Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1734 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה שאולי חכמי הפורום יחכימו אותי 
חמי ז"ל קנה רכב כזה (דרך ביטוח לאומי) ובזמן שעבר הרכב לאיבזור הוא נפטר.
חמותי עצרה את האיבזור וכרגע צריכה למכור אותו (אין לה מה לעשות עם רכב כזה) ולהשיב את סכום המימון החלקי השייך לביטוח לאומי.

א - האם רכב כזה יכול להיות רכב הסעות ? רכב למשפחות ?
ב- איפה כדאי למכור אותו ? (היא לא מבינה יותר מידי ברכבים)
ג- כל דבר אחר שבאמת יכול לעזור מבחינת עיצה 

פורסם

נסה לשאול בחברת האבזור - סביר שהם יוכלו לסייע.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

זה רכב מעולה למשפחות ברוכות ילדים. או באופן כללי למי שצריך מעל 7 מקומות

מכיר מישהו  עם 7 ילדים שקנה כזה יד2(פלוס מינוס 5 שנים על הכביש) אחרי שניסה כמה וכמה רכבים כאלה ואמר שזו רמה מעל כולם, כוח זמין, נוחות נסיעה, מכיל את כל ה-9 ללא צפיפות מיוחדת(הגדולים שלו היו כבר בגילאי צבא), נסע לירושלים ואמר שהוא בכלל לא הרגיש את העליות.

מה שכן, זה רכב לא זול. אבל לפי מה שאני מהבחור הנ"ל השוק שלהם חזק

פורסם

רכב המשמש להסעת נכים בד"כ נמכר עם שלושה מושבים לכל היותר...

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם (נערך)

מה נקרא עצרה את האבזור?

האם קיים?

המושבים ברכב כבר הוסרו?

האם האבזור שייך לכם, או למדינה?

אם שייך לכם, יש קהל יעד של אנשים עם מוגבלות שמתניידים בכיסא גלגלים, אבל אין להם זכויות מהמדינה בגלל שהם אזרחים ותיקים.

אם הרכב יימכר במחיר טוב כשאתם סופגים את מחיר האבזור ייתכן בהחלט שיש קהל

אתה יכול לפרסם ביד 2, יש שם אפשרות לסמן את הרכב כמותאם לנכים.

אפשר לפרסם בפייסבוק בקבוצות הבאות:

ילדים להורים סיעודיים

מטפלים בהורה מזדקן

דואגים למטפלים

יש לי הורים קשישים

עריכה אחרונה על ידי Ron Poh
פורסם
לפני 7 שעות, aviaviavi כתב:

הבנתי, חשבתי שבתהליך האבזור מסירים את המושבים ומכינים אותו להסעת נכה

אם יש מושבים מקוריים זה אכן מה שעושים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני 8 שעות, Ron Poh כתב:

מה נקרא עצרה את האבזור?

האם קיים?

המושבים ברכב כבר הוסרו?

האם האבזור שייך לכם, או למדינה?

אם שייך לכם, יש קהל יעד של אנשים עם מוגבלות שמתניידים בכיסא גלגלים, אבל אין להם זכויות מהמדינה בגלל שהם אזרחים ותיקים.

אם הרכב יימכר במחיר טוב כשאתם סופגים את מחיר האבזור ייתכן בהחלט שיש קהל

אתה יכול לפרסם ביד 2, יש שם אפשרות לסמן את הרכב כמותאם לנכים.

אפשר לפרסם בפייסבוק בקבוצות הבאות:

ילדים להורים סיעודיים

מטפלים בהורה מזדקן

דואגים למטפלים

יש לי הורים קשישים

האבזור לא שלהם.

והוא מאוד יקר.

מעלון+מצברים לבד עולים כ50 אלף.

אביזרי נהיגה גם עולים עשרות אלפים 

.

פורסם

כן, אני יודע. בגלל זה שאלתי.
אם לדוגמא כבר הסירו מושבים ברכב, כמו השורה השנייה (כדי לפנות מקום למעלון וכניסה לרכב. ואם הסירו כיסא נוסע, נשאלת שאלה מה עשו עם הכיסאות?
נשארו בצד ואפשר להחזיר אותם, או שאינם עוד?
בגלל זה שאלתי מה עם המושבים?
שהרי למה למישהו לקנות רכב שחסרים מושבים, במקרה כזה אם יש מעלון זה דרבון טוב לקניית רכב כזה.

אני כמעט קניתי רכב כזה, אך לבסוף ויתרתי. 

פורסם

אפשר להחזיר אם שמרת אותם.

זה מה שעשו ברכב של דודה שלי (נכה מוסעת) כבר בכמה רכבים, מפרקים את השורה האחרונה, שומרים את המושבים ומרכיבים אותם בחזרה כשמפרקים את המעלית.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

אימי נוהגת בקראוול 2019 עם מנגנון יד ומעלון וכו', כך שאני קצת מכיר את הנושא, זה גם רכב שני שאנו רוכשים, לפני הקראוול היה טרנספורטר.

כתבתי הרבה דברים שהם אף קצת כללים ומתרחקים משאלתו של פותח השרשור, כתגובה לכל מיני רעיונות והשערות שצצו, מקווה שזה מועיל איכשהו.

אצל אימי מדובר ברכב שמוגדר "נכה נוהג". 

קראוול של נכים מגיע ללא מושבים מאחור מהחברה, אלא רק עם מושבים מקדימה: 

במקרה של נכה נוהג - כיסא נהג וכיסא לצידו . 

