Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1712 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחד הרכבים הכי עלובים/קודרים של פיג'ו מבחינת חוויית נסיעה/נהיגה/שימוש כללי.

מה שכן, המתלים בסדר גמור, תא המטען ענק והפשטות המכאנית תורמת לאמינות.

בקיצור, שתתחדש ותינסה ליהנות.

הרכב, אגב, זהה בגודלו לפוקוס, זה בעיקר עניין פסיכולוגי, כמו קיומו של "ישבן" ברכב (מרכב סדאן...)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)

סתם נקודה קשורה למחשבה

בחיפושי מידע באינטרנט על ה - 301 /  C אליזה קראתי כמה מבחנים השוואתיים שנעשו ב- 2013 בארץ בהם עימתו את ה - 301 עם מתחרות דומות בסגמנט ובתקציב. 

בין המתחרות היו קיה ריאו, יונדאי I25, סקודה ראפיד. 

הצרפתייה לא יצאה עדיפה אבל גם לא הפסידה ממש.

ומה מעניין ? כיום בלוחות למכירה כל אחת מהמתחרות  הללו מבקשים עליהן כפול ממה שעל הצרפתיות. 

ברור שמי שקנה מהתאומות הצרפתיות  כחדש ספג עליהן הכי הרבה ירידת ערך. אבל 301 כמשומשת, מעבר לחצי מחיר מראפיד,  די סביר להניח שתהיה פחות מועדת לתקלות אמינות  שעלולות להיות לסקודה ראפיד עם  מנוע TSI וגיר DSG ישנים. (הגם שהם חד משמעית חבילה עדיפה לנהג). 

עריכה אחרונה על ידי orankohn
פורסם

לפני כמה שנים טובות היה לי את הרכב לכמה ימים בתור רכב חליפי, כך שיצא לי להתנסות בו.

התרשמתי לטובה מנוחות המתלים ,מנוחות מושב הנהג, ומהכח היחסי של המנוע. גם התנהגות הכביש שלו היתה סבירה.

אכן, תיבת ההילוכים האוטומאטית שלו (AL4) מורידה ומעלה הילוכים עם קשר קלוש למציאות. אני מניח שהיא תצליח למצוא מתי זה קורה ולהצליח "לאלף" את התיבה לרצונותיה.

בעיה נוספת זה הילוך גבוה קצר מדי, כך שבמהירויות של מעל 100 קמש אכן יש רעש מהמנוע בגלל טורים גבוהים יחסית.

למיטב זכרוני היו גם רכבים מאוחרים של הדגם עם תיבת 6 הילוכים ששיפרה בהרבה את המצב, אבל הם בטח נדירים יותר והמחיר בהתאם.

ויש גם את הנושא של הבטיחות - אאל"ט לרכב 2 כריות אוויר בלבד, ואני לא יודע מה לגבי בטיחות פסיבית במקרה של תאונה (אזורי קריסה וכאלה). אז שתסע ביתר זהירות.

אבל בשביל הסכום ששילמה זאת אחת מהקניות היותר משתלמות.

אני אישית אהבתי, והיה לי נח.

ומנסיון אישי גם על היונדאי i25, בהחלט הייתי מעדיף את הצרפתי.

שתתחדש ושיהיה בהצלחה.

פורסם
לפני שעה, orankohn כתב:

מגרש דווקא של רכבי יוקרה שביבוא אישי - הרוב מרצדס וב.מ.וו נוצצות. מעניין איך הגיע רכב כה זול לשם....

מישהו עשה טרייד אין לG-Wagen 😂

• מצחיק 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

לדעתי בתור רכב זול למשפחה מדובר בחבילה לא רעה, אנחנו מתכנים לרכוש כזה לאימי כאשר היא תעשה רישיון בגלל שהצרכים שלה דיי דומים (רכב "גדול" אמין וזול לאחזקה). אמנם מדובר ברכב שעל פי ההגדרה שלו הוא "רכב זול למדינות עולם שלישי" ולכן ביחס לתוצרת אירופאית מקבילה הוא נופל בבידוד רעשים איכות חומרים ובטיחות.

אך עם נשווה תפוחים לתפוחים ונשווה אותו לתוצרת קוריאנית/יפנית שאפשר למצוא באותו טווח מחירים (i30 דור ראשון, פורטה הישנה, ריו דור ראשון וכו...) נגלה שמדובר ברכב לא רע בכלל.

בנוסף גיליתי שבתכנון שלו הכניסו כל מיני פטנטים כדי להוזיל את האחזקה שלו כמו למשל במקום להחליף משולש בשלמותו אפשר להזמין ולהחליף רק את החלק הבלוי.

אגב איך המזגן ברכב? חשוב לנו מזגן חזק לאחר שהמיזוג ב208 היה דיי מאכזב.

עריכה אחרונה על ידי Gavrik
פורסם

עד כמה שזכור לי, מזגן מעולה עם תכנון פתחים מוזר.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

האמת? ביחס למחיר אחלה רכב, תא מטען גדול, מרווח ברכים מעולה, נוחות טובה מאוד בטח ביחס לi25 ועדיפה מהרפיד.

גם מבחינת מראה נראית בסדר.

אז כן, איכות החומרים פשוטה, אבל גם למתחרות.

כול פעם שמונית כזאת לקחה אותי לעבודה שמחתי.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

שני הדברים שהכי שנאתי ברכב הזה הוא הגיר הרובוטי, שממנו ניצלת, ומיקום כפתורי החלונות החשמליים שפשוט הוציא אותי מדעתי. תתחיל להתאמן על לפתוח חלונות...

פורסם

כמה התייחסויות למה שנשאל/נכתב:

המזגן מקרר דווקא מצויין. הפתחים כלל לא מוזרים. גדולים ובמיקום ההגיוני והנוח. לא מזיק שבדגם הפרימיום יש בקרת אקלים אלקטרונית כך שלמשל ניתן לבחור 10 דרגות מהירות למפוח. 

בדגם האקטיב הנפוץ יש כפתורים מכניים עם 4 מהירויות. 

הערה נוספת למי שכתב שיש רק 2 כריות - בוודאות יש 4 כאשר הצידיות הן כריות וילון שאמורות להגן גם על הנוסעים מאחור. 

פורסם

אני חושב שלא קראת נכון את המאמר על מנועי הפרינס.

הרכבים עם המנוע 120 ללא טורבו די אמינים ו-308/c4 היו עדיפים לגמרי על ה301

עם זאת. רכב נחמד.

לדעתי יש כמה שנים שהרכב נמכר עם תיבה אחרת ולא al4 וזה שילוב מנצח

פורסם

הייתה לי אחת כזו כרכב חלפי, חייב לציין שהחוויה הייתה ממש לא טובה, למעט נוחות נסיעה סבירה לחלוטין הרכב היה רועש ושתיין.

אבל הרכב נקנה אז שיהיה בהצלחה ותקווה לשנים שקטות...

פורסם
לפני שעתיים, Nakamichi כתב:

אני חושב שלא קראת נכון את המאמר על מנועי הפרינס.

הרכבים עם המנוע 120 ללא טורבו די אמינים ו-308/c4 היו עדיפים לגמרי על ה301

עם זאת. רכב נחמד.

לדעתי יש כמה שנים שהרכב נמכר עם תיבה אחרת ולא al4 וזה שילוב מנצח

אני מטיל ספק רב בכך שהמנועים האטמוספריים מסדרת פרינס "דיי אמינים"

מכיר אישית כמה אנשים שהחזיקו צרפתיות עם פרינס אטמוספרי ואכלו מהם מרורים.

• תוכן חדש...