Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1648 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכבים תמיד יודעים מתי רוצים למכור אותם, ותמיד מביעי מחאה בצורת תקלה רצינית רגע קודם:

אחרי שאמא שלי שמעה רעשים לא שגרתיים בנסיעה, היא נכנסה למוסך ושם אבחנו תקלה בגיר האוטומאטי שמחייבת או שיפוץ או החלפה של הגיר - בשני המקרים הם העריכו את ההוצאה באזור ה 7000 (לא ברור אם פלוס מע"מ או כולל מע"מ). מדובר במורשה יונדאי שאמא שלי מטפלת בו מיומו הראשון של הרכב, ולרוב היו הוגנים מאוד במחירים, אבל עדיין מדובר על מחירים של מורשה.

חשבתי לחפש מכון גירים (אזור ת"א והמרכז), בתקווה לצאת שם יותר בזול ולקבל עבודה איכותית, ובחיפוש בפורום מצאתי המלצה מ 2007 על י.ס. גירים אוטומאטיים והמלצה מ 2020 על יניב גירים צומת סגולה. אשמח לקבל המלצות על מכונים נוספים שיודעים לעבוד באופן איכותי.

התהיה השניה שלי היא עד כמה נצליח לחסוך אם נלך עצמאית למכון גירים, בהשוואה להצעת המחיר של המוסך המורשה. בשביל 200-300 ש"ח מן הסתם נישאר עם המורשה, בשביל 2000-3000 ש"ח פער כמובן שנלך עצמאית למכון הגירים.

פורסם

הרכב בר נסיעה ?

כמה ק"מ עבר ?

מאמין שהתהייה תתברר לך יותר אם הרכב ייבדק גם במכון הגירים.

אני לא כל כך בטוח שבמוסך יבואן מתעסקים פרופר בגירים (אולי יש להם קבלן משנה בנושא - אבל אולי אני גם טועה). לעומת זאת - מכון גירים ראו ופרקו גיר אחד או שניים בעברם, ככה שבוודאי יש להם ניסיון מעשי ולדעתי גם תוכלו לחסוך אצלם מעט מעות.

תבדוק רק את משך ומהות האחריות שנותנים בכ"א מהמוסכים.

alfa 156 2.5.

פורסם

הרכב עבר 150K ק"מ והוא בר נסיעה.

במוסך היבואן, אגב, אמרו שהם מוציאים את זה לעבודת חוץ ולא עושים את זה בבית, והמליצו בכל מקרה להחליף לגיר משומש ולא להתעסק עם שיפוץ. אין לי מספיק ניסיון כדי לדעת אם ההמלצה הזו נכונה או לא.

פורסם

מציע לעשות בדיקה במורשה יונדאי ויש הרבה ולקבל חוות דעת נוספת.

מקווה אוליי מישהו פה יוכל להמליץ על מכון גירים טוב שתוכלו לקבל עוד הצעת מחיר.

פורסם

י.ס זה יניב וספי וספי עזב את המקצוע וכעת זה "יניב גירים אוטומטיים" שנמצא באותו המקום,

ברח' האלוף דוד מרכוס 27 א.ת סגולה פ"ת, טל' 053-4561723 וכדאי בהחלט לגשת אליו.

בהצלחה ובברכה  -  רפי לין

• רעיון טוב! 1
פורסם

אוקי, אז המסקנות וההתייעצות החדשה:

טווחי המחירים של שיפוץ גיר זה 5000-7000 ש"ח.

טווחי המחירים של החלפת גיר 3000-3500 ש"ח.

לי יש אפס ניסיון בזה, אבל אני חושב שאני מבין את היתרונות של השיפוץ (יודעים בדיוק מה המצב, מחדשים את התיבה) ואת היתרונות של ההחלפה (תיבה סגורה שלא נגעו בה, עלות זולה משמעותית), אבל באמת שלא יודע מה להחליט ואיך בוחרים.

פורסם
לפני 30 דקות, avngas כתב:

האופציה הזולה היא העדיפה

ספר את זה לאמא שלי שהחליטה ללכת על האופציה היקרה ולתקן את התיבה במורשה יונדאי, בשביל השקט הנפשי שלה וגם "כדי שהקונה ידע שהוא קונה רכב טוב ולא יחזור אלי עם בעיות" 🙄

• תוכן חדש...