Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חוסר הסכמה אחרי בדיקה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1776 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זו כבר הזיה בפניי עצמה (מה שקורה עם לאנד קרוזרים).

אבל על רכב סופר מיני זה בהחלט נראה לי מטורף.

בל נשכח שמחירה של סוויפט חדשה הוא בין רבע לשליש ממחירו של לאנד קרוזר.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה היתרון בלהיות מוכר של סוזוקי, לפחות הדגם הזה ששומר על ערכו.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 8 שעות, colauti 9 כתב:

אתה צודק מצד אחד אבל,אני אסביר את מה שלא הבנת לעומק:

פות"ש אומר בעצם להבנתי- "שרפתי 500 ש"ח על בדיקה כשהמוכר לא בא לקראתי ואולי המצב יחזור עם עוד מוכרים פוטנציאליים,איך אמנוע ממצבים דומים בעתיד ?"

בול. רק רציתי להסיק מסקנות. ומודה לכל מי שענה כאן.

לפני 5 שעות, איציק נ. כתב:

שורה תחתונה: הסכמת להפחתה של חצי מעלות התיקונים (2500 שח, שהם חצי מ 5000), המוכר הוריד 1000, נשארת עם הפרש של 1500 בין הרצון למציאות
בשביל 1500 שח היית שורף עוד 500 על בדיקה של רכב אחר ומתמודד בשנית עם מצב זהה ?

אני אצטרך להתמודד עם 5000 במציאות, אז זו נקודת הייחוס, הסכמתי על חצי כי ידעתי שקשה עד בלתי אפשרי להסכים על הכל, אז ההפרש הוא 4000. כמו ש 0 קרוב ל 1 שקרוב ל 2.. עד 10, אבל בסוף ההפרש בין 0 ל 10 הוא 10.

לפני כשעה, איציק נ. כתב:

בתמונה ביד-2 הרכב נראה טוב למדי (יש רק תמונה אחת). טסט באוקטובר.
המוכר מפרסם סה"כ 3 ימים והוא כנראה ב"היי", אולי שווה לתת לו עוד זמן להתבשל (הכל תלוי בכמה לחוץ הקונה).

זו לא אותה  מודעה, וטוב שכך, בוא לא נכווין למודעה קונקרטית כאן, זה שמות וטלפונים בסוף.

אבל באופן עקרוני אתה צודק, הוא באמת אמר הבוקר שהוא מוכן להתגמש בעוד 500 (1500 סה"כ). לא הסכמתי על פחות מ 2500. אז אני מתחיל להבין שכנראה יש פה התמקחות מהזן המתיש, שכנראה יכולתי למנוע מראש.

לפני כשעה, איציק נ. כתב:

כנ"ל תושבות. השואל נסע על האוטו והרגיש שהכל חלק ובסדר, אז למה לו להחליף ?

לא סומך על עצמי במאה אחוז, יכול להיות שמישהו אחר היה מרגיש את זה יותר ולא היה מרוצה.

בכל מקרה מי שיכול לבוא אליו זה:

א. אנשים שלא מבינים הרבה וכנראה גם לא סומכים על עצמם ויקחו לבדיקה ושוב חוזר הניגון, אותם בעיות שהוא יצטרך להתמודד איתן..

ב. אנשים שקצת מבינים יותר ויראו את הצמיגים הישנים, (אולי שימו לב לרעשים) ועל ההתחלה יורידו אותו באלפיים, סיכוי טוב שגם הם יעשו בדיקה ואז יורידו מינימום אלף, וגם זה בחלומות, הם כנראה יורידו יותר. גם באלף  הגענו כבר לפחות מהורדה של 2500 מהמחירון שאני מציע, או מחיר זהה +-

ג. יגיע פראייר ב 100% שיבלע את הכל

אפשרויות א,ב הרבה יותר סבירות, זה בדיוק מה שאמרתי לו הבוקר בתגובה, רק בלשון יפה יותר. הוא יודע את זה יפה מאוד ויעשה את החושבים שלו. עדיין משחק את המשחק.

שוב מודה לך ולכולם על ההתייחסות. מעריך מאוד

פורסם

אנשים שלא מבינים בולעים את כל מה שמספרים להם במכוני הבדיקה, ומחפשים רכב בן 10 עם 150 אלף קילומטר ומצפים לקנות רכב נקי כמו חדש. 

