Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1708 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 5 שעות, dotSYS כתב:

כנראה שעוד 3-5 שנים הרכב שלך יספק טווח של 65% (לא מבוסס על כלום). השאלה הגדולה היא כמה תעלה החלפת תאים כדי לחזור לטווח סביר.

אם זה לא מבוסס על כלום אז למה אתה כותב את זה? אובדן טווח כזה אולי היה הנורמה בבטר פלייס או בדורות הראשונים של הניסאן ליף אבל אלו מכוניות ללא קרור נוזל לסוללה. זה ממש לא הנורמה במכוניות חשמליות מודרניות ואם בכל זאת יש כזה אובדן טווח משמעותי החלפת הסוללה מכוסה על ידי אחריות היצרן.

פורסם

בתכלס, עם 40,000 ק"מ בשנה גם כך ערך הרכב ירד משמעותית שלא משנה בכלל מה יציגו עוד 3-4 שנים. על ירידת הערך יפצה, אם לא יהיו הפתעות מצד המדינה, החיסכון העצום בדלק. 

פורסם (נערך)
לפני 8 שעות, WE988244 כתב:

מה שזה אומר שהטווח הנסיעה המוצהר הוא כ20% פחות ממה שטוענים לנו.

זה ממש לא נכון.

לפני 8 שעות, motior כתב:

בטויוטה יאריס שלי הטווח המעשי הוא  כ-450 ק"מ.  כשאני מתקרב לסוף הטווח אני נכנס לתחנת דלק שנמצאת כמעט בכל פינה ויוצא אחרי 5-10 דקות עם טווח חדש של 450 ק"מ.

למה כזה טווח קצר? לטסלה 3 LR יש טווח של 614 ק"מ, שלא לדבר על העליה היפה במחיר הבנזין שקיבלת אתמול.

ורק לידיעה כללית, יש לך כבר מכובד של עמדות טעינה מהירות בתחנות הדלק של סונול, דור אלון וטן.

עריכה אחרונה על ידי Gopher
פורסם
לפני 9 דקות, Gopher כתב:

למה כזה טווח קצר? לטסלה 3 LR יש טווח של 614 ק"מ

בוא תשווה את היאריס גם למרצדס EQS.

• אהבתי 2

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)
לפני 8 דקות, vadim6385 כתב:

בוא תשווה את היאריס גם למרצדס EQS.

לא צריך, הרכבים החדשים שמגיעים לארץ (ויש רשימה ארוכה) רובם עם טווח של לפחות 400 ק"מ.

400 ק"מ זה טווח שאמור להספיק לכל נהג ממוצע בארץ.

עריכה אחרונה על ידי Gopher
פורסם (נערך)

בגיאומטרי c החשמלי שהחל להימכר בישראל אתמול יש אפשרות להאריך את האחריות על הסוללה ל- 10 שנים ו- 200 אלף ק"מ (בעלות של 2500 ₪ בלבד).

לנהגי מוניות יש אחריות של חצי מיליון ק"מ על הסוללה.

לכן כל הדיון על אמינות הסוללה לא רלוונטי כאשר היבואן משכיל להעניק אחריות כזאת.

גם הטווח של הגיאומטרי c משביע רצון, 460 ק"מ כאשר יש דיווחים שניתן להשיג אותו או קרוב לכך גם בתנאי אמת.

וגם המחיר זול יותר מקרוסאוברים בנזין או היברידיים בגודל הזה.

עריכה אחרונה על ידי evc
  • אהבתי 1
פורסם

נכון להיום, אין בכלל מה להשוות בין פעולת תדלוק של רכב ICE לבין פעולת טעינה של רכב חשמלי- לפחות בעניין הזה, ה-ICE מכה את החשמלי שוק על ירך;

מעבר לכך שלוקח בסביבות חמש דקות לתדלק מיכל מלא של ICE (שמעניק טווח "מלא"), לא חסרות תחנות כמעט בכל חור, כמו שנאמר למעלה. אז נכון שעמדות טעינה הולכות ונבנות בקצב מרשים, אבל הכמות שלהן בטלה בשישים מול תחנות התדלוק הסטנדרטיות, שלא לדבר על כך שכל עמדה כזו מסנדלת את הרכב הנטען ל-לפחות חצי שעה, וגם זה לא לטווח מלא (ואני לא נכנס לנזק שזה גורם או לא לבטריות- נניח שלא). ובגלל שאין מספיק עמדות, אתה יכול להגיע עם החשמלי שלך לטעינה ולגלות עוד X אנשים בתור לפניך (ונעזוב בצד את הדיון העייף על אלו שמשאירים את הרכב בעמדה אחרי שגמר להיטען או כאלה שסתם החליטו שעמדת טעינה היא מקום חנייה טוב עבור ה-ICE שלהם). בקיצור, לא לעניין למי שכמוני, רוצה לבלות בתחנות דלק\טעינה זמן מינימלי.

אז כן, בהחלט לרכב החשמלי יש יתרונות עצומים מול ICE, ובהרבה מובנים הוא עדיף עליו. אבל פעולת התדלוק עצמה היא לא חלק מהיתרונות הללו, ולא לכולם זה מתאים (לכן כנראה יש צורך בשינוי תפיסה, כמו למשל טעינה לילית בדומה לטלפון נייד- זה כבר מצריך עמדה ביתית ו\או בעבודה ובכלל, זה דיון אחר).

