Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1948 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

potato, אין לי ביקורת על השקפת העולם שלך עמדותיך ועל דרך החיים שבה אתה בוחר ומתנהל זה שלך וזו זכותך.

אבל אני תוהה אם אתה מתייחס בצורה מעליבה לאנשים מבוגרים גם מחוץ למסגרת הפורום. 

אני לא יכול להרגיש עם זה בנוח. 

אבל אולי זה רק אני וה- PC שבי. 

עריכה אחרונה על ידי Benor
  • אהבתי 1
  • תגובות 696
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 25 דקות, David32 כתב:

הכי מצחיק שהאבות פה לא מצליחים להסתדר בניהול דיון עם ילד בן 25... 

מה... ילדים בני 16 הרבה יותר מטומטמים ועם הרבה יותר אנטי אליכם ממר תפוד...

זה לא נכון. הוא קיבל תשובות מפורטות, מעמיקות, מבוססות פרקטיקה, ניסיון חיים, פילוסופיה, מה שאתה רוצה.

בסוף הוא גם בא וכותב שהוא בכוונה לוקח את הטענות של ואדים וטיפה מקצין אותן בשביל הכיף. ונוצר פה דיון אינטרנטי מרתק וגנרי להחריד בו צד אחד טוען טענה, לא מקבל שום אבל שום טענה נגדית, ובגאווה מודיע שנכשלים בשכנוע שלו כי הוא כזה מיוחד ונתקלים פה באיזה באג שלא יודעים לפתור. אז מה אפשר להגיד לו שישכנע אותו? 

הוא רוצה להיות לבד כי הוא מיוחד? שיהיה לבד. הוא צריך ״המון זמן לעצמו״? יופי. הוא, ואדים ושניצל הגיעו ביחד למסקנה שעובדים עליהם, הם מחזיקים במתכון לאושר ובמקרה לגמרי הם נתפסים כשלושת האנשים הכי ממורמרים בפורום הזה? בסדר. הכל זה קונספירציה כדי להפיל אותם במלכודת שיסבלו גם? גם יופי. בלי זוגיות החיים שלהם זה מאה אחוז הגשמה עצמית? עוד יותר נהדר.

אני לא מכתיב לאף אחד מה טוב לו בחיים. אם האושר של פלוני מגיע מלנעול את עצמו בארון סגור כדי להמנע מתקשורת עם בני אדם ולשתות שם בירה - שיהיה לו בכיף. אבל בוא לפחות נהייה כנים: הוא לא באמת מתייחס לשום דבר שנאמר לו. וכל זה גם בסדר, אבל זה כמו להתווכח עם מישהו שמעריץ איזה פוליטיקאי. לא באמת עובד.

• אהבתי 4
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 3
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 11 דקות, Benor כתב:

אבל אני תוהה אם אתה מתייחס בצורה מעליבה לאנשים מבוגרים גם מחוץ למסגרת הפורום. 

אני לא יכול להרגיש עם זה בנוח. 

אבל אולי זה רק אני וה- PC שבי. 

אני מתייחס לבני אדם כבני אדם בלי קשר לאם הם בני 70 או 20 או אם הם גברים או נשים.

יש אחלה אנשים מכל המינים וכל הגילאים ויש אותה כמות של דרעק שמתפלג פחות או יותר דומה.

לא רואה שום סיבה לכבד מישהו בגלל הגיל שלו,יש דברים הרבה יותר מהותיים לכבד עליהם בן אדם מכמות השנים שהוא חי.

לפני 11 דקות, יבגניפ כתב:

זה לא נכון. הוא קיבל תשובות מפורטות, מעמיקות, מבוססות פרקטיקה, ניסיון חיים, פילוסופיה, מה שאתה רוצה.

בסוף הוא גם בא וכותב שהוא בכוונה לוקח את הטענות של ואדים וטיפה מקצין אותן בשביל הכיף. ונוצר פה דיון אינטרנטי מרתק וגנרי להחריד בו צד אחד טוען טענה, לא מקבל שום אבל שום טענה נגדית, ובגאווה מודיע שנכשלים בשכנוע שלו כי הוא כזה מיוחד ונתקלים פה באיזה באג שלא יודעים לפתור. אז מה אפשר להגיד לו שישכנע אותו? 

