Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1905 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ברשותי קיה ריו 2017.

פתאום שמתי לב, ברגע שאני מתניע את הרכב (והאורות הרגילים כבויים) נדלק לי אור ערפל קידמי שמאלי (אין לי אחוריים).

ברשג שאני מדליק את האורות - הוא נכבה. (באורות חניה עדיין דולק).

ולשאלה: אני בדר"כ נוסע עם אורות, אמנם במידה ואני אסע בלי אורות ואור הערפל יהיה דלוק, זו בעיה?

ולתיקונים: בקשר לאור ערפל השני,האם יש בדיקה פשוטה לדעת האם הנורה שרופה או שזה בעה בחיוט?

האם יש למישהו פתרון שלא מצריך חשמלאי רכב? (ידע די בסיסי)

אם אני אוציא את הפיוז של אורות ערפל, זה בעיה/מסוכן? או שפשוט לא סוגר מעגל והם לא ידלקו?

תודה רבה!

פורסם

זה לא פנסי ערפל אלא תאורת יום.

תאורת יום לא מחליפה תאורה רגילה בלילה ובחודשי החורף כשצריך להדליק אורות ביום.

הנורה השניה כנראה שרופה, גש לחשמלאי להחליפה, תחליף את השניה על הדרך שלא תישרף בהמשך.

• רעיון טוב! 3
פורסם

בטוח במיליון אחוז שהייתה כבויה בזמן שהאורות הרגילים לא דולקים? 

יכול להיות שלא שמת לב לזה שהיא דולקת כי היית כל הזמן עם אור רגיל דלוק? 

פורסם

עד לפני ששמתי לב לזה (היום) אני בטוח (נגיד שלוש ימים אחורה...) שבין שהם דלוקים ובין שהם דלוקים - אין אור ערפל.

נסיתי לפני חודש+ להדליק  את אורות הערפל בלי הצלחה.

פורסם

יתכן שפנסי ערפל ו DRL (אורות נסיעה ביום) פועלים באותה יחידת תאורה. 

יש מכוניות שמדליקות DRL רק אחרי שמורידים בלם יד. יתכן שמקודם בדקת עם בלם יד? 

פנסי ערפל ידלקו רק במקביל לאור חניה או אור נמוך, הם לא נדלקים כשהנ"ל כבויים. 

פורסם
לפני 8 שעות, Buki כתב:

יש מכוניות שמדליקות DRL רק אחרי שמורידים בלם יד. יתכן שמקודם בדקת עם בלם יד? 

קוריאנים לא אוהבים לעשות OVER THINKING כזה לדעתי...

פורסם

תודה על התגובות.

אור הערפל אתמול בערב כשהתנעתי את הרכב היה כבוי. נגעתי בו ונדלק... כנראה מגעים<

הוא נשאר דולק עד שאני עושה 2 סיבובים על האור דהיינו אור נסיעה (או איך שקוראים לזה)

כשאני מסובב בידית כדי להדליק אורות ערפל נדלקים לי האחורים (אתמול גיליתי שיש לי...) והקדמיים נשארים דלוקים..

שאלתי העקרית, האם זה מזיק להתנעה/מצבר שברגע שאני מתניע נדלק לי אור ערפל? ואם אני אוציא את הפיוז שלו יגרם בעיה? (יש פיוז נפרד לקידמיים ולאחוריים)

פורסם

תחזיק פעם את המפתח בסוויץ בשלב הקפיצי של הסטרטר, אבל ממש מילימטר לפני, ותשים לב שכל הצרכנים נכבים. הכל טוב 

פורסם
לפני 4 שעות, FROGIE כתב:

אור הערפל אתמול בערב כשהתנעתי את הרכב היה כבוי. נגעתי בו ונדלק... כנראה מגעים<

הוא נשאר דולק עד שאני עושה 2 סיבובים על האור דהיינו אור נסיעה (או איך שקוראים לזה)

כשאני מסובב בידית כדי להדליק אורות ערפל נדלקים לי האחורים (אתמול גיליתי שיש לי...) והקדמיים נשארים דלוקים..

כמו שכתבנו כמה פעמים, זה לא אור ערפל קידמי. 

זה תאורת יום DRL. Daytime Running Lights. 

תאורת יום קיימת במכוניות יחסית חדשות לשיפור הנראות של האוטו ביום. התאורה הזו דולקת כל הזמן כל עוד המנוע מונע והפנסים הרגילים לא דולקים. אתה לא יכול לכבות אותה יזום. 

תתקן את בעיית המגעים או מה שזה לא יהיה כדי שזה יעבוד בשני הפנסים. 

לגבי פנסי ערפל. תסתכל בטבעת הפנימית יותר בידית השמאלית שמתחת להגה. האם יש על הטבעת רק אייקון כזה? 

Screenshot_20210324-190223_(1)_(2).png.e9ee06b84255c29b47c69782b17ac3a4.png

אם כן, יש רק פנסי ערפל אחוריים (חובה בכל רכב על פי תקינה). 

אם יש בנוסף גם אייקון כזה: 

Screenshot_20210324-190223_(1)_(1).thumb.png.a140e8aaa15592eef6a3de61250458a4.png

אז יש גם פנסי ערפל קידמיים שיתכן שמאירים מתוך אותה יחידת תאורה של פנסי DRL

פנסי ערפל קידמיים הם אופציה, לא כל אוטו חייב להיות מצוייד בהם. יתכן שבדגם שלך ברמת האיבזור הזו אין בכלל פנסי ערפל קידמיים. 

לפני 8 שעות, EliC25 כתב:

קוריאנים לא אוהבים לעשות OVER THINKING כזה לדעתי..

לפני שכתבתי את התשובה, חיפשתי באינטרנט ספר רכב של ריו. הורדתי כמה ספרים של גירסאות שונות במדינות שונות. באחד מהם היה רשום העיניין הזה, זה לא משהו שאני המצאתי 😁

פורסם

אין לי מילים על ההשקעה בתגובות, במיוחד בוקי !

באמת יש לי רק את הציור הראשון והם עובדים מצויין מאחורה!

אז עכשיו הבעיה הפוכה, האורות הקידמיים שאינם בכלל אורות ערפל אלא תאורת יום, למה האור הקדמי הימני לא עובד (אולי שרוף) והשמאלי מדשדש (כנראה מגעים).

תודה לכולם.

• תוכן חדש...