Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב לסטודנט 35-42 אלף

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1668 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבן אדם שם אמינות בעדיפות ראשונה ואתם מציעים לו את הפיורטק עם הרצועה הארורה.. נו באמת

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, sagieli29 כתב:

הבנאדם אומר שהוא נכנס למוסך לטיפול שגרתי והודיעו לו על ריקול ואז הוחלפו הרבה דברים אומר שלא הייתה שום בעיה לפני אשמח אם תכתוב לי בפרטי אשמח לשאול אותך עוד על הרכב.

שאלה כללית רצועת טיימינג הבלאי שלה הוא עקב התעייפות חומר של זמן חום או קילומטרים? מה יורת משפיע ברור לי ששתהם .

הייתי מוותר על הרכב הנ"ל, בטווח זמן כ"כ קצר אין לדעת אם נגרם נזק למנוע. לעיתים אם נגרם נזק למנוע לוקח לו כמה חודשים להתפתח עד שרואים את זה. כבר היו מקרים של חברי פורום שהמנועים שלהם התחילו לעשן ולאכול שמן כמה חודשים לאחר החלפת הרצועה. לכן אני ממליץ לחפש רכב שעבר החלפת רצועה לפחות לפני שנה+

לפני כשעה, sagieli29 כתב:

אוקיי אז שלוש שאלות אחרונות ואני סגור!

1)האם ה308 נחשבת אמינה יותר מהC4?

2)האם לאחר החלפת רצועת הטיימינג /טיפול בנזק הנגרם עקב כך התופעה יכולה לחזור באופן שכיח?

3)היכן ניתן לוודא בצורה הטובה ביותר לאחר החלפת רצועת הטיימינג שהמונעה תקין ולא יהיה לו נזק שיתגלה בעוד כחצי שנה?

תודה לכם.

1) מהרושם שאני קיבלתי ה308 אמנם אמינה יותר אבל לדעתי באופן זניח בגלל שהן חולקות הרבה רכיבים. בפורומים אפשר למצוא יותר תלונות על מערכות בC4 כמו תקלות מיזוג או תקלות חשמל מסויימות אך זה יכול להיות בגלל הגיל מכיוון שהC4 נמצאת איתנו מ2010 וה308 התחילה שיווק רק ב2014.
2) על פי הממצאים הקיימים עד כה - קשה להגיד. הרצועה מוחלפת לדגם חדש ומשופר ועד כה לא היו מקרים של התפוררות של הדגם החדש והמשופר של הרצועה עם זאת המעבר לדגם החדש בוצע ב2017-2018 והרצעוה החדשה רצה איתנו רק 3-4 שנים, זה שהיא שורדת את ה3-4 שנים זה בטוח אבל אין עדיין רצועות שהגיעו ל6 שנים ויכול להיות שיהיה כדאי להחליף רצועה מוקדם יותר מ6 שנים.
3) לדעתי במוסך שמתמחה ברכבים האלה אני הייתי ממליץ על גבע בתל אביב.

לפני כשעה, sagieli29 כתב:

הכוונה שמחליפים רצועה כל 6 שנים או 100 אלף קילומטר?

והבעיה היא שהיא אפשר לדעת באופן חד משמעי אם נגרם נזק למנוע או לא?

מה לגבי שאלה אחת?

הדרך היחידה לוודא שלא נגרם נזק למנוע היא לחכות, אם חלקי הרצועה סתמו את רשתית השמן ועשו נזק אז רכיבי המנוע מפתחים רווחים ואז המנוע מתחיל לאכול שמן ובמצב הכי קיצוני לעשן. אם לאחר שנה+ המנוע לא אוכל שמן ולא מראה סימנים לאכילת שמן (אגזוז מעשן או סימני שמן באגזוז או פלאגים רטובים וכו..) אז אין שום אינדיקציה לכך שהמנוע ניזוק.

