Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1121 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 11 שעות, galbh כתב:

אני החלטתי לא לתקן ובקרוב אתחיל במאמצים להפטר מהרכב עם גילוי נאות על מנוע שדורש החלפה ומחיר בהתאם.. אבל בניגוד לקקטוס הזאת שלי עדיין נוסע טפו טפו טפו

מה זה מחיר בהתאם? אתה הרי תצטרך להפחית את המחיר של החלפת המנוע + דמי כאב ראש של התעסקות בחרא הזה.

הקהל העיקרי שלך הוא סוחרים מפוקפקים ומכונאים, שניהם לא פראיירים והם ינסו לקנות ממך את הרכב בנזיד עדשים כדי למקסם את הרווח.

קח את המקרה שלי -

מחירון לוי יצחק הוא באיזור ה31K, מחיר מכירה בפועל אני מניח באיזור ה25K כתלות בנתונים.

25K פחות המחיר של החלפת מנוע = אני נשאר עם 16K נקי.

נגיד ואני לא מחליף מנוע אני אקבל על הרכב במקרה הטוב באיזור ה7-10K, מה שאומר שבהחלפת המנוע ״הרווחתי״ בין 9K ל6K.

לפני 9 שעות, save כתב:

לא קשור לכותרת אבל כבר ראיתי רכב שמוסך יבואן (הדקל) הרכיב לו ממיר חלופי (מחיר מוזל) , התקלה חזרה אחרי כ 1000 ק"מ.  התקינו מקורי, הוסיף כסף והכל הסתדר. 80K קמ.

בקקטוס שלי הרכיבו ממיר תחליפי במורשה חודש לפני שקניתי אותו, החזיר את נשמתו אחרי 9000 ק״מ והוחלף לממיר מקורי.

לא להשתמש בתחליפיים ברכבים האלה - הם בפירוש זבל וההפרש במחיר (איזור ה800 שקל ממה שאני זוכר) לא שווה את זה.

'06 Daihatsu Sirion > '72 1302 VW Beetle > '94 Renault Twingo > '02 Fiat Punto HGT > '14 Suzuki Alto > '15 Citroen C4 Cactus > '20 Hyundai i20 > '23 Mazda 2 > '74 1300 VW Beetle + '16 Volvo V40

• תגובות 1.5 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

וואו. 56 עמודים ועוד היד נטויה.

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם (נערך)
לפני 13 דקות, Fluffy כתב:

מה זה מחיר בהתאם? אתה הרי תצטרך להפחית את המחיר של החלפת המנוע + דמי כאב ראש של התעסקות בחרא הזה.

הקהל העיקרי שלך הוא סוחרים מפוקפקים ומכונאים, שניהם לא פראיירים והם ינסו לקנות ממך את הרכב בנזיד עדשים כדי למקסם את הרווח.

קח את המקרה שלי -

מחירון לוי יצחק הוא באיזור ה31K, מחיר מכירה בפועל אני מניח באיזור ה25K כתלות בנתונים.

25K פחות המחיר של החלפת מנוע = אני נשאר עם 16K נקי.

נגיד ואני לא מחליף מנוע אני אקבל על הרכב במקרה הטוב באיזור ה7-10K, מה שאומר שבהחלפת המנוע ״הרווחתי״ בין 9K ל6K.

אתה מניח שמישהו יקנה את הרכב שלך אחרי החלפת מנוע ב-25K. אולי גם לרכב במצב מושלם ללא הסטוריה של כלום לא תמצא קונה במחיר כזה? ואם אני זורם איתך, הייתי מעדיף 10K ביד עכשיו בלי להכנס להרפתאות מלהרוויח עוד 6K תאורטיים אחרי הרבה אם ואם ואם.   

קח בחשבון שיכול להיות שזה לא יגמר רק בעלות החלפת המנוע וגם ה-6K הפרש בסימן שאלה

עריכה אחרונה על ידי galbh
פורסם
Just now, outlander כתב:

וואו. 56 עמודים ועוד היד נטויה.

פפפפט

לא ראית את המגה שרשור השני שיש על הסיפור הזה:

'06 Daihatsu Sirion > '72 1302 VW Beetle > '94 Renault Twingo > '02 Fiat Punto HGT > '14 Suzuki Alto > '15 Citroen C4 Cactus > '20 Hyundai i20 > '23 Mazda 2 > '74 1300 VW Beetle + '16 Volvo V40

פורסם

וצריך ליזכור שהזמן פועל לרעת הרכבים הנ"ל.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
לפני 1 דקה, hwgeek כתב:

וצריך ליזכור שהזמן פועל לרעת הרכבים הנ"ל.

פצצת זמן מתקתקת עם מסוף אשראי. ״יש wifi" למי ששואל

• מצחיק 1
פורסם
לפני 3 דקות, galbh כתב:

אתה מניח שמישהו יקנה את הרכב שלך אחרי החלפת מנוע ב-25K. אולי גם לרכב במצב מושלם ללא הסטוריה של כלום לא תמצא קונה במחיר כזה? ואם אני זורם איתך, הייתי מעדיף 10K ביד עכשיו בלי להכנס להרפתאות מלהרוויח עוד 6K תאורטיים אחרי הרבה אם ואם ואם.   

