Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה עושים עם רכב ישן?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1532 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בוקר טוב,

אני בעלים של קיה ריו 2003 אוטומטית בעשר שנים האחרונות. התיכנון היה להחזיק אותה עוד שנה לפני שהטסט הופך להיות דו-שנתי, אבל אני כנראה אקנה את הרכב של אבא שלי כי הוא משתדרג, והגיע הזמן. מה האופציות שלי? מצד אחת, טיפלתי בו באהבה בעשור האחרון. הקילומטרז הוא רק 83,000 (נוסעים פעם בשבוע להורים), והוא עובר טיפול שנתי ומתחוזק מכנית שצריך (לפני כשנתיים או שלוש הוחלפה הרצועת טיימינג, ברקסים וגלגלים אחורים, יחידת הצתה וכו). מצד שני, אני לא יודע כמה קל\קשה להעביר אותו טסט. המכונאי שלי היה מעביר לי אותו יחד עם הטיפול השנתי. בנוסף - יש נזילה בשמן ההגה (אני פשוט מוסיף שמן הגה כשצריך), בחורף האחרון שמתי לב שרטוב מתחת לכסא האחורי ליד הדלת (נראה שגשם מחלחל מחיבור פח ליד הכיסא האחורי - ומתחיל ריח של רטוב. חשבתי לנסות לסתום את הפינה שאני חושב שהגשם נכנס דרכה, אבל לא יקרה), המזגן כבר שנים עובד רק על העוצמה הכי גבוהה (אבל עובד מצוין) והטסט מסתיים ב 5 לאפריל.

אם אני מבין נכון, ישנם פירוקיות שניתן למכור להם את הרכב? הם מגיעים לאסוף אותו מפה (תל-אביב)? זוהי העברת בעלות, או פעולת גריטה בעצם עם ניירת? הרכב חייב להיות עם טסט פעיל כדי שפירוקיה תגיע לאסוף אותו?או שהם יגיעו גם אם ישב ללא טסט כמה ימים? (מה שאומר שיש לי שבוע לטפל בזה).

אופציה נוספת, אני מניח זה למכור - אבל נשמע שבשנתון הזה, זה יהיה כאב ראש? אולי אופציה שלישית של תרומה לעמותה אמיתית עם קבלות שעושה משהו חשוב עם המכוניות האלו - ולא עמותת שקר שפשוט תשלח לפירוקיה במקומי?

תודה!

עריכה אחרונה על ידי SYpde
פורסם

סה"כ נשמע בעיות מינוריות

נגד מהירויות, מיכל או צנרת נוזל הגה, וסתימה בניקוז של הדלת

אין סיבה שלא תמכור בקלות יחסית בכמה אלפי שקלים

תפרסם ב6

והראשון שיציע לך יותר מ3 תיקח

לפירוק זה יהיה 500 ש"ח

• אהבתי 3
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם (נערך)
לפני 10 דקות, יוסי פרנקוס כתב:

חבל להוריד מהכביש אם הוא עובד.

מסכים לגמרי. הוא שירת אותנו בנאמנה כל כך הרבה שנים, והמנוע חדש. חבל לי לשלוח אותו לפירוקיה, אבל מצד שני - אני בתקופה עמוסה עם עבודה חדשה, ולא רציתי להתחיל להתעסק עם בדיקות רכב, אנשים שמנסים להתחכם וכו. רכב קלאסי לאיזה סטודנט שצריך אפשרות להגיע מנקודה לנקודה. זה למה ציינתי את עניין התרומה לעמותה.

תודה!

• אחראי פורום
פורסם

אף אחד שפוי לא ישקיע בדיקה ברכב ישן. זה "לבוא לקחת".

אז יבואו 2-3 מתחכמים שיציעו לך 1000 ש"ח ויהיו בטוחים שהם עושים לך את הטובה של העשור.

תתאפק קצת, תציב לעצמך מספר ריאלי שממנו אתה לא יורד, בסוף הוא יעוף.