לפני 42 דקות, EliC25 כתב:

הבן אדם שם אמינות בעדיפות ראשונה ואתם מציעים לו את הפיורטק עם הרצועה הארורה.. נו באמת

נאמר לבן אדם שהבאלנו הכי אמינה וחסכונית והועלו בפניו החסרונות וההיתרונות של האופציות האחרות שהוא שוקל, אף אחד פו לא הציע לו את הפיורטק הוא בעצמו שאל על הC4 ונאמר לו במפורש שיש את הבעיה עם רצועת הטיימינג והוסברה לו מה המשמעות של זה. אז אני לא מבין את פשר ה"נו באמת" שלך.

וחוץ מזה גם עם הרצועה הארורה... אני אשמח שתסביר לי מה הבעיה אם נשמעים לכללים ורוכשים רכב שהחליף רצועה מזמן ולא נגרם לו נזק למנוע? 

עריכה אחרונה על ידי Gavrik
פורסם
לפני 30 דקות, Gavrik כתב:

הייתי מוותר על הרכב הנ"ל, בטווח זמן כ"כ קצר אין לדעת אם נגרם נזק למנוע. לעיתים אם נגרם נזק למנוע לוקח לו כמה חודשים להתפתח עד שרואים את זה. כבר היו מקרים של חברי פורום שהמנועים שלהם התחילו לעשן ולאכול שמן כמה חודשים לאחר החלפת הרצועה. לכן אני ממליץ לחפש רכב שעבר החלפת רצועה לפחות לפני שנה+

1) מהרושם שאני קיבלתי ה308 אמנם אמינה יותר אבל לדעתי באופן זניח בגלל שהן חולקות הרבה רכיבים. בפורומים אפשר למצוא יותר תלונות על מערכות בC4 כמו תקלות מיזוג או תקלות חשמל מסויימות אך זה יכול להיות בגלל הגיל מכיוון שהC4 נמצאת איתנו מ2010 וה308 התחילה שיווק רק ב2014.
2) על פי הממצאים הקיימים עד כה - קשה להגיד. הרצועה מוחלפת לדגם חדש ומשופר ועד כה לא היו מקרים של התפוררות של הדגם החדש והמשופר של הרצועה עם זאת המעבר לדגם החדש בוצע ב2017-2018 והרצעוה החדשה רצה איתנו רק 3-4 שנים, זה שהיא שורדת את ה3-4 שנים זה בטוח אבל אין עדיין רצועות שהגיעו ל6 שנים ויכול להיות שיהיה כדאי להחליף רצועה מוקדם יותר מ6 שנים.
3) לדעתי במוסך שמתמחה ברכבים האלה אני הייתי ממליץ על גבע בתל אביב.

הדרך היחידה לוודא שלא נגרם נזק למנוע היא לחכות, אם חלקי הרצועה סתמו את רשתית השמן ועשו נזק אז רכיבי המנוע מפתחים רווחים ואז המנוע מתחיל לאכול שמן ובמצב הכי קיצוני לעשן. אם לאחר שנה+ המנוע לא אוכל שמן ולא מראה סימנים לאכילת שמן (אגזוז מעשן או סימני שמן באגזוז או פלאגים רטובים וכו..) אז אין שום אינדיקציה לכך שהמנוע ניזוק.

נאמר לבן אדם שהבאלנו הכי אמינה וחסכונית והועלו בפניו החסרונות וההיתרונות של האופציות האחרות שהוא שוקל, אף אחד פו לא הציע לו את הפיורטק הוא בעצמו שאל על הC4 ונאמר לו במפורש שיש את הבעיה עם רצועת הטיימינג והוסברה לו מה המשמעות של זה. אז אני לא מבין את פשר ה"נו באמת" שלך.

וחוץ מזה גם עם הרצועה הארורה... אני אשמח שתסביר לי מה הבעיה אם נשמעים לכללים ורוכשים רכב שהחליף רצועה מזמן ולא נגרם לו נזק למנוע? 

תודה רבה לכולכם כמו שאני מבין את הסיטואציה 

הסיכוי שיהיה לי בעיה בגיר של הראפיד שקול לבעיה במנוע של הc4 גם מבחינת סבירות וגם מבחינת מחיר בערך אך הc4 נעימה יותר .