לא יקרה. 

אתה הכנסת לעצמך לראש שאתה צריך להתמודד עם 5000 במציאות, זה לא נכון ולא מדוייק. קודם תבדוק במוסך מה מהבלאי מצריך טיפול ואז תתקדם. 

תזכור שרכב משומש זו כמו רולטה רוסית, אתה יכול לקנות רכב בובה כמו חדש במחירון, ואחרי 3 חודשים לשפץ גיר כי הוא הלך. זה העולם. 

• רעיון טוב! 3

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
בתאריך 5.8.2021 בשעה 19:21, AviMi כתב:

שלום לכולם 👋,

אני קורא פה המון בפורום ומוצא תשובות טובות, אבל היום קרתה לי בעיה שאשמח להבין איך להימנע ממנה בעתיד.

אחרי שראיתי אתמול רכב (עם אשתו של המוכר, כי הוא בעבודה והיא זו שנוהגת על הרכב, והיא הבעלים שלו (באמת, ברישיון), אבל הוא אחראי על המכירה, אולי סיבוך ראשון שהיה צריך לעורר חשד אצלי).

בכל אופן, הרכב היה נראה ומרגיש טוב בנסיעה לאדם הממוצע העביר הילוכים חלק, סוזוקי סוויפט אוטומטי  2012, 145K ק"מ, יד 2 היסטוריה פרטית בלבד. אין היסטוריית תביעות ביטוחיות או משכון, 2 בדיקות שביצעתי אונליין. החלטתי לקחת אותו לבדיקה עם בעל הרכב, במוסך שנחשב מאוד מאוד אמין באזור ובודק גם עם מחשבים וכו', ואמרתי לבעל הרכב שאם אין בעיות אקנה במחיר שסיכמנו (מחירון יד 2 29K, לוי יצחק נמוך ב 500 ש"ח, זרמתי)

עשו בדיקה והסתבר שצריך לעשות יישור קו של 5K. הבחור אמר שהוא מוכן להוריד אלף ש"ח בלבד (תוך כדי הבדיקה הוא כבר ניסה להגניב דברים על זה שזה אינטרס שלהם למצוא דברים כדי שיטפלו אצלם, שזו אמירה מוזרה לומר אחרי שנתת את הסכמתך לבדיקה, אז הבדיקה ליופי בלבד? אז מי אמור להגיד לי אם הרכב טוב אחרי שסיכמנו שזה מה שעושים?).

מניח שיש דבר או שניים שהם לא מאסט, אבל כמה דברים שכן.

בטופס הבדיקה הופיעו הדברים הבאים:

"(רעשים בנסיעה)

חופש ממסרק הגה - נקישות ממסרק הגה

תושבות מנוע עליון ימין + תושבת גשר

ליטוש פנסים

בוקסות משולשים קד' קרועים - את זה הוא ממש הראה לשנינו בעיניים ואמר שזה לא עובר טסט

מוטות מייצב קד'

צמיגים אחוריים להחליף (מ 2015)" - הבודק אמר שהם כבר קשים/ יבשים.

הסכום המוערך שלהם היה 5K, אבל המוכר לא הסכים להוריד יותר מאלף. אני ביקשתי לפחות חצי, ככה גם אם לא כל הדברים הם מאסט, יוצא שזה יכסה פלוס מינוס את מה שכן חייב.

הם ממש ממש לא שידלו אותי לעשות את זה אצלם. להיפך, הבנתי מהבודק כשהמוכר הלך שהרכבים האלו נמכרים גם מתחת למחירון בלי קשר, ושזה לא לגיטימי שהוא לא התגמש, כל שכן אחרי שמצאו בעיות. אם הוא היה רוצה לשדל אותי לעשות אצלם הוא היה נותן לי הרגשה שזה בסדר ובוא נתחיל מיד אחרי הקניה.

הדברים הבעייתיים שאני מזהה בתהליך שהיה ומסקנות (תגידו אם אתם מסכימים):

1. ברור מאליו: צריך להיות ברור ב 100% מה קורה כשמוצאים בעיות, ולקבל אמירה מפורשת ממנו שהוא מוכן לקבל את מה שהבדיקה תגיד כנכון, ולא לטעון שזה המצאות - אם כי לא יודע כמה אמירה כזו תחזיק במציאות.

