Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1650 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי לכולם,

בהמשך לשרשור משכורות ההייטק - האחיין שלי היום בצבא

יש לו כבר ניסיון עם פייתון (בבית ספר וגם עכשיו בצבא - התלהבו ממנו מאוד ונשמע שהוא ברמה גבוהה לבני גילו)

עכשיו הוא התחיל גם קורס Udemy של html/css/js/react וכו' 

לאחר הצבא הוא יתחיל תואר.

אשמח להבין מה הדרך הכי נכונה/טובה עבורו לפלס את הדרך להייטק/חברות הפאנג

להתחיל לעבוד במהלך התואר ? להשקיע יותר בתואר ? לחפש עבודה כג'וניור בחברות הפאנג ? באיזה שלב ? איך להתכונן ?

פורסם

הייתי משקיע רק בתואר, לפחות בשנה הראשונה, כי זאת השנה הכי קשה עם אחוזי נטישה גבוהים.
לאחר מכן, בשנה שניה או שלישית, הייתי מחפש משרת סטודנט בתחום, לא בהכרח בפיתוח.

• רעיון טוב! 2
פורסם

הייתי מניח רגע לחברות הפאנג, עולם ההייטק גדול הרבה יותר מזה והחברות האלה לא לכולם. אני אישית (עם מספר שנות ניסיון) לא מתכוון לעבוד באף אחת מהן, יש לי שאיפות אחרות לקריירה שלי.

באשר לתואר: צריך לחשוב מה הוא מעוניין, לא בהכל צריך תואר.

אני אחסוך ממך את הסיפור האישי שלי נטול התואר אבל אתן דוגמא על מישהי שעובדת איתי, צעירה אחרי צבא, עשתה שירות צבאי ביחידה טכנולוגית והנה היום עובדת בחברת סטרטאפ ועם הניסיון שתצבור אצלנו הכל יהיה פתוח בפניה, וגם העבודה אצלנו היא לא משהו לחכות שייגמר אלא מכובדת מאוד.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, phpclub כתב:

יש לו כבר ניסיון עם פייתון

אם הוא לא עבד דוגרי עם פייתון - הוא יודע פייתון , ניסיון בעבודה אמיתית זה משהו אחר.

אם הוא עוסק בזה בצבא זה אולי שונה.

בגדול הדרך הכי ״בטוחה״ בסופו של יום זה תואר ולהתחיל לעבור מסוף שנה שניה במשרת סטודנט אם מתאפשר.

מפה יש סיפורים של אנשים שהגיעו בדרכים אחרות , אבל לצורך העניין זו הדרך הכי בטוחה.

לגבי גאמפא או לא - יש חברות מעניינית יותר , יש חברות שמשלמות יותר (בלי להעליב - לא סטארטאפים. המרכיב של המניות בשלב מסוים מכפיל ומעלה את השכר. אז מבערך כמה שנים פנימה זה כרטיס לוטו או שאתה מאוד צריך להאמין בחברה. בהתחלה זה יכול להיות מעולה אם יש לך ממי ללמוד) - אבל זו אחלה סטאמפה בקו״ח וניסיון לעבוד באחת ולהחליט אם אוהבים את זה (וכמובן זה שונה מאוד בין חברה ובין מחלקות באותה חברה)

יתרון משמעותי להיות עם תואר - זה אם מתכננים רילוקיישן מתישהו בעתיד - זה מפשט הרבה מאוד דברים.

ד״א שלא ישמע שאני מזלזל בסטארטאפים (ועבדתי גם בכאלו, זה מה שהוביל אותי להמון למידה , לרילוקיישן וגרין קארד , להיות יכול להתראיין בכל גאמפא מתי שבא לי ולעבוד באחת וכו)

הם פשוט מתאימים למצבים מסוימים לדעתי.

משרה ראשונה כשיש ממי ללמוד בתחילת הקריירה ורוצים להתקדם מהר , כשצריך להכניס רגל בדלת , כשמאור מאמינים בחברה ומאמינים שהיא תנפיק בזמן שאתם שם או כשיש מספיק כסף ועושים לגמרי מה שבא לכם.

