוא איש מכירות יותר טוב

הרבה מהם מבלבלים את המוח. זה מתחלק:

יש כאלה שישמעו אירוע 300 איש, לא בא לנו להשתגע וכו' ופשוט לא יהיה להם מספיק מוטיבציה למכור לך  כי אתה באמת לא ריווחי להם.

יש את האחרים שבאוטומט שלהם מתחילים לספר סיפורים שלא קיימים: "עשו פה בפסח שיפוץ  5 מליון שח תאורה של הגברה ותאורה"...החליפו ציוד ב 200 אלף זה נהיה 5 מליון

וגם את המעט שהםשמו אף אחד לא יודע להפעיל שם.

 

בקיצור זה מאוד תלוי מי עומד מולך

וכן אם הגעת לאולם שרגיל למכור 350-450 מנה

והאיש מכירות הבין שאתה מחפש 250-300, אין לו את המוטיבציה להשתגע להתאבד עלייך בפגישה כי אתה ממילא לא ריווחי

קורה לכל איש מכירות

 

לפני 5 דקות, GAD57 כתב:

מדובר על מגנטים, לא בלוקים...

האמת שזה מפתיע, בדקתי בזמנו מול 6 אנשים ולא מצאתי אף אחד שמתקרב למחיר שציינת אז בלית ברירה סגרתי על אחד מהם.

 לדעתי זה עוד בר שינוי, אז אני אשמח אם תוכל להמליץ לי (כאן או בפרטי).

 

 

 

תכתוב לי את התאריך ואיפה האירוע נדאג לך

  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני נמצא עכשיו באיזה אולם באיזה השרון

קבלת פנים מזעזעת

עמדה של סושי וכאלה- שום דבר לא יושב על קרח..פחד אלוהים לגעת

סינטה פרוסה- קשה כמו אבן

עמדה של טאבון סוג של. משהו בצורת לחם יוצא מהטאבון ואנשים אמורים למרוח על זה פסטו ולאכול. מישהו באמת משלם על זה.

עמדה של קבב וצוריסו סביר מינוס

עמדה עם בצק פילו ובתוכו שאריות של הקבבים מאתמול

ועמדה של אסאדו ברוטב טריאקי סופר מתוק כדי שלא ירגישו אם הבשר  הוכן שלשום

 

6 עמדות

שום דבר לא אכיל

 

ועדיין

יהיו אנשים שיגידו שהאוכל פה מדהים

 

  • מצחיק 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הרמתם לי להנחתה. יש פה דיון על צלמים.
אתמול ב"בואו לאכול איתי" היה המקבילה של טרנספורטר בתחום צילומי החתונות.
טרנספורטר מכיר פיני צלם חתונות מירושלים?
מותג!

דפק להם שם על האש ג'ונגלר.
 

  • אהבתי 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ועמדה של עראיס שהוכן מראש ומחממים אותו מולך על פלנצה

 

זה בדיוק ההבדל בין 300 ל 450 שח למנה

 

נכנסתי לבר קפה שאלתי את המלצרית אם יש מצב לאספרסו

היא תיקנה אותי "יש מצב לאספרסו בבקשה?"

 

בלאגו בראשון ובגבריאל בנס ציונה אין מלצריות כאלה.

גם לא בחוות רונית ובאמארה.

 

ובמקומות הנ"ל גם טורחים לשים מספיק מצננים בקבלת פנים בחוץ שאנשים לא ימותו מחום.

 

רק מציין דברים קטנים וברורים שבאולם פרימיום הם סטנדרט ובאולם פח זה לא חובה.

הרבה לפני הרמה של הנתחים והשקדי עגל והמוח וכו. קודם כל הדברים הקטנים

כשאתה משלם 300 שח מנה זה לא תמיד מעניין את בעל הבית.

 

עריכה אחרונה על ידי Transporter
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 56 דקות, Transporter כתב:

 

עמדה עם בצק פילו ובתוכו שאריות של הקבבים מאתמול

 

לא ראיתי את המנה הזו בחתונות מאז שהייתי בן 17 בערך. 

אגב, ההבדל בין 450 ל-300 בחלק מן המקומות הוא גם ביום והתאריך. עבור אותו המקום, בהכרח שחתונת החורף ב-300 תהיה פחות פרימיום מבחינת אוכל וכו' מחתונת הקיץ ביום חמישי שעולה 450?

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קודם כל כן

יש אולמות שבחורף מקצצים בתפריט כדי לתת מחיר זול.

אבל לאו דווקא

יש מקומות שאם אתה מביא רק 300 איש בקיץ גובים מחיר יותא יקר

כי הם יכולים להכניס 500 איש במקומך אז המחיר שלך אוטומטית עולה

 

בכל מקרה אני דברתי על מקומות שבזמן נתון גובים 300 לעומת אחרים שגובים 450 באותו יום

 

איפה שאני נמצא אין שום דבר לאכול פשוט זוועה

 

עריכה אחרונה על ידי Transporter
  • רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תשמע, לפעמים יש יתרונות לאוכל מעפן.

