Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1938 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

הייתי היום במוסך (לא של טויוטה) לטיפול תקופתי לרכב, טויוטה אוריס בנזין 2013

בטיפול זה לפי לוח אחזקת הרכב נדרש היה להחליף שמן מנוע, פילטר שמן, נוזל בלמים.

כ"כ החלפתי צלחות ורפידות אחורי.

את כל החלקים קניתי בעצמי מחנות חלפים, של פירמות גדולות וטובות, וסיכמתי מראש עם המוסך על תשלום על עבודה בלבד.

סיכמתי מראש על החלפה מלאה של נוזל בלם, והבאתי 2 בקבוקים של חצי ליטר נוזל בלם של מוטול.

בזמן ההחלפה ראיתי שמי שטיפל ברכב לא השתמש בשום מכשיר שאיבה, עשה את העבודה לבד, ובלי להיכנס לרכב בכלל. ממה שהצלחתי לראות הוא שפך את נוזל הבלם למיכל למעלה, ולמטה ראיתי שנוזל מאזור ארבעת הגלגלים על הרצפה נוזל. (לפי שנתיים בטיפול מישהו אחר עשה לי החלפת נוזל בלם, וזכור לי שהשתמש במשאבה שחיבר ליד כל גלגל, וכן ביקש ממני להיכנס לרכב וללחוץ  על הדוושות לפי ההוראות שלו).

האם השיטה הזו מוכרת ותקינה? האם בשיטה זו אכן בוצעה החלפה מלאה של הנוזל? (אני מקווה שאכן עשה שימוש ב -2 הבקבוקים שהבאתי לו).

כאמור, החלפתי גם צלחות וגם רפידות אחורי (ברמבו), הוא לא השתמש בשום משחה ואו גריז, פשוט פירק את הישן והרכיב את החדש. גם זה זכור לי כשההחלפתי בעבר השתמשו במשחה ו/או בגריז. האם העבודה נעשתה כנדרש? מה המשמעות של אי שימוש במשחה וגריז בהחלפת צלחות ורפידות?

תודה רבה

פורסם

מוסכניקים לא אוהבים להתעסק עם זה ,אבל אם הוא ניקז כמו שצריך אויר מ4 הגלגלים הרכב לא יעצור כמו שצריך והדוושה תהיה ספוגית.

פורסם
לפני 11 שעות, mo2013 כתב:

בזמן ההחלפה ראיתי שמי שטיפל ברכב לא השתמש בשום מכשיר שאיבה, עשה את העבודה לבד, ובלי להיכנס לרכב בכלל. ממה שהצלחתי לראות הוא שפך את נוזל הבלם למיכל למעלה, ולמטה ראיתי שנוזל מאזור ארבעת הגלגלים על הרצפה נוזל

יש כמה שיטות לבצע ניקוז לנוזל הישן מכל 4 הגלגלים.

1. שאיבה מפתמת הניקוז של כל קאליפר.

2. יצירת לחץ במיכל עודפים, מה שידחוף את הנוזל במערכת, וניקוז מכל גלגל על ידי פתיחת פתמת הניקוז.

3. אותו דבר כמו ב2, רק ללא יצירת לחץ במיכל עודפים, אלא לתת לגרביטציה לעשות את שלה. היתרון - לא דורש כלים מיוחדים. חיסרון - איטי להחריד.

מהתיאור שלך נבחרה שיטה 3, בצורה לא מאוד מבוקרת. כלומר אין למכונאי מושג כמה יצא מכל גלגל, הוא פשוט פתח הכל, ובזמן שהוא הקצא כמה שיצא יצא.

בוא נגיד שזה יותר טוב ממה שעושים בהרבה מוסכים (החלפה מהמיכל בלבד), אבל יש מקום לשיפור.

יום טוב גם לך

פורסם
לפני 8 שעות, Igalz כתב:

2. יצירת לחץ במיכל עודפים, מה שידחוף את הנוזל במערכת, וניקוז מכל גלגל על ידי פתיחת פתמת הניקוז.

3. אותו דבר כמו ב2, רק ללא יצירת לחץ במיכל עודפים, אלא לתת לגרביטציה לעשות את שלה. היתרון - לא דורש כלים מיוחדים. חיסרון - איטי להחריד.

מהתיאור שלך נבחרה שיטה 3, בצורה לא מאוד מבוקרת. כלומר אין למכונאי מושג כמה יצא מכל גלגל, הוא פשוט פתח הכל, ובזמן שהוא הקצא כמה שיצא יצא.

בוא נגיד שזה יותר טוב ממה שעושים בהרבה מוסכים (החלפה מהמיכל בלבד), אבל יש מקום לשיפור.

מתעלק..

אם אני שם קרש על הדוושת בלם זה יצור לחץ כמו שכתבת בסעיף 2 ויאפשר ניקוז יעיל?

פורסם
לפני 9 שעות, ronrcz כתב:

מוסכניקים לא אוהבים להתעסק עם זה ,אבל אם הוא ניקז כמו שצריך אויר מ4 הגלגלים הרכב לא יעצור כמו שצריך והדוושה תהיה ספוגית.

אין לי מושג מה הוא עשה, לא נראה לי שהוא השקיע בעניין של אויר, הוא מילא למעלה ומלמטה נשפך מאזור ארבעת הגלגלים, מקווה שהוא השתמש בשני בקבוקים שהבאתי לו.

מבחינת נהיגה אני מרגיש רגיל.

תודה

לפני 9 שעות, Igalz כתב:

בשיטה 3 כמה זמן זה אמור לקחת?

אם איני טועה קראתי שיש סדר מסוים באיזה גלגל מתחילים וכו', יש לזה משמעות בשיטה הזו?

ושוב, אני סיכמתי וביקשתי מראש שתהיה החלפה מלאה, קצת מרגיז שזה לא מה שהיה. אני מקווה רק שהוא לפחות השתמש ב2 הבקבוקים שהבאתי ולא עשה סיבוב גם בקטע הזה.

אלו שעושים החלפה מהמיכל לבד, איך הם עושים את זה? ממש שואבים מהמיכל עצמו? כמה יש שם? בכלל לא מתעסקים עם אזור הגלגלים?

ומה דעתך על הבלמים? זכור לי מהחלפה קודמת שהשתמשו במשחה ו/או בגריז, כ"כ ראיתי בעבר מדריכים כאן על שימוש בגריז, משחה במוליכי הקליפר, ספריי בלמים. שום דבר מזה לא היה אצלי בהחלפה כעת, רק כלי עבודה. (איך עושים במוסכים מורשים?)

תודה

פורסם

לפני 44 דקות, netanel1014 כתב:

מתעלק..

אם אני שם קרש על הדוושת בלם זה יצור לחץ כמו שכתבת בסעיף 2 ויאפשר ניקוז יעיל?

לא. צריך לחיצות 

.

פורסם
לפני 9 שעות, Igalz כתב:

מהתיאור שלך נבחרה שיטה 3, בצורה לא מאוד מבוקרת. כלומר אין למכונאי מושג כמה יצא מכל גלגל,

למה הוא צריך לדעת כמה יצא?

הרי גם בשיטות האחרות המדד הוא שמפסיקים כשרואים שהנוזל העכור מפסיק לצאת ועכשיו יוצא נוזל צלול-צהבהב. 

• תוכן חדש...