2. אולי לנסות מראש להוריד מהמחירון כמדיניות מנע לטיפולים. כלומר להניח שיש בעיות ברכבים משנתונים כאלו ולדרוש הורדה מהמחירון מראש? לי פשוט לא היה אכפת לקנות במחיר מחירון אם אין בעיות שצריכות טיפול ולכן הלכתי על הקו של מחיר מחירון אם הרכב נראה סבבה.

3. ללכת לבדוק רכב רק אם יש תיעוד של טיפול של מוסך מרכזי מהתקופה של כמה חודשים אחרונים ככה עולים הסיכויים שטיפלו בבעיות מרכזיות שצריכות טיפול? (הוא החזיק את הרכב מ 2014 והיה תיעוד של מוסך מרכזי סוזוקי של 2015,17,18  ובמוסך קיה ב  7/2020)

4. להיצמד למדריך טוב על איך לעשות בדיקה מקדימה לפני כן, שבמקרה הזה הייתה פותרת לי רק את עניין הגלגלים הישנים, לא מאמין שהייתי שומע את ההגה או משולשים. 

אשמח לדעתכם הכנה, שאלמד להבא, בעיקר על 2+3, אני מתלבט, כי אני מפחד שליישם אותם יוריד לי את רוב האופציות, בטח 3 .

וגם במה לדעתכם היה חייב לטפל מהתוצאות וכמה הייתם מעריכים את הטיפול של מה שחייב, מדבר גם לטווח ארוך, לא רק מה שדחוף.

תודה מראש!

אוקיי חבר קודם כל אתחיל בכך שאתה טועה, צר לי אבל אתה טועה בגישה שלך בכל הקשור לבדיקה.

מטרת הבדיקה איננה כדי לסמן לך V לקניה אלא היא כדי לתת לך "תמונה" על מצב הרכב כדי להחליט האם לבצע קניה(עזוב את זה שלרוב בדיקות מלאות בכסתחים והן לא הכי מקיפות ועוד המון המון תלונות על צורת הבדיקה במכונים).

במקרה שלך נראה כי הבדיקה העלת ממצאים שדורשים טיפול, חלקם אף קריטים מאוד(בעיקר הגלגלים) חלקם האחר צריך לראות באמת מה המצב ואז להחליט אבל כך או כך מטרת הבדיקה היא לא הצעד האחרון בתהליך הקניה, לאחר הבדיקה יש לעשות צעד נוסף של חשיבה כדי להחליט.

המוכר איננו חייב להתפשר ובכל מקרה זה המקום שלך להחליט, היו לי מוכרים שאחרי בדיקה נוראית פשוט הסתובבתי והלכתי, לא ראיתי טעם להתמקח איתם כי מיותר ואם הייתי רואה טעם אז הייתי מביא הצעה אל מול הבדיקה ואז עושה את החושבים שלי בהתאם לתגובה שלו.

חשוב לזכור כי זה הרכב שלו ובעתיד אולי זה יהיה הרכב שלך ויש להתחשב ב 2 העובדות האלה בכובד ראש

הדבר הכיייי חשובבבבב 

עכשיו ראית איפה נמצאים המשולשים?, גומיות? פעם הבאה שאתה רואה רכב תדע להתכופף להסתכל:) 

מומלץ לרוב להתייעץ באדם שיודע איפה להסתכל ואך יכול לחסוך לך עלויות של בדיקות מיותרות ועדיין לפעמים אתה עלול לקחת לבדיקה ועדיין להתאכזב ויותר מזה אתה יכול לקנות רכב שבבדיקה שלך היה בסדר,בדיקת מוסך היה בסדר ואחרי חודש לראות אותו מתחמם, לקחת למוסך ששם יגידו לך טרמוסטט תקול ואז אחרי החלפה שלו יעברו הרכב יתחמם שוב והפעם יגידו לך ראש מנוע.

מה שאני בא להגיד שעכשיו בלי קשר לבדיקות ושיש לחשוב לפני הבידקה אבל גם אחרי, קניית רכב זה גם המון מזל כי לפעמים יכול להיות משהו שפשוט לא יעלו עליו בעיקר ברכב בן 10

*מחירון או לא לדעתי זה תלוי בשוק של אותו רכב ובכמה אתה רוצה אותו ובתכלס שום דבר אחר לא ישנה, אם אתה ממש רוצה ויש הרבה ממנו אז יהיה יותר קל להוריד במחיר, אם אתה רוצה ואין הרבה? אז תלוי כמה אתה רוצה.

