Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1758 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

במוסך נאמר לי שהם לא שמעו על בעיה כזו ולבוא לבדיקה  (שכמובן , תהיה בעלות)  לכן מתייעץ אתכם כאן קודם :
שמתי לב פתאום שהאוטו התחיל לצרוך יותר דלק מהרגיל .. משהו כמו כמעט 30 אחוז !  בדקתי שמן מים... הכל טוב. אוויר גלגלים - תקין.
אני עם האוטו הזה מעל 7 שנים!!  ומכיר אותו הייטב כך שאינני מדמיין זאת.
תמיד סגרתי איתו ממוצע כ 400 ק"מ.. 450... עד לתדלוק \ קו מהבהב .

כעת ,כבר ב 280 ק"מ יש לי קו מהבהב !
כמובן, אותו תוואי נסיעה הרגיל שלי לא משהו שונה לא משהו מיוחד.
נבדק כבר ב --4-- מחזורי תדלוק. לכן, חד משמעית - יש צריכת דלק מופרזת ב 30 אחוז .

אשמח לעזרה\תהיות
תודה

עריכה אחרונה על ידי asd1301
פורסם

אם אתה אומר שזה לא אופי הנסיעה ולא אוויר ושימוש מוגזם במזגן אז אני אציע דברים היחסית פשוטים שאפשר לעשות בבית ודורשים רמת טכנית בסיסית.

בדוק שהפילטר אוויר נקי ולא סתום (נער ודפוק אותו קצת או תחליף אם מצבו רע), נסה ניקוי מצערת עם ספריי מגעים ומגבון (לא מת על שיטת הספריי קרבורטור ומנוע פועל ואולי הוא מונע ממספיק אוויר להיכנס) נסה תוסף דלק על חצי מיכל (אולי האינגקטורים סתומים קצת) נסה לנקות עם ספריי מגעים את החיישן map/maf.

לכל אלו תמצא סרטונים ביוטיוב וכמובן שאם אתה לא מרגיש בטוח תן למוסכניק לעשות.

אם לא נפתר נסה להעלות את האוטו על גק לשים על ניוטרל ולראות אם הגלגלים מסתובבים בחופשיות או קשים לסיבוב (אולי הקאליפר נדבק או מיסב רע)

האם המנוע מתחמם/המאוורר עובד תמיד (טמפרטורת עבודה לא אידיאלית), האם יש רעשים מוזרים?

פורסם (נערך)

אם המצערת חסומה (במיוחד שהוא עומד) וקשה לו לינוק אוויר.

מה הסיכוי שזה המקרה? לא גבוה בכלל אבל היי למה לא לנסות, מקסימום עשית רק טוב לרכב בן 13 וזה דבר די פשוט לעשות (כמובן שאמרתי שאם הוא לא מרגיש בטוח שיתן למכונאי למרות שאולי על זה ספציפי לא דווה להוציא כסף כי קלוש)

עריכה אחרונה על ידי Shab00
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)

חיישן חמצן תקול?

חיישן maf?

האם הסל"ד שלך בעמידה תקין?

עריכה אחרונה על ידי ArikM

Ford Mondeo 2.0T + Bluefin Remap - נמכרה

Infiniti G37 2013

פורסם
לפני 39 דקות, Shab00 כתב:

מקסימום עשית רק טוב לרכב בן 13 וזה דבר די פשוט לעשות

הוא גם יכול לנקות חלונות לפני כל נסיעה, אין שום בעיה עם זה, רק שזו טעות לכתוב שזה משפיע על צריכת הדלק, ועוד בערכים של 30%.

ניקוי מצערת משפיע אך ורק על סל"ד סרק. ברגע שפרפר המצערת מתחיל להפתח, אותה שיכבת לכלוך דקיקה שעל דפנות המצערת לא משפיעה על כלום.

• אהבתי 1

יום טוב גם לך

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

קראתי את התגובות תודה רבה . לא יודע להתעסק לבד. אקח בכל זאת את הרכב למוסך .
לגבי - "האם הסל"ד שלך בעמידה תקין? " כן, תקין כפי שהיה תמיד .
לגבי - " אחרי שבמוסך עשה לי ניקוי ממיר והחליף חיישן חמצן הרכב עושה 1-16.6~"  אחלה של מידע ! אגיד את זה למוסכניק, תודה .

פורסם

קצת סדר לקוראים בעתיד:
עליה פתאומית בצריכת הדלק יכולה לנבוע מ2 מקורות:
התנגדות לסיבוב מהגלגלים (צמיגים בלויים או לא מנופחים מספיק, בלמים תפוסים, מיסבי גלגל גמורים) - דרך טובה לבדוק את זה (אחרי שבודקים אוויר) היא העמדת הרכב במדרון קל ושחרור הבלמים כשהוא בניוטראל (אבל מונע!) ובדיקה האם הרכב מתגלגל חלק ללא רעשים והתנגדויות.
המקור השני הוא המנוע, ובפרט מערכת היניקה, הדלק וההצתה.
צריך לבדוק שמסנן הדלק תקין ושזרימת הדלק למנוע תקינה, לבדוק שמסנן האוויר לא חסום, לבדוק את מצב הפלאגים ובנוסף - לבדוק את כל חיישני המנוע הרלבנטיים ובעיקר חיישן החמצן (למבדה) שבאגזוז.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• תוכן חדש...