 

את אשתי הכרתי בחתונה עם אוכל מעפן. ישבנו כמה חברים של החתן באותו השולחן עם כצה חברות של הכלה ולקראת סוף האירוע שאלתי אותה אם גם היא רעבה ואם בא לה לקפוץ לאיזה פאב לאכול משהו ומאז אנחנו כבר 28 שנים יחד.

  • אהבתי 2
  • מעניין 1

תודה הגברת שרה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • חברי המעגל הראשון

אני הגעתי למסקנה שיש אנשים שפשוט לא מעניין אותם לאכול. מבחינתם זה מטרד הכרחי ולא הנאה.
אנשים כאלה צריכים לקבל אחוזי נכות מביטוח לאומי.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אין בעיה שהאוכל באירןע יהיה מעפן

אבל בקבלת פנים חייב להיות טוב

זה הבסיס של התפריט

מי שנותן זבל בקבלת פנים ככה יראה כל האירוע שלו

 

ושוב

הכל כסף

כשמגישים סינטה יבשה וסלמון חי בלי קרח

זה כבר לא בחירה שגויה של הזוג מהתפריט אלא אולם זבל

בקיצור ישבתי לאכול.

אין סכום

מבקש ממלצר סכום

אומר לי שהוא לא מלצר שלי

אף אחד לא באמת שם לב שאני ועוד מישהו יושבים בלי סכום.

עד שהגיע איזה צדיק שאמר שידאג לכל מה שחסר לנו.

הזמנתי שניצלונים זה נראה הכי פחות נפילה

קיבלתי שניצל מאמאעוף מעובד.

 

באולם נורמלי מלצר שיגיע לאורח שזה לא השולחן שלו חעוף הבייתה מיידית

ואולם שמכבד את עצמו לא מגיש שניצל קפוא במיקרו.

 

דברים קטנים שמעידים על המקום.

אבל שוב חשוב לציין

אני כבר שנים ממקד את עצמי בעיקר בהפקות יוקרה וקהל שמשלם ושואף לשלמות.

מה שאני רואה, אחרים לא תמיד יראו. גם לא את האגרטלים על השולחן שמזמן לא ניקו אותם. במקום מתוקן כל תחילת אירוע הכל עובר אמבטיה של סבון וניגוב שלא ישארו כתמים.

 

העיקר שאולמות בשרון מציגים ללקוח שהם באיזור השרון כמה רמות מעל האולמות בפריפריה באשדוד

יכולים לחלום

עריכה אחרונה על ידי Transporter
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כשאתה טוב/ מקצוען בתחום שלך, זה פתאום מפריע לראות אחרים שעושים פאשלות מטומטמות בתחום שלך. מבין לליבך

  • אהבתי 2
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

 Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 39 דקות, DareDevil כתב:

כשאתה טוב/ מקצוען בתחום שלך, זה פתאום מפריע לראות אחרים שעושים פאשלות מטומטמות בתחום שלך. מבין לליבך

 

נכון. לי זה לא חדש, כתבתי גם למעלה שיש הרבה מקומות שאין טעם בכלל ללכת אליהם. אבל סתם נתקלתי אז רציתי להסביר פה עם דוגמא אמיתית במה מדובר ולא סתם באוויר.

לא כולם שואפים לרמה של ההפקות שאני מוציא

לא לכולם. יש תקציב לזה

עובדה שהיום הרבה אנשים אכלו את האוכל שהגישו וחלק גדול מהם יגידו שהיה טעים. לפעמים אנשים מגיעים רעבים מהעבודה ואוכלים כל מה שנותנים להם.

ויש אנשים שמודעים לזה שהם לוקחים אולם שהוא לא מושלם, פשוט כי הם לא מוכנים לשלם 500-1000 שח לראש

אפשר לספור על יד אחת את מספר האולמות בארץ שנותנים תמורה מושלמת למחיר

יש המון דקויות שהרבה אנשים לא יתייחסו אליהם ולי זה מפריע. לדוגמא מגישים פה מלון בבר פירות. יש פירות שנחשבים זולים מאוד. מלון אחד מהם. בדיוק כמו להגיש המבורגר  או ברבוניות במנה עיקרית.

מי שבאמת משקיע יגיש אננס והרבה, לא 2 יחידות על 400 אורחים

זה דברים שהרבה אנשים לא באמת שמים לב אליהם.

כמובן שיש דברים הרבה יותר משמעותיים מכל אלה, אבל זה כבר מתבטא בסכומים מאוד גדולים ואני מראה פה דווקא את הדברים הפשוטים שלא צריך להיות אוליגרך כדי להזמין

 

לפני 28 דקות, avargel כתב:

קצת קשה לי לקחת אותך ברצינות אחרי כל שרשורי הוואגיו של איציק וביטוח לאומי, סורי

 

לא נורא כשתתחתן אל תתייעץ איתי

עריכה אחרונה על ידי Transporter
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 2 דקות, Transporter כתב:

נכון

לא כולם שואפים לרמה של ההפקות שאני מוציא

לא לכולם. יש תקציב לזה

היום עבדת באירוע או שהיית אורח?

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

 Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

×
×
  • תוכן חדש...