מצב אחר שאתה לא רוצה ויש הרבה 

בהצלחה בהמשך חבר

פורסם
לפני 3 שעות, Fazer כתב:

Famous last words...

לפי הכינוי נראה לי שהיא סומכת שתגן עליה לפחות בתקופה הזו.. 😁

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, ABSULUTT כתב:

מה חשבת שרכב בן 10 יצא חדש בבדיקה?

מה אתה חושב שאתה קונה רכב מהחברה?

אני גם מוכן לשלם מחירון תעשה לי את הרכב חדש.

שורה 1 ושורה 2- התשובה לא..

לפי שורה 3- גם אתה מסכים שהרכב לא שווה 1500 פחות ממחירון על ליקויים של 5000 ש"ח (אדגיש כאן על הנייר בלבד).
אם המוכר והקונה היו חכמים במקום להתחיל להתווכח על המחיר היו הולכים ביחד למוסך מוסכם על שניהם,מבצעים בדיקה לליקויים- מה כסת"ח ומה אמיתי ומשם ממשיכים לנהל את המו"מ הכספי.

המוכר היה עקשן,הקונה לא הצליח להוריד אותו מהעץ ולכן העסקה התפוצצה (בינתיים).

לו לקונה חשובים ה 500 ש"ח של הבדיקה ועדיין לא מאוחר,שיתקשר למוכר וינסו להגיע לבדיקה במוסך מוסכם על שניהם-כל ליקוי שימצא אמיתי יתחלק בין שניהם אם העניינים הוגנים.

עריכה אחרונה על ידי colauti 9

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם (נערך)

תכניס רכב חדש לבדיקה הוא יצא עם ריג׳קטים. 

תכניס רכב בן 10 ו150k הוא יצא עם מגילה.

לצורך העניין אם נסעת על הרכב והוא לא רטט כמו וויברטור סיכוי לא רע שגם אתה כבעל רכב לא היית חושב להחליף תושבות.

קניתי רכב עם תושבת קרועה פעם, זה הרגיש כמו מנוע 3 צילינדר שאיזנו אותו עם קרמבו.

יש מצב שהמוכר מחפש פראייר ויש גם מצב שמבחינתו הרכב תקין ונוסע סבבה (גם אתה אמרת את זה לא?) אז מה פתאום צריך לתקן אותו ב-5k, וואלה אם זה באמת המצב הוא צודק.

אולי הרכב הזה לא היה שווה קניה, לא יודע, אבל כדאי מראש שתבין אלו בדיקות אתה הולך להמשיך לראות כשמדובר ברכבים כל כך ישנים.

זו בדיוק הסיבה שאני לא אתחייב בחיים על בדיקה ברכב כל כך ישן.

*טיפ - אל תיקח לבדיקה רכב מ2012 עם זוג צמיגים מ2015. 

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

בפרספקטיבה של אחזקת רכב לשנים קדימה, ה 1500ש"ח

שמפרידים בינך לבין המוכר זה כלום ושום דבר.

נראה לי שמה שמפריע לך זה "לא לצאת פרייאר"

בכלל מה זה פרייאר? איך מודדים את זה?

גם אני, כמו איציק חושב שאם המנוע+גיר+שלדה+חיצוני ופנימי שמור

אז כן הייתי לוקח את הרכב, יש מסרקי הגה שנוקשים מטבעם, יכול להיות שהנקישה היא לא מהמסרק עצמו.

הייתי בודק את עניין המסרק יותר לעומק, במידה וזקוק להחלפה יש גם משופצים.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 18 שעות, AviMi כתב:

זו לא אותה  מודעה, וטוב שכך, בוא לא נכווין למודעה קונקרטית כאן, זה שמות וטלפונים בסוף.

אבל באופן עקרוני אתה צודק, הוא באמת אמר הבוקר שהוא מוכן להתגמש בעוד 500 (1500 סה"כ). לא הסכמתי על פחות מ 2500. אז אני מתחיל להבין שכנראה יש פה התמקחות מהזן המתיש, שכנראה יכולתי למנוע מראש.

