Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

"מקסימום מומנט בכך וכך סל"ד"

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1683 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מתנצל על הבורות, אולי תוכלו לעזור לי להבין.

מה זה אומר שכלי רכב מסויים מגיע למומנט מקסימלי בכך וכך סל"ד ?

באיזה אופן זה משנה את החוויה שלי בתור נהג, שמנוע טורבו מנמיך מאוד את רמת סיבובי המנוע הנדרשת כדי להגיע למקסימום מומנט, באיזה מצב אני מרגיש בזה בפועל ?

תודה רבה לכל העונים.

יונדאי i-20 ,  שמח שלא הקשבתי לשונאי הגיר הרובוטי.

פורסם (נערך)

ככל שתקבל את שיא המומנט בסלד נמוך יותר (יותר מדויק, ככל שהטווח בין שיא המומנט לשיא הסלד גדול יותר) המנוע ייחשב "גמיש יותר"

בשפה של "בני אדם" זה אומר שתצטרך לאמץ פחות את המנוע (פחות דלק) כדי לקבל את כל הכוח שלו.

כתבה טכנית שמסבירה את זה הרבה יותר טוב ממני.

שרשור באותו נושא בדיוק. 

עריכה אחרונה על ידי Kooper
  • אהבתי 1

POLO, 1.4 2001 > SPARK, 1.0 2014 > 108, 1.2 2016 > CLIO - 5, 1.0T 2021

פורסם
לפני 6 דקות, Kooper כתב:

בשפה של "בני אדם" זה אומר שתצטרך לאמץ את המנוע (פחות דלק) כדי לקבל את כל הכוח שלו.

אני לא בטוח שזה נכון. 

הכוח של מנועי הטורבו לא מגיע יש מאין, אלא הוא מגיע מדחיסת יותר דלק בבוכנות. ככה שבזמן לחיצה אני לא חושב שתשרוף פחות דלק ממנוע אטמוספרי שמקבל את שיא המומנט בסל"ד גבוה. 

מה שיותר משפיע זה ריבוי ההילוכים, מעבר לגירים יעילים יותר, ואולי שימוש במנועים יעילים יותר מבחינת ניצול אנרגיה. 

פורסם

@davemustaine87 זה נכון.

ככל שהסל"ד גבוהה יותר כך אתה מאבד יותר אנרגיה על מגוון סיבות למשל על חיכוך, בלימה של רכיבים או שימון. גם כן סל"ד גבוהה יותר מאפשר פחות זמן לתערובת להישרף במלואה מה שבקורלציה ישירה מקטין את היעילות של המנוע ככל שהסל"ד עולה.

בגלל זה גם מנועי טורבו קטנים מספקים מומנט שיא בסל"ד נמוך, דחיסת האוויר מאפשרת להם לספק את אותה עבודה עם פחות איבוד אנרגיה.

@harhanegev מבחינתך שיא מומנט בסל"ד ככל שיותר נמוך אומר שהמנוע יהיה פשוט חזק יותר בסל"ד נמוך מה שמספק תאוצה בטוחה וטובה יותר ופחות צורך להרים סל"ד כדי להתקדם מהר יותר. ונלווה לכך כמובן חסכון

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

ממה שאני מכיר ורואה ברכבים שלי - מה שקובע צריכת דלק (הייתי אומר כמעט באופן בלעדי) היא פתיחת המצערת. גיר, סל"ד, מחשב ושאר ירקות משפיעים עליה ישירות אבל לא "קובעים בעצמם" את צריכת דלק - ומה שאני מתכוון זה שאי אפשר למתוח קו ישיר בין למשל סל"ד לצריכת דלק, אפשר כן למתוח קו בין סל"ד לגיר למחשב לפתיחת מצערת ומשם לצריכת דלק.

אם הקשר היה ישיר בין סל"ד לצריכת דלק אז שני הרכבים שלי (בחתימה) היו צריכים לעשות בעיר 1/17, בפועל הם מגרדים את ה 1/6 ו 1/7.5 בהתאמה :D

עריכה אחרונה על ידי yonisi

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

• תוכן חדש...