המאזדה 3 היא האמינה ביותר אך גם הכי פחות חסכונית למרות שזה יכול להתקזקז על הטיפולים .

המסקנה שהמחיר של שלושתן יהיה כמעט זהה לשלוש שנים משקולי טיפולים מיוחדים דלק ומחיר התחלתי.

אני חושב שמה שאעשה זה שאעשה נסיעת מבחן בכל אחד מהאופציות שלי ואחליט. 

הגולף והסוקי ירדו מהפרק בעיקר בגלל מחיר התחלתי גבוה שלא משאיר לי רווח לתיקונים בעתיד .

תודה רבה לכם עזרתם לי מאוד!

פורסם
לפני 39 דקות, Gavrik כתב:

במקרה חבר שלי מוביל את התביעה הייצוגית בנושא

הוא החליף רצועה בעצתי מיד כשקנה את הרכב בגיל 3 (של הרכב כמובן).

תקלות של לחץ שמן, אכילת שמן וסלואניד של תזמון משתנה לא מפסיקות להופיע לו בשנתיים האחרונות.

הנחמה היחידה שלו היא שבסוף יהיה מי שישלם לו על הברדק הזה.

לבן אדם שמחפש שקט תעשייתי אפשר להמליץ על דברים אחרים לטעמי, מנוע שרכיב כל כך מרכזי בו כמו רצועת טיימינג עושה צרות - פשוט אינו טוב. לא משנה כמה מרווחי ביטחון תקח וכמה חברי הפורום ימשיכו להלל אותו

• רעיון טוב! 1
פורסם

אני עוקב אחרי הנושא בעדיקות ועד כה לא לא ראיתי עדויות לרצועות חדשות שהתפוררו לכן תקלות כמו סלנואיד סתום נגרמות משבבים של הרצועה הישנה.

אז או שלחבר שלך התקינו רצועה מהדגם הישן או שלא עשו ניקוי והשאירו את השבבים (אגב היה פו כבר מקרה אחד של מישהו שהחליף רצועה במורשה ואחרי זמן קצר הגיע לגבע בגלל נורית לחץ שמן והרשתית הייתה סתומה בשבבים מהרצועה הישנה).

שוב אם נשמעים לכללים על פי כל העדויות שיש אין סיכוי להיתקל בדבר כזה. הרכב של חברך נפגע מהרצועה הישנה אך אם הוא היה רוכש רכב שהחליף רצועה לפני שנה+ הוא היה יכול לראות בהיסתוריית התקלות שנגרם נזק לרכב מהרצועה הישנה ולוותר עליו. ואם במשך שנה+ לא היו שום בעיות ולא התחילה אכילת שמן אז לא נגרם נזק למנוע ואין סיבה שאחרי התקופה הזאת פתאום יתחילו בעיות מכיוון שהרצועות החדשות לא מתפוררות.

אגב איך מתקדמת הייצוגית? אני רוצה לקבל החזר על ההחלפה שעשיתי

לפני 9 שעות, sagieli29 כתב:

תודה רבה לכולכם כמו שאני מבין את הסיטואציה 

הסיכוי שיהיה לי בעיה בגיר של הראפיד שקול לבעיה במנוע של הc4 גם מבחינת סבירות וגם מבחינת מחיר בערך אך הc4 נעימה יותר .

המאזדה 3 היא האמינה ביותר אך גם הכי פחות חסכונית למרות שזה יכול להתקזקז על הטיפולים .

המסקנה שהמחיר של שלושתן יהיה כמעט זהה לשלוש שנים משקולי טיפולים מיוחדים דלק ומחיר התחלתי.

אני חושב שמה שאעשה זה שאעשה נסיעת מבחן בכל אחד מהאופציות שלי ואחליט. 

הגולף והסוקי ירדו מהפרק בעיקר בגלל מחיר התחלתי גבוה שלא משאיר לי רווח לתיקונים בעתיד .

תודה רבה לכם עזרתם לי מאוד!

קשה להגיד אם הסיכוי לבעיה בגיר בראפיד שקול לסיכוי לבעיה במנוע בC4. לאף אחד מאיתנו אין את הסטטיסטיקה להגיד לך את זה.

