Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

חוסר הסכמה אחרי בדיקה


dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1777 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא מבין משהו, 

זכותו של המוכר לא להתגמש עם הקונה, גם אם הוא רואה שבמוסך ציינו מספר תקלות. 

זכותו של הקונה לא לקנות במחיר שהוא סבור שלא מתאים לו. 

  • אהבתי 3

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

 

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

  • תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 12 דקות, discoTD5 כתב:

אני לא מבין משהו, 

זכותו של המוכר לא להתגמש עם הקונה, גם אם הוא רואה שבמוסך ציינו מספר תקלות. 

זכותו של הקונה לא לקנות במחיר שהוא סבור שלא מתאים לו. 

אתה צודק מצד אחד אבל,אני אסביר את מה שלא הבנת לעומק:

פות"ש אומר בעצם להבנתי- "שרפתי 500 ש"ח על בדיקה כשהמוכר לא בא לקראתי ואולי המצב יחזור עם עוד מוכרים פוטנציאליים,איך אמנוע ממצבים דומים בעתיד ?"

 

 

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם (נערך)

בהרבה מאוד מקרים חוסר בהתפשרות במצבים כאלו, זה נטו משחקי אגו.

הסכים למכור ב28, היה מסכים ל27, היה מוכר.

 

מציע לתת לו סופ"ש לישון על זה, להתקשר לדבר שאתה כן מעוניין ברכב וחבל על סכום כזה לפספס עסקה עבור שניכם.

להציע 27.5 וכוס קפה אולי ההיגיון יחזור.

עריכה אחרונה על ידי stum
פורסם (נערך)
לפני 17 דקות, stum כתב:

להציע 27.5 וכוס קפה אולי ההיגיון יחזור.

להציע 1500 ש"ח פחות ממחירון לרכב שיש לו  4000-5000 תיקונים ?

נגמרו סוזוקי סוויפט בשוק ? חסר רכבים ? נו באמת..

עזוב,אני לא סוחר אבל,אם אני קונה את הרכב הזה אז במקרה הטוב אני אומר למוכר- קח  26K,תגיד תודה ואני עוד מופסד כי מסרק הגה,משולשים ותושבות זה עסק ממש יקר (כחבילה ולא פריטים בודדים) ואף אחד לא ישלם לך הרבה יותר מזה (500 לפה ולשם אולי- אני אישית על 1000 לפה או לשם לא מפוצץ עסקה אם הרכב יוצא טוב ואין ליקויים רציניים אבל כאן,יש יותר מידי עניינים בטיחותיים שדורשים (לפחות בעיניי כמשתמש ברכב ובדרך) טיפול מיידי וללא דיחוי.

באפריל 2023 הסיוויק שלי תוצע למכירה- אתה מוזמן לבוא לשלם 1500 פחות ממחירון ולקחת רגע לפני שהיא תלך לטרייד.

אממה,היא כבר תהיה בת 9.5 עם איזור -160,000- 150,000 ק"מ.

 

 

 

 

עריכה אחרונה על ידי colauti 9

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

אני סתם ככה חושב שכל מי שמזניח ככה את הרכב שלו ולא אכפת לו ממנו.

זה מתבטא בעוד דברים שלא רואים בבדיקה.

דוגמא אם עשה באמת כל טיפול בזמן או שהוא איחד טיפולים. וכל אחד בעל רכב יודע איפה אפשר לחסוך כמה שקלים כדי ובסוף נשפך לך המנוע.

לדעתי אם יש רכב עם סימנים של אדם שלא מטפל טוב לא להתקרב לרכב.

 

  • רעיון טוב! 1
פורסם

לגבי הטיפולים זה קל לבדוק, לבקש היסטוריית טיפולים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אין לו מ2019 ומ2021.

מניח שהשנה עוד לא עשה כי רצה למכור, גם לא ברור מתי הטיפול צריך להיות.