בשאר המצבים - צריך להבין באמת את העלות מול לעבוד בחברה מונפקת מאלו שמשלמות הרבה אם אפשר , וצריך תמיד להבין מה שווי האופציות באמת (משהו שהרבה סטארטאפים בישראל במיוחד עדיין לא ממש משתפים במידע) ומה קורה אם עוזבים לפני אירוע נזילות.

בטווח הארוך השכר בסיס זה נחמד אבל האופציות והמניות זה מה שאפשר באמת להתעשר ממנו.

עריכה אחרונה על ידי Liviur

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

סטרטאפים זה מנעד רחב של חברות, אתה יכול להכנס לסטרטאפ אחרי כמה סבבי גיוס ויהיה לך המון ממי ללמוד כי המקום כבר מבוסס ומצד שני יש לך סיכוי טוב לגעת בדברים שאחרת לא היית נוגע בהם לצמוח מהר יותר מהשהיית צומח אם היית עובד ״על מה שהג׳וניורים קיבלו לעבוד״

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם (נערך)

להשקיע בתואר! באוניברסיטה!

נכון שאפשר גם בלי, אבל הרבה יותר טוב, עם.

צריך לזכור שהגאות (הבועה) של היום היא זמנית. השוק עבר ועוד יעבור תקופות של מיתון.

עריכה אחרונה על ידי yuvk
  • רעיון טוב! 1
:turn-l:
פורסם

אין כאן שאלה של תואר כן/לא

תואר יהיה

השאלה היא איך אפשר להתכונן ולשפר עמדות מעכשיו. 

לדוגמא פרויקטים ב gitbub שזרקו בעבר, ללמוד שפה נוספת, ללמוד x או y

עד שיגיע לשלב של התואר.. 

פורסם

הרבה מראיינים אוהבים לשמוע שתכנות זה תחביב ונעשה עוד לפני התואר.

כמו שנאמר, להשקיע בתואר בעדיפות ראשונה לאחר מכן משרת סטודנט, עדיפות למשרת פיתוח אבל עדיף גם משרה שאינה פיתוח מאשר לא לעבוד כלל (לטעמי).

פורסם (נערך)

השנקל שלי:

אין מתכון מצנח לשום דבר בחיים. מכיוון שזה שרשור אנונימי ואנחנו לא מכירים את האחיין שלך - יכול להיות שהוא עילוי ויכול להיות שהוא גם בסופו של דבר ממוצע. ואני לא חושב שיש מישהו או משהו שיכול להבטיח לו להגיע

למשרות בחברות שמשלמות הכי הרבה או נחשבות להכי מבוקשות.

ואחרי כל זה, המהנדסים הטובים היום זה לא אנשים רק עם ידע מעמיק בשפה או טכנולוגיה כזו או אחרת, מכיוון שאלו יכולות להיות להשתנות ממקום למקום או אפילו בתוך חברה ספציפית בהתאם לשינוים אחרים. מה שלדעתי חשוב הרבה יותר, בטח ככל שצוברים יותר ניסיון ומתקדמים, זה ורסטיליות, הכירות עם תשתיות שהופכות יחסדית לסטנדריות (נניח עבודה עם תשתיות ענן שונות כמו aws) וגם יכולת כלשהי להבין איך לגשת לפיתוח של רכיבים ב-scale מסוים.

כל זה זה לא משהו שכל מהנדס יפגוש בהכרח בקריירה שלו. יש המון תפקידים גם בחברות מוצלחות בהם התפקיד של המהנדס מסתכם בתרגום של דרישות מוצר לקוד, בלי נגיעה בשום תהליך מעבר לזה, בלי נגיעה בסביבות שונות וכלים שונים. יש גם המון אנשים שהמעבר הזה לא מעניין אותם, ואולי הם גם לא יצטרכו אותו אף פעם. לדעתי, בטח בתחילת הדרך, כדאי לא ללכת לכיוונים כאלו. ובזה יהיה יתרון לחברות עד גודל מסוים, ובסקייל מסוים, בהן אין יותר מדי שכבות של אחריות והמפתחים (יחד עם אופס אם יש) חולקים את האחריות על השלבים בחיים של האפליקציה. וזה פחות משנה אם מדובר בחברה ציבורית או פרטית.

