Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1462 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,
המזגן שלי ברכב התקלקל לפני כ3 שבועות לערך.
הכנסתי את הרכב למוסך, מילא לי גז ושחרר אותי. 211 ש"ח. למחרת המזגן שוב לא עבד והחזרתי את הרכב למוסך שבוע אחרי.
מילא גז - ללא חיוב.
תיקן צינור מזגן ממעבה - 550 צינור מחודש +200 ש"ח עבודה לא כולל מע"מ.
למחרת - מזגן שוב לא עובד!

אני מחזיר את הרכב למוסכניק בשלישי ואני תוהה איך להתנהל במצב כזה, אם ידרוש תשלום נוסף על חלק אחר? אם ידרוש עוד עבודה? האם זה הגיוני? אני לא רוצה לשלם שוב סכומים כאלו ולמחרת שוב לא יעבוד והוא ימשיך לקחת ממני כסף.
מה עושים במצב כזה?
תודה.

פורסם

בפעם השניה אמור היה לקזז לך את עלות מילוי הגז בביקור הראשון, אם לא עשה זאת, עדיף היה לגשת למקום אחר. הדבר כמובן נכון אף יותר בפעם הזו - השלישית. 

פורסם
לפני 16 דקות, Moshe c כתב:

בפעם השניה אמור היה לקזז לך את עלות מילוי הגז בביקור הראשון, אם לא עשה זאת, עדיף היה לגשת למקום אחר. הדבר כמובן נכון אף יותר בפעם הזו - השלישית. 

לא לקח על גז בפעם השניה, לקח על צינור כלשהו+עבודה.
השאלה לגבי הפעם השלישית. אם יגיד שמשהו אחר לא תקין? מרגיש לי חוסר מקצעויות.

פורסם

כתבתי שהיה צריך לקזז את עלות מילוי הגז מהביקור הראשון מתוך עלות הביקור השני.

אם הכנסת או שאתה מתכוון להכניס את הרכב לאותו מוסך בשלישית, כדאי שתאמר לו שאתה מצפה שיתקן את הבעיה ויקזז את התשלומים הקודמים. אם הוא לא מעוניין לקזז, לא הייתי מטפל שם.

אישית, לאחר שלא קיזז את הפעם הראשונה מהשניה, לא הייתי חוזר אליו. 

פורסם
לפני 49 דקות, Moshe c כתב:

אם הכנסת או שאתה מתכוון להכניס את הרכב לאותו מוסך בשלישית, כדאי שתאמר לו שאתה מצפה שיתקן את הבעיה ויקזז את התשלומים הקודמים. אם הוא לא מעוניין לקזז, לא הייתי מטפל שם.

אישית, לאחר שלא קיזז את הפעם הראשונה מהשניה, לא הייתי חוזר אליו. 

תודה,
השאלה היא כזאת - אם הוא לא מסכים לקזז מהטיפול השלישי, האם יש משהו שאני יכול לעשות מלבד ללכת למוסך אחר?
העניין הוא שגם אם אני נשאר אצלו, אני תאורתית יכול לחזור אליו בפעם הרביעית-חמישית וכ'ו. אין לי הבטחה שהוא יסדר את זה.

פורסם
לפני כשעה, Moshe c כתב:

לפני שעתיים, 1Pizza1 כתב:

לא לקח על גז בפעם השניה

לא לקח על גז פעם שניה = קיזז עלות מילוי גז מביקור ראשון, הרי היה צריך למלאות גז בכל מקרה בטיפול שכולל החלפת צנרת, אז לא לקח כאן שום דבר מעבר למה שהיה עולה בכל מקרה.

ולעניין השאלה - איתור דליפת גז זה סיפור שעלול להיות מורכב ומתמשך, לא כל מוסך מוכן להתחייב מראש להצלחה ולמחיר, בד"כ מתחילים במילוי גז ואז עוברים לחיפוש דליפה אם עדיין לא מקרר.

לדעתי מוסכניק אמין צריך פשוט ליידע את הלקוח מראש שזה התהליך ושא"א לדעת מה תהיה העלות הסופית.

פורסם
לפני 46 דקות, 1Pizza1 כתב:

תודה,
השאלה היא כזאת - אם הוא לא מסכים לקזז מהטיפול השלישי, האם יש משהו שאני יכול לעשות מלבד ללכת למוסך אחר?
העניין הוא שגם אם אני נשאר אצלו, אני תאורתית יכול לחזור אליו בפעם הרביעית-חמישית וכ'ו. אין לי הבטחה שהוא יסדר את זה.

לדעתי אם הוא קיבל שתי הזדמנויות עדיף לא לתת הזדמנות שלישית כי זה כמו לנסות להחזיר הפסד בקזינו. 

בקש המלצה לפי אזור לאיש מזגנים מומלץ 

לפני 17 דקות, chezik כתב:

לא לקח על גז פעם שניה = קיזז עלות מילוי גז מביקור ראשון, הרי היה צריך למלאות גז בכל מקרה בטיפול שכולל החלפת צנרת, אז לא לקח כאן שום דבר מעבר למה שהיה עולה בכל מקרה.