אני מראש לא ציפיתי לקבל תשובות כנות פה.

מעט מאוד בני אדם יודו שהזוגיות שלהם הייתה גרועה והם נכשלו בחינוך ילדיהם גם אם זה מה שהם מרגישים בפנים.

יש דברים שהאגו לא מאפשר להוציא.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני 6 דקות, Potato כתב:

אני מראש לא ציפיתי לקבל תשובות כנות פה.

קבלת תשובות כנות מ5-6 אנשים שונים. שזה הרוב ממי שהגיב ויש לו ילדים.

יש תגובה כנה וארוכה של איתי שאולי פספסת עמוד לפני. יש תגובות כנות של פאלו, של סלואורייד ואחרים.

הניסוח היותר מדויק הוא שמראש לא מעניין אותך מה אחרים יגידו, כי זו דעתך. שוב, זה אחלה. תהנה עם הבירה והנטפליקס. אבל, גם שוב, אתה קצת נשמע כמו שניצל וקצת כמו ואדים. אם אתה חושב שהם ״פצחו את השיטה״ וכל השאר הורים מתוסכלים שסובלים מבעיות אגו?

ובכן... טוב..

פורסם
Just now, יבגניפ כתב:

קבלת תשובות כנות מ5-6 אנשים שונים. שזה הרוב ממי שהגיב ויש לו ילדים.

יש תגובה כנה וארוכה של איתי שאולי פספסת עמוד לפני. יש תגובות כנות של פאלו, של סלואורייד ואחרים.

הניסוח היותר מדויק הוא שמראש לא מעניין אותך מה אחרים יגידו, כי זו דעתך. שוב, זה אחלה. תהנה עם הבירה והנטפליקס. אבל, גם שוב, אתה קצת נשמע כמו שניצל וקצת כמו ואדים. אם אתה חושב שהם ״פצחו את השיטה״ וכל השאר הורים מתוסכלים שסובלים מבעיות אגו?

ובכן... טוב..

ממש ממש לא.

יש כאלה שמתאים להם יותר ויש כאלה שמתאים להם פחות והם מנסים ויש כאלה שבכלל לא מתאים להם.

האם יש הורים שנהנים? ברור.

האם יש הורים שסובלים מהיותם הורים? כנראה.

לי ורק לי זה לא מתאים,לא מנסה לשכנע מי שעשה ילדים שזו טעות-אלה החיים שלו והם לא מעניינים אותי.

מה שכן מפריע לי זה הנסיון לכפות את ההחלטה שלהם כנכונה אבסולוטית וחוזר היכולת לקבל גישות אחרות מה שגורר טיעונים מיותרים שלא מדברים על העניין אלא מסביב.

אם זה זביט שטוען שזו בעיה של גיל או ישה שטוען שבגיל 40 אפשר להתחתן רק עם זונות.

פורסם
לפני 30 דקות, Potato כתב:

לי ורק לי זה לא מתאים,לא מנסה לשכנע מי שעשה ילדים שזו טעות-אלה החיים שלו והם לא מעניינים אותי.

מה שכן מפריע לי זה הנסיון לכפות את ההחלטה שלהם כנכונה אבסולוטית וחוזר היכולת לקבל גישות אחרות מה שגורר טיעונים מיותרים שלא מדברים על העניין אלא מסביב.

אם זה זביט שטוען שזו בעיה של גיל או ישה שטוען שבגיל 40 אפשר להתחתן רק עם זונות.

צדיק, שלושת המשפטים האלו לא נכונים.

1. נכנסת להגיב בשרשור שעוסק בחייהם של אנשים אחרים. אתה גם מזלזל באחרים עם טענות פרובוקטיביות בשקל על המרמור החבוי שהאגו של הורים לא מאפשר להם להוציא. וזה למרות שיש כאן כאלו שמודים בגלוי שההורות לא טריוויאלית להם. וזה גם לא כזה חריג. כל הורה שאני מכיר יודה בזה בלי יותר מדי בעיות. 

