Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חוסר הסכמה אחרי בדיקה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1767 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם 👋,

אני קורא פה המון בפורום ומוצא תשובות טובות, אבל היום קרתה לי בעיה שאשמח להבין איך להימנע ממנה בעתיד.

אחרי שראיתי אתמול רכב (עם אשתו של המוכר, כי הוא בעבודה והיא זו שנוהגת על הרכב, והיא הבעלים שלו (באמת, ברישיון), אבל הוא אחראי על המכירה, אולי סיבוך ראשון שהיה צריך לעורר חשד אצלי).

בכל אופן, הרכב היה נראה ומרגיש טוב בנסיעה לאדם הממוצע העביר הילוכים חלק, סוזוקי סוויפט אוטומטי  2012, 145K ק"מ, יד 2 היסטוריה פרטית בלבד. אין היסטוריית תביעות ביטוחיות או משכון, 2 בדיקות שביצעתי אונליין. החלטתי לקחת אותו לבדיקה עם בעל הרכב, במוסך שנחשב מאוד מאוד אמין באזור ובודק גם עם מחשבים וכו', ואמרתי לבעל הרכב שאם אין בעיות אקנה במחיר שסיכמנו (מחירון יד 2 29K, לוי יצחק נמוך ב 500 ש"ח, זרמתי)

עשו בדיקה והסתבר שצריך לעשות יישור קו של 5K. הבחור אמר שהוא מוכן להוריד אלף ש"ח בלבד (תוך כדי הבדיקה הוא כבר ניסה להגניב דברים על זה שזה אינטרס שלהם למצוא דברים כדי שיטפלו אצלם, שזו אמירה מוזרה לומר אחרי שנתת את הסכמתך לבדיקה, אז הבדיקה ליופי בלבד? אז מי אמור להגיד לי אם הרכב טוב אחרי שסיכמנו שזה מה שעושים?).

מניח שיש דבר או שניים שהם לא מאסט, אבל כמה דברים שכן.

בטופס הבדיקה הופיעו הדברים הבאים:

"(רעשים בנסיעה)

חופש ממסרק הגה - נקישות ממסרק הגה

תושבות מנוע עליון ימין + תושבת גשר

ליטוש פנסים

בוקסות משולשים קד' קרועים - את זה הוא ממש הראה לשנינו בעיניים ואמר שזה לא עובר טסט

מוטות מייצב קד'

צמיגים אחוריים להחליף (מ 2015)" - הבודק אמר שהם כבר קשים/ יבשים.

הסכום המוערך שלהם היה 5K, אבל המוכר לא הסכים להוריד יותר מאלף. אני ביקשתי לפחות חצי, ככה גם אם לא כל הדברים הם מאסט, יוצא שזה יכסה פלוס מינוס את מה שכן חייב.

הם ממש ממש לא שידלו אותי לעשות את זה אצלם. להיפך, הבנתי מהבודק כשהמוכר הלך שהרכבים האלו נמכרים גם מתחת למחירון בלי קשר, ושזה לא לגיטימי שהוא לא התגמש, כל שכן אחרי שמצאו בעיות. אם הוא היה רוצה לשדל אותי לעשות אצלם הוא היה נותן לי הרגשה שזה בסדר ובוא נתחיל מיד אחרי הקניה.

הדברים הבעייתיים שאני מזהה בתהליך שהיה ומסקנות (תגידו אם אתם מסכימים):

1. ברור מאליו: צריך להיות ברור ב 100% מה קורה כשמוצאים בעיות, ולקבל אמירה מפורשת ממנו שהוא מוכן לקבל את מה שהבדיקה תגיד כנכון, ולא לטעון שזה המצאות - אם כי לא יודע כמה אמירה כזו תחזיק במציאות.

2. אולי לנסות מראש להוריד מהמחירון כמדיניות מנע לטיפולים. כלומר להניח שיש בעיות ברכבים משנתונים כאלו ולדרוש הורדה מהמחירון מראש? לי פשוט לא היה אכפת לקנות במחיר מחירון אם אין בעיות שצריכות טיפול ולכן הלכתי על הקו של מחיר מחירון אם הרכב נראה סבבה.

3. ללכת לבדוק רכב רק אם יש תיעוד של טיפול של מוסך מרכזי מהתקופה של כמה חודשים אחרונים ככה עולים הסיכויים שטיפלו בבעיות מרכזיות שצריכות טיפול? (הוא החזיק את הרכב מ 2014 והיה תיעוד של מוסך מרכזי סוזוקי של 2015,17,18  ובמוסך קיה ב  7/2020)

4. להיצמד למדריך טוב על איך לעשות בדיקה מקדימה לפני כן, שבמקרה הזה הייתה פותרת לי רק את עניין הגלגלים הישנים, לא מאמין שהייתי שומע את ההגה או משולשים. 