ולעניין השאלה - איתור דליפת גז זה סיפור שעלול להיות מורכב ומתמשך, לא כל מוסך מוכן להתחייב מראש להצלחה ולמחיר, בד"כ מתחילים במילוי גז ואז עוברים לחיפוש דליפה אם עדיין לא מקרר.

לדעתי מוסכניק אמין צריך פשוט ליידע את הלקוח מראש שזה התהליך ושא"א לדעת מה תהיה העלות הסופית.

בפעם הראשונה איש מקצוע רציני מבין שאם אין גז יש דליפה ויש לאתר את המקור שלה לפני שמבזבזים כספי לקוח. בפעם השניה הוא לא אמור היה להחליף את הצינור אם לא ראה את הנזילה. מכיוון שהבעיה לא נפתרה כנראה שהצינור היה תקין ולכן מילוי הגז בשנית ממילא לא היה רלוונטי

פורסם
לפני 11 דקות, Moshe c כתב:

בפעם הראשונה איש מקצוע רציני מבין שאם אין גז יש דליפה ויש לאתר את המקור שלה לפני שמבזבזים כספי לקוח. בפעם השניה הוא לא אמור היה להחליף את הצינור אם לא ראה את הנזילה. מכיוון שהבעיה לא נפתרה כנראה שהצינור היה תקין ולכן מילוי הגז בשנית ממילא לא היה רלוונטי

"איתרנו את הדליפה, יש שם צינור שהולך למעבה, חלקו גומי וחלקו מתכת והגומי פשוט בחיבורים נקרע והגז בורח. צינור חדש מהחברה עולה 1000 שקל. אפשר לתקן את הצינור זה 550 ועבודה זה 250"
שיחה שיש לי איתו. נשמע שהוא כן מצא את הדליפה. השאלה אם אני יכול לבוא אליו בטענות או שהוא יכול פשוט להגיד לי "הצינור הזה היה קרוע, ועכשיו ראינו שיש לך צינור אחר שקרוע"

פורסם

טבען של מערכות שעובדות בלחץ, שברגע שמתקנים דליפה, תתרחש דליפה חדשה בנקודה הבאה הכי חלשה.

אף אחד לא יכול להבטיח לך שלא תצוץ בעיה חדשה אלא אם כן תשאיר לו את הרכב לשימושו היומיומי לאחר התיקון והוא יחווה בעצמו את הנזילה החדשה.

דבר אחר, יש חשיבות למילוי הכמות המדוייקת של הגז הנדרשת במערכת. אם ממלאים יותר מדי או מעט מדי, הלחץ עלול להיות גבוה מדי ולפרוץ אטמים.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני כשעה, 1Pizza1 כתב:

"איתרנו את הדליפה, יש שם צינור שהולך למעבה, חלקו גומי וחלקו מתכת והגומי פשוט בחיבורים נקרע והגז בורח. צינור חדש מהחברה עולה 1000 שקל. אפשר לתקן את הצינור זה 550 ועבודה זה 250"
שיחה שיש לי איתו. נשמע שהוא כן מצא את הדליפה. השאלה אם אני יכול לבוא אליו בטענות או שהוא יכול פשוט להגיד לי "הצינור הזה היה קרוע, ועכשיו ראינו שיש לך צינור אחר שקרוע"

אם ראית שאכן כך הדבר אז תוקנה דליפה אחת ויכול להיות שקרה שהייתה דליפה נוספת או שכמו שכתב החבר מעליי חשוב לוודא שאכן הוכנסה כמות נכונה של גז. לא ברור לי גם למה המוסך לא בדק שהמערכת תקינה לפני ששחרר את הרכב כי קשה לי להאמין שהרכב יצא תקין וזמן קצר לאחר מכן קרתה עוד תקלה. 

קשה לדעת מה בדיוק הבעיה דרך מלל בפורום, בסהײכ מנסים לעזור מנסיון. 

אני אישית לאחר שני נסיונות כושלים מקבע את ההפסד ומוצא אדם מקצועי לתיקון משום שבדרײכ במקרים כאלו אם רוצים לחסוך זה בסוף יוצא יקר יותר. 

פורסם

בוודאי שתחזור.

אולי התיקון האחרון שבוצע הוא דווקא הבעייתי, נניח הצינור שהחליף בהרכבה שלו הגומיית אטימה נקרעה וזה באחריות.

ויכול להיות גם שיש עוד דליפה.

פורסם

תודה רבה.
השאלה במקור לא הייתה האם לחזור אליו, אלא יותר האם לבוא אליו בדרישות והאם אני יכול לעשות משהו במידה ויסרב.

פורסם

לדעתי, אתה צריך רק לשלם/לקבל רק את ההפרש עד לתיקון. אם, למשל, הוא אומר שהבעיה עכשיו היא מדחס בעלות 3000 ש"ח, בדקת שהמחיר סביר, ושילמת קודם 600 ש"ח, אתה חייב 2400 ש"ח. אם הוא מסרב לזה, אתה יכול לפנות למוסך אחר, ולדרוש/לתבוע אותו על מה ששילמת.

• תוכן חדש...