2. אף אחד לא מנסה לכפות עליך שום דבר. זה דיון בפורום. אף אחד םג לא מדבר במושגים אבסולוטים. זה סתם איש קש מאוד חלש. קיבלת המון התייחסויות לעניין. נאמר לך על ידי מגיבים שונים בצורה מאוד מפורטת שהרגישו כמוך כשהיו בגיל שלך או לפני שהתחתנו. נאמר לך שללבד יש מגבלות מחד והוא לא חייב להגמר כשנמצאים בזוגיות רצינית מאידך. וזה מוביל למשפט האחרון:

3. זו לא "בעיה של גיל". הטענה סביב הגיל היא שאולי בגיל 35 תרגיש שונה. ואני מבין למה זה מעצבן אותך לקרוא את זה מספריאל, אבל נתק את הפרסונה מהטענה. יש כאן אנשים אחרים, כמו סלואורייד, שהעידו שהגישה שלהם השתנתה. 

אתה שלם עם החיים שלך? שיהיה לך בכיף. אף אחד מהאנשים כאן שנמצאים בזוגיות יציבה או שיש להם ילדים לא פותח שרשורים שמסביר בהם איך צריך לכפות על כל רווק ללכת לרבנות ולהביא לפחות שלושה ילדים לעולם. משום מה נראה שנורא מעצבן אותך שמציבים קונטרה לדעה שאתה בוחר לחלוק, ואתה לא מצליח להשלים עם זה שזה לגיטימי להגיד לך שאולי תפיסת העולם שלך תשתנה, בדיוק כמו שלגיטימי שתכתוב שאתה חושב שלא, או בכלל, הרבה לפני, תבחר לספר שאתה מעדיף את הלבד. זו לא כפיה וזה כן עוסק בליבה של העניין. פשוט לך אין עניין בלשמוע שום דבר שיחרוג מ"אתה צודק. אתה נמצא בנקודה הכי מושלמת בשבילך כמו שהיקום ואלוקים רוצים ואין סיכוי שזה ישתנה". 

ושוב, גם זה בסדר. כל אחד הוא מיוחד. ואללה גם לי הספייס שלי מאוד חשוב, ואני מתחבר לזה כמו רבים וטובים אחרים. אבל, שוב סליחה, אם הייתי קם בבוקר וקורא בפורום מה אני כותב ומבין פתאום שהגישה לחיים שאני מציג היא המשך לפוסטים של צ'מגיא וואדים - הייתי עוצר את עצמי לפחות לשאול מה נסגר.

• מעניין 1
פורסם

פוטטו העמדה שלך היא שלך וזכותך המלאה להחזיק בה אני לא חושב שמישהו יחלוק על זה. 

נראה לי רק מאיך שאני הבנתי את זה, שאתה טיפה מפספס קצת את מה שמנסים לומר לך, כי אם לצורך העניין נתייחס למה שאמרת כגון הצורך שלך בזמן (הרבה זמן) לעצמך או הסלידה שלך מרעיון של התחייבות לפרטנר בודד הם די מובנים וכנראה שהרבה יכולים לחוש הזדהות או הבנה אליהם בצורה כזו או אחרת גם במהלך הנישואים עצמם, ואף אחד לא יטען (אני חושב) שאין דברים בגו.

מצד שני מה שכן מנסים לומר, עם כל כמה שנישואים ומשפחה זה דבר לא קל שדורש עבודה מתמדת על עצמך, יש בנפיט לתהליך הזה שהולך וגדל (כי כן כמה שזה קלישאתי 

פוטנציאל האהבה בין בני זוג הוא שואף לאינסוף אפשר לומר). 