אני חושב שלמכור רכב תקין לחלוטין עם אחריות על המנוע ב6K פחות מהמחירון זה לגמרי סביר, אבל מה אני יודע  🤷‍♂️

סע ברכה חבוב, תמכור את הרכב בהפסד ותהנה לשרוף כסף על שמן בינתיים.

פורסם (נערך)
לפני 2 דקות, Fluffy כתב:

אני חושב שלמכור רכב תקין לחלוטין עם אחריות על המנוע ב6K פחות מהמחירון זה לגמרי סביר, אבל מה אני יודע  🤷‍♂️

סע ברכה חבוב, תמכור את הרכב בהפסד ותהנה לשרוף כסף על שמן בינתיים.

נעלבת ממני? תעדכן בכמה נמכר הרכב.

אני ממליץ לך לחקור את שוק היד2 לפני שאתה מקבל החלטה. תתקין תוסף handz ותעבור על רכבים דומים. תראה כמה זמן מפורסמים, הסטוריית שינוי מחירים, דבר עם מוכרים ועוד.. שלא תשקיע סתם

עריכה אחרונה על ידי galbh
פורסם
לפני 34 דקות, galbh כתב:

מנסים לעזור לך מתוך ניסיון. תמשיך לשכנע את עצמך על גבי הפורום שההחלטות שלך טובות

לא יודע אם שמת לב אבל לא ביקשתי כאן עזרה, סך הכל משתף בהחלטות ובשיקולים שלי.

אני הולך עם ההגיון שלך - גם אם אני לא מוכר את הרכב ב25K ואני מוכר אותו ב20K (אחד עשרה אלף מתחת למחירון לרכב תקין עם אחריות על המנוע!!!) - עדיין עשיתי 1000 שקל על ההחלפת מנוע הזו.

אם אתה חושב שאני טועה במקרה - שוב, כמו שאמרתי, תמשיך לשרוף שמן וכסף ושיהיה בהצלחה בהמשך עם הטסלה

• רעיון טוב! 1

פורסם

מקסים איך שרשור על מנועים מתפרקים ויבואן תת רמה הגיע למריבות אישיות. אני מציע להפסיק עם השטות הזאת.

שכל אחד יעשה את השיקולים הכלכליים שלו אם לתקן, למכור, לקנות יד2, להזמין מאזדה או טסלה.

@rev-Matchאם תרצה אשמח לשתף אותך בחישובים, אולי תגלה שטעיתי.

@Fluffyאם תרצה שלח לי הודעה בפרטי ואספר לך בכמה מתחת למחירון הרכבים האלה נרכשו כשהיו בני שנתיים ובאחריות ולא מתיישנים בני 5-6 אחרי החלפת מנוע ואחרי שהתגלו פניו האמיתיות של המנוע הנ״ל. לדעתי 6K מתחת למחירון זה חלום יפה. מקווה בשבילך שאני טועה.

פורסם

כאשר חיפשתי קקטוס לפני שנה, אנשים לא הורידו הרבה, חלקם ביקשו מעל, ורכב טוב קרוב מאוד למחירון.

מי שהוריד לי במחיר היה רכב לא שמור.

את שלי קניתי בערך אלפיים מתחת.

היום עם שוק בעייתי, לא בטוח שהרכבים הללו ימכרו הרבה מתחת למחירון. מה גםמשלא כולם מודעים לבעיה שיכולה להיות.

בואו נמשיך לנהל דיון בצורה מכובדת.

הודעות לא לעניין נמחקו.

• רעיון טוב! 2

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 22 דקות, rev-Match כתב:

תסמוך עליו, הוא עשה ROI באקסל. 

רכב זה ממש לא השקעה,לכן לא עושים חישובי ROI !!!
רכב זאת הוצאה (לא נתייחס מה קורה עכשיו בתחום עם שרשרת אספקה משובשת) לכן עושים חישובי TCO
Total Cost of Ownership

פורסם
לפני 15 דקות, galbh כתב:

אני מציע להפסיק עם השטות הזאת.

@Fluffy לדעתי 6K מתחת למחירון זה חלום יפה. מקווה בשבילך שאני טועה.

מקבל את ההצעה, 

מציע גם לשנות הניסוח לאחד פחות מזלזל כמו בתגובה לפלאפי. 

בסופו של דבר התנסחות מהסוג הזה גורמת לאנשים להפסיק לשתף את הפורום בהוצאות שלהם. אנשים ש"נדפקים" הדבר האחרון שהם רוצים לקרוא על דפי הפורום התכתבויות סטייל "היית צריך לעשות ככה". 

נעלמו מפה כמה שרשורים מאוד מעניינים בנושא אחזקת רכב בדיוק בגלל נימה מזלזלת מבעלי מאזדה 3/ אלטו/ יונדאי וכו'

Systemx הפסיק לעדכן את השרשור על הספייסטורר שלו. 

עוד בחור הפסיק לעדכן בנושא ה discovery 4 שלו. 

וגם הבחור עם הds5 לא מעדכן וחבל. 

• תוכן חדש...