תראה, עדיין לא סיפרת לנו כמה טסט יש לאוטו, מה מצבו באופן כללי (פחחות, צבע, תא הנוסעים) ואיך מרגיש לך בעל הרכב (זה בסדר שהבעל מוכר את הרכב של אישתו, זה ממש לא חשוד אם וידאת שכל הפרטים נכונים ומדוייקים).

בעניין המודעה, לא הבנתי מה החשש שלך.
ביד-2 יש רק מודעה אחת שעונה במדוייקת לתיאור שלך (יד-2, 145K ק"מ, מחירון 29,000 ש"ח) כך שאני מאמין שדיי קלעתי. אם אתה חושש שאני ירוץ לקנות את הרכב, אתה יכול להיות רגוע - אני לא 😂
שמות וטלפונים מתפרסמים ברגע שאתה מפרסם מודעה ביד-2, כך שלא מובן החשש שלך...

ובכל מקרה: ממה שמוצע בלוח לדגם שאתה מחפש ולשנתון הספציפי, המצב שלך בסדר.
יש המון מכוניות עם ק"מ מופרזים, מספר ידיים גבוהה יותר וכד' - זה עוד לפני שנברנו בעבר התאונתי שלהם ומצבם המכאני.

סה"כ תפסת "משהו טוב באמצע" ואני חושב שהזמן שלך (ימי עבודה) והכסף שתבזבז על בדיקות נוספות לא שווה את הפער שאתה נלחם עליו, גם אם זה מבאס אותך לצאת קצת "פראייר". לכן, אם הרכב יצא נקי מבחינת תאונות, המנוע והגיר טובים, הרכב במצב שמור ביחס לגילו (פנימי וחיצוני), ההתעקשות מיותרת. 
לפעמים עדיף לעשות מהלימון לימונדה, ועדיף לספוג קצת במחיר בתמורה לזה שאתה תחליט איזה צמיגים לשים על הרכב ואיך ואיפה לתקן ובאיזה חלקים (מקוריים או חליפיים). יכול להיות שאם היו לרכב מאוחורה זוג צמיגים סיניים חדשים, היית יותר מתבאס (כי גם לא היה לך "קייס" טוב להוריד לו, וגם קיים סיכוי שלא היית רוצה צמיג חרא באוטו שלך, וככה היית בכל מקרה הולך לשים זוג צמיגים חדש).

(ושלא תבין לא נכון, אנחנו לטובתך כאן. פשוט נראה לנו שהרכב שמצאת הוא דיי בסדר ואולי חבל יהיה להפסיד אותו על עניינים של אגו בלבד). תעשה את הבדיקות שלך, קח את הרכב למוסך שאתה סומך עליו, תבצע את ההתייעצות עם בעל המוסך ב-4 עיניים, ותראה מה דורש טיפול וכמה זה עולה, ומשם תתקדם.

בהצלחה :-) (ותחזור לעדכן)

איציק

• אהבתי 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 20 שעות, discoTD5 כתב:

מממ...מה תגיד על לנדקרוזר 2008? 

לנד קרוזר זה סוג של רכב מיוחד חלק מזה כי יש לו "ערך מוסף" של יכולות שטח טובות.

הסוזוקי המדוברת היא רכב בינוני מינוס מכל בחינה אפשרית, הפלוס היחיד שלו הוא אמינות טובה

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם

זכותו של המוכר לא להתגמש, הבדיקה היא בשבילך.

לצורל העניין ברכב בן 10, אני הייתי מטפל במוסך לא מורשה וסביר שעלות חלק מהחלפים היה נחתך בחצי.

בנוסף סויפט רכב עם שוק מצוין.

אם מתאים לך לשלם מה שהוא אמר.

תקנה

אם לא, תחשוב על זה שה500 שח בדיקה חסכו לך 2000 שח אילולא היית קונה.

הקטע בקניה ומכירה, ש2 הצדדים צריכים להיות מרוצים, אם הצד השני לא מרוצה כנראה שלא תהיה עסקה.

יצא לי למכור הרבה רכבים בעשור האחרון כל הרכבים עד ה40 אלף שח, גם אם נלקחו לבדיקה, מעולם לא התפשרתי על מחיר מעבר למה שחשבתי.

כי להכניס רכב בן 10 עם 150k לבדיקה ושלא יהיה רגקטים, זה לא מציאותי

• תוכן חדש...