ולכן אם נתייחס לשתי הנקודות לעיל אותן שתי נקודות יכולות ללבוש צורה אחרת לגמרי- למשל אותו אלמנט של זמן לעצמך פתאום בא על סיפוקו בזמן שאתה עם הפרטנר/ית שלך וזה דווקא מה שממלא את הצורך הזה, כמובן לא כל הזמן באיזה אוטופיה מושלמת אבל כן זה לגמרי שם ולגמרי יכול לקרות (ואני יכול להעיד על עצמי שזה קרה לנו ולי על אף שנקודות המוצא שלנו היו 180 מעלות בנושא הזה). 
אותו דבר על המחויבות- אתה פתאום יכול לגלות שכשאתה מחויב למישהו לחלוטין מחד זה יכול לחשוף אותך ולהכאיב, מאידך זה יכול לבנות בך עוצמות שהיית מתקשה לבנות בלי זה (כלומר בלי האלמנט של המחויבות).

מה שמנסים לומר לך, זה שכאמור העמדות שלך לגיטימיות לחלוטין. אבל רק תפתח את עצמך לאפשרות שגם לממש אותם דברים שציינת, יכולות להיות השקפות שונות שמתפתחות כתוצאה מחוויות מסוימות וגם מהזמן שעובר, סה טו. 

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני כשעה, Potato כתב:

מעט מאוד בני אדם יודו שהזוגיות שלהם הייתה גרועה והם נכשלו בחינוך ילדיהם גם אם זה מה שהם מרגישים בפנים.

גם מעט הרווקים (גברים) יודו שהדרך אותה הם בחרו התבררה כלא משהו בהתקרבם לגיל 40 , נשים דווקא מדברות על זה בצורה יותר גלויה.

אני די בטוח שעל כל אחד שמתלונן על הזוגיות בה הוא נמצא, אתה יכול למצוא אחד רווק שמתלונן על הבדידות והפספוס שהוא מרגיש.

לא חסר גרושים שמודים שהם עשו טעות שעשו את התהליך כמובן שיש גם כאלה שיעידו שזאת היתה ההחלטה הכי טובה.

במילה אחת, סטטיסטיקה.

אתה בוחר להתמקד בצד אחד בלבד  בהתבסס על הניסיון של האנשים מהצד הזה.

פורסם
לפני 3 דקות, Dimo כתב:

גם מעט הרווקים (גברים) יודו שהדרך אותה הם בחרו התבררה כלא משהו בהתקרבם לגיל 40 , נשים דווקא מדברות על זה בצורה יותר גלויה.

אני די בטוח שעל כל אחד שמתלונן על הזוגיות בה הוא נמצא, אתה יכול למצוא אחד רווק שמתלונן על הבדידות והפספוס שהוא מרגיש.

ברור,גם לרגע לא פסלתי את האפשרות שארגיש בדידות ופספוס.

לרגע לא טענתי שכל המגיבים שיש להם ילדים סובלים מכל רגע ומתחרטים על הרגע שהם התמסדו ועשו ילדים.

לדעתי האישית בלבד,עדיפה תחושת פספוס ובדידות על כל התחושות השליליות שיכולות להגיע מזוגיות ארוכה והורות.

לפני 3 דקות, Dimo כתב:

לא חסר גרושים שמודים שהם עשו טעות שעשו את התהליך כמובן שיש גם כאלה שיעידו שזאת היתה ההחלטה הכי טובה.

במילה אחת, סטטיסטיקה.

אתה בוחר להתמקד בצד אחד בלבד  בהתבסס על הניסיון של האנשים מהצד הזה.

נתתי את הדוגמאות כקונטרה לכל אנשי הHAPPY FOREVER.

אין לי עניין באחרים והזוגיות הטובה/גרועה שלך חסרת השפעה על החיים שלי.

טיעוני הנגד שלי נשענים על עצמי בלבד ולא על המצב של כל אחד מחברי הפורום או נסקרי הלמ"ס.

ומידי פעם על הקצנה של דברים שנאמרו על ידי אחרים סתם לשם הדיון.

