Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1480 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלומות,

התבקשתי להתייעץ כאן ע"י חבר שגר בישראל ולא בקיא מדי בתחום הרכב, אבל מרגיש עקוץ. הנ"ל בעל טויוטה אוריס בת כעשור, מהראשונות שכבר היו היברידיות. במשך שנים הוא טיפל בה באופן סדיר אצל מוסך מורשה יבואן מהמוכרים בארץ, והיה מאד מרוצה מהשירות. מדי שנה בשנה הוא גם שילם ביטוח נוסף בשווי כמה מאות שקלים שאמור היה לכסות נזק או תקלה בסוללות.

ביולי האחרון בוצע הטיפול השנתי, ובדיעבד מסתבר שהמוסך לא הזכיר לו שהביטוח נגמר והוא לא זכר לחדשו. בפברואר השנה פתאום שבקו הסוללות, אין לי פרטים על התקלה המדוייקת אך הבנתי שהגיעו לסוף חייהן. כאשר פנה הבחור למוסך הוא גילה שאין לו ביטוח, ושסט חדש עולה כ-9000 ש"ח. המוסך מעולם לא שלח הצעת מחיר בכתב אך הקליינט הסכים למחיר הנ"ל וזה מגובה בהקלטות של השיחה שקיימות אצל המוסך (כי הם חבר'ה רציניים כאמור). לקח עוד כמה חודשים לסוללות להגיע למלאי, ולפני כשבועיים כאשר הוזמן הקליינט לסור אל המוסך ולהחליפן, פתאום הסתבר שהמחיר כבר טיפס ל-11 אלף ו'לפנים משורת הדין' עשו לו טובה והסכימו להתקינן תמורת 10 אלפים. לא מובן לי בדיוק מדוע, אך הוא הסכים לזה וכיום הסוללות מותקנות.

כרגע כואב לו בכיס, ולאחר הטראומה הוא מתחיל לחשוב שמשהו פה לא כשר:

1. מדוע לא הזכירו לו במוסך שהביטוח נגמר? סבבה, אשמתו שלא עקב, אבל האם זה היה בתום לב שדווקא השנה 'שכחו' להגיד לו כפי שעשו מדי שנה עד כה?

2. מדוע לא שמו לב בטיפול השנתי שבריאות הסוללה יורדת, מה שהגיוני בהתחשב בגילה? או שאולי שמו לב, הבינו לאן זה הולך, ובגלל זה גם לא אמרו כלום על הביטוח?

3. מדוע לא כיבדו את המחיר שהתחייבו עליו בפברואר, במיוחד בהתחשב בכך שהשיחה מוקלטת והמוסך לא מכחיש אותה?

4. ולסיכום - האם לדעתכם יש לו קייס נגד המוסך על התנהלות לא כשרה או סעיף אחר בסגנון?

את דעתי בנושא אשמור לעצמי כרגע, כי אני לא גר בארץ כבר הרבה שנים ולא יודע עד כמה היא רלוונטית לשוק המקומי. אבל אשמח לשמוע את דעותיכם/המלצותיכם ולהעבירן הלאה.

בתודה מראש.

פורסם

לדעתי האישית:

2. האם בדיקת סוללה מוגדרת ביגרת טיפולים? האם נעשתה הבדיקה בעבר בטיפולים הקודמים?
1. האם בעבר תזכורות נעשו בזמן או בצמוד לטיפולים השנתיים או ללא קרש לטיפולים? אם בדיקת סוללה נעשתה בעבר, סביר להניח שהיא נעשתה גם בטיפול האחרון ואפשר לטעון לחוסר תום לב שהמוסך בחר לא לעדכן את הלקוח ולחכות עד שהביטוח יפוג על מנת שהלקוח לא יפעיל את הביטוח.
3. להצעות מחיר יש תוקף. גם אם לא צויין במפורש בגלל שנמסר בעל פה, המוסך יכול לטעון שיש תוקף מקובל להצעות שהם נותנים והתוקף קצר ממספר חודשים.
4. הייתי בודק 1+2 ומנסה לתבוע. יכול להיות שהמוסך יעדיף לסגור את העניין לפני המשפט.

פורסם

הדבר היחיד שמגיע לו זה תיקון לפי הצעת המחיר שאישר.