ואת 2019 אפשר היה לשאול איפה ביצע ולהוציא חשבונית.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 15 שעות, AviMi כתב:

 

 

"(רעשים בנסיעה)

חופש ממסרק הגה - נקישות ממסרק הגה

תושבות מנוע עליון ימין + תושבת גשר

ליטוש פנסים

בוקסות משולשים קד' קרועים - את זה הוא ממש הראה לשנינו בעיניים ואמר שזה לא עובר טסט

מוטות מייצב קד'

צמיגים אחוריים להחליף (מ 2015)" - הבודק אמר שהם כבר קשים/ יבשים.

תודה מראש!

זה רכב בן כמעט 10 עם 150K ק"מ, האם חשבת שהוא יצא נקי בבדיקה ? לא קיים כזה דבר. הם צריכים להצדיק את הכסף שמשלם הקונה לבדיקה....

בנוגע לצמיגים ולליטוש פנסים - אלו דברים שאתה רואה בעיניים שלך, אתה לא צריך בדיקה. יכולתם לסכם מראש את עלות הנזק לפני הבדיקה.
בנוגע לחופש במסרק, תושבות מנוע וכד' - קשה להעריך אם זה משהו "בקטנה" או חמור יותר.  הרי נסעת בעצמך על הרכב והרגשת שהוא נוסע חלק וטוב, נכון ?

מכון הבדיקה נתן לך כלי מיקוח מול המוכר, עכשיו תחליט אם אתה משתמש בכלי הזה או שאתה לוקח מהמוכר את ה 1K שהוא הוריד מהמחיר, שם 2 צמיגים על האוטו ומתקדם הלאה.

גם אם תקנה את הרכב, אני מוכן להתערב שחוץ מצמיגים - לא תעשה כלום לפני הטסט הבא, ותלך לעשות טסט ותראה על מה אתה נכשל ואז תחליט אם באמת היה צריך לשפץ מסרק הגה או להחליף בוקסות למשולשים (לא ראיתי שציינת כמה טסט יש לאוטו כרגע). 

בכל מקרה זה בלאי נורמלי לרכב עם 150K ק"מ, והשאלה הנשאלת היא מי יישא בעלויות הבלאי - המוכר (במשמרת שלו) או הקונה (המשמרת שלך).
חובבי הסוזוקי הנ"ל הם חובבי "אין הוצאות על האוטו" ולכן אני מראש לא מצפה שהם "יגדילו ראש" ויתקנו בלאי סביר שנראה לעין או מפריע להם (רעידות מהמנוע כתוצאה מתושבות גמורות), הרי כל עוד האוטו נוסע ועבר טסט - זה ברכה, מה זה משנה עם הוא רועד כמו ויברטור או נוסע כמו XXן ?

 

אי לכך - הצעתי היא לנסות לחפש אוטו עם ק"מ נמוך יותר (חפש איזה סבתא זקנה שנסעה 5-10K ק"מ בשנה) ואם אין, קח בחשבון שרכבים עם 150K ק"מ הם בגזרת הבלאי האולטימטיבית - וההוצאות יפלו עליך אם לא תקדים תרופה למכה ותבדוק איך ההיסטוריה (עזוב טיפולים שגרתיים, תבדוק מה הוחלף בגזרת הבלאי: גומיות\בוקסות\ברקסים\מוטות\צמיגים\מצבר וכד') - ותזכור שהמחירון לא משקף רכב במצב 100% אלא רכב שיש לו בלאי בהתאם לגילו. זאת הסיבה שהוא עולה 29K ולא 100K.

שורה תחתונה: הסכמת להפחתה של חצי מעלות התיקונים (2500 שח, שהם חצי מ 5000), המוכר הוריד 1000, נשארת עם הפרש של 1500 בין הרצון למציאות
בשביל 1500 שח היית שורף עוד 500 על בדיקה של רכב אחר ומתמודד בשנית עם מצב זהה ?
תחשוב אם זה שווה לך.
אם השילדה נקיה, מנוע וגיר טובים - תעשה מאמץ ותתקדם לקניה.

