Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צריכת דלק גבוהה - פיג'ו 508 1.6 THP

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1764 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 10 דקות, Igalz כתב:

בדיוק, ישנה שקיעה בעיקר של שסתומי הפליטה

נגיד עשיתי כייון ב 30, ב 60, ב 90 ו ב 120 אלף, האם ב 150 עדיין אוכל להגיע למרווחים הנדרשים? 

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 6 דקות, Buki כתב:

נגיד עשיתי כייון ב 30, ב 60, ב 90 ו ב 120 אלף, האם ב 150 עדיין אוכל להגיע למרווחים הנדרשים? 

כל 30 זה קשוח מידי.. מדברים על כיוון פעם ב50-60 אלף, וזה למחמירים. 

ראיתי מקרים שהיה מאתגר לכוון שסתומים אבל זה היה הרבה אחרי 200k קמ, וממילא המנוע כבר דרש שיפוץ, אז סידרו גם את תושבות השסתומים. 

אני ניזון ממידע ממזרח אירופה, שם אי אפשר לסמוך על המספר בלוח השעונים אם הרכב לא יד ראשונה. 

יום טוב גם לך

פורסם

טוב, שאלתי בשביל הדיון, אני מכיר את כל זה... 

גם זוכר שהיה בה בפורום לפני הרבה שנים מישהו עם סובאר B4 עם מערכת גז שבאיזור 250 או 300 אלף ק"מ המנוע התחיל לזייף אצלו, הוא היה בהרבה מוסכים, אף אחד לא מצא את התקלה... 

עד שמישהו (נדמה לי זה היה מישהו ממחלקת גז במורשה סובארו) עשה לו כיוון שסתומום והכל הסתדר.

• אהבתי 1

פורסם
בתאריך 19.8.2021 בשעה 13:50, roslan1984 כתב:

הרכב הקודם היה שברולט מאליבו 2010 מנוע 3.5 V6 מונע בגז 

לחץ אוויר נבדק באופן קבוע - 35 psi

תוואי המסלול יציאה מהקריות (עירוני נסיעה של פחות מדקה ) לעוקף קריות (בין עירוני ) ( למי שמכיר כביש 22 ) נסיעה לכרמל בחיפה וחזרה אותו מסלול .

20 ק''מ לכל כיוון ( 40 ק''מ ביום) + קצת נסיעות עירוניות קצרות 

הרכב עבר 196,000 ק''מ 

האם יש טעם לקחת את הרכב לניקוי פיח משסתומי יניקה ומראש המנוע ?

יש לציין שלפני כחודש פירקתי את הטורבו על מנת להחליף צינור שמן נוזל וראיתי שחלק מהמניפות של הטורבו שבורות קלות בקצוות  .

יש לציין שאמא שלי נוהגת על הרכב אם רגל קלה על הגז 

מציע לבדוק ולעשות לפי היכולת התקציבית:
1. לבדוק שהטרמוסטט לא תפוס פתוח כל הזמן (תיתכן העשרת תערובת)
2. ניקוי פיח מגב השסתומים
3. ציינת שאמא שלך נוהגת עם רגל קלה על הגז, נסה בעצמך לבצע בדיקה על אותו המסלול כמה ימים ברצף (מלא מיכל מלא ותאפס את האודומטר) ובדוק אם הצריכה משתנה.
4. כן, אולי הטורבו מעט חלש אבל כל עוד אין התראה על לחץ טורבו נמוך, כנראה שאתה בטווח הנכון (על אחת כמה וכמה אם הרכב סוחב טוב).
5. לוודא שאין דליפה של לחץ מצנרת הטורבו (לעיתים יש סימנים ויזואליים [כתמי שמן] ולעיתים שומעים בלחיצה בריאה על הגז).
6. ההמלצה הכי וותיקה בפורום אומרת: תדלק FULL, צא לנסיעה בין עירונית של 100-200 ק"מ וחזור לתדלק שנית וראה את התוצאה. אם היא משביעת רצון בשביל בין-עירוני, סימן שהאוטו בסדר. 

אני לא מכיר את מתווה הנסיעה שלך (הררי ? פקוק לרוב ?) אבל 1:8 בקירוב לבנזין, זה לא "בשמיים".
עד לפני כ-3 שנים לשכן שלי היתה 3008 בנזין מהמודל שלך, ובנסיעה מאוד רגועה במתווה מישורי הוא היה מקבל 1:10 בממוצע, וזה גם מה שמצאתי במחשב הרכב שמודד את צריכת הדלק. עם רגל קלה על הגז וקצת מלח פלפל (פקקים ומתווה הררי) אתה בקלות מגיע ל 1:8. על אותו המתווה הוא עבר בהמלצתי לדיזל, ומאז הוא עומד על צריכה ממוצעת של 1:16 (נהג רגוע) גם על הקודמת שלו (1.6HDI) וגם על הנוכחית (מודל 2021 מנוע 1.5HDI). למי שלא מחפש להידבק לכסא בקיקדאון - דיזל זו ההמלצה שלי (זה גם יותר אמין מה-THP 1.6).

איציק

• אהבתי 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

האם יש כאן תפנית דרמטית בעלילה ?

https://carsforum.co.il/topic/699235-למכירה-פיגו-508-2012-מנוע-16-טורבו-thp-רכב-לאחר-תאונה/?tab=comments#comment-6290067

הרכב יורד מהכביש\מושבת ?

איציק

• מעניין 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 5 שעות, איציק נ. כתב:

האם יש כאן תפנית דרמטית בעלילה ?

https://carsforum.co.il/topic/699235-למכירה-פיגו-508-2012-מנוע-16-טורבו-thp-רכב-לאחר-תאונה/?tab=comments#comment-6290067

הרכב יורד מהכביש\מושבת ?

איציק

אכן הרכב הראשון היה אצלנו פחות מחודש ועבר תאונה ( יש רק צד ג והבוחן תנועה החליט שאמא שלי אשמה בתאונה  )

מיד לאחר מכן קנינו בדיוק את אותו הרכב רק שנת 2011 פחות כסאות חשמליים ומראות מתקפלות בסגירת הרכב 

אבל כן חיצונית אותו הרכב 

מחר אני אצלם אותם ביחד :)

רוסלן

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 10 שעות, roslan1984 כתב:

אכן הרכב הראשון היה אצלנו פחות מחודש ועבר תאונה ( יש רק צד ג והבוחן תנועה החליט שאמא שלי אשמה בתאונה  )

מיד לאחר מכן קנינו בדיוק את אותו הרכב רק שנת 2011 פחות כסאות חשמליים ומראות מתקפלות בסגירת הרכב 

אבל כן חיצונית אותו הרכב 

מחר אני אצלם אותם ביחד :)

רוסלן

תמונה https://ibb.co/5sPW9YQ

• תוכן חדש...