העניין היחיד הוא שבמקרה של הC4 אם אתה רוכש רכב שהחליף רצועה לדגם החדש לפני הרבה זמן (כמו שאמרתי לפני שנה 1+) ועד כה לא היו לו תקלות אז גם אין סיבה שפתאום יתחילו לו בעיות כי המנוע קיבל טיפול מונע. עד כה כל העדויות של תקלות במנוע הזה היו לפני החלפת הרצועה או זמן קצר אחרי החלפת הרצועה אך אין אנשים שהתקלות מהחלפת הרצועה מתחילות להם אחרי יותר משנה.

מצד שני בראפיד אין הרבה דרכים למנוע את תקלות הגיר, אתה יכול לחפש רכב שהחליף מוח גיר ומצמדים לא מזמן אבל אף אחד לא יודע אם זה יעזור כי יש עדויות של אנשים שנגמרו להם המצמדים תוך 10-20 אלף קילומטר ויש אנשים עם רכבים שיש להם כבר 200 אלף קילומטר ועוד לא החליפו מצמדים.

פורסם

בתור בעלים לשעבר של 308 1.2 וחסיד גדול מאוד של צרפתיות,
ההמלצה החד משמעית שלי הינה להתרחק.
הרכב שלי טופל כל ימיו במורשה ולאחר מכן אצל גבע, במשך 3 שנים שהיה אצלי החמרתי את מדיניות הטיפולים(כל 9 אלף), תמיד בחלקים מקוריים, תמיד בשמן בתקן של PSA ותמיד במוסך גבע המומלץ בחום.
החלפתי את הרצועה לפני הזמן וממה שראיתי הישנה אפילו לא התפרקה(הייתה כבר עם מק"ט מוחלף).
ובכל זאת לפני 3 חודשים הרכב התחיל לצרוך שמן בצורה לא הגיונית(גלון ל5 אלף ק"מ) מהתייעצותי עם גבע הבחירה הייתה או להחליף את המנוע(יותר זול מלעשות את הרינגים שגם קשה להשיג בארץ), או לזרוק את הרכב לים.
בסוף בצער רב החלטתי למכור את הרכב בנזיד עדשים.
עוד אירוע שחוויתי ברמה אישית ואני מכה על חטא, זה בהמלצתי חבר קנה 208 עם 50K קמ יד ראשונה והיסטוריה רציפה מלובינסקי.
וגם הוא מתמודד כעת עם הסוגיה של צריכת שמן גבוהה.
שני הרכבים האלה בפירוש טופלו בצורה המיטבית הן מבחינת מרווחי טיפולים הן מבחינת איכות הטיפול עצמו ובכל זאת גילו אמינות מחפירה וגרמו לעוגמת נפש וכיס.
בתור אחד שזה היה הרכב הצרפתי הרביעי שלו(החזקתי גם במקביל 208 1.6) ועוד מס' רכבים בעבר, אין אמונה ברכבים האלה כיום ולא סתם הדבר בא לידי ביטוי במחירם ה"אטרקטיבי" בשוק המשומשות.
כשהרכב תקין באמת מדובר ברכב נהדר, מנוע "בשרני" עם שפע מומנט,נוח,מפנק והיגוי מעולה.
באמת נהנתי מהרכב.
אבל אכזב אותי מאוד בפאן האמינות שלו.
באמת ותמים חשבתי שאם אתזחק אותו נכון(ואני פדנט מאוד עם הרכבים שלי) ואף אחמיר על הטיפולים של היצרן, אזכה לשקט תעשייתי.
לכן המלצתי החד משמעית הינה תתרחק מהרכבים האלה גם אם הכל נראה ורוד מבחינת ההיסטוריה, גם אם הרצועה היא מהמק"ט החדש או כל סיפור אחר שלא יספרו לך.
אני החלפתי להונדה סיוויק 2014 5 דלת וממליץ לך על הרכב הזה בחום.

• אהבתי 3
פורסם

משהו כמו 8 אלף קמ -+
ומשם זה נהיה אקספוננציאלי.