אשמח לדעתכם הכנה, שאלמד להבא, בעיקר על 2+3, אני מתלבט, כי אני מפחד שליישם אותם יוריד לי את רוב האופציות, בטח 3 .

וגם במה לדעתכם היה חייב לטפל מהתוצאות וכמה הייתם מעריכים את הטיפול של מה שחייב, מדבר גם לטווח ארוך, לא רק מה שדחוף.

תודה מראש!

עריכה אחרונה על ידי AviMi
טעות, חצי משפט שלא נמחק
  • תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

1- נכון, כי לא ברור מה סיכמת במידה ויהיו בעיות, סיכמת רק מה יהיה המחיר ללא בעיות.

2- אין בעיה לשלם מחירון, אבל המצב של הרכב צריך להיות בהתאם, למשל יד נמוכה עם ק״מ נמוך וכמובן רכב ללא בעיות/השקעה.

3- אין סיבה להתעקש על מוסך מרכזי.

בסופו של דבר, לרכב בן 10 כמעט אין פה בעיות רציניות, רק שלא סיכמתם מה קורה במידה ויש השקעה על בלאי.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

קח בחשבון שכול רכב שאתה בודק שעבר כמה שנים טובות על הכביש, ברוב מוחלט של הפעמים, יהיו לו הערות אמיתיות בבדיקה. כי מה לעשות, יש בלאי, זה בא ביחד עם המחיר הנמוך לעומת רכב חדש/כמעט חדש. 

המחיר שתסגור עם הבנאדם זה עסק שלך בלבד, רק קח בחשבון שתצטרך להשקיע כמה אלפים על מנת לטפל בבעיות בכול רכב שתיראה במחירים הללו. 

• רעיון טוב! 1
פורסם

בעיני כל הבעיות שמופיעות כאן הן בעיות אמיתיות לגמרי ולא כסת"ח - כן, זה בלאי, אבל זה בלאי בטיחותי ברובו שמחייב טיפול (בעיני לפחות).

5K לרכב של 30K זה אחוז גבוה, אני הייתי נפרד מהממוכר בידידות ומזמין אותו ליצור קשר כשהוא יהיה מוכן להתגמש. כמובן שלא הייתי מפתח ציפיות להתגמשות על כל הסכום, אבל חצי-חצי זה בהחלט סביר.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

לא החליף צמיגים אחוריים 6 שנים ? 😡

סליחה שאכתוב את זהב אבל,לפחות בעיניי רוב הליקויים הם ענייני בטיחות ואם בסעיף כזה מנסים להתקמצן ולחסוך אז המצב ממש רע ולמה בכלל אתה מחזיק רכב ומסכן משתמשי דרך ?

יש כאן ליקויים שעלותם לא מבוטלת- אם הוא יסכים להוריד 2000-2500 בסדר ואם לא,שיחפש את הפראייר הבא שישלם לו מחירון על רכב שדורש השקעה לא קטנה.

לפני שאתה לוקח רכב לבדיקה,סכם עם המוכר האם יהיה מוכן להוריד במחיר אם יתגלו ליקויים מכאניים יקרים משמעותיים (אם זה היה רק צמיגים זה לא נעים ולא נורא (לא בגלל שלא החליפו,אלא בגלל עלות לא כ"כ גבוהה)

עריכה אחרונה על ידי colauti 9
  • רעיון טוב! 1

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

תודה על התגובות, חברים! 💪

אבל אתם מסכימים שבשורה התחתונה עוד לפני הבדיקה כדאי לחתור למחיר נמוך מהמחירון בשביל לפתור מראש דברים כאלו? לפחות ברכבים ותיקים על הכביש עם רמה של נתונים שהיא לא יותר מסבירה?

אם הייתי מנסה מראש להגמיש מחיר על נתונים כאלו ל 26.5 אולי הייתי זורם שאחרי הבדיקה רק יעגל לי ל 26 והיה די משתלם. לא?

זו פרקטיקה מומלצת בעיניכם?

פורסם

בוודאי שכדאי להוריד כמה שיותר.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

ואז לזרום עם בלאי שכביכול מתקזז כבר עם מה שהורדתי? נניח שהוא באמת מתקזז

סימן שאלה
פורסם (נערך)
לפני 8 דקות, yulianx כתב:

בוודאי שכדאי להוריד כמה שיותר.

זו הגישה שלך כקונה וזה סבבה.