איציק

  • רעיון טוב! 9

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

ברכבים ישנים הקוסמטיקה של הרכב חשובה לא פחות, איך הרכב נראה? מה מצב הצבע? 

 

מסרק הגה זה ההוצאה הכי גדולה בכל הסיפור, הייתי לוחץ על המוכר דווקא בנק' הזו ומנסה להוריד עוד 500-700 ש"ח מהמחיר. 

 

אלא אם אתה לא לחוץ לקנות רכב, במקרה כזה הייתי ממתין לרכב טוב יותר. 

פורסם

מסרק הגה אם תקול זו הוצאה של 1500-2000 ש"ח.

משולשים ,תושבות ושני צמיגים מגיעים לעוד..

נכון שמחירון משקף מחיר של רכב משומש אבל,העיקרון של להתעקש על מחירון כאשר יש תיקונים לא קטנים (נעזוב רגע את עניין הצמיגים כי זה הדבר הקטן פה) נראה תמוה.

 

 

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

רק לי נראה מוגזם לשלם קרוב ל-30 אלף ש"ח על רכב בן 10 עוד מעט?

הייתי מתחיל בזה שתבדוק את הרכב בעצמך לפני שאתה לוקח לבדיקה. למשל צמיגים זה משהו שאפשר לבדוק לבד, אתה יכול לראות אם הם יבשים, אתה יכול לראות בני כמה הם.

אתה יכול לבדוק את המצב של השמנים והנוזלים ברכב, לקבל אינדיקציה כללית אם לפחות הרכב מטופל בזמן (לפי צבע השמן למשל) ומטופל נכון (נוזל קירור ולא מי ברז) וכו'.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אני משער כי המוכר לא לחוץ למכור. ממתין לפראייר שאולי יבוא.

להבא אני מציע לך לא להוריד מחיר לפני שראית את הרכב, זה ממש לא רציני והמוכר לא יבין אותך אל-נכון. אבל זה לגיטימי לשאול: מה נעשה עם תקלות שנמצא בבדיקה? ולתת למוכר לענות בעצמו על השאלה.

  • רעיון טוב! 1

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
לפני 4 שעות, colauti 9 כתב:

מסרק הגה אם תקול זו הוצאה של 1500-2000 ש"ח.

משולשים ,תושבות ושני צמיגים מגיעים לעוד..

נכון שמחירון משקף מחיר של רכב משומש אבל,העיקרון של להתעקש על מחירון כאשר יש תיקונים לא קטנים (נעזוב רגע את עניין הצמיגים כי זה הדבר הקטן פה) נראה תמוה.

 

 

מי אמר שהמסרק לא תקין ? חופש יש כמעט בכל מסרק. יש דגמים שסובלים מהתופעה יותר, ויש שפחות. בטסט הם מכירים את השטיקים של כל דגם ויודעים, ברוב המקרים, מתי זה מוגזם ומתי זה נסבל.

כנ"ל תושבות. השואל נסע על האוטו והרגיש שהכל חלק ובסדר, אז למה לו להחליף ? כן יש להן בלאי, אבל אולי הוא לא כזה מוגזם ? גם לי יש בלאי ואישתי עדיין לא החליפה אותי, SO ? :mm_tongue


כל מה שיש באוטו זה בלאי בלבד - וזה יהיה בכל רכב אחר שהוא יקח לבדיקה.
בצד החיובי: שלדה נקיה, מנוע וגיר טובים - וכנראה גם חיצוני.

בתמונה ביד-2 הרכב נראה טוב למדי (יש רק תמונה אחת). טסט באוקטובר.
המוכר מפרסם סה"כ 3 ימים והוא כנראה ב"היי", אולי שווה לתת לו עוד זמן להתבשל (הכל תלוי בכמה לחוץ הקונה).


איציק

  • אהבתי 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 4 שעות, dorsht כתב:

רק לי נראה מוגזם לשלם קרוב ל-30 אלף ש"ח על רכב בן 10 עוד מעט?

מממ...מה תגיד על לנדקרוזר 2008? 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

 

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

×
×
  • תוכן חדש...