ביטוח זה באחריותו/אחריות היבואן והמוסך לא שייך לזה ולגבי התעייפות הסוללה כל זמן שהיא תקינה היא תקינה.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
לפני 45 דקות, Night Driver כתב:

ביטוח זה באחריותו/אחריות היבואן והמוסך לא שייך לזה

בית משפט עשוי לחשוב אחרת, אם מידי שנה במשך עשור הם דאגו להזכיר לו ופתאום הפסיקו, שופט עשוי לפסוק שהנוהג מחייב מגיע לי פיצוי (אולי חלקי).

חברות ביטוח חייבות לתזכר לקוחות על פקיעת התוקף של ביטוחים מסויימים. זה לא חל כאן כי זה לא באמת ״ביטוח״ שכפוף להוראות המפקח, אבל נוהג מחייב הוא מושג מקובל.

אנסה למצוא פסקי דין רלוונטים.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם (נערך)

מאחר והניסוח מאוד כללי, אז ככה גם תהיה התשובה.

1. בטויוטה יש אפשרות לבטח את הסוללה עד יום הולדת 12 של הרכב. מאחר והרכב בן כעשור (ניסוח כללי), יתכן שיותר אינו זכאי להיכלל בביטוח -> ולכן לא אמרו כלום לגבי כך...

2. יתכן שהיו אינדיקציות לירידה באיכות הסוללה ויתכן שלא. בלי מידע מוצק - זה רק בגדר ניחוש. בנוסף, ראה סעיף 1.

(אם לא ניתן לעשות ביטוח לסוללה, אז מה הטעם לעדכן את הלקוח שיש ירידה באיכות סוללה ? הרי סתם יכנס ללחץ ומתח. אולי הסוללה תחזיק מעמד עוד כמה שנים. אולי הסוללה תמות מחר)

3. קורונה. קורונה. קורונה.  כיום אף אחד לא מסוגל להתחייב למחיר רכב (או חלפיו) מאחר והיצרן עצמו לא מסוגל להתחייב למחיר.  המחיר נקבע רק ברגע האחרון. למיטב ידיעתי, יש חקירה בנושא זה (אך אינני זוכר מי בדיוק חוקר, והאם יש לו סמכויות או שזה סתם רעש תקשורתי).

4. במידה והוא יכול להוכיח כי הסוללה הוזמנה זמן (מאוד) קצר לאחר קבלת הצעת המחיר -> יכול לתבוע את המוסך בגין הפרת חוק הגנת הצרכן.

עכשיו גיליתי שיש דבר שנקרא רשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן. אולי כדאי לפנות אליהם לראות האם הם מספקים את הסחורה...

https://www.gov.il/he/service/filing_a_complaint_to_fair_trade_authority

עריכה אחרונה על ידי guya72
פורסם
לפני שעתיים, guya72 כתב:

אולי הסוללה תחזיק מעמד עוד כמה שנים. אולי הסוללה תמות מחר

לקוח לא צריך מוסך בשביל זה. מצפים מהמוסך לספק משהו יותר קונקרטי.

פורסם
לפני שעתיים, Be roo כתב:

בית משפט עשוי לחשוב אחרת, אם מידי שנה במשך עשור הם דאגו להזכיר לו ופתאום הפסיקו, שופט עשוי לפסוק שהנוהג מחייב מגיע לי פיצוי (אולי חלקי).

חברות ביטוח חייבות לתזכר לקוחות על פקיעת התוקף של ביטוחים מסויימים. זה לא חל כאן כי זה לא באמת ״ביטוח״ שכפוף להוראות המפקח, אבל נוהג מחייב הוא מושג מקובל.

אנסה למצוא פסקי דין רלוונטים.

נכון.

הנקודה היא שהמבטח הוא היבואן ולא המוסך.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 5 דקות, Night Driver כתב:

הנקודה היא שהמבטח הוא היבואן ולא המוסך.

אם המוסך ביצע תזכורות לפי הנחית היבואן והפעם התרשל, יתכן שיראו בו צד בענין.

פורסם

גם אני (שלא מבין כלום במשפטים fiy) חושב ש"מוזר" שלא תיזכרו אותו על הביטוח, וחושב שיש פה פרצה לקייס, יש הנחיות של היבואן/יצרן לתזכר לקוחות? יתכן שראו שהסוללה מאבדת מאיכותה ולא תזכרו בכוונה?

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם

אנחנו לא יודעים. זה שידוע שהוא קיים בתחום מסויים לא אומר שהוא לא קיים באחר, וגם אם לא קיים, בפסק דין בודד הכל יכול להיות לקרות.

• תוכן חדש...