אחד הדברים שאני שונא (כמוכר וגם כקונה זה לדבר על מחיר בטלפון לפני שראיתי את הרכב בכלל).

אישית,אם אני יודע שברכב שלי אין ליקויים משמעותיים-אני לא מוכן להוריד סכום משמעותי לפני בדיקה.

אני אומר למוכר לפני בדיקה- המחירון Y אני מבקש נניח Y-1000 וכל ליקוי שעולה בבדיקה מבחינתי 50-50 פייר אינאף.

רוצה= קח לבדיקה,לא רוצה ? דלג לרכב הבא וחסוך ממני כאבי ראש.

עריכה אחרונה על ידי colauti 9
  • אהבתי 1

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

כשאני מדבר בטלפון גם אני לא סוגר מחיר, אבל בודק האם תהיה גמישות במקרה של בעיות.

• אהבתי 1

פורסם

מהרכב האחרון שמכרתי, אני כבר מגיע מוכן שיהיו פה ושם תקלות לכן אני מוריד בהתאם למה שמתאים לי תוך התחשבות בתקלות הללו וזה המחיר. 

אמנם יש מצב שאני אפסיד מעט, אבל חוסך מעצמי את כול ההצגות והפרצופים של "הקרבורטור נפל לרדיאטור". יש רק תכלס. 

ופותח השרשור, קשה מאוד למצוא רכב בשנתונים הללו שיהיה מטופל כמו שצריך ויהיה מוכן להתקזז על תקלות בבדיקה במלוא העלות. בטח שלא ברכבים מבוקשים. אם תבוא בגישה של "אני לא הולך להפסיד כסף על תיקון תקלות שימצאו בבדיקה" , אתה לא תמצא רכב. 

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

קודם כל לא רציתי מלוא העלות, אלא חצי, ואתה בעצמך כותב שאתה מתמחר נמוך יותר ברכבים כאלו כי אתה יודע שיהיה בלאי, והוא לא, הגענו לבדיקה כשעמדנו על מחירון. סביר מאוד שחוץ ממני מלא אנשים מראש ניסו לחתור לפחות מהמחירון.. אז תמוה לא להתגמש על 2500 מתחת אחרי שרואים בעיניים בעיות.

תמוה מאוד..

מה הסיכוי שיבוא לו עכשיו מישהו נוסף שיסכים גם למחירון וגם לתוצאות כאלו אחרי הבדיקה שהוא יעשה שוב?

אם הוא מחפש מישהו כזה אז זה פשוט ניסיון לצוד פראייר.

או שתתמחר בהתאם או שתתגמש אחרי שרואים ליקויים לפחות באופן משמעותי, גם אם לא הכל.

פורסם
לפני 39 דקות, AviMi כתב:

שיסכים גם למחירון וגם לתוצאות כאלו

או שפשוט יבוא מישהו שברכב כזה (זול יחסית) יגיד "אני בודק לבד והכל טוב" ולא יקח לבדיקה.

• רעיון טוב! 1
פורסם

לפני 3.5 שנים בערך, קניתי מאזדה 6 2010 (נניח שבהתאמה להיום זה 2013), יד ראשונה, עם 117k ק"מ, מטופלת במוסך מורשה עם קבלות מהיום הראשון.

שילמתי מחירון 30k לרכב שיצא נקי בבדיקה (למעט הכסתח הרגיל) לא נדרשתי להחליף כלום. אפילו הפחחות והצבע היו במצב נדיר.

ושילמתי מחירון.

מניח שמי משלם מחירון מחפש רכב תקין, ולא רכב שדורש השקעה, וזה לגיטימי.

לפני שעתיים, davemustaine87 כתב:

ופותח השרשור, קשה מאוד למצוא רכב בשנתונים הללו שיהיה מטופל כמו שצריך ויהיה מוכן להתקזז על תקלות בבדיקה במלוא העלות. בטח שלא ברכבים מבוקשים. אם תבוא בגישה של "אני לא הולך להפסיד כסף על תיקון תקלות שימצאו בבדיקה" , אתה לא תמצא רכב. 

פורסם

אמנם זה היה לפני בערך 5 שנים ולא 3.5, אבל חבר מכר מאזדה 3 ספיריט עם קילומטראז דומה, יד 3, שמורה מכנית אבל עם צבע שמתחיל לדהות בגג ,במחירון. 

מאזדה 6 עם הנתונים שציינת, ובעצם כול רכב עם שוק חזק, בוודאות נמכרת למעלה מהמחירון, ומהר. 

נפלת במזל ובמקרה מאוד לא מייצג על מישהו שנצמד למחירון ולא כול כך מודע למחירי השוק האמיתיים. 

• תוכן חדש...