חברה פרסמה מאזדה 3 2005 (תקינה מכאנית אבל נראית כמו מכונית תופת) ב-5000 ש"ח. נמכרה באותו יום ב-4500.

יש בהחלט שוק לרכבים פשוטים וזולים.

• אהבתי 4

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
לפני 3 דקות, itaysamurai כתב:

תתאפק קצת, תציב לעצמך מספר ריאלי שממנו אתה לא יורד, בסוף הוא יעוף.

תודה! בקשר לעניין "ההתתאפק קצת". הרכב מסיים טסט ב 5 לאפריל. זאת אומרת עוד שבוע. אני לא יכול להעביר בעלות על רכב ללא טסט אם אני מבין נכון - אז אני חייב לעשות את זה בימים הקרובים? כי לאחר מכן - כל רכישה של רכב מותנית בהעברת טסט של הקונה לפני העברת בעלות?

תודה!

• אחראי פורום
פורסם

בלי טסט הערך שלו יפגע ולא בגובה הטסט אלא כפול ומעלה מזה. איפשהו בצדק כי בנאדם לא יכול לדעת מה עומד מולו וכמה יעלה לו להעביר.

אתה רואה אוטו אמין עם קמ"ז נמוך, הוא רואה אוטו ישן בלי טסט.

המספרים פה קטנים ואתה צריך להחליט מה שווה לך.

האם להשקיע את הטסט הקרוב ולנסות להרוויח את זה במכירה קלה יותר או לא להשקיע ולהתכונן להצעות די מעליבות.

הטווח של win/loss פה הוא בטח סביב 2000 ש"ח. 

פורסם (נערך)

אה, כן - זה ברור. יכול להיות שלא הייתי ברור בקשר לטסט. הטסט מסתיים בתחילת אפריל (אמצע שבוע הבא). תיכננתי להעביר אותו טסט אצל המכונאי שתמיד מעביר לי אותו טסט לפני כשבוע, אבל צצה האופציה לקנות את הרכב מההורים ממש שבוע שעבר. כרגע אני לא מתכנן להעביר את הרכב טסט, ואז לנסות למכור אותו. זאת אומרת שמי שיקנה, צריך להעביר את הרכב טסט - ובשבוע הקרוב. אני מודע לזה שזה כמובן פוגע בתמכור שלו - כמו שאמרת, אנשים לא יכולים להיות בטוחים מה הם קונים (אפילו אני לא יודע, כי המכונאי היה מעביר אותו. אולי להעביר אותו עצמאית זה לא כזה פשוט).

אז אחרי ההדגשה הזאת - האם עדין כדאי לנסות למכור אותו (באותם סכומים שהצעתם), או ההפרש בפירוקיה לא יהיה משמעותי כבר ללא טסט. בעיקר חבל לי שהוא יפורק, כי הוא יכול לשרת מישהו.

השאלה הטכנית היתה - אם אכן מישהו מגיע לקנות אותו, עם טסט שמסתיים עוד שבוע - אני חייב לדאוג שהעברת בעלות והמכירה תקרא השבוע - כי לאחר השבוע, הרכב ללא טסט. וזה אומר שאם הרכב ללא טסט, אי אפשר להעביר בעלות עליו מבחינה חוקית, ואסור לנסוע עליו, ככה שאפילו לפירוקיה לא ניתן לקחת אותו וצריך גרר?

• אחראי פורום
פורסם

פעם היה ניתן למכור ללא טסט עד 3 חודשים אבל זה הצריך ביקור במשרד הרישוי. להבנתי האופציה הזו בוטלה אבל לא קראתי משהו רשמי.

אתה יכול בהמשך להוציא אישור תנועה זמני ל-48 שעות וכך להסיע אותו ליעד האחרון שלו.

פורסם

בסדר גמור. אז אני ישים אותו למכירה כבר היום ב 5-6 כמו שהציאו, יעדכן על כל הבעיות - ואראה איך זה ילך. במקרה הרע, אני אקח לפירוקיה עם אישור תנועה זמני ל 48 שעות. תודה!