בפעם הראשונה הוספתי 500 מ״ל

אבל מהר מאוד הצריכה התגברה וזה לווה בעשן לבן שיצא מהאגזוז.

פורסם
לפני 9 שעות, Gavrik כתב:

אז או שלחבר שלך התקינו רצועה מהדגם הישן או שלא עשו ניקוי והשאירו את השבבים (אגב היה פו כבר מקרה אחד של מישהו שהחליף רצועה במורשה ואחרי זמן קצר הגיע לגבע בגלל נורית לחץ שמן והרשתית הייתה סתומה בשבבים מהרצועה הישנה).

הוא החליף רצועה לפני שנתיים אצל גבע

פורסם (נערך)

מעניין, פעם ראשונה שאני שומע על תקלות סלנואידים אחרי החלפת הרצועה וניקוי שבבים. הסלינואיד נסתם מחלקיקי רצועה ואחרי החלפת הרצועה וניקוי שבבים לא שמעתי על תקלות סלניאודים בעבר.

בכל מקרה עדיין אחרי שנה+ ממועד החלפת הרצועה כבר אפשר לראות אם הופיעו תקלות או שיש סימנים לצריכת שמן ואז אפשר לדעת אם המנוע נפגע. אם אחרי שנה אין עדיין צריכת שמן אז אפשר להבין שהמנוע לא נפגע... עד כה כל התיעודים של מנועים שנהרסו דיברו על הופעת צריכת השמן בטווח של כמה אלפי קילומטרים או כמה חודשים ממועד החלפת הרצועה.

עריכה אחרונה על ידי Gavrik
פורסם (נערך)
בתאריך 10.11.2021 בשעה 23:52, sagieli29 כתב:

צריכת דלק גבוהה יותר זה משהו שרץ ברקע, אתה מתרגל אליו, מתייחס אליו בתור הוצאה קבועה וידועה מראש, ומתכנן את התקציב בהתאם.

תקלות גיר/מנוע תמיד באות בהפתעה, ותופסות אותך ברגע הכי לא מתאים.

לדעתי - עדיף רכב פחות חסכוני אבל אמין, מאשר רכב על פניו חסכוני, אבל כזה שכל הזמן מחזיק אותך במוד של "צפה פגיעה".

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

חברה אני מקפיץ את השרשור מה דעתכם על אופל אסטקה אצבק 2016+?

איבזור אני רואה שהיא מאובזרת.

גיר שש הילוכים רגיל ומנוע טורבו 1.4 150 כ"ס.

דעתכם בקשר לאמינות וצריכת הדלק ?

ביחס לקיה ריו EX2014/מאזדה 3 2014 1.5 או גולף אינגוי 1.2 2014?

פורסם

אסטרה סובלת מבעיות LSPI שגורמות להרס מנועים. אומרים שטיפול בשמן הנכון אמור לפתור את הבעיה, עד כמה זה עוזר באמת אני לא יודע.

בנוסף הגיר באסטרה הוא אותו הגיר כמו באסטרה הקודמת ובקרוז (6T35) 'לא ידוע באמינות גבוהה.

פורסם (נערך)
לפני 19 דקות, Gavrik כתב:

אסטרה סובלת מבעיות LSPI שגורמות להרס מנועים. אומרים שטיפול בשמן הנכון אמור לפתור את הבעיה, עד כמה זה עוזר באמת אני לא יודע.

בנוסף הגיר באסטרה הוא אותו הגיר כמו באסטרה הקודמת ובקרוז (6T35) 'לא ידוע באמינות גבוהה.

גם האסטרה דגם k עם ה150 כוחות סוס?

הבעיות הללו יותר יקרות ושחכיות מהc4 ראפיד וגולף?

עריכה אחרונה על ידי sagieli29
פורסם

כן זה נוגע לאסטרה K, לגבי שכיחות אף אחד לא יכול לומר לך כי לאף אחד אין את הסטטיסטיקה המדוייקת.

לגבי עלויות, LSPI גורם להרס רכיבים קריטיים במנוע ובמצב כזה לרוב מחליפים מנוע.

• תוכן חדש...