לא מאוד קל למצוא תפקידים כאלו מכיוון שחברות בגודל כזה לרוב גם יתקשו לקלוט ג'וניורים, בטח סטודטנים. אבל לפעמים להגיע למקום כזה אפילו על תקן לא מפתח אלא כותב אוטומציות או כל דבר דומה זו יכולה להיות התחלה טובה.

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

לדעתי חשוב שיהיו פרוייקטים ב git כלשהו (gitlab, github, bitbucket לא משנה), ואם זה ב web אז כדאי לעשות לזה deploy ב github pages/heroku ככה שאנשים יוכלו להתרשם.

הייתי אומר שילמד שפת c אבל גם ככה הוא הולך לעשות את זה בשנה הראשונה של התואר😀

פורסם
לפני 35 דקות, ishayk כתב:

הייתי אומר שילמד שפת c אבל גם ככה הוא הולך לעשות את זה בשנה הראשונה של התואר😀

לא נכון בהכרח.

למדתי מדמ"ח בבן גוריון, C למדנו רק בסמסטר השני של שנה ב'. C++ בסמסטר הראשון של שנה ב'.

בשנה א' רק Java (הנדסת תוכנה למדו גם C# אם אני לא טועה).

בת הזוג למדה באוניברסיטת תל אביב (גם מדמ"ח) ואצלה למדו פייתון ואולי גם Java בשנה הראשונה.

חוץ מזה, בתור מפתח C++ אני לא בטוח שהייתי שולח מישהו שהתחיל ללמוד תכנות, דווקא ללמוד C. כן הייתי חושב ש-Java או C# הן בחירות יותר נכונות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

מעניין, אני זוכר שפעם כולם למדו C בשנה א', כנראה הסילבוס השתנה מאז.

מסכים איתך שהיא לא קלה לעיכול כמו פייתון למשל.

פורסם

לתכנת תכלס בC זה משהו מאוד איזוטרי בימינו ומאוד ממוקד מטרה.

בכלליות כמו שיבגניפ אמר - המטרה אי ללמוד design patterns וOOP (או בימינו גם Reactive לכל סוגיו) ולדעת לפתח. השפה היא תלוית מטרה.

לפני 8 שעות, SuperBamba כתב:

סטרטאפים זה מנעד רחב של חברות, אתה יכול להכנס לסטרטאפ אחרי כמה סבבי גיוס ויהיה לך המון ממי ללמוד כי המקום כבר מבוסס ומצד שני יש לך סיכוי טוב לגעת בדברים שאחרת לא היית נוגע בהם לצמוח מהר יותר מהשהיית צומח אם היית עובד ״על מה שהג׳וניורים קיבלו לעבוד״

זו הכללה עצומה.

יש המון מחלקות בחברות ענק שמתנהגות כמו סטארטאפים בקטע הזה לגמרי. והסקייל שתעבוד בו ומוצרים שמגיעים לשוק - לא פחות חשובים.

זה מאוד מאוד תלוי.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 7 שעות, phpclub כתב:

אין כאן שאלה של תואר כן/לא

תואר יהיה

השאלה היא איך אפשר להתכונן ולשפר עמדות מעכשיו. 

לדוגמא פרויקטים ב gitbub שזרקו בעבר, ללמוד שפה נוספת, ללמוד x או y

עד שיגיע לשלב של התואר.. 

אם יש לו זמן שישקיע במתימטיקה: בדידה, אינפי ואלגברה. יועיל לו מאד בשנה א'.

שלא ינסה לנעול את עצמו ל frontend/backend GAAMF כבר עכשיו, ילמד את הבסיס ואחר כך יתגלגל...

עוד משהו: שישקיע בפסיכומטרי כדי שיתקבל למקום למודים יותר טוב.

• רעיון טוב! 1

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

• תוכן חדש...