ואני אשמח אם מישהו שיקרא את זה בהמשך, כן מכיר איזה עמותה שאפשר לתרום את הרכב אליה (כי זה עדיף מפירוקיה).

פורסם

יש בצנרת חקיקה שלא תאפשר העברת בעלות בלי יתרת תוקף של 3 חודשי טסט.

לא בטוח שהתקנה תעבור.

בנתיים ניתן להעביר בעלות לרכב ללא טסט בתוקף כל עוד לא עברו שלושה חודשים מהמועד בו פג התוקף.

• רעיון טוב! 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אם אין בעיות באוטו כמה יעלה לך להעביר אותו טסט לחצי שנה? 1000 שקל מקסימום.

ואז יש לך חצי שנה שאתה יכול למכור אותו בכמה אלפים. לעומת זה, למכור עכשיו לפירוק ולקבל 500, אולי פחות. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, zvit כתב:

בנתיים ניתן להעביר בעלות לרכב ללא טסט בתוקף כל עוד לא עברו שלושה חודשים מהמועד בו פג התוקף.

באמת? באתר הרשמי של משרד התחבורה (https://www.gov.il/he/Departments/faq/faq-car-ownership)

כתוב ש "ניתן לבצע העברת בעלות רק לרכב שרשיונו תקף, כלומר האגרה שולמה ובוצע מבחן כשירות שנתי (טסט)."

זה בפועל לא המצב?

ציטוט

אם אין בעיות באוטו כמה יעלה לך להעביר אותו טסט לחצי שנה? 1000 שקל מקסימום.

ואז יש לך חצי שנה שאתה יכול למכור אותו בכמה אלפים. לעומת זה, למכור עכשיו לפירוק ולקבל 500, אולי פחות. 

הטסט כרגע אם אני מחשב נכון (שנת יצור 2003) הוא שנתי. זאת אומרת טסט יהיה לשנה ולא לחצי שנה? וכמו שאתה אומר, הוא פעם בשנה אצל מכונאי. עושה טיפול שנתי (שמנים וכו'), הוא תמיד על הדרך מתקן עוד משהו, מעביר טסט - ומגיעים ל 1500 שקל (ויש תשלום אגרה של 1100 שקל על הטסט עצמו בנוסף). זה אותו מכונאי כבר עשור. אני יכול לבקש ממנו פשוט להעביר טסט, ואז אחסוך טיפול - והטיפול יהיה על הקונה כשהוא רוצה. אב לא נראה לי משתלם למכונאי להעביר רק טס. בעיה נוספת היא שהוא לא בעיר שאני גר בה יותר. זה תמיד להקפיץ את הרכב לשם, שאבא שלי יאסוף אותי, להגיע יום אחרי לקחת אותו. אם אני יכול - אני אעדיף לוותר על זה. אני אנסה בלי טסט קודם. נראה איך זה יעבוד, אם בכלל.

פורסם

טסט יהיה לשנה.

פרסם היום ב5000 ומכור ב3-4.

יכול גם להעביר טסט לשנה ולמכור ביותר, אבל אין לך זמן לזה. עשה זאת רק אם לא תצליח למכור לפני מועד הטסט.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם (נערך)

לי יש רכב שקניתי ביולי 2000 ( ברשיון שנת המודל היא 2001 ). יולי 2021 היה המועד הראשון לטסט חצי שנתי. לפי חשבוני יש לאוטו שלך עוד שנה לפני שני טסטים בשנה. בקש הצעת מחיר מהמכונאי שלך לגבי העברת טסט והטיפול הנדרש, אם בכלל, ואם הסכום אינו דמיוני, העבר את האוטו טסט. אוטו משנת המודל הזו עם קילומטראז' כמו זה שלך וטסט לשנה, הוא לא אוטו לגריטה, לא בשוק של היום. 

עריכה אחרונה על ידי רועי5
  • רעיון טוב! 3
  • תוכן חדש...