השרשור הזה בא לי בטוב,כי הוא עזר לי לפרק את האנטי המובנה שהיה לי כלפי זוגיות וילדים ולהצביע לי על הסיבות הרציונליות שבגללן האנטי הופיע.

יש בידי את הבחירה ללכת עם התובנות האלה ולנסות לטפל או לתקוף אותן או לקבל את עצמי כמו שאני ולהנות מהיתרונות שיש למצב.

פורסם
לפני 24 דקות, Dimo כתב:

אני מודה שהדרך שלי הייתה לא משהו. אבל מה שהיה היה, ואין מה לעשות עם זה. מה שכן, כרגע, עם העבודה והתואר, אין לי ממש מקום בחיים להכניס בת זוג.

לדעתי כן צריך לחתור לזוגיות בגיל מוקדם, אבל חתונה וילדים זה רק כאשר יהיה בסיס כלכלי.

לא להתחתן כשאתה עובד בתחנת דלק והיא בשירות לקוחות, ובטח שלא להביא ילד לבית של ההורים או יחידת דיור שכורה בדירה מחולקת.

לדעתי גם אסור שיהיה ילד יחיד, צריך או אפס או n>1, אחרת הילד פשוט ייצא דפוק.

• אהבתי 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני שעה, vadim6385 כתב:

אני מודה שהדרך שלי הייתה לא משהו. אבל מה שהיה היה, ואין מה לעשות עם זה. מה שכן, כרגע, עם העבודה והתואר, אין לי ממש מקום בחיים להכניס בת זוג.

לדעתי כן צריך לחתור לזוגיות בגיל מוקדם, אבל חתונה וילדים זה רק כאשר יהיה בסיס כלכלי.

לא להתחתן כשאתה עובד בתחנת דלק והיא בשירות לקוחות, ובטח שלא להביא ילד לבית של ההורים או יחידת דיור שכורה בדירה מחולקת.

לדעתי גם אסור שיהיה ילד יחיד, צריך או אפס או n>1, אחרת הילד פשוט ייצא דפוק.

לא מכיר את הדרך שלך אבל מסכים עם מה שכתבת בהודעה זו למעט הילד יחיד יצא דפוק חחח למה שילד יחיד יצא דפוק?

פורסם
לפני 3 שעות, יבגניפ כתב:

. תהנה עם הבירה והנטפליקס. 

למה תמיד לרווקים מודבקת הסטיגמה הלעוסה הזו? 

What worries you, masters you. - John Locke

פורסם
לפני 14 דקות, online כתב:

לא מכיר את הדרך שלך אבל מסכים עם מה שכתבת בהודעה זו למעט הילד יחיד יצא דפוק חחח למה שילד יחיד יצא דפוק?

כי לא יהיה לו אחים שהוא יוכל לפתח כישורים חברתיים איתם. נכון שבשביל זה יש חברים, אבל התקשורת עם אחים מלמדת את הילד לרכוש חברים.

הוא יקבל 100% מהאהבה מההורים, אבל הוא גם יקבל 100% מהתסכול שהם מוציאים עליו (אצל הורים פחות טובים, וגם אין אחים לצרה במקרה הזה). וגם 100% של ניסיונות התערבות בחיים שלו.

בקיצור, אל תעשו את הטעות של 50% מהמגזר שאני משתייך אליו, ואל תביאו ילד יחיד.

לפני 19 דקות, TsachiE כתב:

למה תמיד לרווקים מודבקת הסטיגמה הלעוסה הזו? 

וגם אין ממש מה לראות בנטפליקס. אני כל פעם עושה מנוי לחודש וישר מבטל.

• רעיון טוב! 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 1 דקה, vadim6385 כתב:

כי לא יהיה לו אחים שהוא יוכל לפתח כישורים חברתיים איתם. נכון שבשביל זה יש חברים, אבל התקשורת עם אחים מלמדת את הילד לרכוש חברים.

הייתי מוסיף על זה,

תביאו ילדים בהפרשים קטנים(שנתיים) ככה שהאחים באמת יהיו חברים.

• רעיון טוב! 1

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1948 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...