במקרה של נכה מוסע - כיסא נהג + 2 נוסעים לצידו (למיטב ידיעתי)

החלק האחורי של הרכב מגיע "ריק" כברירת מחדל ואת המושבים מתקינה החברה שמאבזרת את הרכב - מושבים "בהתקנה" מקומית(הרכב כן מגיע עם חגורות בטיחות מקוריות מאחור אך ללא כיסאות, את החגורות המקוריות מסירים כי על הכסאות בהתקנה  מקומית יש חגורות מובנות וזה מפריע להתקנה, את החגורות תקבל בקרטון למשמר עבור היום בו תצטרך להחזיר את הרכב לקדמותו / למסור לקונה המאושר בבוא היום).   יתכן וניתן להזמין רכב עם מושבים מקוריים, אני אשער שהעלות 

אסטרונומית (תבדקו בכמה נמכר מושב מקורי משומש  בEBAY + המסילות שלו וכו' ותעשו את החישוב )+ תידרש הזמנה מיוחדת וזמן המתנה (קראוול של נכים זה לא "קראוול רגיל" שנמכר, הרכב בדר"כ משונמך מרכב רגיל כדי להתאים לרף מחיר מסוים, לפחות כך זה היה כשאנו קנינו את הרכב, אולי דברים השתנו אבל לא נראה לי ).  שמעתי על נכים בודדים ששדרגו את הרכב לרמת אבזור אחרת והוסיפו מכיסם עשרות ואף מאות אלפי שקלים(קנו מולטי-ון, למשל) , אבל זה מאוד נדיר.

לגבי כיסא הנהג , אם פורק, יוחזר למקומו, זה החלק הקל, במיוחד כשהרכב עוד בחברה המאבזרת, כל החלקים נמצאים. ברגע שזה רכב שיוצא מהאבזור ועובר לידי הנכה, ברוב המקרים בעל הרכב מקבל חלקים למשמר, בדומה לחגורות, יכולים למסור לו גם את תושבת הכיסא המקורי, משענות יד שפורקו לצורך התאמות וכו'.

בגדול הנכה לא משלם על האבזור מחיר מלא אלא השתתפות של מספר אחוזים בודדים(וגם זה לא תמיד- חברות האבזור בדר"כ סופגות את העלות) . למי שייך האבזור זו שאלה שלא חשבתי עליה אף פעם ולא טרחתי לבדוק - אני משער שהאבזור לא שייך לנכה עם כל מיני סייגים של פרקי זמן שימוש , כנראה שיש גם עניין ופסיקה לגבי מקרה פטירה.  הנכה עצמו נדרש לבטח כל איבזור שהותקן ברכב במחירו המלא ובמקרה תאונה / גניבה הנ"ל ישולם חזרה לביטוח הלאומי אליו משועבדת פוליסת הביטוח.  צריך להבין אם הרכב כבר אובזר ומה בגורל האבזור במקרה של פטירה, קל וחומר כשמדובר באבזור לא משומש, חברת האבזור תוכל לעזור. צריך להבין שאם הרכב כבר היה בעבודה, זה אומר שהושקעו בו לא מעט שעות עבודה, סיטואציה בהחלט לא פשוטה,גם כאן, חברת האבזור תוכל לעזור. החברות הללו לרוב מתעסקות עם אוכלוסיה עם מורכבויות שונות ויש להם סף רגישות מאוד גבוה ורצון טוב. אם באיזושהי קונסטלציה תוכל לקבל את הרכב עם מושבים מאחור, זה יקל במכירה, אך לא הייתי מוציא על זה כסף מכיסי וזה לא סכום שתקבל בחזרה.

צריך להבין שעלות של קראוול-נכים חדש היא כ-270-300 אש"ח לערך "ערום" (וכנראה לרכב בן מספר חודשים, לא רחוק מזה בהרבה), כך שלי קצת קשה לחשוב על מקרה של אנשים ללא זכויות שמסוגלים להתמודד עם סכום כזה ומחפשים כזה רכב ולא פעלו כבר בכוחות עצמם בצינורות כלשהם, אבל שווה לבדוק עם החברת אבזור, מי יודע.  בזמנו כשמכרנו את הרכב הישן השארתי את המעלון מספר שבועות ברכב כי ניסיתי למכור אותו כמותאם ואף הייתה משפחה אחת שהתעניינה, אבל הם ירדו מזה בגלל עלות הרכב והמעלון פורק לבסוף והרכב נמכר ללא שום איבזור לצרכי "הובלה".

במקרה המדובר שהרכב טרם אובזר ובהנחה שלא הותקן מושב אחורי ולא כלום , אני משער שפשוט מוכרים את הרכב כמו שהוא,  קהל היעד העיקרי הוא כנראה חברות הסעות  /  קבלנים / מתקיני מזגנים (אלו בעיקר מי שפנו אליי בזמנו) .מהניסיון שלי, חברות הסעות יספרו לך כמה הם צריכים עוד להשקיע ברכב ובאבזורו ולדרוש הנחה משמעותית - כאילו שאם היו קונים רכב חדש לא היו צריכים להשקיע באבזורו.

מקווה שתצליחו למכור את הרכב מהר ובקלות , סיטואציה לא פשוטה. 

בהצלחה

עריכה אחרונה על ידי Superdror
  • תוכן חדש...