• אהבתי 2
פורסם

ולמרות שאני בעלים של רכב חשמלי ואולי אמור ליפות את המציאות, יש לומר את האמת - 

מעטים כלי הרכב החשמליים שמגיעים בתנאים אמיתיים לטווח המוצהר על ידי היצרן ובכל מקרה גם אם מבחינת פוטנציאל המכונית שלי יכולה לנסוע את כל 470 הקילומטר שהיצרן מצהיר, אלה יהיו בתנאים שלא באמת ייתקיימו על הכביש כי פשוט יש יותר מידי כוכבים שצריכים להסתדר בשמיים - נא לזכור שטווח סוללה מושפע מאוד ממהירות, לחץ אוויר בצמיגים, תאוצה, טמפרטורה, טופוגרפיה, רוח, משקל מטען, מיזוג\חימום תא הנוסעים וכל צרכן חשמלי אחר... לא סתם יש סימולטור טווח בחלק גדול מאתרי האינטרנט של יצרני רכב, וגם אלה כנראה אופטימיים מידי.

האם כל מכונית חשמלית לא מתקרבת לטווח המוצהר? כנראה שיש חריגים שמסוגלים לעשות זאת בחיים האמיתיים - לוסיד למשל קיבלו לא מזמן אישור EPA לטווח של 837 ק"מ בתנאי אמת, אני סקפטי לגבי אחרים.

הרכב שלי לא "חסכוני" בצריכת החשמל שלו BY DESIGN, ובמהלך 4 החודשים האחרונים למדתי שעם כ-4 ק"מ לכל 1% סוללה ברוב מתארי הנסיעה יחסית קל לי לטווח של כ-240 ק"מ בין טעינות, בתוך מסגרת (מרצון) של 80%-20% SoC ואין בעיה מיוחדת להגיע לכ-350 ק"מ אם אני מתחיל נסיעה עם 100% סוללה ומסיים עם בין 10% ל-15%, כך שטווח הנסיעה בחיים האמיתיים ברכב שלי, בתוואי הנסיעה ובאופן הנהיגה הרגיל שלי הוא בסביבות 75% מהמוצהר, לגמרי סביר מבחינתי. ואז פשוט מחבר בחניה את כבל האפקון לרכב, לא סיפור גדול.

ברור שיש תפיסת עולם שונה כאשר אני משווה את זה לחיי הקודמים עם רכבי ICE, עדיין "חישלוק" הרכב מצריך תכנון לפני נסיעות מסויימות, יחד עם זאת - ולמרות תוספת הסיבוך הכרוכה בכך כאשר נקודת ההשוואה היא תידלוק של 5 דקות בתחנה, חרדת הטווח שלי שהיתה רק ביוני 2021 ברמה +9 ירדה לבערך 2 היום, כשאני מבין מה יכולות הרכב ויחד עם שיפור תשתיות (איטי אבל קיים) עתידה לרדת עוד.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1

The older you get, the better you used to be

פורסם

לי אישית טווח נסיעה של 400-500 ק"מ מספיק לגמרי, ואם טכנולוגיית סוללות חדשה תאפשר הכפלה של הטווח הזה הייתי מעדיף לקנות דגם שעדיין מאפשר 400-500 ק"מ אבל שוקל 200-300 קילו פחות.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 5 שעות, X9500 כתב:

מעטים כלי הרכב החשמליים שמגיעים בתנאים אמיתיים לטווח המוצהר על ידי היצרן 

גם רכבי ICE כמעט אף פעם לא מגיעים לנתוני צריכת דלק רשמיים של היצרן.

• אהבתי 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אבל ההבדל הוא שבמכוניות ICE לא צריך לעצור לחצי שעה ומעלה כדי להוסיף טווח  (אני מרגיש שיש פה לופ)

• אהבתי 1

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם

ומצד שני ברכב ICE אין לך תחנת דלק בבית, והרכב לא מתדלק את עצמו כשאתה ישן.

• אהבתי 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

וטריליון חלקים נעים שנשחקים, טיפולי 15, רעש, ויברציות וסרחון

• אהבתי 1

פורסם
לפני 17 דקות, zvit כתב:

ומצד שני ברכב ICE אין לך תחנת דלק בבית, והרכב לא מתדלק את עצמו כשאתה ישן.

להרבה אנשים, ואני אחד מהם, אין אפשרות להתקנת תחנת דלק או עמדת טעינה בבית

• אהבתי 1

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם
בתאריך 1.11.2021 בשעה 22:55, WE988244 כתב:

עזוב הטעות שלך היא יותר גדולה,

רכב חשמלי לא נטען לטעון אותו יותר מ15 אחוז ממחזורי הטעינה, בטעינה מהירה,

עוד נקודה שאולי לא שמתם לב, עשיתי ביום חמישי נסיעת מבחן על אחד הרכבים (לא משנה כרגע מה שמו בקרוב כנראה אפתח על הדגם הספציפי שירשור) והוא שיושב לידי אומר לי שלא מומלץ לרדת עם הבטריה למתחת 20%, זה הורס את הבטריה,

מה שזה אומר שהטווח הנסיעה המוצהר הוא כ20% פחות ממה שטוענים לנו.

ואותו סיפור גם לגבי טעינה מעל 90%.

נשארנו עם 70%.

• רעיון גרוע 2

יונדאי i-20 ,  שמח שלא הקשבתי לשונאי הגיר הרובוטי.

• תוכן חדש...