Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1817 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תלוי בדגם, יש דגמים מוצלחים ויש פחות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

יש הדוגלים בתפיסה לפיה אם כולם אומרים אז כנראה שהם צודקים, ( קול המון כקול שדי ), עובדה אפילו מוכרים דלתות לפי זה. אני לא כל כך שם, אבל בגדול אין שום דבר רע במכונית יפנית וגם אם מדובר בסטיגמה לא תטעה אם תקנה כזו. מקסימום תשלם כמה לירות יותר, אבל זה יחזור לפחות בחלקו כשתמכור.

פורסם

נוהג כבר 13 שנה ברכבים אירופאיים כ- 40K ק"מ בשנה - אומנם רכב ליסינג אבל כמעט 0 תקלות... אני נהנה והגב שלי נההנה עוד יותר.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 20 דקות, mottis כתב:

אני נהנה והגב שלי נההנה עוד יותר

אם כבר מדברים על גב, דווקא ליפניות יש ידית נוחה להורדת משענת ואילו לאירופיות יש גלגל שלוקח דיי הרבה זמן לסובב אותו..

ולגופו של עניין- כבעל נסיון בצרפתיה, גרמניה וקוריאנית- חד משמעית עדיף יפנית על פי הסדר הזה: טויוטה/הונדה, סוזוקי, מיצובישי, מאזדה (פחות נהניתי)  כמובן כל דגם יש לבדוק לגופו (נניח סוזוקי ליאנה לא הכי.. הבלנו הישנה הרבה יותר טובה).

משתדל לעזור

פורסם
לפני שעה, המחליף כתב:

אם כבר מדברים על גב, דווקא ליפניות יש ידית נוחה להורדת משענת ואילו לאירופיות יש גלגל שלוקח דיי הרבה זמן לסובב אותו..

הגלגלת של כיוונון המושב מאפשרת כיוונון מדוייק של זווית המשענת לעומת המגבלות של הידית עם מספר המצבים הקבוע. זה שווה את ה"מאמץ" שבורדת משענת הגב עד הסוף

פורסם
לפני 3 דקות, mottis כתב:

ה"מאמץ" שבורדת משענת הגב עד הסוף

ביפנית שלי יש שלושה מצבים, וגם אופציה להורדה עד הסוף, שבגלגלת לוקח קרוב ל 2 דקות וכאב ליד..ולא יורדת עד הסוף..

משתדל לעזור

פורסם

גם לדעתי הגלגלת עדיפה, היא מאפשרת כיוונון הרבה יותר מדויק.

• רעיון טוב! 2

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מה זה בכל מקום?

בכל מיני קבוצות רכב בפייסבוק שלא ברור מי עונה בהן בכלל ולפעמים אנשים עונים בלי שהיה להם שום ניסיון רלוונטי או שהם תקועים עם סטיגמות מלפני 20-30 שנים?

גם ליפנים יש דגמים פחות מוצלחים ויותר מוצלחים, בדיוק כמו לאירופאים. 

באותן קבוצות אנשים מסוגלים להגיד לך לא לקנות פג'ו 107/108 או סיטרואן C1, אבל כן לקנות טיוטה אייגו, למרות שבפועל מדובר על רכב זהה לגמרי, שמיוצר באותו מפעל, רק עם סמל שונה.

• אהבתי 5

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, mottis כתב:

נוהג כבר 13 שנה ברכבים אירופאיים כ- 40K ק"מ בשנה - אומנם רכב ליסינג אבל כמעט 0 תקלות... אני נהנה והגב שלי נההנה עוד יותר.

זה מן הסתם תלוי בדגמים...

יש לא מעט רכבים אירופאים עם כיסאות זבל ולא מעט רכבים יפנים עם כיסאות מעולים.

עריכה אחרונה על ידי שליקו99
  • אהבתי 2
פורסם
בתאריך 11.7.2021 בשעה 02:09, Carcar21 כתב:

ולא להתקרב לצרפתיות/אירופאיות.

האם הסטיגמה נכונה או שזה סתם ?

תיקח מה שמתאים לך ועונה על הצרכים שלך, בהתאם לתקציב.

קונה חדש? לא חושב שהיום כבר יש הבדל תהומי בין יפני,אירופאי, בתחזוקה נכונה, כולם מחזיקים טוב. מחלות לכל דגם קיים.

קונה משומש? כל מקרה לגופו, 

אני יכול להעיד שרכבים יפנים מתחילת עד אמצע שנות ה 2000 מחזיקים בתחזוקה נכונה להמון שנים בלי בעיות.

אבל מי אומר? 

גרתי 5 שנים בנורווגיה, שם רוב הרכבים לא יפנים, הם טועים?

• מעניין 1

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם
בתאריך 11.7.2021 בשעה 13:36, mottis כתב:

איזה רכב ואיזה דגם כולל שנתון יש לך שהגב שלך נהנה?

פורסם

בסופו של דבר גם זה איפשהו ענין של Trade-off, רכב כמו קורולה למשל נדמה שאמינותו המופלגת (שוב, לפחות לפי "מה שידוע") היא כבר חלק מחבילת ה Features שלו.

אני אישית כנראה אעדיף תמיד "הרבה אוטו בקצת כסף".

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

גם אומרים שהיטלר אחד על אחד היה חמד של בחור אז אומרים

אם אספר לך כמה תקלות היו במזדה 3 2008 שלי(השנים ה"טובות" של היפניות על פי פשפשוק רכב) אתה תהיה בשוק

ולא נפלתי על חתול בשק, הרכב על 130 אלף ומטופל לפי הספר

PEUGEOT 206XS

• תוכן חדש...