Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1370 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

ואני מייצר 600 ק"ג חמצן דרך הפוטוסינתזה ביער הפרטי שלי.

חבר, סיסמאות זה טוב ויפה, אבל כדי לייצר 50 קילוואט במינימום!!!! ביום, מה שטח הגג שלך? 300  - 400 מ"ר? זה נראה לך משהו שרלוונטי לפלוני אלמוני שגר בפתח תקווה בדירה בבניין של 25 קומות? זה נראה לך רלוונטי למישהו מתחת לעשירון 9 שבמקרה לא גר בבית פרטי ענק?

מעבר לזה, 500 קמ לסוללה זה אולי אפשרי למי שגר בעיר שטוחה ולא יוצא ממנה. וזה לא מישהו שמבזבז 1500 שח בחודש על דלק. 

ובכלל לא מומלץ להטעין את הסוללה מעל 80% ביום יום. 

עריכה אחרונה על ידי gollu
  • אהבתי 1
פורסם

זה תמיד הסגנון כאן? בוטה ומזלזל? צירפתי גרף תפוקה יומית, וחודשית, שלוש שנים אחורה.... 

חשבוניות דלק לחודשים קודמים לא אצרף😊, אבל הסכום שרשמתי... 

שטח הגג שלי מתחת למה שציינת, וטווח נסיעה של האיוניק בטעינה מלאה אכן 540 ק"מ. 

גם ללא ייצור חשמל על הגג, עלות חשמל שהרכב צורך 100-150 שקל, גם למי שגר בקומה 25 בפ"ת...

להלן החישוב: 

צריכת חשמל באיוניק 14.3 קוט"ש/100ק"מ,

מחיר קוט"ש 53 א"ג, 

בחישוב פשוט לנסועה של 1,500 ק"מ/חודש 

0.53x14.3x100÷1500 יוצא 113 שקל... לחודש. Screenshot_20221001-215531_SolarEdge.thumb.jpg.1a5cb368207ad8b461846e00f775b1c1.jpg

גרף ייצור של יום אחד. שטח הפנלים 72 מ"ר, לא 300,ולא 400😊

Screenshot_20221001_222756.jpg

• אהבתי 5
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 4 שעות, gollu כתב:

ואני מייצר 600 ק"ג חמצן דרך הפוטוסינתזה ביער הפרטי שלי.

חבר, סיסמאות זה טוב ויפה, אבל כדי לייצר 50 קילוואט במינימום!!!! ביום, מה שטח הגג שלך? 300  - 400 מ"ר? זה נראה לך משהו שרלוונטי לפלוני אלמוני שגר בפתח תקווה בדירה בבניין של 25 קומות? זה נראה לך רלוונטי למישהו מתחת לעשירון 9 שבמקרה לא גר בבית פרטי ענק?

מעבר לזה, 500 קמ לסוללה זה אולי אפשרי למי שגר בעיר שטוחה ולא יוצא ממנה. וזה לא מישהו שמבזבז 1500 שח בחודש על דלק. 

ובכלל לא מומלץ להטעין את הסוללה מעל 80% ביום יום. 

לא מבין למה אתה כועס עליו. שאלו אותו, ענה. 

• אהבתי 1

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם

הנתונים שלך שגויים, 

הטווח של האיוניק 5 הוא במקרה המקסימלי 481 קמ. הוא כמובן תלוי סגנון נהיגה.

צריכת החשמל הממוצעת אצלי היא 17.2 קוטש ל 100 קמ, חבר מדווח על 18 קוטש ל 100 קמ. 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

אין פה טענה נגד "מה יש אצלך", אני כן טוען שזה לא רלוונטי ל95% מהאוכלוסיה בישראל, וזה כלל לא רלוונטי למה ששאל פותח השרשור. 

1. זה שיש לך וילה פרטית שמייצרת חשמל כלל לא רלוונטי להיתך בעלים של רכב חשמלי.

2. המספרים שלך לצריכת חשמל של הרכב לא מתיישבים עם המספרים מהעולם, עד כדי 10-20% הפרש.

3. מחיר השימוש ברכב חשמלי היום נמוך ממה שיהיה בעתיד כשיטילו מיסים ייעודיים. 

פורסם

קיבלתי איוניק מיוחדת, עם צריכת אנרגיה נמוכה😊

גם על צריכת הגולף שלנו אומרים: לא ייתכן. אני שולח צילום לוח שעונים. 

מיסוי בעתיד.... אלוהים גדול. אנחנו חיים בהווה😊

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 9 שעות, Yosi_Amiel1 כתב:

0.53x14.3x100÷1500 יוצא 113 שקל... 

בתאריך 30.9.2022 בשעה 15:25, Yosi_Amiel1 כתב:

אני נוסע באיוניק 5 כבר 4 חודשים, כ-11,000 ק"מ. תענוג, רכב חזק ונוח, תאוצה מצויינת, מיזוג אויר יעיל, וטווח סוללה אמיתי מעל 500 ק"מ. 

ירדנו מהוצאה חודשית על דלק של 1,500 שקל לאפס! נכנסים לתחנת דלק רק לבדוק לחץ אוויר בצמיגים, למלא מים למתזים, או לשתות קפה😊.

את החשמל לרכב אני מייצר לבד עם תאים פוטוולטאיים על הגג, ועמדת טעינה ביתית. זה העתיד, מה יהיה בעוד 7 שנים, כשהסוללה תיחלש או תיגמר, לא מעניין אותי היום. ואכן נכון, מחיר הסוללות יורד בהדרגה. 

תסביר לי למען השם,

אם הנסועה שלך לפי מה שכתבת היא 1500 ק”מ בחודש ושילמת ע”ז 1500 ש”ח,

אז או שהיה לך חור במיכל דלק,

או שנסעת עם טרקטור,

אין לי שום הסבר אחר,

או שיש לך איזה משואה מתמטית שתסביר את הנעלם.

אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם

לא בהכרח 1,500 ק"מ. ייתכן שיותר, נוסע די הרבה. לא עוקב אחרי הקילומטרז', אבל מקבל חשבונית מרכזת חודשית לדלק, ואותה קל לזכור. מצטער שנכנסתי בכלל לעניין כאן. לא חשוב לי בכלל לשכנע מישהו.

פורסם
לפני 11 שעות, Yosi_Amiel1 כתב:

זה תמיד הסגנון כאן? בוטה ומזלזל? צירפתי גרף תפוקה יומית, וחודשית, שלוש שנים אחורה.... 

חשבוניות דלק לחודשים קודמים לא אצרף😊, אבל הסכום שרשמתי... 

שטח הגג שלי מתחת למה שציינת, וטווח נסיעה של האיוניק בטעינה מלאה אכן 540 ק"מ. 

גם ללא ייצור חשמל על הגג, עלות חשמל שהרכב צורך 100-150 שקל, גם למי שגר בקומה 25 בפ"ת...

להלן החישוב: 

צריכת חשמל באיוניק 14.3 קוט"ש/100ק"מ,

מחיר קוט"ש 53 א"ג, 

0.53x14.3x100÷1500 יוצא 113 שקל... לחודש. Screenshot_20221001-215531_SolarEdge.thumb.jpg.1a5cb368207ad8b461846e00f775b1c1.jpg

גרף ייצור של יום אחד. שטח הפנלים 72 מ"ר, לא 300,ולא 400😊

Screenshot_20221001_222756.jpg

כדאי, בכדי לקבל תמונה נכונה, להוסיף את עלות קימום הגג הסולארי, ענין של לא מעט עשרות אלפי שקלים לדעתי. 

פורסם (נערך)

82,000 שקלים. החזר השקעה לפי מחירי החשמל תוך כשבע שנים. מכיוון שבמקרה של טעינת רכב חשמלי נחסכת גם הוצאה חודשית על דלק, ההחזר יהיה תוך כ-4 שנים. 

עריכה אחרונה על ידי Yosi_Amiel1
הוספת קטע
פורסם

בלי להכנס לאקטואריה שלך, אתה לא יכול לקזז את מחיר הלוחות הסולארים ממחיר הדלק. כי בהנתן ולא הייתה מתקין לוחות, זה לא שהייתה מתדלק את האיוניק 5 בדלק אלא בחשמל. כך שרק מחיר החשמל רלוונטי.

פורסם

למה? אם הוצאתי כל חודש 500 שקל על חשמל בבית, ו-1,500 על דלק, ועכשיו ההוצאה הכוללת לדלק וחשמל  94 שקלים לחודשיים לחברת החשמל. נשאר יותר כסף בחשבון לא😊, בלי שההתנהגות הכלכלית השתנתה: נוסעים אותו מרחק, ומדליקים מזגנים באותן שעות (למעשה עכשיו יותר, כי זה חינם)😊

נכון, למען הדיוק החשבונאי צריך להחסיר מהחיסכון 150 שקלים "עלות"  החשמל שצורך הרכב, אבל עדיין, החזר ההשקעה משתפר כי דלק יקר בהרבה מחשמל. 

למעשה העניין קצת משתפר יותר, כי מחירי חשמל ודלק עולים יותר מהר מהמדד לאחרונה, ואת ההשקעה כבר עשיתי, מזמן, ואין עלויות תחזוקה (מלבד קצת מים וחומר ניקוי לפנלים מדי פעם)😊

תשואה מובטחת מעל 20% קשה למצוא. 

בנדל"ן למגורים מקבלים תשואה 2.5-3%. 

ובעתיד, אומרים לי, נשלם לפי נסועה, מס גודש, והשד יודע מה עוד. נכון מן הסתם, אבל בעתיד...  בגילי האופק כבר לא כזה רחוק😊

• תוכן חדש...